Frivilligt arbejde i Nepal

Rejser til Asien
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen Kombinationsmuligheder

1 uges intro og 3 ugers frivilligt arbejde med børn i Nepal

Frivilligt arbejde, kultur, natur & templer. Alle rejser og programmer har internationale deltagere, så du får en enestående mulighed for at møde folk fra andre lande og gøre din rejse helt unik

Vi har sammensat et 4 ugers program i Nepal med oplevelser, kultur og frivilligt arbejde. Har du lyst til mere eventyr, kan du tilføje flere uger til din rejse, og du kan ændre nogle af ugerne i det foreslåede program enten hjemmefra eller på stedet.

Vælg selv dit program og varighed. Du kan afhængigt af destinationen generelt vælge uger og programmer som følger:

INTRO-UGE – KULTUR – NATUR – TREKKING – FRIVILLIGT ARBEJDE MED BØRN OG LOKALSAMFUNDET

Se mere under fanen'Kombinationsmuligheder'. Alle lande kan kombineres, så du kan lave lige præcis din sammensæt-selv kombination.

Uge
1

NEPAL - KATHMANDU

Kathmandu, sightseeing, kultur, templer, yoga & meditation, sprog og munke

Ankomst til Kathmandu og tid til at sanse denne helt eventyrlige by i Himalayas kæmpemæssige hvide bjerge. I løbet af ugen får I nogle indledende kulturlektioner, lærer om den fascinerende nepalesiske kultur, og får tilegnet jer lidt nepalesiske sprogfærdigheder. Lektionerne giver jer også forståelse af den nepalesiske livsstil med detaljer om ritualer og skikke. I hører om Nepals historie og de religiøse indflydelser, som har formet den. I skal besøge lokale butikker og markeder, som er et typisk billede på kulturen.

På byturen besøger I nogle helt fantastiske og forunderlige steder som templet Boudhanath, en af de mest hellige buddhistiske steder i Kathmandu, hvis gamle sfæriske stupa dominerer skyline og er en af de største i verden. I området er der mange andre templer og klostre, og mange tibetanere bor her.

I denne uge vil der også være introduktion til yoga og meditation, og i weekenden er der tid til afslapning og at fordøje de mange eventyrlige indtryk.

Uge
2

Buddhistisk munkeskole

Munke, buddhistiske templer, munkeskole, undervisning, natur og trekking

I denne uge vil I undervise på en munkeskole i forskellige emner, herunder engelsk, og have samtaler på engelsk med munkene på klostrene. I vil også få en chance for at lære om buddhismen. I vil undervise novice munke, både voksne og børn! I bor enten i klosteret eller i en bolig i nærheden, dette vil gøre det muligt for jer at fordybe jer i munkenes livsstil!

Efter jeres introduktionsuge i Kathmandu, og under kloster undervisningen i klosteret, vil I blive indkvarteret på klosteret selv. I vil dele et værelse med andre deltagere. Der er klostre på forskellige steder - Kathmandu, Pharping, Namobuddha og Serlo - Everest regionen. I Kathmandu ligger klosteret i Tinchuli, Boudha. Når I underviser i Tinchuli, Boudha kloster, vil I bo i et hus med andre frivillige i Kathmandu. Klosteret blev beskadiget af jordskælvet, så der er ikke plads til at bo på klosteret. Men for andre klostre (Pharping, Namobuddha og Serlo) vil I bo på selve klosteret.

Serlo kloster ligger længst væk. Det tager omkring en tolv timers jeep kørsel og en overnatning på Phaplu og derefter den næste dag en fire timers vandretur til Serlo Kloster. Klosteret i Namobuddha er fire timers kørsel fra Kathmandu. Pharping er to timers kørsel fra Kathmandu.

Uge
3-4

Kathmandu

Undervisning, lokale børn, frivilligt arbejde og kultur

De fleste mennesker i Nepal har ikke råd til at rejse, og i landsbyerne er der ringe chance for kontakt med omverdenen. Udenlandske frivillige sætter eleverne i stand til at danne relationer med en person fra en anden baggrund og kultur, og de frivillige kan bruge forskellige undervisningsmetoder og -teknikker eller følge deres engelske undervisningsbog. I vil hovedsagelig hjælpe den almindelige skolelærer og behøver derfor ikke at have nogen undervisningsbaggrund.

I vil undervise børn i forskellige aldersgrupper og på forskellige niveauer. I løbet af jeres tid kan I undervise i forskellige emner som matematik, historie, videnskab, geografi, computerteknologi, musik og andre emner såsom kunst og kunsthåndværk, forskellige uddannelsesspil, personlig udvikling, miljøbevidsthed, generel sundhed og sikkerhed og så videre.
Alle videregående uddannelser i Nepal er på engelsk, så det er afgørende, at børnene skal lære engelsk for at fortsætte på en videregående uddannelse. En uddannet lærer er forpligtet til at hæve standarder på skoler i Nepal, og med en voksen læsefærdighed på 67% er der masser af plads til forbedring.

Uge
5+

Vil du have andre og flere oplevelser eller fortsætte din rejse?

Du kan forlænge dit program med flere ugers frivilligt arbejde, og vil du have andre oplevelser, som en trekkinguge i Himalaya eller en adventure uge, så se alle mulighederne under "Sammensæt selv Nepal" Sammensæt selv din rejse.
Du kan også fortsætte på andre destinationer i "Sammensæt selv" programmerne eller rejse videre på Adventure Hearts egne skræddersyede programmer andre steder i verden. Der er mange rejsemuligheder, og du kan sammensætte helt efter egne ønsker.

November 2019
Rejser til Asien

Frivilligt arbejde i Nepal

1 Måned

1 uges intro & 3 ugers frivilligt arbejde med børn

Ankomst

10. nov 2019

Hjemrejse

08. dec 2019

10.790 kr
Bestil nu

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i prisen
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • Engelsktalende guide
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Afrejsemøde (Skype)
Nepal
 • 3 Måltider alle hverdage og 2 måltider hver weekend
 • Support under det frivillige arbejde
 • Mød lokalsamfundet
 • Munke livet

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybilletter ca. kr. 8.000-10.000,-
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
 • Afhentning i lufthavnen uden for normal tider (08:00-20:00) 35€
Rejseforsikring
 • Rejseforsikring fra ca. kr. 1.000,-
 • Sygdomafbestillingsgebyr kr. 695,-
Visum og Vaccinationer
 • Visum til Nepal ca kr. 750,-
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
Andet
 • Lander man før søndag koster overnatning € 35,- pr. nat.
 • Drikkevarer og drikkepenge (efter lokal skik, chauffører mm.)
 • Ekskursioner og aktiviteter udover program
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
Nepal

Nepal har et areal på 140.800 km² og en befolkning på omkring 28,5 millioner mennesker. Det meste af Nepal er bjergområder, og kun 30 % af landet er til at opdyrke, hvilket betyder, at befolknings tætheden er stor i lavlandsområderne.
Nepal var længe isoleret fra omverdenen, da det bjergrige landskab gjorde det svært at etablere andre veje end vanskelige karavaneruter mod Tibet. Men i 1950’erne, med indisk støtte, blev de første vejforbindelser og handel med Indien etableret.
Nepal er et land med forbavsende ekstremer. Det er landet med verdens højeste bjerge, heriblandt Mount Everest, der tårner sig majestætisk, snedækket og forrevet op over de frugtbare og tætbefolkede lavlandsområder. Der er store skove med meterhøje rododendrontræer, hvor tigeren og næsehornet hører hjemme, strømmene floder, lange gletsjere og frodig jungle. Det er ikke underligt, at nepaleserene stadig betragter Himalaya som et helligt sted og som en bolig for guder og hellige. Selv i dag er der bjerge, som ikke må bestiges, da de bevares som hellige steder.
Det nepalesiske flag er i øvrigt det eneste flag i verden, som ikke er rektangulært. Flaget er derimod opbygget af to separate vimpler.

Beliggenhed

Nepal ligger mellem Indien i øst, vest og syd og Tibet i nord. Landet kan inddeles i tre naturgeografiske zoner: de sneklædt bjerge mod nord, hvor Mt. Everest ligger på grænsen mellem Tibet og Nepal, den centrale del af landet fyldt med bakker og det tætbefolkede og frugtbare lavland.

Visum

Der er visumpligt ved indrejse til Nepal. Man får udstedt et visum på den nepalesisk ambassade i København inden afrejse. Det koster ca. 30 USD, og man skal medbringe to pasfotos. Søger man andet end turistvisum, kan dette kun fås i Nepal efter indrejse.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder inden indrejse.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

Under turen skal I bo i volunteer huse, hvor man bor 4-8 personer per værelse i køjesenge.
Dette er huse i lokalsamfundet, som afspejler det lokale liv, og I skal ikke forvente luksus, da rejsen tager udgangspunkt i, at I skal lære Nepal at kende samt den Nepalesiske kultur, og derfor vi I være indkvarteret på en sådan måde, at det ligner de lokales levevis. I skal ikke forvente varmt vand til bad. På værelserne vil der ikke være skabe eller hylder til at opbevare jeres ting, og de skal derfor opbevares i jeres rygsæk.

Klima

Lige som andre lande med bjergregioner varierer klimaet i Nepal efter højdeforhold. Bjergområderne mod Himalaya har et arktisk klima, hvor temperaturen sjældent kommer over 6C. Luften er uhyre tør, himlen er ofte skyfri, og der er voldsomt store temperatursvingninger. Om sommeren kan der eksempelvis være snestorme den ene dag og 28C den næste. De lavere beliggende dale og sletter har et subtropisk eller tropisk klima, hvor sommermonsunen til tider kan være meget heftig.

Mad

Det nepalesiske køkken er ofte præget af det indiske køkken – dog uden så mange råvarevariationer. Nepalesisk mad er enkelt, men velsmagende og nærende. Eksempler på nepalesisk mad kunne være; Thali som er fem til syv små krydrede retter, hvor ris og sprøde majsflager bliver serveret til. Dal Bath er en populær ret i Nepal, og den består af linsesuppe, ris og grøntsager i karry. En nationaldrik i Nepal er te (chai) med mælk og masser af sukker.

Valuta

Nepal: 1 DKK = ca. 15 NPR (nepalesiske rupees)

Vestlig valuta (USD, EUR) kan normalt veksles til den lokale valuta, og der kan hæves kontanter i banker. Visse steder er det dog kun muligt at hæve med at MasterCard eller Visa.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Dansk tid + 4.45 timer (vintertid)
Dansk tid + 3.45 timer (sommertid)

El

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Internet

Der findes internet på turen, men det er ofte meget langsomt. Der er internet caféer i Kathmandu og Pokhara.

Sprog

Det officielle sprog i Nepal er nepali, der tales af ca. halvdelen af befolkningen, men som størstedelen forstår. Nepali skrives med devanagari, som er det mest udbredte indiske alfabet. Endvidere tales der over 100 andre sprog.

Religion

Størstedelen af befolkningen i Nepal er hinduer, og hinduismen var stats religionen indtil 2006. Buddhismen har dog også en stor rolle i Nepal, og begge religioner har i årevis levet side om side under gensidig påvirkning og samhørighed.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Undervisnings projekt i

Pokhara

De fleste mennesker i Nepal har ikke råd til at rejse, og i landsbyerne er der ringe chance for kontakt med omverdenen. Udenlandske frivillige sætter eleverne i stand til at danne relationer med en person fra en anden baggrund og kultur, og de frivillige kan undervise i forskellige undervisningsmetoder og teknikker. Du vil hovedsagelig hjælpe den almindelige skolelærer og behøver derfor ikke at have nogen undervisnings baggrund.

Du vil undervise og uddanne børn fra forskellige aldersgrupper og med forskellige niveauer. Du er fri til at bruge forskellige metoder til at undervise, men du kan også følge undervisningsbogen som reference eller hjælpe børnene gennem conversational engelsk. I løbet af din tid kan du undervise i forskellige emner som matematik, historie, videnskab, geografi, computerteknologi, musik og andre emner som fx kunst og kunsthåndværk, forskellige uddannelses spil, personlig udvikling, miljøbevidsthed, generel sundhed og sikkerhed og så videre.
Alle videregående uddannelser i Nepal er på engelsk, så det er afgørende, at børnene lærer engelsk for at fortsætte på en videregående uddannelse. En uddannet lærer er forpligtet til at hæve standarder på skoler i Nepal, og med en voksen læsefærdighed på 67% er der masser af plads til forbedring.

Børnehave

Børnehaverne består normalt af 35 til 45 børn mellem 3 og 6 år. Børnehaverne består af lærere såvel som støtte personale til at hjælpe lærerne. Børnene forberedes på grundlæggende engelsk, alfabetet, tal, rim, navne på forskellige genstande mv. De fleste af børnene kommer fra underprivilegeredes familier, der lever under fattigdomsgrænsen.

Undervisning til børn med særlige behov

Dette program er specielt designet til at støtte skolerne for børn med særlige behov i Kathmandu og at give dit bidrag til deres uddannelse gennem dine evner og viden samt motivation og venlighed. I skolen vil du kunne arbejde med børn fra forskellige aldersgrupper samt forskellige læringsniveaer. Der vil være fysisk og psykisk handicappede børn med autisme og cerebral parese. Afhængigt af din viden vil du kunne lede og lære dem. Du skal arbejde på skolerne fra mandag til fredag ​​fra kl. 10.00 til 15.00. Timer og sessioner kan dog variere på grund af forskellige omstændigheder i skolen.

Du er med til at hjælpe børnene med at styrke deres selvtillid og give mulighed for at modtage ordentlig uddannelse gennem særlig opmærksomhed og vejledning, så de bedre kan forberede sig på almindelig uddannelse.

Projekt for kvinder i Nepal

Dette projekt er specielt designet til kvinder, der er kommet til Kathmandu fra landdistrikterne for at arbejde som hushjælp. De fleste af disse kvindelige arbejdstagere har ikke grundlæggende uddannelse og har svært ved at overleve, især i denne tid hvor uddannelse er blevet et grundlæggende aspekt for overlevelse. Derfor giver de frivillige undervisning til kvinderne gennem vores projekt. Dette giver mulighed for at danne relationer til en person fra en anden baggrund og kultur, og lærerne kan lære forskellige undervisnings metoder og teknikker.

Chetana Mahila Secondary School blev oprettet for at uddanne og oplyse yngre og ældre kvinder i Kathmandu, som blev frataget uddannelse i sin tid. Det er videnskabens og teknologiens tid, så uddannelse er vigtigere end mad, husly og tøj. Hovedformålet med denne skole er at motivere kvinderne til at vise deres skjulte talenter og sætte dem i stand til at deltage i udviklings aktiviteter af familie, samfund og nation.

Du vil undervise og uddanne voksne kvinder i forskellige aldersgrupper med forskellig læringkapacitet. Du er fri til at bruge forskellige metoder til at undervise. Du kan bruge undervisnings materialet som reference eller lære dem gennem samtale og talt engelsk. I løbet af din tid kan du lære dem forskellige emner som matematik, videnskab, geografi, computerteknologi, musik, talt og konversation engelsk, personlig udvikling, miljøbevidsthed, generel sundhed og sikkerhed og så videre. Alle videregående uddannelser i Nepal er på engelsk, så det er vigtigt, at de lærer engelsk. En uddannet lærer er forpligtet til at hæve standarder på skoler i Nepal, og med en voksen læsefærdighed på 67% er der masser af plads til forbedring.

Highlights

 • Nepalesisk kultur
 • Naturen
 • Lokale børn
 • Templer
 • Trekking
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00