Frivilligt arbejde i Sri Lanka

Rejser til Asien Internationale Grupper
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen Kombinationsmuligheder

1 uges intro og 3 ugers frivilligt arbejde med børn, munke og skildpadder

Frivilligt arbejde på Sri Lanka med børn og munke

Denne unikke rejse til Sri Lanka giver dig en enestående mulighed for at møde folk fra andre lande. Oplev skildpadder og bjerglandsbyer, mens du laver frivilligt arbejde for de lokale og gør en forskel for landet.

Vi har sammensat et frivilligt arbejde program på 4 uger på Sri Lanka, og du kan tilføje flere uger til din rejse og ændre nogle af ugerne i det foreslåede program enten hjemmefra eller på stedet.

Ved ankomst vil du blive orienteret yderligere om de forskellige muligheder for kombinationer, og du kan også ændre dine uger, hvis du har lyst.
Se mere under fanen 'Kombinationsmuligheder'. Alle lande kan kombineres.

Du kan også forlænge dit program med flere ugers frivilligt arbejde, uger med andre oplevelser enten på Sri Lanka eller andre lande i "Sammensæt selv" programmerne, eller du kan rejse videre på Adventure Hearts egne skræddersyede programmer andre steder i verden.

Da dette er et internationalt program for deltagere fra hele verden, kan det betyde, at du muligvis skal flyve fra Danmark til destinationen på egen hånd og først møde de øvrige deltagere derude. Sammensætning og antal af deltagere på de forskellige programmer varierer og kan være forskellig fra uge til uge.

Du er meget velkommen til at ringe og høre mere om de forskellige projekter, priser og muligheder for at kombinere.

Uge
1

Sri Lanka - Kandy

Kultur, templer, trekking, madoplevelser du selv er med til at skabe, lokalbefolkningen tæt på og autentisk massage

Den bedste måde at blive introduceret til Sri Lanka på er i introduktionsugen i byen Kandy, hvor I stifter bekendtskab med kulturen og befolkningen på Sri Lanka. Kandy er ikke uden grund på UNESCO World Heritage List (UNESCOs Verdensarvsliste) og ligger i det centrale Sri Lanka omkranset af små bjerge. Byen er landets næststørste og engang landets hovedstad, hvorfra Sri Lankas sidste konge regerede. I løbet af denne uge vil I tilegne jer viden om landets kultur, historie, transport og jeres muligheder under denne rejse. Derudover vil I lære om buddhisme, da der vil være undervisning i denne spændende trosretning. Desuden skal I trekke til Bahirawa Kanda, en kæmpe hvid Buddha-statue, besøge forskellige både buddhistiske og hinduistiske templer undervejs samt på byrundtur i Kandy, hvor I skal opleve et kulturelt show. I skal lære om den mystiske mytologi bag denne kultur, som gemmer sig i nogle af de templer, I skal besøge samt have en time i selvforsvar, prøve en traditionel ayurvedisk massage og slappe af på en sejltur på Kandy-søen.

I får lidt sproglektioner, så I kan få en fornemmelse af, hvordan sproget er bygget op, og så I bedre kan kommunikere med lokalbefolkningen. Sidst men ikke mindst skal I stifte bekendtskab med det srilankanske køkken. Her får I en times undervisning i madlavning, I skal besøge en te fabrik, opleve en krydderihave og lære om de forskellige smagsindtryk, man kan bruge i madlavningen.

Uge
2

Sri Lanka - Ambalangoda

Paradisstrande, skildpadder, frivilligt arbejde, kultur & naturoplevelser

Bevaringsprogrammet på syd Sri Lanka-stranden i Ambalangoda er en af de eneste 9 skildpadde beskyttende projekter på øen. Dette program er certificeret af den srilankanske regering som det eneste skildpadde beskyttelses projekt i landet.

Programmet fokuserer på rehabilitering af sårede skildpadder, der er fundet, skadet af mennesker, affald eller naturkatastrofer, på Sri Lankas kyster og uden evnen til at overleve på egen hånd.

Der er 7 arter af skildpadder, der lever i verden, og ud af dem lever 5 slags skildpadder i Det Indiske Ocean. Dette program lever og ånder for 4 forskellige slags skildpadder, der lever i Det Indiske Ocean: Loggerhead, Hawksbill, Green og Olive Ridley. Der er omkring 30 skildpadder på centeret, og i et separat center er der hundredvis af skildpadder, der frigives til havet, når de bliver født. Formålet med denne organisation er ikke af kommerciel interesse, men at give disse marine dyr mulighed for at overleve i et sikkert og sundt miljø. Havskildpadder er kendt for at leve omkring 150 år.

At hjælpe og bevare disse skildpadder er den højeste prioritet, derfor bliver der krævet, at I tager dette job seriøst på alle punkter. Rygning eller indtagelse af enhver form for væske samt anvendelse af solcreme eller kemikalier på de dele af huden, der rører ved vandet eller skildpadden, er strengt forbudt i projektperioden. Koordinatorerne har stor erfaring med at pleje disse dyr, så vi beder jer om at følge enhver instruktion, idet vi ved, at det er i skildpaddernes bedste interesse.

Uge
3-4

Sri Lanka - Hanguranketha

Undervisning, smuk natur, templer, unikke oplevelser & lokalbefolkning

På dette program vil I undervise landsbyens børn, der er ivrige efter at lære engelsk og selvfølgelig ville elske at være omkring jer og møde en helt fremmed kultur end deres egen. Jeres vigtigste opgaver i hele programmet vil være at lære børnene engelsk, forbedre deres kommunikationsfærdigheder og opbygge deres personlighed og tillid.

Disse børn vil komme og få undervisning af jer, når de kommer tilbage fra deres daglige skolegang. Så den typiske arbejdstid vil være om eftermiddagen, ca. fra kl. 14.30 til 17.00. Undervisningsprogrammet finder sted i landsbyens tempel, hvilket er det mest bekvemme sted at samle børnene rundt om i landsbyen.

Udover at lære dem engelsk, kan du også hjælpe dem med deres lektier. Du har også frihed til at komme med forskellige undervisningsfærdigheder og -metoder, så de nemt kan huske, hvad de har lært.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Uge
4-5+

Vil du have andre oplevelser eller fortsætte din rejse?

Flere oplevelser

Vil du hellere have andre oplevelser i den sidste uge som en tur på stranden, en trekking uge, en body and mind uge eller på en Road Trip se alle mulighederne under "Sammensæt selv Sri Lanka" Sammensæt selv din rejse.
Du kan forlænge dit program med flere ugers frivilligt arbejde, uger med andre oplevelser på Sri Lanka eller på andre destinationer i "Sammensæt selv" programmerne eller rejse videre på Adventure Hearts egne skræddersyede programmer andre steder i verden.

November 2019
Rejser til Asien

Frivilligt arbejde i Sri Lanka

1 Måned

1 uges intro og 3 ugers frivilligt arbejde

Ankomst

03. Nov 2019

Hjemrejse

01. Dec 2019

Kommentar

Programstart hver mandag

11.590 kr
Bestil nu
2 Måneder

1 uges intro og 7 ugers frivilligt arbejde

Ankomst

03. Nov 2019

Hjemrejse

29. Dec 2019

Kommentar

Programstart hver mandag

16.990 kr
Bestil nu
1 Uge

Ekstra uger: Havskildpadde projekt, Body & Mind eller Elefant projekt

Ankomst

03. Nov 2019

Hjemrejse

13. Oct 2019

Kommentar

Programstart hver mandag

3.790 kr
Bestil nu

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basispakken
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • Måltider i henhold til programmet
 • Engelsktalende koordinatorer
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • Afrejsemøde på telefonen
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Login til egen profil
 • Transport mellem programmerne
Sri Lanka
 • Måltider i hverdagene & to måltider om dagen i weekenden
 • Mød lokalsamfundet
 • Kom tæt på dyrene
 • Support under det frivillige arbejde

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet t/r
 • Lokal lufthavnsskat
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
Forsikring
 • Rejseforsikring fra ca. kr. 1.000,-
 • Sygdomafbestillingsgebyr kr. 695,-
Visum & Vaccinationer
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.000,-
 • Visum til Sri Lanka US$ 60,-
Andet
 • Lander man før søndag koster overnatning € 35,- pr. nat.
 • Drikkevarer og drikkepenge (efter lokal skik, chaffører mm.)
 • Ekskursioner og aktiviteter udover program
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
 • Afhentning i lufthavnen uden for normal tider (08:00-20:00) 35€
Sri Lanka

Ø-nationen har de seneste mange år været plaget af uro og politisk ustabilitet. Befolkningen, der er inddelt i majoriteten singaleserne (74 %) og den tamilske minoritet (26 %), endte i regulær borgerkrig i 1983, hvilket har medført, at mere end 400.000 tamilske srilankanere er flygtet ud af landet – primært til Indien.
Siden konflikten i 2009 endelig fik sin ende, har turismen udviklet sig med høj fart.
Landets ældgamle historie byder på en bred vifte af historie, religion, kultur og natur. I mere end 3000 år har landet haft flere forskellige kongedømmer, som herskede øen i både krig og fred. Verdenens ’8. vidunder’ Sigiriya er et eksempel på dette.
Øen har desuden et rigt dyreliv, hvor store som små dyr lever side om side. Den tamilske tiger, leguaner, aber og den store elefant, men ligeledes hundredvis af forskellige fuglearter, er også tilstede i den smukke og meget grønne natur.

Beliggenhed

Sri Lanka ligger i den sydlige del af Asien i det Indiske ocean, sydøst for Indien, kun adskilt af et smalt stræde. Sri Lanka består af en større ø og et antal små øer.

Visum

Man skal have et visum for indrejse i Sri Lanka, og det bestiller man online. Der findes mange sider, hvor man kan bestille visum, men det er billigst at gøre på deres egen hjemmeside: www.eta.gov.lk. Visummet koster 30 USD og varer i 30 dage. Skal man være i Sri Lanka i længere tid, kan man søge om et forlænget visum på samme hjemmeside.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

Under rejsen vil der være forskellige former for indkvartering: Vores centre er huse i lokalsamfundet, som afspejler det lokale liv, og I skal ikke forvente luksus, da rejsen tager udgangspunkt i, at I skal lære Sri Lanka at kende samt den lokale kultur, og derfor vi I være indkvarteret på en sådan måde, at det ligner de lokales levevis. I skal ikke forvente varmt vand til badet. På værelserne vil der ikke være skabe eller hylder til at opbevare jeres ting, og de skal derfor opbevares i jeres rygsæk.

Uge 1+2: I vil blive indkvarteret i et af vores centre, som ligger 2-4 kilometer væk fra Kandy centrum. Der er et køleskab, som I er velkommen til at bruge til at opbevare snacks og drikkevarer. Man bor 4-8 personer per værelse i køjesenge, der er bad og toilet til hvert værelse, der er safety bokse, sengetøj og loftvifte på hvert værelse.

Uge 3: I vil blive indkvarteret i vores centre, som ligger et par meter fra havet. Stranden ligger tæt på indkvarteringen, hvor I kan hænge ud med andre deltagere.
Der er et køleskab, som I er velkommen til at bruge til at opbevare snacks og drikkevarer. Safety bokse er tilgængelige. Medbring venligst egen hængelås. Man bor 4-8 personer per værelse i køjesenge, der er bad og toilet til hvert værelse, der er sengetøj og loftvifte på hvert værelse.

Klima

Sri Lanka: Klimaet i Sri Lanka er varmt og tropisk ligesom resten af Asien. Dog adskiller Sri Lanka sig ved at have to monsunsæsoner, der rammer hver sin del af landet. Det er derfor muligt at opleve Sri Lanka fra sin bedste side hele året rundt, da solen altid vil skinne et sted på øen.

Mad

Sri Lanka er beslægtet med sin nabo Indien, og der findes mange ligheder i deres køkkener – eksempelvis karry som hovedingrediens og ris som tilbehør. Sri Lanka er rig på fisk og kokosnødder, og derfor finder man ofte disse ingredienser i maden. Især fiskeretter er populære. Det srilankanske fladbrød, roti, der er lavet på friskrevet kokosmel, er en lækker specialitet.

Valuta

Sri Lanka: 1 DKK = ca. 20 LKR (sri lankansk rupee)

Der er ATM’s i de større byer, hvor man også kan betale med kreditkort de fleste steder. Det er en god idé at have kontanter på sig, hvis man skal rejse i mindre byer. På Sri Lanka er USD en god valuta at veksle med.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Sri Lanka:
Dansk tid + 3,5 time (sommertid)
Dansk tid + 4,5 time (vintertid)

El

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Internet

Der findes internetcaféer i de større byer, og der er net adgang på de fleste spisesteder.

Sprog

Sri Lanka: Hovedsprogene er singalesisk og tamilsk, mens engelsk tales og forstås i vid udstrækning og er et anerkendt sprog.

Religion

Den største religion er buddhisme (70%), men også hinduisme, islam og kristendommen er udbredt.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Undervisning af Munke

Dette projekt foregår på et buddhistisk tempel i et landområde, der hedder Hanguranketha, hvor unge munke forbereder sig på at missionere buddhismen overalt i verden, så de har brug for at lære engelsk. Hovedmålet med projektet er at forbedre deres sprogkundskaber. Du vil bruge det meste af din tid på at lære munke at læse og skrive på engelsk. Projektet blev netop skabt med det formål at øge færdighederne i skriftlig og talt engelsk blandt buddhistiske munke. Over tid har vi bemærket en stor forbedring af munkenes kommunikationsevner. Munkene nyder også virkelig at være en del af programmet.

Indkvartering & Måltider – Munks

Elefant Projekt

Sri Lanka har en rigtig stor bestand af elefanter. Deres fortsatte eksistens er særlig betydningsfuld, idet de srilankanske elefanter udgør en helt separat underart. De srilankanske myndigheder anerkender elefanternes betydning for naturen og kulturen og arbejder omhyggeligt på at sikre overlevelse og sundhed for både vilde og tamme elefanter på øen. Du vil hjælpe mahouts (elefant håndterer) med deres daglige rutiner. Dette omfatter fodring af elefanterne, vask og pleje af elefanterne ved floden, eftersøgning af elefanter i skoven og hjælpe dyrlægen med behandling, når elefanter bliver syge. Du vil også lære om elefanternes natur og levevis og lære nogle af de elefant kommandoer, mahouts bruger regelmæssigt.

Indkvartering & Måltider – Elephant

Undervis børn i børnehaveklasse

På dette projekt fungerer du som assistentlærer på en af ​​vores mange børnehaveskoler. Dette program hjælper børn i landsbyerne med at forbedre deres engelsksprogede færdigheder. Du skal primært undervise i engelsk. Du kan blive opfordret til at hjælpe med at undervise i drama, musik og fremmedsprog. Du vil også hjælpe andre lærere og medarbejdere på skolen. Alle institutionerne forvaltes godt og overvåges af officerer fra offentlige og private institutioner. Alle projekter er over 5 år gamle. De deler alle de fælles værdier og har til formål at skabe en bedre fremtid for børnene. Nogle af dem giver gratis uddannelse til børnene.

Indkvartering & Måltider – Undervisning

Wildlife Projekt

Dette er for dig der elsker dyr, da dette projekt giver dig mulighed for at arbejde tæt sammen med de vilde dyr, behandle og pleje dem. Du kommer til at tilbringe din tid i en smuk skov langt væk fra hele det travle liv i byen, så du kan opleve landsbyens landlige livsstil og det nationale køkken. Skoven er det naturlige levested for dyr som elefanter, junglekatte, hjorte, ørne og krybdyr på Sri Lanka. Du vil arbejde tæt sammen med Wildlife Conservation Department of Sri Lanka for at støtte redningen af skadede dyr og fugle og bevaringen af dyrelivet på Sri Lanka.

Indkvartering & Måltider – Wildlife

Highlights

 • Kultur
 • Venner for livet
 • Skildpadder
 • Fantastiske børn
 • Fællesskab
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00