• 6 lande
 • Blue Hole
 • Mayan templerne
 • Jungle
 • Paradisstarande

7 UGERS ADVENTURE OG KULTUR BACKPACKERREJSE MED DET ABSOLUT BEDSTE AF MEXICO, BELIZE, GUATEMALA, EL SALVADOR, NICARAGUA & COSTA RICA

Mayabefolkning, naturoplevelser, kultur, paradisstrande, trekking, koralrev, jungle, vulkaner & masser af dyr

Oplev farverige kulturer, udforsk spændende byer, dyk ved smukke koralrev og bliv forelsket i den charmerende lokalbefolkning. Denne kulturelle rejse tager dig gennem Mexico og helt ned til caribiske Costa Rica. Programmet er fyldt med eventyr, seværdigheder i verdensklasse, smukke naturoplevelser og anderledes kulturer.
Du skal rejse gennem seks lande. Mexico møder dig med skøn natur, smukke UNESCO-beskyttede kolonibyer og interessante museer. Du skal se et af verdens syv vidundere, Chichen Itza, opleve mayakulturen, bad i kølige vandfald, forlyst dig selv med mariachi-musik og tequila. Dykker- og snorkelparadiset Belize, hvor du vil opleve paradisiske strande, turkisblåt vand, flotte koralrev og den helt unikke caribiske stemning. Guatemala er fyldt med adventure: trekking, tubing og mountainbike i bjerge og floder. Nyd solopgangen ved de fantastiske Tikal-ruiner. El Salvador byder på smukke afslappende strande og et besøg i deres hovedstad San Salvador, her mærker man virkelig de store kontraster, der er i landet. Nicaragua overrasker med vild natur som vulkaner, smukke søer og fantastiske dyr. Turen afsluttes i Costa Rica, hvor du endnu en gang skal betages af den vilde jungle, dejlige strande og det altid fantastiske dovendyr.

Turen er international og antallet af deltagere kan ændre sig undervejs.

Adventure

 • Cykelture
 • Trekking
 • Bådture på b.la. Rio Dulce
 • Blue Hole

Kultur

 • Ruiner
 • Tequiladestilleri
 • Tobaksfarm
 • City tours
 • Kolonibyer
 • Slotte og katedraler
 • Lokalsamfunde

Natur & Dyreliv

 • Camping
 • Agua Azul vandfald
 • Grottebesøg
 • Nicaragua søen
 • Jungle
 • Dovendyr
 • Tucaner

Mere Adventure?*

 • Dykning
 • Surfing
 • Fiske
 • Svømme med hajer
 • Trekking
 • Zipline
 • Mountainbike
 • Kayake
*Dette er vejledende. Endelig pris og betingelser vil blive oplyst på destinationen. Listen er ikke udtømmende, men et eksempel på aktiviteter, som kan tilkøbes.

Uge 1-2

MEXICO

Maya ruinerne

Turen begynder i fantastiske Mexico City. I løbet af de næste par dage har du chancen for at vende dig til omgivelserne, blandt andet på en citytur rundt i byen. Mexico City har så meget at byde på. Så snart du har dannet dig et overblik, er det tid til at have det sjovt. Der er masser af muligheder for at se en fodboldkamp, udforske museer eller finde ud af mere om ruinerne af Teotihuacan.
Adios til de gamle pyramider og spændingen i Mexico City stiger, når du tager med lokal bus længere sydpå til de koloniale gader og lokale markeder i Puebla. Afprøv dine evner med at prutte med priser på markedet og gør dig klar til at trekke på den nærliggende vulkan, hvilket er noget af en anderledes oplevelse.

Videre sydpå med den lokale bus til Oaxaca, vil du blive mødt af en blanding af oprindelige og koloniale bygninger, herunder den legendariske UNESCO Monte Alban. Dette er et enestående og absolut kulturelt sted at nyde. Monte Alban er bogstaveligt talt skåret ud fra bjerget og funktionerne: terrasser, kanaler, pyramider og ceremonielle alters, bevidner om opfindsomheden af de førcolumbianske indbyggere i Oaxaca.

Effekten af den spanske kolonisering spredes i hele Mexico og ingen steder er dette mere tydeligt end de brostensbelagte gader i San Cristobal de las Casas. Gå på opdagelse i byen og opdag, hvordan livet var før ankomsten af de tidlige europæiske opdagelsesrejsende. Byrundture er en fantastisk måde at udforske det lokale område på.

Find din vej gennem junglen til den gamle by Palenque, hvor du oplever en af de fineste samlinger af maya-arkitektur og udskæringer. Palenque ligger på en bakketop midt inde i junglen og er hjemsted for muligvis den mest imponerende række Maya-ruiner, som dateres tilbage til 600 år efter Jesus. Mens man går blandt ruinerne, er det ofte muligt at høre de skræmmende skrig fra hylleaber, der bor i junglen, hvilket giver en ekstra dimension til dette storslåede sted. Det er faktisk disse aber, der har lagt lyd til T-rex i Jurrasic Park! Templerne er fantastiske eksempler fra maya-kulturen, og der er mange ruiner, der stadig er skjult i den omkringliggende skov.

Fortsæt med at udforske museer, gallerier og katedraler i Merida, hovedstaden i Yucatan. Her kan du besøge markederne og herregården på dette kulturelle knudepunkt og hvis du vil se flere maya-ruiner, er stedet Uxmal let tilgængeligt. Kulturelle aktiviteter af forskellige arter findes i Merida hver søndag, og hvis du har lyst til at afprøve dine dansesko, bliver du ikke skuffet. Salsa og merengue står på dagsorden i weekenden, hvor nogle af gaderne lukker og bliver til dansegulve. Du kan ikke undgå at få lyst til at deltage! Endnu et spektakulært sted er de pink flamingoer af Celestun Bird Sanctuary, som altid viser sig at være et af mange farverige højdepunkter på denne strækning af dit mexicanske eventyr.

+-

Uge 3-4

MEXICO, BELIZE & GUATEMALA

Chichen Itza er en “must see” maya destination, og derfor tager vi dig selvfølgelig med hertil. Efter at du har udforsket pyramider, indskrifter og gigantiske stentrapper, er det tid til at slappe af i Playa del Carmen. Selvom det er tæt på Cancun, er Playa ikke så turistet, så hvis du vil snorkle eller se solnedgangen med en tropisk cocktail eller to, så er dette sted perfekt!

Tag en naturskøn lokal bus sydpå til endnu smukkere strande og de varme bølger i Tulum. Hvidt sand, cocktails og palmer har aldrig set så fantastisk ud, og hvis du gerne vil se flere overdådige maya-ruiner, så er Tulum også et fantastisk sted. Her har du mulighed for at se nogen af dem fra søsiden, ved at leje en maske og snorkel. Det er et af de bedste steder for snorkling ved ruinerne af Tulum, hvor du rent faktisk kan svømme omkring nogle af de gamle mure.

Farvel til Mexico og velkommen til Belize, når du krydser grænsen til dette paradis. Du har nu den enestående mulighed for at besøge den caribiske ø, Caye Caulker, hvor du kan svømme og snorkle blandt nogle af de mest utrolige fisk og koraller på kontinentet. Stemningen på øen emmer af alt fra grillede rejer til rom, så hold øjnene åbne efter Jolly Roger flaget og du vil ikke gå forgæves. Hvis du har fået nok af at være landkrabbe og har lyst til en tur ud på havet, så er der mange fantastiske muligheder her!

Efter at have oplevet de smukke koralrev, er det tid til at sige farvel til ø-livet og rejse tilbage til fastlandet, hvor du støder på det skovklædte højland, der ligger uden for Belize’s hovedstad, Belmopan. Gør dig klar til brusende floder, buldrende vandfald og gamle ruiner, med en chance for at besøge ceremonielle templer i Xunantunich og de utrolige huler af Tunichil Muknal. Dette er en ægte udendørs eventyrlegeplads og for mange vil det vise sig at være et af mange højdepunkter på turen.

Rejs med tilbage i tiden når du besøger de fantastiske Tikal templer – gå ikke glip af dette! Tikal-templerne er storslåede og selvom turen indebærer en trekking gennem junglen, er udsigten fra ruinernes top intet mindre end fantastisk.
Næste stop er en af de absolutte legender i Centralamerika, nemlig når du krydser grænsen til Guatemala – den fantastiske Rio Dulce. En kæmpe borg der mest af alt minder om noget fra en sørøverfilm.

Tag bussen til Antigua for at smage på lækkert lokalt streetfood, før du slår dig ned for natten, som forberedelse til morgendagens møde med din værtsfamilie og dit ophold i et traditionelt guatemalansk hjem.

Køb din gave til din værtsfamilie på Chichicastenango’s håndværksfabrik, inden turen går til San Jorge La Laguna. Her får du rig mulighed for at øve dit spanske og lære mere om kulturen og livsstilen i Guatemala. Selvom levevilkårene kan være ret trænge, er det en god mulighed for at se, hvordan livet er for lokalbefolkningen, og gennem en kombination af tegnesprog og fagter bliver du overrasket over, hvad du kan lære i løbet af så kort tid. Samtidig er det nu tid til at få det bedste ud af Guatemalas naturlige skønhed, når du svømmer, vandrer eller kajakker med den fantastiske vulkan i baggrunden.

+-

Uge 5-6

NICARAGUA & EL SALVADOR

Turen fortsætter tilbage til den smukke koloniby, Antigua, for et kort stop inden turen gå videre gennem det vilde, tørre land i østlige Guatemala.
Herfra krydser du grænsen til El Salvador mod syd til Suchitoto, en påmindelse om El Salvadors historiske fortid. En smuk by med malede huse og brostensbelagte gader, det er en verden væk fra det moderne land, som El Salvador er i dag. Byen har udsigt til Embalse Cerron Grande, også kendt som Lago Suchitlan, som er et paradis for vandrende fugle, især falke og haver.

Længere sydpå passerer du gennem landets hovedstad, San Salvador, som leder til den smukke tilbagelænede strand, El Tunco. Her finder du en sjælden side af El Salvador, et sted så afslappet, at du aldrig vil forlade det igen.

El Cuco er en strandby med mørkt sand, masser af lokale butikker, lækre skaldyrsrestauranter og omkringliggende palmer. Tag dig tid til at nyde stranden væk fra folkemængderne og se en anden side af El Salvador.

Afstandene er lange og derfor skal I nu ud på en længere rejse, når turen går mod Fonseca Golf (ca. 14 timers transport). I tager en kort overfart til La Union, hvor en båd gennem Fonsecabugten, stopper ved en af øerne, før du sætter kursen mod Nicaraguas side ved Potosi. Når du har krydset grænsen, tager du videre til Granada. Granada er den ældste by i “New World”, der blev grundlagt i 1524. Byen ligger på kanten af Lake Nicaragua og dets udseende er en blanding af lokal og koloristisk stil. Det omkringliggende landskab omfatter aktive vulkaner og søer. Besøg lokale markeder og udforsk de omkringliggende landskaber.

Næste stop er vulkanøen Ometepe, som ligger i den største sø i Mellemamerika – Nicaragua søen. Dette er simpelthen en enestående oplevelse, og bringer dig tættere på dyrelivet, folket og de vulkanske landskaber i dette bemærkelsesværdige land.
Sig farvel til aber og strande på Ometepe Island, mens du fortsætter din rejse sydpå til de frodige grønne skove i Monteverde, når i krydser den sidste grænse til Costa Rica. Dette er hjemsted for hundredvis af arter af planter, fugle og pattedyr.

+-

Uge 7

COSTA RICA

Aber, jungle og vulkaner – oh my! En lang række forskellige aktiviteter venter forude og dette foregår i nærheden af den aktive vulkan, Arenal, som du aldrig vil glemme Costa Rica for. Dette er en eventyrlegeplads for voksne, og hvis du fx vil lære at “padle boarde”, er det bedste sted ganske enkelt her! Dette er også det perfekte sted at slappe af i de varme kilder. Costa Rica har alt, inklusive det altid så elskelige dovendyr! Turen nærmer sig nu slutningen, men I har lige et sidste stop på vejen, nemlig hovedstaden San Jose. Tag dig tid til at slappe af og udforsk de lokale markeder og kulturmuseer i Costa Ricas hovedstad. Guldhåndværk, kunsthåndværk, fisk og skaldyr er alt sammen noget du kan nå og opleve på dine sidste dage i Mellemamerika.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

+-

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

  Inkluderet i basisprisen

  • Indkvartering
  • Afhentning i lufthavnen ved ankomst
  • Engelsktalende guide
  • Login til egen profil
  • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
  • 24 timer vagttelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Afrejsemøde for gruppen (Skype)

  Mexico

  • City tour i Mexico City
  • Puebla by
  • Oaxaca
  • UNESCO Monte Alban
  • Palenque ruinerne
  • Merida
  • Møde lokalbefolkningen i landsbyer
  • Uxmal ruinerne
  • Flamingoer ved Celestun Bird Sanctuary
  • Besøge Playa del Carmen
  • Chichen Itza ruinerne
  • Tulum
  • Besøge masser af paradisstrande

  Belize & Guatemala

  • Caye Caulker ø
  • Opleve Mayan teplerne
  • Fantastiske Vandfald
  • Jungle trek
  • Xunantunich ruinerne
  • Tunichil Muknal hulerne
  • Tikal templer
  • Rio Dulce borgen
  • Antigua koloniby
  • Bo hos Værtsfamilier
  • Chichicastenango’s markede
  • San Jorge La Laguna

  El Salvador

  • Naturlige kilder
  • Suchitoto historisk by
  • Embalse Cerron Grande naturepark
  • San Salvador
  • El Tunco stranden
  • El Cuco’s sorte strand
  • Fonseca bugten

  Nicaragua & Costa Rica

  • Potosi by
  • Granada
  • Nicaragua søen
  • Lokale markeder
  • Vulkanøen Ometepe
  • Arenal vulkan
  • Jungle
  • Varme kilder
  • Dovendyret
  • San Jose

  HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

  Transport

  • Flybillet t/r fra kr. 10.500,- inkl. skatter og afgifter
  • Lokal lufthavnsskatter
  • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
  • Transfer til lufthavnen efter endt rejse bookes og betales på destination

  Forsikringer

  • Sygdomsafbestillingsforsikring kan tegnes.
  • Rejseforsikring ca. kr. 1.400,- for 7 uger

  Andet

  • Måltider. Der er for mange valgmuligheder på ruten, så det er ikke længere planlagt og indlagt.
   Anbefalet beløb til mad estimeres til ca. USD 20 pr. dag men er individuelt.
  • Drikkevarer og personlige tilvalg
  • Grænse betalinger i alt ca. 75$
  • Personlige fornødenheder
  • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
  • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

  Hvad er inkluderet I rejsen?

  Mexico har over 110 millioner indbyggere, hvor ca. 30 millioner af dem bor i hovedstaden Mexico City, der er en af verdens største byer. Før europæerne kom til Mexico var landet beboet af indianere – primært mayaerne og aztekerne, som troede på mange guder. En af guderne var Quetzalcoatl, som var en fjerklædt slange. Guden blev nødt til at forlade landet, men svor at vende tilbage en dag for at hævne sig. År efter i 1519 ankom spanieren Hernan Cortez. Aztekerne bød ham velkommen som en gud, da de var overbeviste om, at han var Quetzalcoatl. Det var derfor nemt for spanierne at erobre Mexico, der blev deres i 1521. Landet blev kaldt ’Det Nye Spanien’ indtil 1821, hvor Mexico blev uafhængigt.

  Belize er det eneste engelsktalende land i Latinamerika. Landet var tidligere kendt som Britisk Honduras, da det var en del af det britiske rige. Belize blev en selvstændig commonwealth nation i 1981, Dronning Elizabeth ll er derfor stadig landets overhoved. Belize fik sit navn i 1973, og det er opkaldt efter Belize-floden og landets største by, Belize City. Belize City var tidligere hovedstad, men byen blev næsten totalt ødelagt af orkanen Hattie i 1961, hvorefter regeringen flyttede til Belmopan, der er hovedstad i dag.
  I øvrigt siges det at tyggegummi blev opfundet i Belize.

  Guatemala var hjertet af den blomstrende mayacivilisation, og det kan stadig mærkes den dag i dag. Guatemala er det mest indianskprægede land af de centralamerikanske lande. Kommer man ud til de mindre landsbyer i højlandet, som endnu ikke er en del af landets mangelfulde infrastruktur, oplever man små uafhængige samfund knyttet sammen af slægtskaber, lokale skikke, dialekter og klædedragter. Landet blev erobret af spanierne i 1500-tallet, og forskellen mellem erobrerne og den oprindelige befolkning og forskellen mellem den traditionelle og den morderne kultur delte samfundet, der var mærket af undertrykkelse, forfølgelse og krige herefter. Guatemalas historie har været blodig, og indtil 1996 var landet i en tilstand af borgerkrig, der kostede mange mennesker livet og tvang flere på flugt.

  El Salvador er det mindste og mest tætbefolkede land i Mellemamerika. El Salvadors hovedstad og største by er San Salvador. Fra 2016 havde landet en befolkning på ca. 6,34 mio., der stort set består af Mestizos af europæisk og indfødt amerikansk afstamning.

  El Salvador var i århundreder beboet af flere mesoamerikanske nationer, især Cuzcatlecs, samt Lenca og Maya. I det tidlige 16. århundrede erobrede det spanske imperium territoriet og indarbejdede det i viceroyaliteten i det nye Spanien fra Mexico City. I 1821 opnåede landet uafhængighed fra Spanien som en del af det første mexicanske imperium, for kun at videreudvikle sig som en del af Forbundsrepublikken Mellemamerika i 1823.

  Fra slutningen af ​​det 19. til midten af ​​det 20. århundrede udholdt El Salvador kronisk politisk og økonomisk ustabilitet præget af kupper, oprør og en række autoritære herskere. Vedvarende socioøkonomisk ulighed og borgerlig uro kulminerede i den ødelæggende Salvadoranske Borgerkrig (1979-1992), som blev kæmpet mellem den militærstyrede regering og en koalition af venstreorienterede guerilla-grupper. Konflikten sluttede med en forhandlings afgørelse, der etablerede en multilateral forfatningsmæssig republik, som stadig eksisterer i dag.

  Nicaragua er det største land i Mellemamerika.
  Nicaraguas hovedstad, Managua, er landets største by og den tredjestørste by i Mellemamerika. Den multietniske befolkning på seks millioner omfatter oprindeligt europæere, afrikanere og asiater.
  Det spanske imperium erobrede regionen i det 16. århundrede. Nicaragua blev uafhængige fra Spanien i 1821. Siden sin uafhængighed har Nicaragua gennemgået perioder med politisk uro, diktatur og skattekrise – de mest bemærkelsesværdige årsager, der førte til den nicaraguanske revolution i 1960’erne og 1970’erne. Nicaragua er en repræsentativ demokratisk republik.
  Blandingen af ​​kulturelle traditioner har skabt en betydelig mangfoldighed i kunst og litteratur, bl.a. flere populære digtere og forfattere, herunder Rubén Darío, Pablo Antonio Cuadra og Ernesto Cardenal.
  Den biologiske mangfoldighed, det varme tropiske klima, lokalbefolkningens åbenhed og de aktive vulkaner gør Nicaragua til et stadig mere populært turistmål.

  Hovedstaden og den største by er San José med cirka en tredjedel af landets befolkning i storbyområdet. Costa Rica er et stabilt demokrati med en god økonomi sammenlignet med andre lande i regionen.

  På spansk betyder costa rica “rig kyst”. Siden borgerkrigen i 1948 har Costa Rica, modsat de fleste andre mellemamerikanske lande, været fri for politisk vold. Costa Rica er siden blevet kendt for at være landet uden en hær, da den blev opløst efter borgerkrigen. Selv om landet målt i areal er et af de mindste i verden, så er det et af de lande, der har den største biologiske mangfoldighed med cirka 5 % af alle verdens arter.

  Costa Rica er det mest velstående land i Mellemamerika. Kaffedyrkning kom i 1808 til landet fra Cuba, og gennem historien har også eksporten af bananer og kød været centrale i landets økonomi. I dag er Costa Ricas økonomi udover landbruget baseret på turister, som lokkes af økoturisme og regnskovene og eksporten af elektronik til andre lande. En recession rystede Costa Rica i slutningen af 1990’erne, men efter årtusindskiftet er landets økonomi igen begyndt at vokse. Costa Ricas myndigheder har prøvet at styrke landets højteknologiske bedrifter, så de kunne øge eksporten. Dette er blevet anset for en vigtig årsag til landets økonomiske vækst i 00’erne. Folket i Costa Rica stemte i 2004 for en frihandelsaftale med USA. USA er Costa Ricas største handelspartner og investor. Laura Chinchilla blev i 2010 den første kvindelige præsident i landet.

  Costa Rica er især kendt for sit rige dyre- og planteliv, vulkaner, nationalparker, tropiske regnskove, de ufremkommelige jungler, de såkaldte “tågeskove” og ikke mindst de attraktive badestrande.

  Mexico: Mexico grænser op til USA i nord og Belize og Guatemala i syd. De omkringliggende have er Den Mexicanske Golf og Stillehavet. Mexico er domineret af bjerge, Sierra Madre Occidental ligger i vest, og Sierra Madre Oriental ligger i øst.

  Belize: Belize er et lille land i Det Caribiske hav, og det grænser op til både Mexico og Guatemala. I Det Caribiske Hav ud for Belize ligger verdens andet største koralrev og det verdenskendte Blue hole.

  Guatemala: Guatemala ligger i den sydlige del af det nordamerikanske kontinent i Mellemamerika, og landet er omgivet af Stillehavet og Det Caribiske Hav. Landet deler grænse med Mexico i nord og Honduras i syd.

  Honduras: Honduras grænser mod nord til Guatemala, mod sydvest til El Salvador, mod syd til Nicaragua, mod vest ligger Stillehavet og mod øst den Honduranske Golf og det Caribiske Hav. Belize (tidligere “Britisk Honduras”) er omkring 75 km væk, på tværs af den Honduranske Bugt, hvor de to lande ligger tættest på hinanden.

  El Salvador: Landet grænser op til Honduras og Guatemala, og det har en 307 km lang kystlinje ud til Stillehavet. Hovedstaden hedder San Salvador, og højeste punkt er Cerro El Pital på 2.730 m.

  Nicaragua: Nicaragua er arealmæssigt det største land i Mellemamerika, men har også den laveste befolkningstæthed. Mod nord deler Nicaragua grænse med Honduras og mod syd med Costa Rica. Mod vest ligger Stillehavet, og mod øst ligger Det caribiske Hav

  Costa Rica: Costa Rica grænser op til Nicaragua mod nord, Panama mod sydøst, Stillehavet mod vest, det Caribiske Hav mod øst og Ecuador ved den sydlige del af øen Isla del Coco. Hovedstaden og den største by er San José med cirka en tredjedel af landets befolkning i storbyområdet.

  I både Mexico, Guatemala, El Salvador, Nicaragua og Costa Rica får man automatisk turistvisum i 90 dage ved indrejse, og i Belize er man visumfri i op til 30 dage. Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse.

  NB! Skal man mellemlande i USA på vej til Mexico, skal man foretage en ESTA registrering online senest 72 timer før indrejsen – også selvom man kun skal være i transit! Det er kun en formalitet, men udfyldes den ikke, kan man få problemer, kan opleve lang ventetid eller evt. få en afvisning om lov til indrejse i USA. Der opkræves et gebyr på 14 USD i forbindelse med en ESTA registrering.

  En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

  Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

  På hele turen vil indkvarteringen bestå af 1 nats camping, 3 nætter på budget lodge, 1 homestay og 41 nætter på hostel eller hotel.

  Pga. Mexicos varierende landskab er klimaet ligeledes meget varieret. Her er det mere højderne end årstiderne, der bestemmer temperaturen. Landet kan opdeles i tre klimazoner: Højsletterne, som dominerer det meste af landet, har et subtropisk klima. De snedækkede bjergekæder, der omgiver højsletterne, har et koldere klima. I lavlandet ved kysten er vejret tropisk og fugtigt, og temperaturerne kommer ikke under 25C.
  Resten af Mellemamerika ligger i den tropiske klimazone, hvorved temperaturerne kun svinger lidt. Groft sagt er der kun to årstider, tørketid fra december til april og regntid fra maj til november. Vejret er dog bestemt ikke ens overalt i området, det sørger højdeforskellen mellem bjerg-regionerne og kysterne for.
  Klimaet er også forskelligt ved det Caribiske Hav og Stillehavskysten, og Mellemamerika opdeles derfor ofte i to klimaregioner, det caribiske område og Stillehavsområdet. I området, der ligger ud mod det Caribiske Hav, er klimaet præget af passatvindene, der bringer luftfugtigheden langt ind i landet og sørger for frodige, tropiske regnskove. Mellemamerikas højland er generelt mere tørt end kystområderne og klimaet ved Stillehavskysten er generelt mere tørt end kysten ved det Caribiske Hav.

  I Danmark bliver der spist masser af ’mexicansk’ mad, men der er ingen hårde tacoskaller eller chili con carne i Mexico. I Mexico bruger de friske ingredienser som jalepeños, chili, koriander og hvidløg. Traditionelt blev maden lavet over bål. Mexicanerne er derfor meget glade for røgede chilier, som giver maden en røget karakter.

  Belize har en lang kystlinje, hvilket betyder, at fisk ofte er at finde på tallerknen. Fisk, skaldyr og vegetarretter er de mest almindelige retter i Belize. En af de mest traditionelle retter er dog stuvet kylling med ris eller bønner, der ligeledes er meget populær.

  Maden i Guatemala spiller en stor rolle for indianernes etniske identitet, og der bliver eksempelvis holdt øje med, hvem der spiser tortillas, og hvem der spiser hvidt brød. Det guatemalanske køkken er meget præget af mayaindianernes kogekunst. Majs spiller derfor stadig en stor rolle, da mayafolket troede, at alle mennesker var lavet af majs. Bønner og chili er ligeledes populære ingredienser. En af de mest karakteristiske retter i Guatemala er tamales (kødfyldte majsblade).

  Maden i El Salvador og Nicaragua består ofte af ris og bønner. Ofte bruges en tortilla til at skovle maden ind i stedet for kniv og gaffel. Den lange kyststrækning sikrer friske forsyninger af fisk og skaldyr. Der sælges grillede majskolber på gaden mange steder.

  Maden i Costa Rica er simpel. Ris og bønner er de foretrukne ingredienser og basis i de fleste måltider. Gallo pinto er en nationalret bestående af stegte ris og sorte bønner. Ellers serveres der ofte kylling til risen (arroz con pollo). Nationaldrikken i Costa Rica er kaffe, prøv grano d’oro.

  Mexico: 1 DKK = ca. 2,2 MXN (mexicanske pesos)

  Belize: 1 DKK = ca. 0,3 BZD (belize dollar)

  Guatemala: 1 DKK = ca. 1,1 GTQ (guatemalanske quetzal)

  El Salvador: 1 DKK = ca. 0,16 USD (El Salvador bruger US Dollars)

  Nicaragua: 1 DKK = ca. 5 NIO (Nicaraguansk Cordoba Oro)

  Costa Rica: 1 DKK = ca. 90 CRC (Costa Rica Colon)

  USD er en god valuta at medbringe, dog ikke større end 20 dollar sedler, da der er en del forfalskning af de større sedler, og de derfor ikke er så gangbare. Kreditkort kan bruges de fleste steder i storbyerne og der kan hæves penge undervejs på turen også.

  (Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

  Alle landene:
  Dansk tid – 7 timer

  Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
  https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

  Der er internetcaféer i de fleste byer, men forbindelsen kan være lidt langsom.

  Fælles for alle landene, på nær Belize, er hovedsproget spansk, men der tales mange forskellige indianersprog (især mayasprog). I Belize er det officielle sprog engelsk.

  Fælles for landene er religionen romersk-katolicisme, som hovedparten af befolkningen bekender sig til. Dog findes der oprindelige mayareligioner.

  Du vil blive tilsendt en pakkeliste samt andre dokumenter, når afrejsen nærmer sig.

  Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll to Top