Marokko

Afrika Adventure Internationale Grupper
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

2 ugers rundrejse i eksotiske Marokko

Marokkos fascinerende kultur

Marokko er landet, hvor du kan opleve natur, ørken, kamelridning, bazarer, moskeer, trekking og lokale markeder.

Tusind og én nats eventyr her hvor Europa møder Afrika. Du er i en helt anden verden fyldt med farver, nye dufte, magi, ørken og gamle traditioner. Turen tager dig med gennem det meste af Marokko, det fantastiske land i Nordafrika. Du skal opleve alt fra store bazarer, moskeer, anderledes kultur, ovrvældende farver og en venlig lokalbefolkning i de mange forskellige byer, du skal besøge. Rejsen tager dig op langs kysten helt op nordpå, hvor kun vandene skiller dig fra Spanien, Europa og ned til den berømte by Chefchaouen, der er kendt for sin flotte blå farve der er malet på huse og gader i byen.

Videre ud i ørkenen hvor du skal ud og bo hos en rigtig nomadefamilie og opleve livet under en betagende stjernehimmel og stilhed og gennem ørkenen på kamelryg, så man får oplevet den smukke natur i øjenhøjde. Naturen forandrer sig jo længere sydpå du kommer til de storslåede Atlasbjerge, hvor du kan opleve vandfald, for til sidst at drage ud til kysten og opleve de smukke strande, Marokko har.

Uge
1

Marokko

Casablanca til Marrakech

Rejsen starter direkte med en tur op langs kysten til byen Tanger, hvor I kan gå på opdagelse i de snoede gader og gyder i Medinaen og tage en tur ned langs strandpromenaden. Glem ikke at få smagt en traditionel marokkansk myntete. Videre til den smukke bjergby Chefchaouen, kendt for sine blåmalede huse og gader. Det er en helt fantastisk oplevelse bare gå gennem gaderne og tage de smukkeste billeder af byen i alle skalaer af kornblomstblåt. Der vil være mulighed for at tilkøbe ekstra aktiviteter som, at trekke en tur igennem Rif bjergene og se den skønne udsigt, besøge den spanske moske, besøge en traditionel hammam eller besøge en lokal vævers butik.

Nyd fritiden på egen hånd til at shoppe i verdens største medina, besøge et berber apotek og udforsk kunsthåndværkernes kvarter, prøve '"snakes" fra madvognene langs vejen og se Fez' berømte læder garverier ovenfra. Turen tager jer nu fra nord mod syd til Marokkos eksotiske og labyrent storby Marrakech, hvor aftenen er fri til at udforske denne fascinerende by. Et must er at opleve Djemaa el Fna torvet med et totalt kaos af boder og underholdning, slangetæmmere, mavedansere, boder med frisk appelsinsaft og alskens mad, historiefortællere, tryllekunstnere og dyrkere af traditionelle lægemidler. sælgere i farverige kostumer, som minder om en svunden æra - et Tusind og én nats eventyr. Når solen går ned, fyldes området med massevis af madboder, og er pakket med lokalbefolkningen, underholdende kokke og tjenere. Tag plads på en bænk og prøv "tanjia" (langsomt kogt lam), harira suppe, grillet fisk og skaldyr, berømt marokkansk couscous, snegle eller endda et fårehoved (for den virkelig eventyrlystne). Husk at nyde en kop let krydret te. Et eventyrligt miks af farver, dufte og lyde.

Uge
2

Marokko

Atlas bjergene, ørkenlejr, kameler, solopgang, Quarzazate, Ait Ben Haddou kasbah og Marrakesh

I forlader nu den pulserende og eventyrlige by Marrakech for at rejse vestpå ind i ørkenen, hvor I gør stop ved Nkob, som er omringet af Saghrou-bjergene. Her skifter I de benzindrevet køretøjer ud med kameler. Hen på ​​eftermiddagen rider I afsted på kamelerne til en ørkenlejr dybt i sandklitterne. Dette skal være jeres overnatningssted hos de lokale berbere i deres lejr. Lær at binde en turban for at holde ørkenens sol fra dit ansigt og tilføj lidt sjov til dine billeder.

Nyd en varm velkomst (med myntete). en traditionel middag under stjernerne, tilberedt af vores værter. Om aftenen, skal I lytte til historier om livet i denne region og opleve traditionel musik på trommerne. Se solen gå ned fra toppen af en ​sandklit, inden du går til ro.

I skal på besøg i den lokale landsby nær Todra for at lære om den lokale livsstil, og hvordan man dyrker landbrug i ørkenen. Næste dag skal I tidligt op og op på de trofaste kameler. Se solen stige op, før I vender tilbage til Merzouga. Næste stop på turen er byen Tineghir, og her er der byrundtur en tur gennem palmeplantagerne på programmet. Derefter tager I til den betagende Todra Gorge for at tilbringe natten mellem de rene klippevægge blandt palmerne og gurgling floden. Dette rolige sted er fantastisk til vandreture, afslapning ved kanten af ​​floden og nogle lokale berber-delikatesser.

Rejsen tager jer nu videre gennem de fantastiske Atlasbjerge. Rejs langs "Ruten 1000 Kasbahs" til den blomstrende by Ouarzazate. Denne by er hjemsted for Atlas Film Studios, hvor mange film er blevet skudt gennem årene, herunder "Lawrence of Arabia" og "Gladiator." Videre til den fascinerende og smukke Aït Ben Haddou, et vidunderligt eksempel på en kasbah.

I slutningen af ugen tager jer ud mod kysten til fiskerbyen Essaouira, og om morgenen må du ikke gå glip af den farverige og livlige oplevelse det er at se bådenes tilbagevenden til havnen med deres kurve fulde af fisk. Gå en tur op på den gamle bymur for en fantastisk udsigt over byen og ud til havet. Gå på opdagelse i butikker og kunstgallerier eller tag en tur langs den lange sandstrand, dette er det perfekte sted at slappe af.
I slutter turen af tilbage i Marrakech.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Uge
3+

Fortsæt din rejse

Du kan fortsætte din rejse til andre steder i Marokko eller rejse videre på en af vores andre Adventurerejser rundt om i verden.

Marts 2019
Afrika Adventure

Marokko

2 Uger

2 ugers rundrejse i Marokko

Ankomst

16. mar 2019

Hjemrejse

30. mar 2019

9.990 kr
Udsolgt

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basispakken
 • Indkvartering
 • Engelsktalende guide
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
Marokko
 • 13 måltider
 • Overnatning i Berber ørken Camp
 • Sahara Bedouin Camp
 • Besøge Aït Ben Haddou Kasbah
 • City tur i Essaouira
 • Lokal bondelandsby Todra
 • Kamel Ridetur

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Ved eget fly arrangement kr. 750,- i gebyr
Rejseforsikring
 • Rejseforsikring ca. kr. 860,- for 2 uger
 • Sygdomafbestillingsgebyr kr. 695,-
Vaccinationer
 • Vaccinationer ca. kr. 1.000,-
Andet
 • Drikkevarer, snacks samt personlige fornødenheder
 • Drikkepenge efter lokal skik (til guider, chauffører, safari mm.)
 • Ekstra aktiviteter udenfor program
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

Vil du have mere adventure?

Marokko
 • Hammam Spa oplevelse 250-350 MAD
 • Trekking i Rif bjergene 385 MAD
 • Trekking til spansk Mosque 250 MAD
 • Fès Medina guided tur 250 MAD
 • Medersa Bou Inania 10 MAD
 • Medersa El Attarine 10 MAD
 • Belghazi museum 20 MAD
 • Aftensmad i konverteret Fès Riad 400-500 MAD
 • Traditionel marrokansk middag og underholdning 400-500 MAD
 • Tagine cooking demonstration 120 MAD
 • Wind Surfing 60 EUR
 • Surfing 45 EUR
 • Kite Surfing (gruppelektioner) 60 EUR
Marokko

På arabisk betyder Marokko "der, hvor solen går ned". Sol har landet masser af. Ved Gibraltarstrædet er der kun cirka 15 kilometer mellem Marokko og Spanien, og altså kun 15 kilometers hav, der adskiller Afrika og Europa. Den korte afstand illustrerer fint Marokkos nære relationer til Europa. Marokko er et land, hvor arabisk, fransk og afrikansk kultur smelter sammen.
Marokko er velsignet med en blændende natur og har både indbydende hav, smukke strande, bjergrige store højsletter, dale og ørken, der indbyder til masser af unikke naturoplevelser. Atlasbjergene går tværs gennem Marokko og deler det sydlige ørkenklima fra det nordlige mere varierede og frodige klima. Bjergkædens højeste punkt er mere end fire kilometer højt og ligger i det sydvestlige Marokko.

Beliggenhed

Marokko er et land i Nordvestafrika. Det har grænse med Vestsahara i sydvest, og Algeriet i øst. Kystlinjen vest for landet udgøres af Atlanterhavet og nord på grænser det op til Middelhavet.

Visum

Ved indrejse i Marokko får du 90 dage visumfrit.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder inden indrejse.

Tidsforskel

Dansk tid: - 2 timer

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Gå altid med din gruppe, ikke alene, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Som kvinde skal man tænke på sin påklædning. Det anbefales ikke at bade topløs. Langs kysten i det muslimske område af Kenya, bør man som kvinde klæde sig fornuftigt. Det er ikke velset i byerne, at kvinder bærer shorts.

Klima

Vejret i Marokko er generelt solrigt, og landet har både kystlinjer til Atlanterhavet og Middelhavet. Ved kysterne er der middelhavsklima med varmt og tørt sommervejr og milde vintre, mens vejrforholdene længere inde i landet er mere skiftende på grund af Atlasbjergene - Mod syd dominerer varmen fra Saharas ørken. I vintermånederne kan du opleve sneklædte bjergtoppe, og nætterne i Sahara bliver overraskende kolde, men sammenlignet med Danmark vil vinteren føles mild, og du kan opleve både sol og lune temperaturer i Marokko, selv om vinteren.

Mad

Maden i Marokko er kendt for sine mange aromatiske krydderier og spændende smagsnuancer. Grundet landets placering og historie er det marokkanske køkken influeret af både andalusiske, franske, arabiske og berberiske madtraditioner. Et spændende mix som du skal glæde dig til at sætte tænderne i.
Marokkos nationale ret må næsten siges at være tagine, som er en særlig nordafrikansk tradition inden for madlavning. En tagine er egentlig et glaseret lerfad med kegleformet låg, som bruges til at tilberede forskellige retter, hvorved saften og al den gode smag fra råvarerne bevares. En tagine består typisk af enten kød eller fisk, forskellige grøntsager, urter og krydderier, serveret med brød.

Valuta

1 DKK = 1,48 MAD

Man finder ATM’s i alle større byer, men det er ikke altid, at de virker. Der er ATM i lufthavnen og der kan også veksles penge der. Medbringer du kontanter er USD den bedste udenlandske valuta at veksle med.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Internet

Det er ikke noget problem at finde internetcaféer i de større byer, ligesom mange hoteller har wi-fi. Dog er det på flere hoteller sådan, at wi-fi virker bedst i receptionsområdet. På internetcafé, skal man medbringe pas.

El

Der bruges 220 volt. Der er forskellige stik i Marokko, så det er en fordel at medbringe adapter. Ikke alle danske stik passer til de to-benede kontakter, der oftest kun har plads til ”tynde ben”.

Religion

Islam er Marokkos officielle religion, og ca. 98% af Marokkos befolkning er muslimer.

Sprog

Det officielt sprog er standardarabisk. Der tales marokkansk arabisk af ca. 60% og berberisk af ca. 40% af befolkningen.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Highlights

 • Chefchaouen - Den blå by
 • Sahara ørken
 • Kamelridning
 • Bazarer
 • Atlasbjergene
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00