1 UGE KULTUR OG OPLEVELSER, 1 UGE ADVENTURE OG NATIONALPARK OG 1 UGE POON HILL TREK (FLERE UGER OG KOMBINATIONER KAN TILVÆLGES)

Skab din egen drømmerejse til Nepal med kultur, adventure og trekking

Vi har sammensat et 3 ugers program i Nepal med oplevelser, kultur, adventure og trekking. Har du lyst til mere eventyr, kan du tilføje flere uger til din rejse, og du kan ændre nogle af ugerne i det foreslåede program enten hjemmefra eller på stedet.

Vælg selv dit program og varighed. Du kan afhængigt af destinationen generelt vælge uger og programmer som følger:

INTRO-UGE – KULTURUGE – ROAD TRIPS – TREKKING – STRAND – YOGA – FRIVILLIGT ARBEJDE MED BØRN, DYR OG LOKALSAMFUND

Se mere under fanen ‘Kombinationsmuligheder’.
Alle lande kan kombineres, så du kan lave lige præcis din sammensæt-selv kombination.

Uge 1

NEPAL – KATHMANDU

Kathmandu, sightseeing, kultur, templer, yoga & meditation, sprog og munke

Ankomst til Kathmandu og tid til at sanse denne helt eventyrlige by i Himalayas kæmpemæssige hvide bjerge. I løbet af ugen får I nogle indledende kulturlektioner, I lærer om den fascinerende nepalesiske kultur, og får tilegnet jer lidt nepalesiske sprogfærdigheder. Lektionerne giver jer også forståelse for den nepalesiske livsstil med detaljer om ritualer og skikke. I hører om Nepals historie og de religiøse indflydelser, som har formet den. I skal besøge lokale butikker og markeder, som er et typisk billede på kulturen.

På byturen besøger I nogle helt fantastiske og forunderlige steder som templet Boudhanath, en af de mest hellige buddhistiske steder i Kathmandu, hvis gamle sfæriske stupa dominerer skyline og er en af de største i verden. I området er der mange andre templer og klostre, og mange tibetanere bor her.

I denne uge vil der også være introduktion til yoga og meditation. I weekenden er der tid til afslapning og at fordøje de mange eventyrlige indtryk.

+-

Uge 2

ROYAL CHITWAN PARK, POKHARA OG RIVERRAFTING

National park, elefanter, næsehorn, natur, safari, lokal landsby, river rafting & rismarker

I denne uge gælder det Royal Chitwan National Park og den skønne by Pokhara. På en spændende landsbyvandring vil I opleve det daglige liv – autentisk og i sit eget afslappede tempo – og de mange smukke rismarker og bjerge.

Der står også adventure på programmet, og I får fornøjelsen af en herlig whitewater rafting på den naturskønne Trisuli River. I skal tilbringe 1 nat og 2 energiske og fantastiske dage på denne tur. Derefter til Royal Chitwan National Park, der dækker imponerende 932km2 og er hjemsted for bengalske tigre og omkring 543 fuglearter.

I skal opleve det eksotiske dyreliv i Nepal i to nætter og tre dage og på sightseeing i den charmerende by Pokhara – den næststørste by i Nepal, der er hjemsted for tre af verdens største bjerge. Der er en fantastisk og ubeskrivelig udsigt over Himalaya fra den nordlige skyline her.

+-

Uge 3

TREKKING I HIMALAYA BJERGENE

Himalaya, trekking, fantastisk natur, udsigt over verdens tage og en oplevelse for livet

Så begynder eventyret i bjergene, og I skal på jeres trek til Poon Hill (3.190m.), som er udsigtspunkt til to af de største bjerge i verden: Annapurna (8,091m) og Dhaulagiri (8.167m).

Denne overvældende tur, som vil indfri de største forventninger til bjergtagende oplevelser, vil tage fem dage og belønnes med et syn af uvurderlig skønhed. På vejen tilbage venter en afslappende massage jer for at løsne de trætte muskler og med rigelig tid afsat til øjeblikke af dyb stilhed til at reflektere over de overvældende og skønne syn, I har mødt og de, der stadig er i vente.

I weekenden er der tid til afslapning ovenpå ugens oplevelser og anstrengelser.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende, der ikke er selvhjulpne.

+-

Uge 4+

FORTSÆT DIN REJSE

Du kan nu vælge at fortsætte i frivilligt arbejde i Kathmandu. Der er nok af projekter at vælge i mellem. Du kan også fortsætte på andre ture i Nepal, Indien eller andre af vores destinationer.

+-

Kort kommer snart

HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

Inkluderet i prisen

 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • 3 Måltider alle hverdage og 2 måltider hver weekend
 • Engelsktalende guide
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Afrejsemøde (Skype)

Eventyr uge

 • Kultur undervisning
 • Rundtur i Kathmandu
 • Basis sprogundervisning
 • Introduktion til historie og religion i Nepal
 • Besøge lokale markeder
 • Besøge temple of Boudhanath
 • Introduktion til yoga
 • Introduktion til meditation

Nationalpark

 • Landsbyvandring i lokal by
 • Opleve rismarker
 • Whitewater rafting
 • Besøge Royal Chitwan National Park
 • Safaritur i Chitwan National park
 • Sightseeing i Pokhara
 • Udsigt over Himalaya

Trekking uge

 • Trekking til Poon Hill (3.190m)
 • Trekking til Annapurna (8,091m) Base Camp
 • Lokal bjerguide
 • Trekking Vejledning
 • Afslappende massage efter trekkingturen

HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

Transport

 • Flybilletter ca. kr. 8.00-10.000,-
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
 • Afhentning i lufthavnen uden for normal tider (08:00-20:00) 35€

Rejseforsikring

 • Rejseforsikring fra ca. kr. 1.000,-
 • Sygdomafbestillingsgebyr kr. 695,-

Visum og Vaccinationer

 • Visum til Nepal ca kr. 750,-
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-

Andet

 • Lander man før søndag koster overnatning € 35,- pr. nat.
 • Drikkevarer og drikkepenge (efter lokal skik, chauffører mm.)
 • Ekskursioner og aktiviteter udover program
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

Hvad er inkluderet I rejsen?

Nepal har et areal på 140.800 km² og en befolkning på omkring 28,5 millioner mennesker. Det meste af Nepal er bjergområder, og kun 30 % af landet er til at opdyrke, hvilket betyder, at befolkningstætheden er stor i lavlandsområderne.
Nepal var længe isoleret fra omverdenen, da det bjergrige landskab gjorde det svært at etablere andre veje end vanskelige karavaneruter mod Tibet. Men i 1950’erne, med indisk støtte, blev de første vejforbindelser og handel med Indien etableret.
Nepal er et land med forbavsende ekstremer. Det er landet med verdens højeste bjerge, heriblandt Mount Everest, der tårner sig majestætisk, snedækket og forrevet op over de frugtbare og tætbefolkede lavlandsområder. Der er store skove med meterhøje rododendrontræer, hvor tigeren og næsehornet hører hjemme, strømmende floder, lange gletsjere og frodig jungle. Det er ikke underligt, at nepaleserne stadig betragter Himalaya som et helligt sted, som en bolig for guder og hellige. Selv i dag er der bjerge, som ikke må bestiges, da de bevares som hellige steder.
Det nepalesiske flag er i øvrigt det eneste flag i verden, som ikke er rektangulært. Flaget er derimod opbygget af to separate vimpler.

Nepal ligger mellem Indien i øst, vest og syd og Tibet i nord. Landet kan inddeles i tre naturgeografiske zoner: de sneklædte bjerge mod nord, hvor Mt. Everest ligger på grænsen mellem Tibet og Nepal, den centrale del af landet fyldt med bakker og det tætbefolkede og frugtbare lavland.

Der er visumpligt ved indrejse til Nepal. Man får udstedt et visum på den nepalesiske ambassade i København inden afrejse. Det koster ca. 30 USD, og man skal medbringe to pasfotos. Visum kan også udstedes, når man ankommer i lufthavnen. Søger man andet end turistvisum, kan dette kun fås i Nepal efter indrejse.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse.

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Under turen skal du bo i volunteer huse, hvor man bor 4-8 personer per værelse i køjesenge.
Dette er huse i lokalsamfundet, som afspejler det lokale liv, og I skal ikke forvente luksus, da rejsen tager udgangspunkt i, at I skal lære Nepal at kende samt den Nepalesiske kultur, og derfor vi I være indkvarteret på en sådan måde, at det ligner de lokales levevis. I skal ikke forvente varmt vand til bad. På værelserne vil der ikke være skabe eller hylder til at opbevare jeres ting, og de skal derfor opbevares i jeres rygsæk.

Lige som andre lande med bjergregioner varierer klimaet i Nepal efter højdeforhold. Bjergområderne mod Himalaya har et arktisk klima, hvor temperaturen sjældent kommer over 6C. Luften er uhyre tør, himlen er ofte skyfri, og der er voldsomt store temperatursvingninger. Om sommeren kan der eksempelvis være snestorme den ene dag og 28C den næste. De lavere beliggende dale og sletter har et subtropisk eller tropisk klima, hvor sommermonsunen til tider kan være meget heftig.

Det nepalesiske køkken er ofte præget af det indiske køkken – dog uden så mange råvarevariationer. Nepalesisk mad er enkelt, men velsmagende og nærende. Eksempler på nepalesisk mad kunne være: Thali, som er fem til syv små krydrede retter, hvor ris og sprøde majsflager bliver serveret til. Dal Bath er en populær ret i Nepal, og den består af linsesuppe, ris og grøntsager i karry. En nationaldrik i Nepal er te (chai) med mælk og masser af sukker.

Nepal: 1 DKK = ca. 15 NPR (nepalesiske rupees)

Vestlig valuta (USD, EUR) kan normalt veksles til den lokale valuta, og der kan hæves kontanter i banker. Visse steder er det dog kun muligt at hæve med at MasterCard eller Visa.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Dansk tid + 4.45 timer (vintertid)
Dansk tid + 3.45 timer (sommertid)

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Der findes internet på turen, men det er ofte meget langsomt. Der er internetcaféer i Kathmandu og Pokhara.

Det officielle sprog i Nepal er nepali, der tales af ca. halvdelen af befolkningen, men som størstedelen forstår. Nepali skrives med devanagari, som er det mest udbredte indiske alfabet. Endvidere tales der over 100 andre sprog.

Størstedelen af befolkningen i Nepal er hinduer, og hinduismen var statsreligionen indtil 2006. Buddhismen har dog også en stor rolle i Nepal, og begge religioner har i årevis levet side om side under gensidig påvirkning og samhørighed.

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Her finder du et udvalg af programmer, som du kan vælge til eller bytte rundt på enten hjemmefra eller på stedet. Du finder en lille beskrivelse af programmet og indkvarteringen ud for hvert afsnit. De fleste programmer starter hver uge, så der vil være mulighed for at rejse hele året rundt.

Er du interesseret i at høre mere om disse programmer, så er du meget velkommen til at skrive en mail til os.

UNDERVISNING I KATHMANDU

De fleste mennesker i Nepal har ikke råd til at rejse, og i landsbyerne er der næsten ingen kontakt med omverdenen. Udenlandske frivillige gør eleverne i stand til at danne relationer med en person fra en anden baggrund og kultur, og lærerne kan lære forskellige undervisningsmetoder og teknikker. Du vil hovedsageligt hjælpe den almindelige skolelærer og behøver derfor ikke at have nogen undervisnings baggrund. Du vil undervise og uddanne børn fra forskellige aldersgrupper og med forskellige læringsevner.
Du er fri til at bruge forskellige metoder til at undervise, men du kan også bruge skolens grundbog som reference eller undervise børnene gennem samtale og talt engelsk. I løbet af din tid kan du undervise dem i forskellige emner som matematik, historie, videnskab, geografi, computer, teknologi, musik og andre emner som fx kunst og kunsthåndværk, forskellige pædagogiske spil, tale i engelsk, personlig udvikling, miljøbevidsthed, generel sundhed, sikkerhed og så videre.
Alle videregående uddannelser i Nepal er på engelsk, så det er meget vigtigt, at børn lærer engelsk for at fortsætte på en videregående uddannelse. En uddannet lærer er forpligtet til at hæve standarderne på skolerne i Nepal, og med en voksen læsefærdighed på 67% er der masser af plads til forbedring.

Indkvartering & Måltider – Kathmandu

BØRNEHAVE I KATHMANDU

Børnehaverne består normalt af 35 til 45 børn mellem 3 og 6 år. Børnehaverne består af lærere såvel som støtte personale til at hjælpe lærerne. Børnene undervises i grundlæggende engelsk, alfabetet, tal, rim, navne på forskellige genstande mv.
De fleste af børnene kommer fra underprivilegerede familier, der lever under fattigdomsgrænsen.

Indkvartering & Måltider – Kathmandu

BØRN MED SÆRLIGE BEHOV

Dette program er specielt designet til at støtte skolerne for børn med særlige behov i Kathmandu. Du kan her give dit bidrag til deres uddannelse gennem dine evner og viden samt motivation og venlighed.
I skolen vil du kunne arbejde med børn fra forskellige alders niveauer samt forskellige forståelses niveauer.
Der vil være fysisk og psykisk handicappede børn med autisme og cerebral parese. Afhængigt af din viden vil du kunne lede dem og lære dem.
Du skal arbejde på skolerne fra mandag til fredag ​​fra kl. 10.00 til 15.00. Timerne kan dog variere på grund af forskellige omstændigheder i skolen.

Indkvartering & Måltider – Kathmandu

2 UGER OM BUDDHISME

I løbet af de første dage i dette program vil du modtage en kulturel lektion, sprogundervisning for at gøre dig mere komfortabel til at starte rejsen og udforske buddhismen i Nepal.
Du skal besøge det hellige Bauddhanath Stupa og Swoyambhunath tempel. Du vil også prøve en yoga og meditation session. Derefter vil du køre til Dhulikhel og vandre til Namobuddha og bo på klosteret i Namobuddha, hvor du vil kunne observere munkenes daglige liv.
Du skal vandre videre til Panauti og køre tilbage til Kathmandu i weekenden.

Den anden uge starter med din tur til ‘Lumbini’, fødestedet for Buddha. Efter turen og overnatning i Lumbini skal du køre til Pharping for at prøve en pilgrimsrejse.
Efter Pharping Pilgrimsrejse vender du tilbage til Kathmandu for at afslutte dit program.

Indkvartering & Måltider – Kathmandu

VOKSENUNDERVISNING FOR KVINDER

Dette projekt er specielt designet til kvinder, der er kommet til Kathmandu fra landdistrikterne for at arbejde som husholderske. De fleste af disse kvindelige arbejdstagere har ikke en grundlæggende uddannelse og har svært ved at overleve, især i denne tid hvor uddannelse er blevet et grundlæggende aspekt for overlevelse.
Derfor giver de udenlandske frivillige gennem vores projekt eleverne mulighed for at danne relationer til en person fra en anden baggrund og kultur, og lærerne kan lære forskellige undervisningsmetoder og teknikker. Chetana Mahila Secondary School blev oprettet for at uddanne, civilisere og skabe selvsikre, uafhængige yngre og ældre kvinder i Kathmandu, som før i tiden blev frataget uddannelse.
Hovedformålet med denne skole er at motivere de yngre og ældre kvinder til at vise deres skjulte talenter og gøre dem i stand til at deltage i udviklingsaktiviteter af familie, samfund og nation.
Du vil undervise og uddanne voksne kvinder i forskellige aldersgrupper og med forskellige læringsevner. Du er fri til at bruge forskellige metoder til at undervise, men du kan også bruge undervisningsbogen som reference eller uddanne dem gennem samtale og talt engelsk.
I løbet af din tid kan du lære dem forskellige emner som matematik, videnskab, geografi, computer, teknologi, musik, talt på engelsk, personlig udvikling, miljøbevidsthed, generel sundhed og sikkerhed og så videre.

Indkvartering & Måltider – Kathmandu

UNDERVISNING AF MUNKE

Under dette program vil du undervise i forskellige emner, herunder engelsk både skriftligt og mundtligt, til munkene i klostrene.
Du vil også få en chance for at lære om buddhismen under dit ophold. Du vil undervise nybegynder munke, både voksne og børn!
Du vil bo enten i klosteret eller i en bolig i nærheden. Dette vil give dig mulighed for et fuldt indblik i munkernes livsstil!
Efter din introduktionsuge i Kathmandu, vil du blive indkvarteret på klosteret. Du vil dele værelse med andre deltagere.

Indkvartering & Måltider – Munkekloster

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll til toppen