• Syd- & Mellemamerika

  Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

 • Syd- & Mellemamerika

  Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

 • Syd- & Mellemamerika

  Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

 • Syd- & Mellemamerika

  Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

 • Syd- & Mellemamerika

  Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

 • Syd- & Mellemamerika

  Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

1-2 mdr. adventure og kultur backpackerrejse med det absolut bedste af Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

Mayabefolkning, naturoplevelser, kultur, paradisstrande, trekking, koralrev

Oplev farverige kulturer, udforsk spændende byer, dyk ved smukke koralrev og bliv forelsket i den charmerende lokalbefolkning. Denne kulturelle rejse tager dig gennem Cuba og helt ned til de caribiske strande i Belize. Programmet er fyldt med eventyr, seværdigheder i verdensklasse, smukke naturoplevelser og anderledes kulturer.
Du skal rejse gennem fire lande. Cuba møder dig med skøn natur, smukke UNESCO-beskyttede kolonibyer og interessante museer. Du skal se et af verdens syv vidundere, Chichen Itza, opleve mayakulturen og datidens storhed, når du ankommer til Mexico. Bad i kølige vandfald og forlyst dig selv med mariachi-musik og tequila. Guatemala er fyldt med adventure: trekking, tubing og mountain bike i bjerge, floder og ved den smukke Atitlán-sø. Nyd solopgangen ved de fantastiske Tikal-ruiner. Slut i dykker- og snorkelparadiset Belize, hvor du vil opleve paradisiske strande, turkisblåt vand, flotte koralrev og den helt unikke caribiske stemning.

Highlights

 • Havana by
 • Salsa
 • Kultur og natur
 • Paradisstarande
 • Mayan templerne
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00

Book denne rejse

Oplevelser på rejsen

Udover dem du selv skaber...

Adventure
 • Cykelture
 • Trekking i Cuba og Mexico
 • Bådture på b.la. Rio Dulce
Kultur
 • Ruiner
 • Tequiladestilleri
 • Tobaksfarm
 • City tours i alle lande
 • Spanskundervisning
 • Salsaundervisning
 • Madlavningskursus
 • Slotte og katedraler
 • Lokalsamfunde
 • Guatemalan “chicken bus”
Natur & Dyreliv
 • Camping
 • Agua Azul vandfald
 • Grottebesøg
 • Atitlan sø
Mere Adventure?*
 • Dykning
 • Surfing
 • Fiske
 • Svømme med hajer

*Dette er vejledende. Endelig pris og betingelser vil blive oplyst på destinationen. Listen er ikke udtømmende, men et eksempel på aktiviteter, som kan tilkøbes.

Uge
1-2

Cuba

Havana, koloniale skatte, Viñales-dalen, trekking i Topes de Collantes-bjergene og salsadans.

I starter jeres rejse i Havana – Cubas hovedstad, den største by i Caribien og en af de mest kulturrige byer i verden. Her kan I nyde byens strålende koloniale fortid i slotte, katedraler, palæer og museer. Der vil også være lektioner i spansk samt den berømte cubanske dans Salsa.
Herefter fortsætter I rejsen til Viñales-dalen. Her kan I opleve den lokale flora og fauna, samt besøge en tobacco finca (tobaksfarm). I skal samtidig udforske Cueva del Indio, en grotte, mens I hører om Guanajatabey indianerne, som engang var grotternes beboere. Dybt inde i grotterne svømmer albino fisk, og sommerfugleflagermus flakser rundt.
I kommer til at opleve den idylliske og uspolerede strand ved Cayo Jutias, hvor I på vejen derud kan nyde det betagende syn af bjerget Sierra de los Órganos. Cienfuegos eller ’sydens perle’ er det næste stop på turen. Her vil der være en guidet tur rundt i byen, hvor især det iøjnefaldende Palacio del Valle imponerer.
I skal på en vandretur i bjergene i nationalparken Topes de Collantes-bjergene, hvor I på vejen kan tage en forfriskende svømmetur i Salto de Caburní vandfaldet. Når I ankommer til Trinidad, vil der være en guidet tur rundt i byen, hvor I om aftenen vil komme til at opleve cubansk livemusik.
I tager videre til den lille by Santa Clara. Her vil I lære lidt historie om den cubanske revolution og besøge det berømte Che Guevaras mausoleum. De sidste par dage vil I tilbringe i ferieparadiset Varadero, der med sine hvide sandstrande giver rig mulighed for afslapning og adskillige vandaktiviteter.

Uge
3-4

Mexico

Strande, madlavning, et af verdens syv vidundere i Chichen Itza, tequila, mariachi-musik og mayaruiner

Så er I ankommet til Mexico og Paya del Carmen, der er berømt for sine lange, fine sandstrande og krystalklare vand. Det er derfor et perfekt sted at fiske, surfe og dykke. Derefter skal kokkehuen på, da I får en madlavningslektion i mexicanske Antojitos (småretter).
I skal besøge et af verdens syv vidundere! El Castillo (slottet) i Chichen Itza, der er et af de mest besøgte arkæologiske steder i Mexico. I skal bo i Merida, der er hovedstad og den største by i Yucatan staten. Her kan I shoppe, gå på museer, markeder, gallerier eller nyde levnene fra Maya-kulturen.
Et af de mest imponerende beviser på Maya-kulturen i Mellemamerika er templerne i Palenque i Chiapas junglen. I skal se Agua Azul-søen og Misol-Ha vandfaldet, mens I holder udkig efter aber, der svinger sig over jeres hoveder. Hop derefter ombord i en af Mexicos farverige busser til Puebla.
Kig på byens håndværk, smag deres specielle mole poblano (sauce med chokolade) eller gå en tur i byens vulkanske bagland.
Turen går til Guadalajara – en ægte mexicansk destination. Her blev mariachi musikken og tequilaen født, hvilket I vil høre mere om, når I skal besøge et tequiladestilleri. Byen fik dog et ansigtsløft i 50’erne, hvor gamle bygninger blev fjernet og erstattet med parkeringshuse, shoppingcentre og brede avenues. Men I bør stadig ikke snyde jer selv for Mexicos gyldne drik eller den glade mariachi musik.
Herefter skal I til Mexico City, hvilket betyder markeder, museer og natteliv. I skal på en guided tur, hvor I bl.a. besøger Sonora markedet, som er et heksekunstmarked. Bagefter ser I Aztec-ruinerne, Teotihuacan, hvor guderne ifølge legenderne planlagde skabelsen af mennesket. Når I kommer til Oaxaca, kan I fylde kufferterne med souvenirs af byens kendte kunst og håndværk.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.

Uge
5-6

Mexico, Guatemala & Belize

Mountain bike, vulkaner, bjerge, bådtur på Atitlán-søen og solopgang ved Tikal ruinerne

Sidste stop i Mexico er San Cristobal de las Casa – en af landets ædelstene. Her kan I være aktive og mountain bike, ride eller tage på dagstur til Sumidero-dalen.
Så er det farvel til Mexico og ’hola’ til Guatemala, hvor I bliver indkvarteret i Quetzaltenango, også kaldet Xela. Selve byen er spændende, men omgivelserne i Guatemalas vestlige højland er et must-see. Her kan I opleve vulkaner, varme kilder, dale, bjerge og floder. Kystområdet omkring Monterrico er et helt anderledes Guatemala. Her er livet mere tropisk, og I kan slappe af i byens hængekøjer. Atitlán-søen, som er en af verdens smukkeste, og San Juan la de la Laguna, hvor Tz’utujil-folket bor mellem bakker og bjerge, er jeres næste destination.
Jeres bådtur på Atitlán-søen er den perfekte mulighed for flotte billeder.
Efter adventure i Panajachel går turen videre til Antigua, som er en af de mest charmerende byer i Latinamerika. Udforsk byen, og derefter af sted til Rio Dulce floden. Der er masser at se på turen – både fugle, høje klipper og frodig flora.
I skal tidligt op og på solopgangstur ved Tikal ruinerne, kalkstens templer, der er nogle af de mest imponerende levn fra Mayariget. Senere på dagen skal I krydse grænsen til det afslappede Belize. Her skal I til San Ignacio, hvor der er masser af adventure som tubing og udforskning af Actun Tunichil Muknal grotten.

Uge
7-8

Guatemala & Belize

Snorkling, dykning, paradisstrande og caribisk stemning

I ankommer til den lille ø Caye Caulker, hvor der er en afslappet stemning. Her kan I finde skilte som: ’No shirt, no shoes, no problem’. Slap af i solen, svøm i det varme vand eller udnyt chancen for at dykke med hajer i Hol Chan Marine reservatet. I har samtidig mulighed for at snorkle, dykke eller sejle kajak mellem mangroves.
Den lille fiskerby Mahahual med sit smukke turkisblå vand og fine hvide sandkorn vil være jeres hjem de næste par dage, hvor I bare skal nyde de caribiske lyde og den caribiske stemning. Her er mange lækre restauranter med lækker mad fra havet, barer og butikker.
Tulum er det mest billedskønne arkæologiske område på hele Riviera Maya. Tulum er en gammel fæstningsby, og den mest ikoniske af deres strukturer er Castillo, som ligger på kanten af en klippe, mens det skuer ud over det turkisblå hav. Herfra har I god udsigt til Riviera Maya-strandene, Det Caribiske Hav og den omkringliggende kyst.
Herefter går turen tilbage til Mexico og til Cancun – engang en søvning lille fiskerby – men nu en by med fest, strand og sol. Lad batterierne op her, inden turen går mod Danmark igen.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.

Oktober 2017
Syd- & Mellemamerika

Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

2 Måneder

2 uger Cuba, 3 uger Mexico, 1 uge Guatemala & 2 uger Belize

Ankomst

13. okt 2017

Hjemrejse

12. dec 2017

31.900 kr
Book
April 2018
Syd- & Mellemamerika

Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

1 Måned

2 uger Cuba og 2 uger Mexico

Ankomst

29. apr 2018

Hjemrejse

25. maj 2018

17.990 kr
Book
Juli 2018
Syd- & Mellemamerika

Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

1 Måned

2 uger Cuba og 2 uger Mexico

Ankomst

05. jul 2018

Hjemrejse

01. aug 2018

17.990 kr
Book
Oktober 2018
Syd- & Mellemamerika

Cuba, Mexico, Guatemala & Belize

1 Måned

2 uger Cuba og 2 uger Mexico

Ankomst

13. okt 2018

Hjemrejse

10. nov 2018

17.990 kr
Book

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basisprisen
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • Måltider i henhold til programmet
 • Engelsktalende guide
 • Afskedsmiddag for gruppen
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
Cuba
 • City tur i Havana
 • Salsatimer
 • Bici-Taxi
 • Besøge en rom-fabrik
Mexico
 • Møde lokalbefolkningen i landsbyer
 • Oplev Aztec ruinerne fra Teotihuacan
 • Snokeltur
 • Besøge Playa del Carmen
 • Besøge masser af paradisstrande
Guatemala & Belize
 • Bådtur på Atitlán søen
 • Opleve Mayan teplerne
 • Kanotur i junglen
 • Jungle trek
 • Vandtaxa til Caye Caulker t/r
GO down icon

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet t/r (fra kr. 8.500 inkl. skatter og afgifter)
 • Lokal lufthavnsskatter
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
Forsikringer
 • Tilmeldingsgebyr og sygdomsafbestillingsforsikring (kr. 895)
 • Rejseforsikring (ca. kr. 1.400 for 8 uger)
Andet
 • Drikkevarer og personlige tilvalg
 • Entreer til nationalparker, museer, ruiner mm. (ca. 180 euro)
 • Personlige fornødenheder
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1800,-
Cuba

Republikken Cuba er den største ø i Caribien på 111.000 km² og med et befolkningstal på 11,5 millioner. Christoffer Columbus opdagede øen i 1492, hvorefter spanierne indledte en erobring af landet med conquistadoren Diego Velázguez de Cuéllar i spidsen. Først i 1898 med hjælp fra USA blev spanierne fordrevet fra magten og fra Cuba. Amerikanerne fik flådebasen Guantánamo, som stadig opretholdes som base med en fangelejr for terror-mistænkte. I byen Guantánamo, 15 km fra den amerikanske base, ligger Cubas eneste McDonalds. Den amerikanske indflydelse voksede i 1900-tallet indtil revolutionen i 1959, hvor Fidel Castro sammen med oprøreren Che Guevara væltede regeringen. Castro var ikke populær i USA, og deres uoverensstemmelser samt Cubas venskab med Sovjetunionen førte til Cubakrisen, hvor hele verden måtte holde vejret i 13 dage, da en atomkrig mellem de to supermagter, USA og Sovjet, var på vippen. Cubas forhold til USA er stadig anspændt, men der løsnes op lidt efter lidt, ligesom det jernfaste greb Castro havde om befolkningen bliver.

Mexico

Mexico har over 110 millioner indbyggere, hvor ca. 30 millioner af dem bor i hovedstaden Mexico City, der er en af verdens største byer. Før europæerne kom til Mexico var landet beboet af indianere – primært mayaerne og aztekerne, som troede på mange guder. En af guderne var Quetzalcoatl, som var en fjerklædt slange. Guden blev nødt til at forlade landet, men svor at vende tilbage en dag for at hævne sig. År efter i 1519 på præcis den dato ankom spanieren Hernan Cortez. Aztekerne bød ham velkommen som en gud, da de var overbeviste om, at han var Quetzalcoatl. Det var derfor nemt for spanierne at erobre Mexico, der blev deres i 1521. Landet blev kaldt ’Det Nye Spanien’ indtil 1821, hvor Mexico blev uafhængigt.

Guatemala

Guatemala var hjertet af den blomstrende mayacivilisation, og det kan stadig mærkes den dag i dag. Guatemala er det mest indianskprægede land af de centralamerikanske lande. Kommer man ud til de mindre landsbyer i højlandet, som endnu ikke er en del af landets mangelfulde infrastruktur, oplever man små uafhængige samfund knyttet sammen af slægtskaber, lokale skikke, dialekter og klædedragter. Landet blev erobret af spanierne i 1500-tallet, og forskellen mellem erobrerne og den oprindelige befolkning og forskellen mellem den traditionelle og den morderne kultur delte samfundet, der var mærket af undertrykkelse, forfølgelse og krige herefter. Guatemalas historie har været blodig, og indtil 1996 var landet i en tilstand af borgerkrig, der kostede mange mennesker livet og tvang flere på flugt.

Belize

Belize er det eneste engelsktalende land i Latinamerika. Landet var tidligere kendt som Britisk Honduras, da det var en del af det britiske rige. Belize blev en selvstændig commonwealth nation i 1981, Dronning Elizabeth ll er derfor stadig landets overhoved.Belize fik sit navn i 1973, og det er opkaldt efter Belize-floden og landets største by, Belize City. Belize City var tidligere hovedstad, men byen blev næsten totalt ødelagt af orkanen Hattie i 1961, hvorefter regeringen flyttede til Belmopan, der er hovedstad i dag.
I øvrigt siges der, at tyggegummi blev opfundet i Belize.

Beliggenhed

Cuba ligger i det nordlige Caribien mellem Det Caribiske Hav og Atlanterhavet. Mod nord ligger USA og Bahamas, i syd er Jamaica, mod vest er Mexico, og i sydøst ligger Haiti. Cuba består hovedsageligt af flade sletter, men har bjerge i syd.
Mexico grænser til USA i nord og Belize og Guatemala i syd. De omkringliggende have er Den Mexicanske Golf og Stillehavet. Mexico er domineret af bjerge, Sierra Madre Occidental ligger i vest, og Sierra Madre Oriental ligger i øst.
Republikken Guatemala ligger i den sydlige del af det nordamerikanske kontinent i Mellemamerika, og den er omgivet af Stillehavet og Det Caribiske Hav. Landet deler grænse med Mexico i nord og Honduras i syd.
Belize er et lille land i Det Caribiske hav, og det grænser op til både Mexico og Guatemala. I Det Caribiske Hav ud for Belize ligger verdens andenstørste koralrev.

Visum

I både Mexico og Guatemala får man automatisk turistvisum i 90 dage, og i Belize er man visumfri i op til 30 dage. Der er visumpligt på Cuba, og et turistvisum udstedes for 30 dage, men kan forlænges med maximalt yderligere 30 dage. NB! I 2010 indførte Cuba krav om gyldig rejsesygeforsikring. Forsikringskort skal fremvises ved indrejse og være gyldigt under hele rejsen. Rejsende, der ikke har en gyldig rejsesygeforsikring, vil blive bedt om at købe en forsikring i lufthavnen, på havnen eller i marinaen. Gouda Rejseforsikring er et af de selskaber, som er godkendt af de cubanske myndigheder.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

I Cuba bor man primært hos lokale familier, hvilket er blevet utroligt populært blandt rejsende til landet. I Mexico skal man bo på hotel. I Guatemala bor man på hotel, i jungle lodges og en enkelt overnatning hos lokale. I Belize skal man campere samt bo på hotel.

Klima

Cuba har et tropisk klima med en varm regnfuld sommer og en køligere tør vinter. Sommeren på Cuba er fra maj – oktober, og her er der en høj luftfugtighed. Vinteren er fra juni-november, hvor der er cyklonsæson i september/oktober. Den østlige del af øen er varmest, og i den vestlige del kan temperaturerne komme helt ned på 10C i vintermånederne.
Pga. Mexicos varierende landskab er klimaet ligeledes meget varieret. Her er det mere højderne end årstiderne, der bestemmer temperaturen. Landet kan opdeles i tre klimazoner: Højsletterne, som dominerer det meste af landet, har et subtropisk klima. De snedækkede bjergekæder, der omgiver højsletterne, har et koldere klima. I lavlandet ved kysten er vejret tropisk og fugtigt, og temperaturerne kommer ikke under 25C.
Guatemala har et tropisk klima med høje temperaturer hele året. Her hersker regnsæsonen fra maj-oktober. Ved stillehavskysten og i regnskoven kan der dog kun være varmt eller meget varmt og fugtigt.
I Belize er der tropisk klima og konstant høj varme og høj luftfugtighed. Størstedelen af nedbøren kommer mellem juni og september.

Mad

Det typiske cubanske køkken er hverken caribisk eller latinamerikansk. Det har i stedet udviklet sig til at være en blanding af det spanske og det afrikanske. Oftest vil man støde på ’kreolske retter’, som går fra milde til meget stærke. Ellers er cubanerne vilde med ris og bønner, og disse er ofte at finde i sammenkogte retter. Rom er Cubas varetegn, og det er selve indbegrebet af Cuba. De bedst kendte drinks er frossen Daiquiri, Cuba libre og Mojito, som Ernest Hemmingway gjorde berømt.
I Danmark bliver der spist masser af ’mexicansk’ mad, men der er ingen hårde tacoskaller eller chili con carne i Mexico. I Mexico bruger de friske ingredienser som jalepeños, chili, koriander og hvidløg. Traditionelt blev maden lavet over bål. Mexicanerne er derfor meget glade for røgede chilier, som giver maden en røget karakter.
Maden i Guatemala spiller en stor rolle for indianernes etniske identitet, og der bliver eksempelvis holdt øje med, hvem der spiser tortillas, og hvem der spiser hvidt brød. Det guatemalanske køkken er meget præget af mayaindianernes kogekunst. Majs spiller derfor stadig en stor rolle, da mayafolket troede, at alle mennesker var lavet af majs. Bønner og chili er ligeledes populære ingredienser. En af de mest karakteristiske retter i Guatemala er tamales (kødfyldte majsblade).
Belize har en lang kystlinje, hvilket betyder, at fisk ofte er at finde på tallerknen. Fisk, skaldyr og vegetarretter er de mest almindelige retter i Belize. En af de mest traditionelle retter er dog stuvet kylling med ris eller bønner, der ligeledes er meget populære.

Valuta

Cuba: 1 DKK = ca. 0,15 CUC (cubanske pesos convertibles)
Den lokale valuta er pesos, men denne valuta er kun for cubanere, hvor pesos convertibles er for turister. Nogle steder og i nogle butikker kan man kun betale med CUC, hvilket gør dem meget eftertragtede hos cubanerne. Kreditkort kan anvendes flere steder, men der er ofte et højt gebyr for brug af kreditkort enten som betaling eller i ATM’s.

Mexico: 1 DKK = ca. 2,2 MXN (mexicanske pesos)
USD og andre store valutaer kan være svære at veksle til en god kurs, kreditkortet er derfor en god løsning. Kreditkortet kan bruges til betaling og hævning af kontanter i større byer samt turistområder.

Guatemala: 1 DKK = ca. 1,1 GTQ (guatemalanske quetzal)
Belize: 1 DKK = ca. 0,3 BZD (belize dollar)
USD er en god valuta at medbringe, dog ikke større end 20 dollar sedler, da der er en del forfalskning af de større sedler, og de derfor ikke er så gangbare. Kreditkort kan bruges de fleste steder.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Cuba:
Dansk tid – 6 timer
Mexico, Guatemala og Belize:
Dansk tid – 7 timer

El

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
http://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Internet

Der er internetcaféer på i de fleste byer, men forbindelsen kan være lidt langsom.

Sprog

I Cuba, Mexico og Guatemala har de spansk som hovedsprog, men der tales mange forskellige indianersprog (især mayasprog). I Belize er det officielle sprog engelsk.

Religion

Fælles for landene er religionen romersk-katolicisme, som hovedparten af befolkningen bekender sig til. Dog findes der afro-cubanske religioner på Cuba og oprindelige mayareligioner i de andre lande.

Pakkeliste

Du vil blive tilsendt en pakkeliste samt andre dokumenter, når afrejsen nærmer sig.