Ecuador & Galapagos sommer

Rejser til Sydamerika
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

5 uger backpacker adventurerundrejse i Ecuador efterfulgt af frivilligt arbejde i Ecuador eller på Galapagos-øerne

Indianere, strandliv, trekking, rafting, frivilligt arbejde, junglesafari, natur

Ecuador er adventurefolkets land: Riverrafting på vilde floder, bjergbestigning og kanosejlads i Andesbjergene, trekking, spansk og salsa undervisning, vandfald, mountainbiking, surfing, snorkling, svævebaner og kajakker er blot nogle af de eventyr, der venter dig.

Du lærer spansk og får salsaundervisning i Quito, oplever ækvators magiske effekt, vandrer på verdens højeste aktive vulkan, svømmer med søløver på Galapagos, danser til forførende salsarytmer og møder lokale indianerstammer og kulturer i regnskoven. Der bliver også plads til at nyde Montañitas uendelige strande og natteliv, Baños’ varme kilder og den imødekommende lokalbefolkning.

Rejsen går fra hovedstaden Quito til Stillehavskysten over Andesbjergene ind i Amazonas regnskoven – og videre til de pragtfulde Galapagosøer, du får set det hele!

Uge
1-2

Ecuador

Quito, spansk og salsaundervisning, ækvator, Cloud Forest, traditionel levevis og indianere

I starter jeres backpackerrejse i centrum af Quito, Ecuadors hovedstad. Her fra bliver I kørt i bus ud til jeres første adventure oplevelse lidt nordpå i Mindo, som ligger begravet inde i en Cloud Forest. Her overnatter I på et hyggeligt hostel omringet af vandfald, hvor I kommer ud på tubing adventure. I kan vælge mellem mange af de andre adventure aktiviteter i området, f.eks. svævebanerne.
På vej til Otavalo, vil I gøre et stop på et museum, der er placeret på ækvator. Her har I en unik mulighed for at stå på to forskellige halvkugler på samme tid, og også være med til nogle videnskabelige eksperimenter. I Otavalo vil du besøge en park, hvor du kan finde et smukt 18 meter højt vandfald af Peguche. Du vil også besøge indfødte håndværksmæssige markeder, hvor de sælger farverige sjaler, ponchoer og andre souvenirs.
Fra Otavalo til Quito vil I rejse med offentlig bus. I Quito vil I starte med en guidet byvandring i det historiske og koloniale centrum. I skal besøge et markedet, hvor du kan opleve, hvordan de lokale folk gør deres daglige indkøb. Her sælger de alt fra frugt og grønt til kød og fisk og endda blomster! Bagefter vil I skulle deltage i et madlavnings kursus. Der vil også være en salsa undervisning, så I får bedre styr på den latinske dans.
I vil afslutte uge 2 med en tur til Tena. Tena er en lille by i den fantastiske Amazonas-region. Den er beliggende i en smuk dal omgivet af jungle. I Tena skal I trekke i de nærliggende omgivelser og du skal også på en hel dags white-water rafting tur!

Uge
3-4

Ecuador

Montanita, surfing, strandliv, vulkantrekking, riverrafting, smukke søer og Andesbjergene

Turen går videre til Baños. Ved ankomsten bliver I samlet op i en open-air bus, Chiva, den vil bringe jer til et udsigtspunkt, hvor I kan nyde udsigten (hvis vejrforholdene er gode) til Tungarahua vulkanen, der sidst var aktiv i 2014. Den næste dag, skal I på en meget aktiv mountainbike tur ud på den berømte vandfaldsrute, der i sidste ende vil føre jer til et 80 meter højt vandfald! Baños er kendt for sin eventyrlystne aktiviteter som man kan udforske på sine fridage som fx rafting, kanosejlads, vandreture, leje quads eller besøge de varme kilder.
Rejsen går videre til Isinliví, en lille Andes landsby. På vejen vil du gøre et stop i Cotopaxi National Park. Her vil I skulle på en vandretur på den uhyrlige vulkan og en vandretur til den nærliggende tågeskov.
Næste stop på turen går til den vulkanske kratersø nær Quilotoa, den er 250 meter dyb. Søen er smuk og har en særlig grøn farve på grund af opløste mineraler. Herefter går turen videre til Guamote, en charmerende by med et stort lokal samfund, som gør det til et perfekt sted at opleve den atmosfære af lokalsamfundene Andes og den traditionelle Kichwa kultur.
Herfra går turen videre til Cuenca, her skal I have en guidet byrundtur i det historiske centrum af byen. Cuenca er det kulturelle centrum i Ecuador og har smukke pladser og storslået katedraler.
I skal afslutte denne uge på stranden i Montañita. Denne by er kendt som et surfer paradis og har et pulserende natteliv. Her kan du nyde stranden, de mange barer og boder i gaderne. Du vil have 5 fridage her, og der er blandet andet mulighed for at tage dit dykkercertifikat her.

Uge
5

Ecuador og Galapagos

Byrundtur, ø-hop, søløver, kæmpeskildpadder, vulkanlandskab, snorkling og Charles Darwins univers

Uge 5 starter i Guayaquil, Ecuadors største by med omkring 2 millioner indbyggere. Om eftermiddagen vil I komme på en guidet byrundtur for at se byens højdepunkter.
Rejsen fortsætter til Galapagos-øerne, der ligger 2 timer væk fra fastlandet. På turen fra lufthavnen vil I gøre et stop på en kæmpe elefantskildpadde ranch i højlandet på øen. Fordi højlandet er meget frodig og grønt er det et perfekte naturligt habitat for de gigantiske skildpadder. På ranchen har I tid til at gå mellem træerne og søge efter kæmpe skildpadder, de foretrækker at bo tæt på de små laguner. Bagefter vil I også besøge lava rør. Disse imponerende underjordiske tunneller blev dannet, da den udvendige del af en smeltet-lavastrøm størknede. Den næste dag, har I en hel dag til at udforske øen på egen hånd eller tage på en valgfri dykker udflugt. Der er flere strande og andre interessante steder, som I kan besøge.
I skal på besøg hos Charles Darwin Research Station, der består af både avl og bevarings program af Galapagos skildpadder og to tolkning haller. I skal med speedbåd til San Cristobal øen. Her vil du blive budt velkommen af ​​masser af søløver! Der vil være tid til at udforske San Cristobal på egen hånd eller at komme på en valgfri dykker udflugt. På San Cristobal er der også strande, som I kan besøge på egen hånd, hvor I kan observere Galapagos dyreliv.
Den følgende morgen vil du flyve tilbage til Guayaquil. Overnatning fra dag 34 er valgfri, hvis du gerne vil tage et internationalt fly den følgende dag eller at forlænge dit ophold med en frivillig program.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Ingen rejser planlagt i øjeblikket...

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basispakken
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • Måltider i henhold til programmet
 • Engelsktalende guide
 • Afskedsmiddag for gruppen
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
Ecuador
 • Flybillet Quito-Galapagos t/r
 • Rafting
 • Salsaundervisning (1 time)
 • Trekking
 • Besøg på Ækvatorlinjen og tilhørende museum
 • Cooking Class
 • By rundtur i Quito
 • White Water Rafting i Tenna
 • Junglesafari
 • Mountainbiking
 • Vulkan trekking
 • By rundtur i Cuenca
 • City tour i Guayaquil
Galapagos
 • Besøge Kæmpe skildpadde reservat
 • Opleve Lavakonstroeret rør
 • Besøge Charles Darwins Forsknings center
 • Speedbåds tur til nabo-øen
 • Snorkeling

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet t/r fra kr. 10.500,- inkl. skatter og afgifter
 • Lufthavnsskat ca. US$ 40,- ved udrejse fra Quito + transfer til Quito lufthavn
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
Forsikringer
 • Rejseforsikring ca. kr 1.300,- for 5 uger
 • Sygdomsafbestillingsforsikring kr. 695,-
Andet
 • Drikkevarer, snacks samt personlige fornødenheder
 • Drikkepenge efter lokal skik ca. US$ 120-150,- totalt
 • Ekstra adventure aktiviteter såsom svævebane, hesteridning på vulkaner, dykning mv.
 • Entré til nationalparken Galapagos US$ 100,-
 • ID-kort til Galapagos US$ 20,-
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
Ecuador

Selv om Ecuadors areal kun er ca. 7 gange så stort som Danmarks, er landet i geografisk, biologisk og etnisk sammenhæng et af verdens mest varierede. En lang dagsrejse fra vest mod øst bringer dig fra en afroecuadoriansk kultur ved Stillehavets lange sandstrande over Andesbjergenes snedækkede vulkaner og grønne dale og ned på den anden side til Amazon-bassinets tropiske regnskov og små indianersamfund. Ecuador har ca. 13 millioner indbyggere, hvor indianerne udgør ca. 40% af befolkningen, 40% er mestizer (af blandet indiansk og europæisk herkomst), 15% er europæere, og resten er af afrikansk afstamning.
Som i de fleste andre lande i Sydamerika er Ecuador historien om mødet mellem europæiske opdagelsesrejsende og en indfødt befolkning. De historiske bygninger og kirker fra kolonitiden, som kan ses i de fleste større byer, og inkaruinerne i højlandet vidner om vidt forskellige civilisationer og mødet mellem disse.

Galapagos

Galapagos består af 19 vulkanske øer, der ligger spredt over ækvator i Stillehavet. Øerne kom i 1832 under Ecuador, og i 1978 blev Galapagos optaget på UNESCOs verdensarvliste. Øerne er især kendt for deres helt unikke flora og fauna, som Charles Darwin studerede og beskrev, da han udarbejdede sine teorier om arternes oprindelse.

Beliggenhed

Ecuador er navngivet efter sin beliggenhed på ækvator. Landet grænser til Peru i syd og til Colombia i nord. Kysten vender ud mod Stillehavet. Ecuador er trods landets størrelse meget varieret rent geografisk. Andesbjergene rejser sig midt igennem landet og deler det i tre: La Costa (kysten), El Oriente (Amazon-området) og La Sierra (højlandet).
Den fjerde region, Galapagos-øerne, ligger 1000 km ud for Ecuadors kyst.

Visum

Der kræves ikke visum til Ecuador for danske statsborgere for ophold under tre måneders varighed. Ønsker man et længere ophold i landet (inklusiv Galapagos), skal man ansøge om et turistvisum hjemmefra. Det gør man på Ecuadors Ambassade i Skandinavien, som ligger i Stockholm www.embecu.se.
NB! Skal man mellemlande i USA på vej til Ecuador, skal man foretage en ESTA registrering online senest 72 timer før indrejsen – også selvom man kun skal være i transit! Det er kun en formalitet, men udfyldes den ikke, kan man få problemer, opleve lang ventetid eller evt. få en afvisning om lov til at indrejse i USA. Der opkræves et gebyr på 14 USD i forbindelse med en ESTA registrering.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

På denne tur vil man bo i lidt af hvert – lige fra lodges, guesthouses og hostels til de mere primitive hytter i indianerreservaterne og i bjergene.

Klima

Normalt medfører en beliggenhed ved ækvator meget små variationer i klimaet, men Ecuadors mange forskellige typer landskab betyder meget forskelligt slags vejr. Ecuador har flere mikroklimaer, som kan deles op i fire klimazoner: Amazon-regionen har et tropisk klima med varme og fugtigt vejr året rundt. I bjergregionen er vejret køligere og mere tørt. Ved kysten er vejret generelt varmt med en regnsæson fra december til maj. På Galapagos er klimaet hovedsageligt tørt og har en konstant gennemsnitstemperatur på ca. 25C.

Mad

Ecuador er en af verdens største bananproducenter, og derfor bliver banan serveret overalt – både de gule man kender i Danmark, men også grønne (plantain) og lyserøde bananer der kan steges, koges og bruges som chips og tilbehør til kylling, svinekød, oksekød eller fisk. Også majs er ofte på menukortet og bruges som tilbehør, i supper og i kager. Derudover er ris en meget almindelig spise. Marsvin har været en delikatesse siden inkatiden, og det kan man stadig få serveret fra madboder langs med vejene eller på lokale restauranter. Frisk frugt bliver solgt overalt, og man kan få lækkert friskpresset juice af velkendte frugter såvel som fremmede og eksotiske frugter.
Som mange andre lande i Sydamerika producerer Ecuador kaffe og chokolade i meget høj kvalitet, hvilket betyder, at en kop kaffe eller kakao vil blive en stor smagsoplevelse.
Maden på Galapagos er meget inspireret af havet omkring øerne. Der bliver derfor serveret masser af fisk, skaldyr og øens specialitet – søagurk.

Valuta

1 DKK = ca. 0,15 USD (amerikanske dollars)
Kreditkort kan bruges som betalingsmiddel visse steder i Quito, men udenfor hovedstaden kan de kun bruges i et meget begrænset omfang. Flere steder lægges op til 12% oven i prisen, hvis man betaler med kreditkort. Det samme er gældende, hvis man ønsker at hæve kontanter med kreditkort. Det er relativt nemt i Quito, men det er vanskeligt i mindre byer.
Vær opmærksom på at nationalparkafgifterne ved indrejse til Galapagos ikke kan betales med kreditkort – kun kontanter.
Pas i øvrigt på med for store sedler, da det kun er banken, som kan modtage sedler større end 20 USD.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Ecuador:
Dansk tid – 6 timer (vintertid)
Dansk tid – 7 timer (sommertid)
Galapagos:
Dansk tid – 7 timer (vintertid)
Dansk tid – 8 timer (sommertid)

El

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Internet

Internetcaféer bliver mere almindelige, og det er nemt og billigt at bruge disse i eksempelvis Quito, hvor der også er wifi visse steder. For det meste er der god wifidækning, og på de fleste hostels og restauranter er det gratis. Internetadgang er dog endnu ikke så almindeligt i resten af Ecuador, og i junglen og hos de lokale familier er der slet ingen.

Sprog

I Ecuador taler man spansk og quechua (et indiansk sprog).

Religion

Langt størstedelen af Ecuador er romersk-katolsk.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Highlights

 • Ækvatorlinjen
 • Quito
 • Banõs
 • Cuenca
 • Galapagos
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00