Surfing – Sydafrika

Rejser til Afrika
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

Frivilligt arbejde med sport

3 ugers frivilligt arbejde med børn og surfing

Kunne du godt tænke dig at komme ud at opleve verden, arbejde frivilligt og være fysisk aktiv?

På dette projekt lærer du de lokale unge at surfe. Surfing er med til at styrke dem i deres tro på sig selv, på at andre vil hjælpe dem, holde dem ude af problemer og væk fra bl.a. narkotika ved at give dem nærvær og støtte samt en chance for at udvikle sig personligt og fagligt. De frivillige lærer selv at surfe - eller blive bedre til det - samtidig med at de lærer børnene at surfe. De frivillige laver ligeledes andre aktiviteter med dem, såsom strandspil, svømmelektioner samt hjælp med lektier.

Under dit ophold bor du sammen med andre unge frivillige fra hele verden, så der er rig mulighed for at møde nye mennesker. Det vil ofte være nogen af de samme unge du skal arbejde sammen med på det frivillige arbejde.
I weekenderne har man fri til at udforske lokalområdet eller tage på en weekendtur lidt længere væk.

Uge
1-4

George området

Frivilligt arbejde med børn, hvor sport har høj prioritet

Du underviser i grundlæggende svømmefærdigheder og introducerer børn til at surfe.

Under de daglige surfing timer assisterer du surfing instruktører ved at hjælpe de yngste og mest sårbare børn med at blive fortrolige med havet. Disse små børn er generelt bange for vand, og de fleste deltager i programmet uden at kunne svømme. De har derfor brug for konstant overvågning og én-til-én opmærksomhed i havet. Du giver dem støtte og hjælper disse unge børn med at surfe.

Surfing for den frivillige: Du får også selv mulighed for at lære at surfe under tilsyn af programmets surfing instruktører.
Der vil udover undervisning være nogle ekstra opgaver som omfatter vedligeholdelse og reparationer af udstyret f.eks. af surfbræt og våddragter.

Samtidig vil der være nogle uddannelsesworkshops. Disse workshops varierer afhængigt af frivilliges særlige interesser / færdigheder, men kan omfatte andre fysiske aktiviteter som fodbold, yoga og andre sportsgrene. Yderligere uddannelsesmæssige workshops er relateret til havet og / eller miljøet. Disse workshops udføres KUN, hvis havet eller vejret ikke er en forhindring for børnenes surfing.

Udflugter: En dag om ugen er reserveret til udflugter, sightseeing eller shopping. Du kan udforske den smukke omkringliggende kystlinje i Garden Route-området, besøge nærliggende byer, shoppe eller bare tilbringe hele dagen med at surfe eller lave andre aktiviteter. Det kan være snorkling, sand boarding, paragliding, skydiving, bungee-jumping, kanosejlads, kajakroning, zip-lining, udforskning af naturområder med deres kløfter og vandfald samt forskellige dyreoplevelser, som vildt- eller hvalsafari mm.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Ingen rejser planlagt i øjeblikket...

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basis pakken
 • Indkvartering i strand lejlighed
 • 3 måltider fra mandag - lørdag
 • Afhentning i lufthavn
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning til visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timers vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Koordinatorer under hele perioden
Sydafrika
 • Indledende surflektioner

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybilletter t/r ca. kr. 11.000-13.000,- inkl. skatter og afgifter
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
Forsikring
 • Rejseforsikring fra ca. kr. 1.000,-
 • Sygdomsafbestillingsgebyr kr. 695,-
Vaccinationer
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
Andet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekskursioner og aktiviteter udenfor program
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
Sydafrika

Sydafrika er et land med forbløffende mangfoldighed. Landskabet er utroligt, fra frodige bjerge til golde sletter, og dyrelivet er fascinerende.
Der er ca. 48.4 millioner indbyggere i Sydafrika. Sydafrika har tre hovedstader: Pretoria, Cape Town (lovgivende) og Bloemfontein (juridisk). Der var apartheid fra 1948-1994, dvs. der var adskillelse mellem racerne. 75 % af befolkningen er afrikanere fra stammerne: Zulu, Xhosa, Siwana, Sotho, Shangaan, Swazi, Ndebele og Venda. Ca. 13 % er hvide af europæisk afstamning, ca. 3 % har asiatisk baggrund, og den resterende del er af blandet herkomst. I 1994, efter Sydafrika fik det racistiske system afskaffet, fik landet Nelson Mandela som præsident.

Beliggenhed

Sydafrika grænser op til Namibia, Botswana, Zimbabwe og Mozambique, Lesotho og Swaziland.

Visum

Du skal ikke søge visum på forhånd, Turistvisum i indtil 90 dage udstedes ved ankomsten. Passet skal være i gyldigt minimum 30 dage ud over opholdets varighed. Der skal være mindst 2 blanke sider i passet.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Klima

Klimaet er overvejende subtropisk, men varierer med højden og beliggenheden i forhold til de dominerende vinde. Der kommer mest regn på sydøstkysten. Regnen falder især om sommeren.
Caperegionen mod sydvest har middelhavsklima med vinterregn og varme, solrige somre, mens der ved Atlanterhavskysten er meget tørt pga. den kolde Benguelastrøm.
Sydafrika har fire sæsoner: sommer er fra december-februar, forår fra september-november, efterår fra marts-maj og vinter fra juni-august.

Indkvartering

Du vil bo i strandlejligheder, der ligger i gåafstand fra stranden. Lejlighederne er moderne, stilfulde og udstyret med alle de nødvendige ting, som man har brug for for at nyde et behageligt ophold. Alle lejligheder er 2 - 3 værelses lejligheder med højst 2 frivillige pr. værelse. Mænd og kvinder kan dele en lejlighed, men deler ikke værelser. Hver lejlighed har eget badeværelse, stue og køkken.
Lejlighederne er fuldt møblerede. Stuen har komfortable sofaer, sengene er rene og komfortable, og der er fjernsyn med et udvalg af kanaler. Køkkenet er udstyret med alt, hvad der er nødvendigt til madlavning, og alle lejligheder er udstyret med vaskemaskiner og/eller fælles vaskerum, som er tilgængeligt i gåafstand.
Lejlighederne har ikke internet faciliteter, men der er gratis WiFi tilgængeligt, der hvor de frivilliges arbejde foregår. Du kan også nemt købe et sydafrikansk SIM-kort fra en lokal mobiludbyder for at få adgang til internettet på en smartphone.

Valuta

Sydafrika: 1 DKK = ca. 1.90 ZAR (South African Rand)

I Sydafrika er det normalt at bruge kreditkort, hvor det kan være sværere at hæve penge i Zimbabwe og Mozambique - det bliver dog mere og mere normalt.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Mad

I Sydafrika bliver der spist meget kød, friske grøntsager og frugt. Pga. europæerne i Sydafrika finder man også pølser, frikadeller, grødris, og ”chicken pot pie” samt ”fish and chips.” Der er også en stor indisk indflydelses, der kommer til udtryk i diverse "curry-retter". Det er meget normalt at dele en Braai (bbq) med sine venner og familie.

Tidsforskel

Dansk tid + 1 time (vintertid)
Dansk tid (sommertid)

El

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Internet

Der er gratis WiFi tilgængeligt, der hvor det frivillige arbejde med børnene foregår.

Sprog

I Sydafrika er engelsk og afrikaans de officielle sprog, men der er over 10 regionalsprog.

Religion

Ca. 80% af befolkningen er kristne. Der findes også en stor del af hinduer, muslimer og jøder. De resterende har andre lokale og traditionelle religioner, hvor ånde- og forfædredyrkelse samt helbredelsesritualer spiller en stor rolle.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Highlights

 • Surfing
 • Give tilbage til lokalsamfundet
 • Vær med til at gøre en forskel
 • Oplev sydafrikanske samfund og kulturer
 • Udforsk Garden Route
 • ... og meget mere
Se flere

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00