Peru & Bolivia

Rejser til Sydamerika Internationale Grupper
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

14 dages rundrejse i Peru & Bolivia

Fantastiske oplevelser og masser af adventure

Oplev Machu Picchu, de flydende øer, river rafting, ziplining, Lake Titicaca, saltørkenen, La Paz, cykeltur i Andesbjergene og storslået natur på din 14 dages rundrejse til Sydamerika med andre internationale deltagere.

Fantastiske og sprudlende Sydamerika! Her skal I på en adventure rundrejse ud over alle grænser gennem to af de mest spændende lande i Sydamerika.

Turen tager gruppen til den gamle Inka hovedstad Cusco til det imponerende Machu Picchu, til den smukke Titicaca sø, hvor I skal opleve de menneskeskabte siv-øer og sejle i sivkanoer, over den unikke saltørken Salar de Uyuni med dens saltminer, gejsere og vulkaner og til en af de højest beliggende ørkener i verden, kendt som Salvador Dali ørkenen. I har mange forskellige adventure aktiviteter som river rafting, zipline på Sydamerikas højeste zipline med mere end 2500 meter bane oppe i 150 meters højde. Her kan I mærke den tynde luft og suset i maven over at være så højt oppe.

I oplever en spændende og farverig kultur og befolkning lige fra landet til storbyen. Brug tiden på at slentre rundt i La Paz, hovedstaden i Bolivia, og gå på opdagelse på de lokale madmarkeder, heksemarkeder eller tag en tur op med en af de mange svævebaner og oplev byen oppe fra eller hør fortællinger og historier om de gamle indianere og hele deres spirituelle livsstil, som stadig dyrkes mange steder i begge lande.

Uge
1

Peru

Machu Picchu, river rafting, inkabyer, mountainbiking i bjergene, ziplining, Den hellige dal, Titicaca søen og de smukke øer

Når I ankommer til Cuzco, bliver I hentet i lufthavnen og kørt til jeres indkvarteringssted i Cuzco, der var hovedstad i Inkariget, som man engang mente, var verdens navle. En by fuld af magi og skønhed. Det vil I opdage fra den første dag, når I har fået en smagsprøve på en udflugt, hvor I besøger de imponerende arkæologiske udgravninger i Sacsayhuaman, som fx Q’enqo-amfiteateret, det røde fort Puka Pukara og inka-badene Tambomachay. Før I vender hjem, nyder I den panoramiske udsigt over byen og den friske bjergluft.

I forlader Cuzco om morgenen og kører en tur på halvanden time til Ollantaytambo og derfra endnu halvanden time op til Malaga-bjergpasset (4.350 m over havet). Her vil jeres guide gennemgå de sikkerhedsforanstaltninger, der kræves for at cykle i Andes-bjergene, før I starter en halsbrækkende og adrenalinpumpende cykeltur ned i den peruvianske jungle. På vejen kommer I forbi den ensomt beliggende Huamanmarca-udgravning og gennem frugtplantager og over floder, før I ankommer til Santa Maria-landsbyen (1.400 m over havet). Herfra skal I ud på et totimers rafting eventyr ned ad Urubamba-floden, en tur der er lige så udfordrende og spændende, som floden er smuk. Vi kommer bl.a. ned ad både klasse 3 og 4 vandfald.

Flere nye eventyr venter forude – I skal på en spændende flyvetur gennem trætoppene på en 2 timers tur på Sydamerikas højeste zipline, en slags svævebane for voksne, hvor I flyver over 400 m i en højde af 150 m over jordoverfladen, mens du nyder det fantastiske udsyn oppe fra højderne. Efter eventyret i trækronerne kører I med bil til den hydroelektriske station. Herfra får vi en ægte Machu Picchu trekking-oplevelse, når I går 3 timer langs togskinnerne i den frodige grønne skov, til I når til Aguas Calientes, som er indgangsporten til det storslående Machu Picchu.

Tidligt om morgenen tager I en af de første busser til Machu Picchu for rigtigt at nyde den prægtige, ældgamle by i det tidlige morgenlys, mens tågen langsomt letter. Jeres guide vil føre an på en totimers tur rundt i Machu Picchu, Inkarigets mest spektakulære ruiner, og fortælle jer om stedets historie. Efter turen vil der være tid nok til at gå rundt på egen hånd og tage billeder. I slutningen af ugen skal I udforske den betagende Hemmelige Dal, og det er ikke nogen almindelig udflugt. I skal nemlig foretage turen på en firhjuls crosser. I kører gennem landskabet til Moray og fortsætter turen til Salineras-saltminerne for at se, hvordan de lokale tjener til livets ophold ved hjælp af saltet.

Når I kommer tilbage til Cuzco, tager I natbussen til Puno på bredden af den verdensberømte Titicaca-sø, hvor I, i motorbåd, skal se Uru-folkets kunstige flydende øer, som de fremstiller af siv. Vi skal besøge husene, øerne og møde de venlige indbyggere. I skal besøge to af de 60 øer, før I sætter kursen tilbage til Puno. Fra Puno tager I over til Copacabana på den bolivianske side af søen. Herfra skal I med båd tilbage på det dybe blå vand til Isla del Sol, hvorfra I skal vandre op til toppen af øen på den traditionelle inka-trappe, “Escalinatas de Yumandi”. I passerer den Evige ungdoms Kilde og drikker det friske vand, som kilden henter ned fra bjerget. Når I når toppen af øen, vil I blive belønnet for jeres anstrengelser af den betagende udsigt ud over landskabet med de snedækkede bolivianske Andesbjerge i det fjerne.

Uge
2

Bolivia

La Paz, svævebaner, magisk natur, vulkaner, flamingoer, stenformationer, saltørken, kaktusø og varme kilder

Den nye uge indledes med en totimers guidet vandretur til Pilkokayna-templet, et af de bedst bevarede mindesmærker fra inkatiden. Herfra tager I med båd tilbage til Copacabana, mens I nyder turen på vandet og tager afsked med den mægtige Titicaca-sø, verdens højest beliggende navigerbare sø. Tilbage i Copacabana tager I en bus til Bolivias hovedstad La Paz.

For at få et indblik i den bolivianske kultur skal I på bytur med en lokal guide. I skal se de mest interessante seværdigheder i La Paz sammen med guiden, som også vil vise jer, hvordan I kan hoppe på de lokale busser, tale med de lokale “pacenõs” (La Paz-beboerne), spise på de forskellige markeder og tjekke de bedste streetfood-stande ud. I skal også besøge et ægte heksemarked, hvor heksedoktorer og kloge koner sælger lykkeamuletter, kærlighedseleksirer og forbandelser og undersøge kvarterer, der aldrig ser en turist, så I kan se, hvordan livet leves i det ægte og oprindelige La Paz. Prøv en tur med svævebanen og nyd den betagende udsigt.

Næste tur går til Uyuni, hvor jeres 3 dags tur starter med et besøg på en gammel "tog kirkegård". Her skal I se de gamle tog, der har fragtet alverdens ting helt fra Argentina og op til Bolivia. Turen tager jer videre til byen Colchani, hvor I skal besøge en salt fabrik. Herfra kører I ud i ørkenen, hvor den mægtige salt slette kommer til syne. Her skal I bruge tiden på at tage alverdens sjove billeder og beundre det fantastiske fænomen, I står foran. I krydser salt sletten i jeeps og gør stop ved Incahuasi, en lille ø midt i al salten med en masse kaktusser. Herfra trekker I op til toppen af øen og nyder den betagende udsigt. Så fortsætter turen, til I ankommer til Sajama Nationalparken, hvor I skal besøge de 35 °C varme naturlige kilder, før I nyder en god middag på hotellet.

Jeres næste eventyr begynder med en køretur i en firhjulstrukken jeep til Huayña Khota-lagunen. Her skal I se kæmpestore flokke af lyserøde flamingoer og dunede lamaer og alpakaer. I fortsætter til Sequegua, hvor I kan nyde synet af de barske bjergskråninger, der hælder ud over vejen. I kører op gennem kewiña-skoven og ser flere lamaer og alpakaer, før I ankommer til tre laguner på grænsen til Chile. I kører videre til Salar del Coipasa, en lille saltørken, som I passerer for at nå byen Salinas.

I står tidligt op og sætter kursen mod Ollague-vulkanen, hvor I skal nyde udsigten, før I tager videre til de smukke Andes-laguner, der beboes af tre forskellige flamingo-arter. I skal også besøge Siloli-ørkenen i 4.550 m højde og tage billeder af ”stentræet”, en lavastens-formation. Før I ankommer til jeres sidste destination i denne uge, holder I pause ved udsigtspunktet ved den Røde Lagune for at se flere lyserøde flamingoer og beundre denne mærkelige, intenst rødfarvede sø.

I skal ud til Sol de Mañana-gejseren i 5.000 m højde og vandre langs de såkaldte fumaroler, som er udstrømningssteder, hvor kogende varme gasser slipper ud gennem revner i vulkanen. Her kan I også se dampende kratere fulde af kogende mudder på 150-200 ºC.
Nyd de varme kilder under åben himmel og tag et bad i det naturligt 35 ºC varme vand før I tager videre og besøger en af de mest navnkundige ørkener i Sydamerika, Dali Pampas.

Herfra skal I videre til den grønne Lagune ved foden af den store Licancabur vulkan kun et par kilometer fra grænsen til Chile. Til slut tager I tilbage til Uyuni forbi klippedalen og forskellige små landsbyer, hvor I vil se kirker og udsøgte malerier fra kolonitiden. Tilbage i La Paz, kan I nyde en fridag, så I har lidt tid til at fordøje de mange indtryk fra de store eventyr, I lige har oplevet i et af de mest enestående naturlige landskaber i verden. Oplev det bolivianske køkken, drik et par Piscos og tag måske en tur i byen efter middagen for at få mest ud af jeres sidste nat.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Uge
3+

Fortsæt din rejse

Bolivia eller andre destinationer

Du kan fortsætte din rejse med frivillige projekter med børn i andre spændende lande i Sydamerika, fx. Peru, Brasilien eller Argentina. Du kan også vælge at tage på tur andre steder i landet eller rejse videre på en af vores andre Adventurerejser rundt om i verden.

Oktober 2019
Rejser til Sydamerika

Peru & Bolivia

2 Uger

2 ugers rundrejse i Peru & Bolivia

Ankomst

12. okt 2019

Hjemrejse

26. okt 2019

15.590 kr
Bestil nu
November 2019
Rejser til Sydamerika

Peru & Bolivia

2 Uger

2 ugers rundrejse i Peru & Bolivia

Ankomst

23. nov 2019

Hjemrejse

07. dec 2019

15.590 kr
Bestil nu

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basisprisen
 • Indkvartering
 • Afhentning og aflevering i lufthavnen
 • Måltider i henhold til programmet (total 19)
 • Engelsktalende guide
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
Peru
 • Cuzco City tur
 • 3-Dags Inca Jungle Trek til Machu Picchu
 • Cykeltur i Andes-bjergene
 • Zipline
 • Den hemmelige dal
 • Titicaca søen
 • De flydende øer, Uru
Bolivia
 • Isla del Sol øen
 • Trekking til Pilkokayna-templet
 • La Paz city tur
 • Besøge heksemarked
 • Besøge Altiplano-højsletten i Andesbjergene
 • Sajama Nationalparken
 • Varme kilder
 • Huayña Khota-lagunen
 • Flamingoer
 • kewiña-skoven
 • Salar del Coipasa
 • Uyuni saltørken
 • Incahuasi (kaktusø)
 • Ollague-vulkanen
 • Siloli-ørkenen
 • Den Røde Lagune
 • Sol de Mañana-gejseren
 • Den Grønne Lagune
 • Besøg Klippedalen

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet t/r fra kr. 10.500,- inkl. skatter og afgifter
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
 • Lokalt lufthavns skat
Forsikring & Vaccinationer
 • Rejseforsikring ca. kr. 730,- for 17 dage
 • Sygdomsafbestillingsforsikring kr. 695,-
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
Andet
 • Entrance Fees in Sajama (400 BOL)
 • Drikkevarer, snacks samt personlige fornødenheder
 • Drikkepenge efter lokal skik
 • Ekstra adventure aktiviteter udover programmet
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
Peru

Peru er spækket med historie og ruiner fra tidlige indianerkulturer, fra inkakulturen og den spanske kolonitid. Inkaernes hovedstad Cuzco, den hellige dal, Machu Picchu og de nulevende indianerkulturer ved Titicacasøen kan ikke undgå at fascinere. Den varierede natur omfatter tør sandørken, snedækkede bjergtinder, brusende floder og den eviggrønne Amazonregnskov.

Bolivia

Bolivia kaldes af og til Latinamerikas Tibet, fordi en stor del af landet ligger relativt isoleret højt oppe i Andesbjergene. Bolivia har store naturrigdomme, charmerende byer, yderst levende traditioner og en befolkning, hvoraf over halvdelen er indianere. Bolivias hovedstad er den enestående La Paz beliggende i 3.600 meters højde i en dal i Andeskæden omgivet af snedækkede bjergtoppe. Bolivia gemmer på rigtig mange fascinerende turistattraktioner, så man kommer ikke til at kede sig.

Beliggenhed

Peru er et land i det vestlige Sydamerika. Landet grænser op til Ecuador og Colombia mod nord, Brasilien mod øst, Bolivia mod sydøst, Chile mod syd og Stillehavet mod vest

Bolivia: Bolivia er et land i Sydamerika med grænser til Brasilien i nord og øst, Paraguay og Argentina i syd, og Chile og Peru i vest. Bolivia er en indlandsstat og har således ikke en kystlinje.

Visum

Peru visum modtages ved ankomst til landet og er gyldigt i 90 dage.
Bolivia er visumfrit i de første 90 dage.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

14 nætter i dobbeltværelse.
3 nætter på Cuzco Hostel.
1 nat på Santa Teresa Town Guesthouse.
1 nat på Agua Calientes 3* Hotel.
1 nat på Lake Titicaca Homestay.
4 nætter på La Paz Budget Hotel.
1 nat på Sajama National Park Budget Hotel.
3 nætter på Uyuni Salt Flats Rustic Cabins (Dorm-Style).

Enkeltværelse er muligt på forespørgelse.

Klima

Peru: I Peru kan man støde på tre forskellige klimatiske zoner. Ved kysten er somrene (fra december til april) tørre og varme med 25-35°, mens vintrene er køligere. I bjergene falder temperaturen, efterhånden som man bevæger sig højere op. I sommermånederne kan man regne med 20-25° i dalene og noget køligere om natten. Junglen i Østperu har altid varmt og fugtigt vejr med størst sandsynlighed for tørvejr mellem april og oktober. I Peru oplever du ud over vulkanudbrud flere hundrede små jordrystelser om dagen og nogle gange alvorlige skælv.

Bolivia: Bolivias klima varierer voldsomt fra de forskellige regioner; fra tropisk klima i det østlige llanos til polarklima i det vestlige Andes. Sommeren er varm og fugtig i øst og tør i vest. Vintrene er kolde i vest og det sner i bjergregionerne, hvorimod det på højsletten blæser en del. Efteråret er tørt i de ikke-tropiske regioner. Når vejrfænomenet El Niño indtræder sker store ændringer i vejret.

Mad

I Peru er ceviche (rå fisk marineret i citrus saft) meget populært, og selv i et gadekøkken kan du være sikker på at få et fantastisk og velsmagende måltid. Lomo Saltado er en anden meget kendt ret. Den består af lynstegt okse- eller alpacakød med chili, tomater, løg og soya og serveres med pomfritter - det smager himmelsk! Cuy, som er marsvin, er en delikatesse i Peru. Den bliver ofte serveret hel med hoved, tænder og klør. Du må ikke misse Perus national drink, Pisco Sour, som er pisco med lime og æggehvider.

Maden i Bolivia er sund, solid kost med masser af energi og næring. Man spiser kartofler, ris og majs. I området omkring Lake Titicaca skal man smage ørreden fra søen, den er i absolut verdensklasse. Ellers er de dominerende kødretter med oksekød, kylling eller fisk. Tilbehør er som regel kartofler, som der dyrkers i stor stil i Bolivia. Kartoflerne kan fås i et utal af forskellige variationer. Med hensyn til drikkevarer producerer de både øl og vin i Bolivia, men en af de mest kendte drikke er mate de coca, the lavet på kokablade.

Valuta

Peru: 1 DKK = 0,48 PEN (Peruvianske Sol Nuevo)
Bolivia: 1 DKK = 1 BOB (Bolivianske Boliviano)

Der er hæveautomater i de større byer, hvor man også kan betale med kreditkort de fleste steder. Det er en god idé at have kontanter på sig, hvis man skal rejse i mindre byer.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Peru:
Dansk tid - 6 timer
Bolivia:
Dansk tid - 5 timer

El

Peru har de 220 V og stikdåserne er beregnet til fladestik med to ben.
Bolivia har de 230 V og stikdåserne er beregnet til fladestik med to ben.

Internet

Der findes internetcaféer i de større byer og i lobbyen på mange hoteller.

Sprog

Peru: Spansk, som tales af 80,3% af peruanere, sammen med adskillige indfødte sprog, hvor det vigtigste er quechua, talt af 16,5% af befolkningen.

Bolivia: Spansk er det mest udbredte officielle sprog i landet. sproget tales af 88,4% af befolkningen som første- eller andetsprog. Udover spansk og de oprindelige sprog taler ca. 70.000 indbyggere plattysk, ligesom der i dele af grænseområderne mod Brasilien tales portugisisk.

Religion

Peru: 85% af befolkningen er katolikker, og 11% er protestanter.
Bolivia: 78% af befolkningen katolikker, 19% protestanter og 3% ikke-religiøse.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Highlights

 • Machu Picchu
 • Uyuni Saltørken
 • Titicaca søen
 • Andesbjergene
 • Magisk ørken
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00