Næste afgang:

10. Okt 2021

Varighed:

2 Uger

Aldersspænd:

18+

Programpris i kr. fra:

11.990 ex. fly

2 UGERS CYKELREJSE MED KULTUR, NATUR OG ADVENTURE I SYDINDIEN.

Natur, cykelture, homestay, skønne strande, flodsejlads, templer og kolonibyer.

Tag på en uforglemmelig rejse og dyk langt ned i de lokale kulturer og en fantastisk natur. Du starter helt nede på spidsen af Indien, når du ankommer i Trivandrum, og herfra går turen op langs vestkysten af Indien.

Turen er på ca. 145 km cykeltur gennem den smalle indiske stat Kerala, der ligger mellem Det Arabiske Hav og de bjergrige vestlige Ghats, og er berømt for sine skønne backwaters, hvor tusindvis af kanaler og vandløb pryder hverdagslivet og sit spektakulære dyreliv og endeløse te- og krydderi plantager. Denne skræddersyede 2-ugers tur giver frihed til at stoppe, hvor man vil og møde de lokale landsbyboere i øjenhøjde og komme helt tæt på sjældne steder.

På turen vil I besøge fantastiske sandstrande, magiske klippetoppe, landsbyer beboede af traditionelle fiskere, landskaber med krydderi-, te- og gummiplantager og det charmerende bjergområde Wagamon, der ligger i en højde af 1.200 meter omgivet af fantastiske vandfald. Vi skal besøge Periyar National Park, hvor der er en chance for at se vilde elefanter, leoparder og andet sjældent dyreliv.
Du skal opleve den dejlige gamle by Kochin, med sine koloniale palæer og helt specielle atmosfære.

Uge 1

KERALA, INDIEN

Kultur, cykeltur, backwaters, det traditionelle Indien, templer og lokale landsbyer.

I Indiens absolut mest tropiske luftlag skal I de næste to uger igennem dette paradis, der byder på natur, kultur, historie og for jeres vedkommende… cykelture!

I ankommer til Trivandrums internationale lufthavn og bliver hentet af jeres guide og kørt til byen Kovalam, hvor jeres cykeltur for alvor starter.

Cykelturen fra Kovalam er ca. 35 km med et par stop undervejs bl.a. for at blive afkølet i havet. De første 18 km mod Poovar skal I igennem små fiskerbyer, inden I ankommer til Kovalam. Når I ankommer, skal I besøge en af strandcaféerne og nyde udsigten til lokale fiskere, der sejler ud til deres aftenfangst med solnedgangen i baggrunden.
I tilbringer lidt tid ved den nærliggende Lake Vellayani og nyder de omkringliggende landsbyer på cykel. I har mulighed for at tage en dagstur til Kanyakumari, som ligger omkring 100 km. fra Kovalam. Denne by er på den sydligste spids af Indien, hvor tre have mødes: Bengal Bugten, Det Arabiske Hav og Det Indiske Ocean. (Egenbetaling).

Næste stop er Veli Lagoon, som er en stor sø adskilt fra havet af store sandbanker, hvor fiskere kan ses på deres både eller sejlende over søen med sandfyldte pramme.

Herfra cykler I til flodens udspring i havet, der dækker 20 km. I besøger fiskerbyen Anjuthengu, hvor I stopper for at besøge Anjengo Fort, som er bygget af det britiske østindiske selskab i det 17. århundrede og var den første britiske handelspost på Malabar-kysten. Efter besøget fortsætter I mod Varkala, en tempelby kendt overalt i regionen som et pilgrimsrejse-mål for de millioner hinduer, der kommer her for at bede i det gamle Janardhana Swamy Temple.

Sidst på ugen cykler I ca. 36 km og kører gennem landsbyerne mod Paravoor, der interagerer med lokalbefolkningen i dette område. Når I kører gennem landsbyer, vil I se nogle traditionelle coir-making producenter (fiber fra yderside af kokosnød, som bruges til at lave reb og måtter), såvel som fiskeri. Efter cykelturen tager I til Kollam, som er en by i nærheden af Lake Ashtamundi omgivet af kokospalmer og cashewnød-plantager.
De gamle træhuse og backwaters i den typiske Keralan stil gør det til et ideelt sted, hvorfra man kan udforske dette fascinerende netværk af kanaler og laguner.
Herfra kører I videre til Karunagapally og begynder at cykle mod Haripad via Thrikkunnapuzha, som er en kulturelt kendt by med en fremtrædende rolle i Central Travancores historie. I skal besøge Snake Temple, som er meget gammelt og internationalt kendt for sin pilgrimsrejsende.

I slutter ugen af i Mancombu og cykler rundt til landsbyerne i og omkring backwaters. Flere templer vil blive besøgt, og I skal opleve landsbyboerne leve og arbejde på små stykker af jord, hvor der holdes både køer, grise, kyllinger og dyrkes grøntsagshaver.

+-

Uge 2

KERALA, INDIEN

Floder, elefanter, naturparker, tehaver, bjerglandsbyer, tæt skov og havnebyer.

Fra Mancombu går cykelturen mod Vagamon. Beliggende 1200 m over havets overflade er området fyldt med bakker, dale og smukke vandfald (fra juli til januar afhængigt af klimaforhold).

Vagamon-området er fyldt med frugt- og medicinplanter. Vagamon er en fortryllende bjerglandsby, hvor man enten kan slappe af eller forkæle sig i udendørsaktiviteter som lette vandreture, udforske naturstier og spore elefanter. Byen Vagamon ligger mod græsarealerne i de vestlige Ghats. I vil cykle ad de smalle, snoede veje og beundre spektakulære seværdigheder i tehaverne, der har gjort dette sted så smukt.

Turen går videre til Thattekkad, der ligger ved bredden af ​​floden Periyar. Stedet giver et sjældent indblik i det indfødte fugleliv med over 575 arter på et område mindre end 30 kvadratkilometer. Denne fuglepark i Thattekkad er en af ​​de mest spektakulære steder i Kerala og er fuldt dækket af tyk skov.

Ugen fortsætter til en nærliggende landsby kaldet Kodanad, som er fuld af frodige, grønne padi-marker omgivet af tyk, grøn skov. Landsbyen er hjemsted for et elefant rednings center, og I kan se, at elefanterne nyder at bade i den nærliggende flod. Herefter starter I turen til Kochi, en travl havneby, der har fået titlen af at være det arabiske havs perle. Det er også den ældste europæiske bosættelse i Indien med sin blanding af engelsk, hollandsk og portugisisk indflydelse. I vil opleve et traditionelt danseshow fra Ramayana og Mahabharata, begge med legendariske indiske danse.

Kochi er grundlagt på handel, oprindeligt med ankomsten af ​​kineserne, araberne og fønikerne i det andet årtusinde f.Kr. I det 16. århundrede kom hollændere, portugisere og englændere til, og det blev en by med en blanding af stilarter og påvirkninger af de mange kulturer.

+-

  2 Uger

  Ankomst

  10. Oct 2021

  Hjemrejse

  24. Oct 2021

  Kommentar

  Ring for 2021 priser

  Kr. 11.990 ex. fly

  Bestil nu

  2 Uger

  Ankomst

  14. Nov 2021

  Hjemrejse

  28. Nov 2021

  Kommentar

  Ring for 2021 priser

  Kr. 11.990 ex. fly

  Bestil nu

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

  Inkluderet i basispakken

  • Indkvartering
  • Transport t/r til lufthavnen
  • Engelsktalende guider
  • Afskedsmiddag for gruppen
  • Login til egen profil
  • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
  • 24 timer vagttelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Afrejsemøde for gruppen (Skype)

  Sydindien

  • Morgenmad
  • Leje af cykel, guide, service og mekaniker
  • Kulturel introduktion til landet
  • City tur i Trivandrum
  • Besøg i lokal fiskerby
  • Tempelbyen Varkala
  • Se Rock-pools
  • Traditionelt dance show
  • Trekking
  • Monument entrances og caneo

  HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

  Transport

  • Flybilletter ca. 8.000,-
  • Lufthavnsskatter
  • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr

  Forsikring

  • Tilmeldings- og sygdomsafbestillingsgebyr kr. 895,-
  • Rejseforsikring for 2 uger ca. kr. 700,-

  Visum & vaccinationer

  • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
  • Visum til Indien kr. 300,-

  Andet

  • Drikkevarer og drikkepenge til de lokale og guiderne
  • Personlige fornødenheder
  • Laundry service

  Facts om rejsen

  Den sydlige del af Indien er kendetegnet ved at være grøn, frodig og varm! I disse himmelstrøg er man ikke langt fra ækvator, hvorfor der både hersker regntid og sommertid. Sydindien er desuden kendetegnet ved de såkaldte backwaters – et utal af åer, vandløb og søer – hvor hverdagen udspiller sin stille og rolige gang på båd.

  Staten Kerala adskiller sig markant fra resten af Indien ved at have et socialistisk udgangspunkt rent politisk. Bølgen startede for godt 100 år tilbage, og de sociale reformer er siden udvidet. Dette gør Kerala til et sted med en høj velstand, hvis man sammenligner med resten af den tredje verden.

  Statens politiske standpunkt markeres med karakteristiske røde flag, der hænger ved offentlige bygninger, langs veje, caféer og huse.

  I kraft af placeringen, som den sydlige spids i Indien, har landet oplevet mange forskellige kolonier – både Holland, Portugal og Storbritannien har sat deres præg. Derfor er der også en stor mangfoldighed i religion, etnicitet mm. Eksempelvis har Kerala landets største koncentration af kristne – omkring 25 % af befolkningen på 33 millioner.

  Indien: Indien grænser op til Pakistan i vest, Vest-Kina, Tibet og Nepal mod nord, Bhutan og Kina mod nordøst og Myanmar og Bangladesh i øst. I syd er Sri Lanka adskilt fra Indien med et smalt stræde. Kerala ligger i det sydvestlige Indien – klemt inde mellem det Arabiske hav og den skovklædte bjergkæde Western Ghats.

  Der er visumpligt, når man rejser til Indien. For udstedelse af visum skal man først ansøge online på: www.indianvisaonline.gov.in. Derefter kræver den indiske ambassade, at ansøgeren møder personligt op på ambassaden for at afgive sit fingeraftryk sammen med sine visumdokumenter.

  Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato, og at der skal være mindst to blanke sider i passet.

  En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

  Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

  I Kerala overnatter man på hotel, i guesthouses og hos lokale landsby familier.

  Indien ligger i den tropiske zone og domineres af monsunerne. Fra juni til september blæser monsunen ind over Indien, og den giver rigtig meget regn. I Kerala er klimaet meget mere fredeligt, der er ikke mange storme, og der er ikke de store udsving i temperaturen grundet den tætte placering på ækvator.

  Indisk mad er berømt for at indeholde mange krydderier og for at være stærk. Især er karry karakteristisk for indisk mad. Karry, som man kender det i Danmark, findes dog ikke i Indien. Den blandes derimod af forskellige krydderier og tilpasses hver enkelt ret. En indisk curry er en sauce, hvori stykker af kød eller grøntsager er tilberedt. Kerala bliver kaldt ’krydderiernes land’, hvilket kan smages i deres retter, der stort set altid bliver serveret på et bananblad. Derudover er der kokos i næsten alle retter, og hvis man bor ved kysten, er fisk ofte på menukortet.

  Indien: 1 DKK = ca. 9,5 INR (indiske rupies)

  Der er hæveautomater i de større byer, hvor man også kan betale med kreditkort de fleste steder. Det er en god idé at have kontanter på sig, hvis man skal rejse i mindre byer.

  NB! Det er ikke tilladt at tage rupies med ind eller ud af Indien. Der skal derfor veksles penge i Indien, og de bedste valutaer til dette er USD eller Euro. Rupies kan veksles tilbage til udenlandsk valuta i tilfælde af, at man skulle få brug for at veksle tilbage igen. Dette kan kun gøres, hvis der fremvises en gyldig kvittering fra den oprindelige, officielle veksling. Det kan kun gøres i lufthavnen ved udrejse fra Indien.

  (Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

  Dansk tid +3 timer og 30 min.

  Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
  https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

  Der findes internetcaféer i de større byer og i lobbyen på mange hoteller.

  I Indien findes flere end 1000 sprog og dialekter. Det officielle sprog er hindi, men i staten Kerela er det officielle sprog malayalam.

  80 procent af befolkningen i Indien er hinduer, men her er også store grupper af sikher, buddhister og muslimer.

  Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

  Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll to Top