Peru & Bolivia

Syd- & Mellemamerika Adventure Internationale Grupper
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

17 dages rundrejse i Peru & Bolivia - Fantastiske oplevelser og masser af adventure

Machu Picchu, De flydende øer, river rafting, ziplining, isklatring, Lake Titicaca, saltørkenen, La Paz, cykeltur i Andesbjergene og storslået natur

Fantastiske og sprudlende Sydamerika! Her skal I på en adventure rundrejse ud over alle grænser gennem to af de mest spændende lande i Sydamerika.

Turen tager gruppen til den gamle Inka hovedstad Cusco til det imponerende Machu Picchu, til den smukke Titicaca sø, hvor I skal opleve den menneskeskabte siv-ø og sejle i sivkanoer, over den unikke saltørken Salar de Uyuni med dens saltminer, gejsere og vulkaner og til en af de højest beliggende ørkener i verden, kendt som Salvador Dali ørkenen. I har mange forskellige adventure aktiviteter som river rafting, zipline på Sydamerikas højeste zipline med mere end 2500 meter bane oppe i 150 meters højde, isklatring på en glacier i 6088 meters højde og mærke den tynde luft og suset i maven over at være så højt oppe.

I oplever en spændende og farverig kultur og befolkning lige fra landet til storbyen. Brug tiden på at slentre rundt i La Paz, hovedstaden i Bolivia, og gå på opdagelse på de lokale madmarkeder, heksemarkeder eller tag en tur op med en af de mange svævebaner op oplev byen oppe fra eller hør fortællinger og historier om de gamle indianere og hele deres spirituelle livsstil, som stadig dyrkes mange steder i begge lande.

Uge
1

Peru

Machu Picchu, river rafting, inkabyer, mountainbiking i bjergene, ziplining, Den hellige dal, Titicaca søen og de smukke øer

Når I ankommer til Cuzco, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres indkvarteringssted i Cuzco, der var hovedstad i Inkariget, som man engang mente, var verdens navle. En by fuld af magi og skønhed. Det vil I opdage fra den første dag, når I har fået en smagsprøve på en udflugt, hvor I besøger de imponerende arkæologiske udgravninger i Sacsayhuaman, som fx Q’enqo-amfiteateret, det røde fort Puka Pukara og inka-badene Tambomachay. Før vi vender hjem, nyder vi den panoramiske udsigt over byen og den friske bjergluft.

I forlader Cuzco om morgenen og kører en tur på halvanden time til Ollantaytambo og derfra endnu halvanden time op til Malaga-bjergpasset (4.350 m over havet). Her vil jeres guide gennemgå de sikkerhedsforanstaltninger, der kræves for at cykle i Andes-bjergene, før I starter en halsbrækkende og adrenalinpumpende cykeltur ned i den peruvianske jungle. På vejen kommer vi forbi den ensomt beliggende Huamanmarca-udgravning og gennem frugtplantager og over floder, før I ankommer til Santa Maria-landsbyen (1.400 m over havet). Herfra skal I ud på et totimers rafting eventyr ned ad Urubamba-floden, en tur der er lige så udfordrende og spændende, som floden er smuk. Vi kommer bl.a. ned ad både klasse 3 og 4 vandfald.

Flere nye eventyr venter forude – I skal på en spændende flyvetur gennem trætoppene på en 2 timers tur på Sydamerikas højeste zipline, en slags svævebane for voksne, hvor I flyver over 400 m i en højde af 150 m over jordoverfladen, mens du nyder det fantastiske udsyn oppe fra højderne. Efter eventyret i trækronerne kører vi med bil til den hydroelektriske station. Herfra får vi en ægte Machu Picchu trekking-oplevelse, når vi går 3 timer langs togskinnerne i den frodige grønne skov, til vi når til Aguas Calientes.

En tidlig morgen tager vi en af de første busser til Machu Picchu for rigtigt at nyde den prægtige, ældgamle by i det tidlige morgenlys, mens tågen langsomt letter. Vores guide vil føre an på en totimers tur rundt i Machu Picchu, Inkarigets mest spektakulære ruiner, og fortælle jer om stedets historie. Efter turen vil der være tid nok til at gå rundt på egen hånd og tage billeder. I slutningen af ugen skal I udforske den betagende Hemmelige Dal, og det er ikke nogen almindelig udflugt. I skal nemlig foretage turen på en firhjuls crosser. Vi kører gennem landskabet til Moray og fortsætter turen til Salineras-saltminerne for at se, hvordan de lokale tjener til livets ophold ved hjælp af saltet.

Når I kommer tilbage til Cuzco, tager vi natbussen til Puno på bredden af den verdensberømte Titicaca-sø, hvor vi i motorbåd skal se Uru-folkets kunstige flydende øer, som de fremstiller af siv. Vi skal besøge husene, øerne og møde de venlige indbyggere. I skal besøge to af de 60 øer, før I sætter kursen tilbage til Puno. Fra Puno tager I over til Copacabana på den bolivianske side af søen. Herfra skal i med båd tilbage på det dybe blå vand til Isla del Sol, hvorfra I skal vandre op til toppen af øen på den traditionelle inka-trappe, “Escalinatas de Yumandi”. I passerer den Evige ungdoms Kilde og drikker det friske vand, kilden henter ned fra bjerget. Når I når toppen af øen, vil I blive belønnet for jeres anstrengelser af den betagende udsigt ud over landskabet med de snedækkede bolivianske Andesbjerge i det fjerne.

Uge
2

Bolivia

La Paz, svævebaner, magisk natur, vulkaner, flamingoer, stenformationer, saltørken, kaktusø og varme kilder

Den ny uge indledes med en totimers guidet vandretur til Pilkokayna-templet, et af de bedst bevarede mindesmærker fra inkatiden. Herfra er tager I med båd tilbage til Copacabana, mens I nyder turen på vandet og tager afsked med den mægtige Titicaca-sø. Tilbage i Copacabana tager vi en bus til Bolivias hovedstad La Paz.

For at få et indblik i den bolivianske kultur skal I på bytur med en lokal guide. I ser de mest interessante seværdigheder i La Paz sammen med guiden, som også vil vise jer, hvordan I kan hoppe på de lokale busser, tale med de lokale “pacenõs” (La Paz-beboerne), spise på de forskellige markeder og tjekke de bedste streetfood-stande ud. I skal også besøge et ægte heksemarked, hvor heksedoktorer og kloge koner sælger lykkeamuletter, kærlighedseleksirer og forbandelser og undersøge kvarterer, der aldrig ser en turist, så I kan se, hvordan livet leves i det ægte og oprindelige La Paz. Prøv en tur med svævebanen og nyd den betagende udsigt.

I dag skal I ud og klatre på isen i den gamle Huayna Potosi-gletsjer, hvor I skal lære de basale metoder inden for bjergklatring, f.eks. hvordan I vandrer med pigge under skoene hen over gletsjerens is og sne, og hvordan man betjener sig af isøkse og reb. Denne tur er perfekt for nybegyndere inden for klatring, der så kan gå videre til mere krævende ruter i fremtiden.

Næste tur går til Patacamaya, en by, der ligger 3.800 m over havets overflade på Altiplano-højsletten i Andesbjergene. Nyd de skrækindjagende kig ud over Andesbjergenes stejle klippeafsatser på vejen til Condoramaya, hvorI I skal besøge mumiegravstederne, før vi sætter kursen mod Curahuara de Carangas, også kendt som Andesbjergenes Sixtinske Kapel. Her holder I pause, mens vi beundrer byens utroligt smukke renæssance-arkitektur og freskoer. Så fortsætter turen, til I ankommer til Sajama Nationalparken, hvor vi skal besøge de 35 °C varme naturlige kilder, før I nyder en god middag på hotellet.

Jeres næste eventyr begynder med en køretur i en firhjulstrukken jeep til Huayña Khota-lagunen. Her skal I se kæmpestore flokke af lyserøde flamingoer og dunede lamaer og alpakaer. I fortsætter til Sequegua, hvor I kan nyde synet af de barske bjergskråninger, der hælder ud over vejen. I kører op gennem kewiña-skoven og ser flere lamaer og alpakaer, førIi ankommer til tre laguner på grænsen til Chile. I kører videre til Salar del Coipasa, en lille saltørken, som I passerer for at nå byen Salinas. I skal på udflugt til den enorme Uyuni saltslette, et stort fladt areal omgivet af kæmpedynger af salt. Derefter besøger I Incahuasi (Fish Island), hvor I får tid til at vandre op på toppen af øen og se de gigantiske kaktusplanter og klippeformationer bygget op af forstenede koraller. Herfra tager I videre til Pia Pia-øen for at opleve den uforglemmelig smukke solnedgang over saltsletten.

I står tidligt op og sætter kursen mod Ollague-vulkanen, hvor I skal nyde udsigten, før I tager videre til de smukke Andes-laguner, der bebos af tre forskellige flamingo-arter. I skal også besøge Siloli-ørkenen i 4.550 m højde og tage billeder af ”stentræet”, en lavastens-formation. Før I ankommer til jeres sidste destination i denne uge, holder I pause ved udsigtspunktet ved den Røde Lagune for at se flere lyserøde flamingoer og beundre denne mærkelige, intenst rødfarvede sø.

Uge
3

Bolivia

Gejser, varme kilder, Salvador Dali ørken, Laguner i flere farver, vulkaner, lokale landsbyer og markeder

Denne uge begynder tidligt, nemlig klokken 5 om morgenen, for at I kan få det meste ud af jeres sidste dag i de uovertrufne, smukke omgivelser i Uyuni. I skal ud til Sol de Mañana-gejseren i 5.000 m højde og vandre langs de såkaldte fumaroler – udstrømningssteder, hvor kogende varme gasser slipper ud gennem revner i vulkanen – og dampende kratere fulde af kogende mudder på 150-200 ºC.
Nyd de varme kilder under åben himmel og tag et bad i det naturligt 35 ºC varme vand, før I tager videre og besøger en af de mest navnkundige ørkener i Sydamerika, Dali Pampas.

Herfra skal I videre til den grønne Lagune ved foden af den store Licancabur vulkan i 6.000 m højde over havet, et par kilometer fra grænsen til Chile. Til slut tager vi tilbage til Uyuni forbi klippedalen og forskellige små landsbyer, hvor I vil se kirker og udsøgte malerier fra kolonitiden. Tilbage i La Paz, kan I nyde en fridag, så I har lidt tid til at fordøje de mange indtryk fra de store eventyr, I lige har oplevet i et af de mest enestående naturlige landskaber i verden. Oplev det bolivianske køkken, drik et par Piscos og tag måske en tur i byen efter middagen for at få mest ud af din sidste nat.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Uge
4+

Fortsæt din rejse

Bolivia eller andre destinationer

Du kan fortsætte din rejse med frivillige projekter med børn i andre spændende lande i Sydamerika, fx. Peru, Brasilien eller Argentina. Du kan også vælge at tage på tur andre steder i landet eller rejse videre på en af vores andre Adventurerejser rundt om i verden.

Oktober 2018
Syd- & Mellemamerika Adventure

Peru & Bolivia

3 Uger

3 ugers rundrejse i Peru & Bolivia

Ankomst

13. okt 2018

Hjemrejse

30. okt 2018

15.590 kr
Book
November 2018
Syd- & Mellemamerika Adventure

Peru & Bolivia

3 Uger

3 ugers rundrejse i Peru & Bolivia

Ankomst

10. nov 2018

Hjemrejse

27. nov 2018

15.590 kr
Book

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basisprisen
 • Indkvartering
 • Afhentning og aflevering i lufthavnen
 • Måltider i henhold til programmet (total 19)
 • Engelsktalende guide
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
Peru
 • Cuzco City tur
 • 3-Dags Inca Jungle Trek til Machu Picchu
 • 4×4 Cuzco Maras & Moray Quadbike Adventure
 • Cykeltur i Andes-bjergene
 • River rafting
 • Zipline
 • Den hemmelige dal
 • Titicaca søen
 • De flydende øer, Uru
Bolivia
 • Isla del Sol øen
 • Trekking til Pilkokayna-templet
 • La Paz city tur
 • Besøge heksemarked
 • Isklatring på Huayna Potosi-gletsjer
 • Besøge Altiplano-højsletten i Andesbjergene
 • Besøge mumiegravsted
 • Curahuara de Carangas - Andesbjergenes Sixtinske Kapel
 • Sajama Nationalparken
 • Varme kilder
 • Huayña Khota-lagunen
 • Flamingoer
 • kewiña-skoven
 • Salar del Coipasa
 • Uyuni saltørken
 • Incahuasi (kaktusø)
 • Ollague-vulkanen
 • Siloli-ørkenen
 • Den Røde Lagune
 • Sol de Mañana-gejseren
 • Den Grønne Lagune
 • Besøg Klippedalen
GO down icon

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet t/r fra kr. 10.500,- inkl. skatter og afgifter
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
 • Lokalt lufthavns skat
Forsikring & Vaccinationer
 • Rejseforsikring ca. kr. 730,- for 17 dage
 • Sygdomsafbestillingsforsikring kr. 695,-
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
Andet
 • Entrance Fees in Sajama (400 BOL)
 • Drikkevarer, snacks samt personlige fornødenheder
 • Drikkepenge efter lokal skik
 • Ekstra adventure aktiviteter udover programmet
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
Peru

Peru er spækket med historie og ruiner fra tidlige indianerkulturer, fra inkakulturen og den spanske kolonitid. Inkaernes hovedstad Cuzco, den hellige dal, Machu Picchu og de nulevende indianerkulturer ved Titicacasøen kan ikke undgå at fascinere. Den varierede natur omfatter tør sandørken, snedækkede bjergtinder, brusende floder og den eviggrønne Amazonregnskov.

Bolivia

Bolivia kaldes af og til Latinamerikas Tibet, fordi en stor del af landet ligger relativt isoleret højt oppe i Andesbjergene. Bolivia har store naturrigdomme, charmerende byer, yderst levende traditioner og en befolkning, hvoraf over halvdelen er indianere. Bolivias hovedstad er den enestående La Paz beliggende i 3.600 meters højde i en dal i Andeskæden omgivet af snedækkede bjergtoppe. Bolivia gemmer på rigtig mange fascinerende turistattraktioner så man kommer ikke til at kede sig.

Beliggenhed

Peru er et land i det vestlige Sydamerika. Landet grænser op til Ecuador og Colombia mod nord, Brasilien mod øst, Bolivia mod sydøst, Chile mod syd og Stillehavet mod vest

Bolivia: Bolivia er et land i Sydamerika med grænser til Brasilien i nord og øst, Paraguay og Argentina i syd, og Chile og Peru i vest. Bolivia er en indlandsstat og har således ikke en kystlinje.

Visum

Peru visum modtages ved ankomst til landet og er gyldigt i 90 dage.
Bolivia er visumfrit i de første 90 dage.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

14 nætter i dobbeltværelse:
3N Cuzco Hostel
1N Santa Teresa Town Guesthouse
1N Aguas Calientes 3* Hotel
1N Lake Titicaca Homestay
4N La Paz Budget Hotel
1N Sajama National Park Budget Hotel
3N Uyuni Salt Flats Rustic Cabins (Dorm-Style)

Enkeltværelse er muligt på forespørgelse.

Klima

Peru: I Peru kan man støde på tre forskellige klimatiske zoner. Ved kysten er somrene (fra december til april) tørre og varme med 25-35°, mens vintrene er køligere. I bjergene falder temperaturen, efterhånden som man bevæger sig højere op. I sommermånederne kan man regne med 20-25° i dalene og noget køligere om natten. Junglen i Østperu har altid varmt og fugtigt vejr med størst sandsynlighed for tørvejr mellem april og oktober. I Peru oplever du ud over vulkanudbrud flere hundrede små jordrystelser om dagen og nogle gange alvorlige skælv.

Bolivia: Bolivias klima varierer voldsomt fra de forskellige regioner; fra tropisk klima i det østlige llanos til polarklima i det vestlige Andes. Sommeren er varm og fugtig i øst og tørt i vest. Vintrene er kolde i vest og det sner i bjergregionerne, hvorimod det på højsletten blæser en del. Efteråret er tørt i de ikke-tropiske regioner. Når vejrfænomenet El Niño indtræder sker store ændringer i vejret.

Mad
Valuta

Peru: 1 DKK = 0,48 PEN (Peruvianske Sol Nuevo)
Bolivia: 1 DKK = 1 BOB (Bolivianske Boliviano)

Der er ATM’s i de større byer, hvor man også kan betale med kreditkort de fleste steder. Det er en god idé at have kontanter på sig, hvis man skal rejse i mindre byer.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Peru:
Dansk tid - 6 timer
Bolivia:
Dansk tid - 5 timer

El

Peru har de 220 V og stikdåserne er beregnet til fladestik med to ben.
Bolivia har de 230 V og stikdåserne er beregnet til fladestik med to ben.

Internet

Der findes internetcaféer i de større byer og i lobbyen på mange hoteller.

Sprog

Peru: Spansk, som tales af 80,3% af peruanere, sammen med adskillige indfødte sprog, hvor det vigtigste er quechua, talt af 16,5% af befolkningen.

Bolivia: Spansk er det mest udbredte officielle sprog i landet. sproget tales af 88,4% af befolkningen som første- eller andetsprog. Udover spansk og de oprindelige sprog taler ca. 70.000 indbyggere plattysk, ligesom der i dele af grænseområderne mod Brasilien tales portugisisk.

Religion

Peru: 85% af befolkningen er katolikker, og 11% er protestanter.
Bolivia: 78% af befolkningen katolikker, 19% protestanter og 3% ikke-religiøse.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Highlights

 • Machu Picchu
 • Uyuni Saltørken
 • Titicaca søen
 • Isklatring
 • Magisk ørken
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00

Book denne rejse