Tag et tigerspring ud i eventyret

Kontakt os

Tlf. 45 76 18 00

Email. info@adventureheart.com

Drømmer du om at gøre en forskel ude i verden? Frivilligt arbejde i udlandet med Adventure Heart er en berigende oplevelse for alle mellem 18 og 30 år, der ønsker at hjælpe til i nogle af verdens fattigste egne. Du kan deltage i undervisning på skoler, hvor din blotte tilstedeværelse kan være med til at ændre på de lokales syn på børns rettigheder – alene fordi du helt naturligt lytter til barnet og underviser. Din baggrund i det danske, velfungerende skolesystem gør det naturligt for dig at vise barnet respekt og forståelse. I mange ulande har man ingen tradition for at bruge leg til læring, og som dansker kan din undervisning hjælpe både børn og voksne. Børnene oplever at blive mødt i øjenhøjde, mens de voksne kan få en større forståelse for, hvordan man kan undervise børn.

Som dansker med erfaringer fra et velfærdssamfund kan du også bidrage med overskud og nogle ekstra kræfter, som normalt ikke er til rådighed. Med din energi og dit initiativ kan børnene få flere sjove oplevelser som fodboldturneringer, konkurrencer og lege. “Tiden som frivillig er begrænset, men du vil opleve, at selv en kortere periode som frivillig, kan gøre en stor forskel”. Og når du kommer hjem igen, vil du måske opdage, at det i sidste ende er dig, der har lært mest af arbejdet og rejsen. På den måde vil du opleve, at frivilligt arbejde i udlandet både kan gøre en forskel for lokalsamfundet i fattige lande såvel som ændre dit syn på verden omkring dig. Derfor oplever mange af de unge, der rejser ud, at frivilligt arbejde bliver en dybt meningsfuld oplevelse, også selvom man kun er ude i kort tid.

Hvorfor frivilligt arbejde i udlandet?

Når du rejser ud som frivillig, får du mulighed for at gøre en forskel for nogle af verdens fattigste samtidig med, at du oplever nye mennesker, fremmede folkeslag og kulturer. Du vil blive udfordret på en måde, som du vil huske tilbage på selv mange år efter, og de erfaringer du gør dig såvel som de mennesker du møder, når du udfører frivilligt arbejde, vil give dig helt særlige erfaringer. Frivilligt arbejde er en fantastisk måde at lære dig selv bedre at kende på. Dine personlige grænser og evner vil undertiden blive udfordret gevaldigt! Rejsen vil forbedre dine sproglige evner væsentligt samtidig med, at du har det sjovt i en international sammenhæng og skaber kontakter over hele verden.

Hvilke slags frivilligt arbejde kan man udføre?

Der er mange aspekter i det frivillige arbejde. Undervisning på en skole i f.eks. Indien er ikke ”bare” undervisning, det er også leg, sport og omsorg for børnene. I fritiden vil du opleve livet i landsbyen og tage del i hverdagen, festivaler, højtider og meget mere.

Hos Adventure Heart tilbyder vi mange forskellige former for frivilligt arbejde. Du kan både komme til at arbejde med naturbevarelse, i skoler med undervisning og renovering, på børnehjem med omsorg, lektiehjælp og daglige gøremål samt på forskellige specifikke projekter, hvor der f.eks. plantes træer, reddes tigre og opfostres pandaer. Læs mere om de forskellige projekter under vores programmer.

Hvad kræver det at udføre frivilligt arbejde?

I de fleste tilfælde kræves der ingen specielle faglige kvalifikationer for at kunne udføre frivilligt arbejde ud over relativt gode engelskkundskaber. Derimod er entusiasme, forståelse, tålmodighed og åbenhed vigtige egenskaber, og undervejs i opholdet vil du opleve, hvordan du får en større tålmodighed og forståelse for andre mennesker og kulturer. Hos Adventure Heart lægger vi vægt på, at du ikke bør påbegynde frivilligt arbejde uden først at have set og oplevet en del af landets kultur, sprog og natur. Derfor sørger vi for, at du bliver grundigt forberedt til dit ophold som frivillig. Der sker gennem et introforløb om landet, sprogundervisning og ved de længere programmer er der rundrejse inden dit egentlige arbejde begynder.

Projekter med børn

De steder hvor der arbejdes med børn, skal du være opmærksom på, at alderen på de enkelte klassetrin kan variere. Samtidig kan der opstå perioder, hvor det ikke er muligt at undervise på skoler pga. ferie. Her vil der være andet frivilligt arbejde som kan udføres. De fleste børn er vant til at svare i kor, så det kan være svært at få dem til at svare enkeltvis. En god måde er via leg og spil. Skolerne har generelt ikke mange ressourcer, og det kan derfor være en god idé at medbringe lidt forskelligt til undervisningen som f.eks. papir, kuglepenne, farveblyanter, bolde, sjippetove, ting til sanglege, flag, kort, plakater, bøger, legetøj, verdenskort, spil eller andre ting. En meget populær ting blandt børnene har været en oppustelig globus. Det er også altid spændende for børnene at se ting og billeder fra Danmark. Mange ting kan købes på destinationerne – oftest billigere, men ønsker du at medbringe noget specifikt, er det en god ide at købe det hjemmefra. Det er ikke påkrævet at medbringe gaver til skolen eller børnehjemmet.

Projekter med dyr og natur

Der er flere forskellige projekter verden over, hvor du kan arbejde frivilligt med dyr. Det er vigtigt at huske, at du arbejder med vilde dyr, og der er steder, hvor du ikke vil have direkte kontakt med dyrene. Dog kommer du meget tæt på dem både ved rengøring af burene, ved fodring mv. På nogle af projekterne vil du bære handsker og evt. maske for at beskytte dyrene mod bakterier eller andet, som hører os mennesker til. Du kan hjælpe med at passe, pleje og opfostre dyr eller dyreunger, og gøre dem klar til naturen igen – og ofte redde deres liv.

Der er også mulighed for at hjælpe med at bevare truede naturområder. Du kan eksempelvis hjælpe med at sørge for, at truede plantearter ikke uddør og med at bibeholde vigtige områder for dyrenes overlevelse. Derudover skal du være med til at uddanne de lokale i, hvordan de passer på deres natur. Dagene kan være lange og hårde, men ved at udføre frivilligt arbejde og bidrage med det overskud du har, er du med til at gøre en forskel for lokalsamfundet, naturen og verden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet