Tag et tigerspring ud i eventyret

Kontakt os

Tlf. 45 76 18 00

Email. info@adventureheart.com

Drømmer du om at være med til at gøre en forskel? Frivilligt arbejde i udlandet med Adventure Heart er en berigende oplevelse for alle mellem 18 og 30 år, der ønsker at hjælpe til i nogle af verdens fattigste egne. Du kan deltage i undervisning på skoler, hvor din blotte tilstedeværelse kan være med til at ændre på de lokales syn på børns rettigheder – alene fordi du helt naturligt lytter til barnet og underviser uden vold. Din baggrund i det danske, velfungerende skolesystem gør, at du bruger leg til læring – noget ganske nyt mange af de steder, hvor vi arrangerer frivilligt arbejde.

Du repræsenterer også nogle ekstra kræfter, som normalt ikke er til rådighed. Med din energi og dit initiativ kan børnene få flere sjove oplevelser som fodboldturneringer, konkurrencer og lege. Tag ikke fejl – den tid, vi tilbyder dig som frivillig, er begrænset og kan ikke ændre verden alene. Men du kan være med til det. Og i sidste ende vil du opdage, når du kommer hjem, at du har gjort den største forskel for dig selv, og at du er den, der formentlig har lært mest af arbejdet. Det er på den baggrund, at frivilligt arbejde er meningsfuldt selv i kort tid.

Hvorfor frivilligt arbejde?

Rejsen vil give dig en mulighed for at gøre en forskel for nogle af verdens fattigste samtidig med, at du oplever nye mennesker, fremmede folkeslag og kulturer. Du vil blive udfordret og vil kunne trække på dine erfaringer mange år fremover! Desuden er rejsen en fantastisk måde at lære dig selv bedre at kende på. Dine personlige grænser og evner vil undertiden blive udfordret gevaldigt! Rejsen vil kunne forbedre dine sproglige evner væsentligt samtidig med, at du har det sjovt i en international sammenhæng og skaber kontakter over hele verden.

Hvad er frivilligt arbejde?

Der er mange aspekter i det frivillige arbejde. Undervisning på en skole i fx Indien er ikke ”bare” undervisning, det er også leg, sport og omsorg. I fritiden oplever du livet i landsbyen og tager del i hverdagen, festivaler, højtider og meget mere.
Vi tilbyder arbejde i naturen med bevarelse, i skoler med undervisning og renovering, på børnehjem med omsorg, lektiehjælp og daglige gøremål samt på forskellige specifikke projekter, hvor der fx plantes træer, reddes tigre og opfostres pandaer. Læs mere om de forskellige projekter under vores programmer.

Hvad kræver det?

I de fleste tilfælde kræves, ud over relativt gode engelskkundskaber, ingen specielle faglige kvalifikationer, men entusiasme, forståelse, tålmodighed og åbenhed er vigtige egenskaber, som alle vil blive forbedret på denne rejse.
I vor vision ligger også forberedelsen til det spændende og udfordrende arbejde. Den får du bedst med et introforløb om landet, sprogundervisning og rundrejse. Derfor mener vi heller ikke, at det er en god idé at påbegynde frivilligt arbejde uden at have set og oplevet en del af landets kultur, sprog og natur.

Projekter med børn

De steder hvor der arbejdes med børn, skal du være opmærksom på, at alderen på de enkelte klassetrin kan variere. Samtidig kan der opstå perioder, hvor det ikke er muligt at undervise på skoler pga. ferie. Der vil her findes andre alternativer.
De fleste børn er vant til at svare i kor, så det kan være svært at få dem til at svare enkeltvis. En god måde er via leg og spil. Skolerne har generelt ikke mange ressourcer, og det kan derfor være en god idé at medbringe lidt forskelligt til undervisningen som f.eks. papir, kuglepenne, blyanter, volleybolde, sjippetove, engelske sange, ting til sanglege, flag, kort, plakater, fotos, puslespil, farveblyanter, bøger, legetøj, verdenskort, spil, små bøger eller andre ting. En meget populær ting har været en oppustelig globus. Det er også altid spændende for børnene at se ting og billeder fra Danmark. Mange ting kan købes på destinationerne – oftest billigere, men ønsker I noget specifikt, er det en god ide at købe det hjemmefra.
Det er ikke påkrævet at medbringe gaver til skolen eller børnehjemmet.

Projekter med dyr og natur

Der er flere forskellige dyreprojekter verden over. Det er vigtigt at huske, at du arbejder med vilde dyr, og der er steder, hvor du ikke vil have direkte kontakt med dyrene. Dog kommer du meget tæt på dem både ved rengøring af burene, ved fodring mv. På nogle af projekterne vil du bære handsker og evt. maske. Dette er for dyrenes beskyttelse, således at de ikke kommer i kontakt med bakterier eller andet, som hører os mennesker til. Du kan hjælpe med at passe, pleje og opfostre dyr eller dyreunger, og gøre dem klar til naturen igen – og ofte redde deres liv.
Der er også mulighed for at hjælpe med at bevare truede naturområder. Du kan eksempelvis hjælpe med at sørge for, at truede plantearter ikke uddør og med at bibeholde vigtige områder for dyrenes overlevelse. Derudover skal du være med til at uddanne de lokale i, hvordan de passer på deres natur. Dagene kan være lange og hårde, men i slutningen af opholdet vil de lokale være dig taknemlig for det arbejde, som du har udført: Du har været med til at gøre en forskel.

Tilmeld dig nyhedsbrevet