Uganda, Madagascar & Mauritius

Rejser til Afrika
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

1-2 mdr. vild backpacker rundrejse med det absolut bedste af de afrikanske perler – Uganda, Madagascar & Mauritius

Safari, lokalbefolkning, paradisstrande, smuk natur, dyreliv, rafting

Denne storslåede rejse giver dig mulighed for at fordybe dig i de charmerende lokale kulturer, opleve natur- og dyreliv i verdensklasse og nyde de mest fantastiske paradisstrande. Du vil opleve et Uganda, som stadig er uberørt af masseturisme. Her kommer du på safarier på den mægtige afrikanske savanne, kanoture på Nilen, riverrafting og meget meget mere.
Efter en måneds fantastiske oplevelser i Uganda fortsætter du rejsen til Madagascar. Madagascar har det mest spektakulære dyreliv – 90 % af Madagascars dyreliv findes ingen andre steder end her! Der åbner sig derfor en helt ny og spændende verden, som du i højeste grad skal udforske. Rejsen afsluttes på fornemmeste vis på Mauritius, hvor du vil nyde livet i afslappende omgivelser! Her vil du opleve de lækreste strande samt hilse på de venlige lokale, der byder jer velkommen med åbne arme.

Oplevelser på rejsen

Udover dem du selv skaber...

Adventure
 • Riverrafting på Nilen
 • Snorkeling blandt smukke fisk
 • Trekking i junglen
 • Kanosejlads
 • Ridning på Madagascar
 • Cykling i landsbyen
 • Bådtur på Nilen
Kultur
 • Sightseeing i Tana og Kampala
 • Lokalbefolkning
 • Tur med gammelt tog til højlandet
 • Besøg hos afrikanske stammer
 • Frivilligt arbejde med børn
Natur & dyreliv
 • Unikt dyreliv
 • Lemurer og mange andre aber
 • Mange nationalparker & reservater
 • Natsafari
 • Paradisstrande
 • Nilens udspring
 • Koralrev
 • Vandfald
Mere adventure?*
 • Gorilla trekking
 • Næsehornssafari
 • Rappelling ned af Sipi Falls
 • Bungy jump ved Nilen
 • Underwater sea walk
 • Ziplining & Skydiving
 • Nationalpark med havskildpadder
 • Delfiner i katamaran
 • Dykkercertifikat

*Dette er vejledende. Endelig pris og betingelser vil blive oplyst på destinationen. Listen er ikke udtømmende, men et eksempel på aktiviteter, som kan tilkøbes.

Uge
1-2

Uganda

Kampala, frivilligt arbejde, Nilen, lokale kulturer, riverrafting og Afrikas dyr

I lander i hovedstaden Kampala, hvor I får et par dage til at se nærmere på denne spektakulære hovedstad, der rummer mange hemmeligheder, hyggelige afkroge, lækker mad og store åbne markeder med alverdens salgsbare genstande. I vil samtidig stifte indgående bekendtskab med den lokale kultur og de skikke, som I skal forholde jer til som gæster. Derudover skal I besøge det lokale Bahai tempel, der forkynder mangfoldighed og gensidig respekt. Stedet er desuden kendt for at have idylliske gartnerihaver.To af jeres dage skal bruges på frivilligt arbejde. Her skal I cykle fra jeres lodge til en skole for at give en hånd med i et frivillig projekt.
Herefter bevæger I jer videre til det østlige Uganda, hvor Nilen har sit udspring. Og hvilken oplevelse! I skal se en af de mest kendte floder i verden, der huser mange løjerlige skabninger.
I vil se dem alle, når I tager en hyggelig kanotur ned langs floden blandt dens mange beboere. For at blive i rusen tager I en riverrafting senere på ugen.
Anden uges aktiviteter er på Ugandas vestlige breddegrader og emmer af uforglemmelige oplevelser og aktiviteter. I vil bide jer selv i læben af forundring over de smukke udsigtspunkter, som I skal se. Området har en særpræget vegetation, men måske er det i højere grad dyrelivet, I bedst vil huske. Her findes rigtigt mange af Afrikas mægtige dyr: løver, giraffer, elefanter, flodheste, krokodiller, antiloper og mange flere. Desuden kan I beundre en masse ørne, der svæver over jer, og holder et skarpt øje med sletterne. Denne uge vil stå i naturens tegn, og I vil aldrig glemme de store sletter, Afrikas ubeskriveligt mange og smukke dyr, aftensolen og de charmerende lokale stammer, som I besøger undervejs.

Uge
3-4

Uganda

Queen Elizabeth Nationalpark, antiloper og aber, båd cruise og frivilligt arbejde

De sidste to uger i Ugandas utrolige natur tilbringer I med en bred vifte af forskellige oplevelser og aktiviteter, som alle giver minder for livet. I besøger den royale park ’Queen Elizabeth Nationalpark’, der ikke er blevet royal for ingenting. Dette enormt imponerende område giver jer natur- og dyreoplevelser i stærk konkurrence med de to første uger. Her vil I møde masser af aber, antiloper og fugle undervejs. Derudover skal I på et lækkert båd cruise på Kazinga kanalen, så husk kameraet og hold på hat og briller! Længere nede af floden kommer I til Isasha, hvor en helt særlig løve art befinder sig. De holder af at klatre i træer – hvilket ellers ikke er kendetegnet hos mange andre løver. Derefter skal I på gorillatracking i Bwindi.
I har nu 4 dage med frivilligt arbejde, hvor I hjælper til og er med til at gøre en forskel i et Community project for forældreløse børn, som ikke har de samme muligheder som os. Her modtages hjælp med kyshånd, og sammen med personalet har I mulighed for at give børnene oplevelser fulde af sjov og latter. I er velkomne til at medbringe sjippetove, fodbolde, plakater, kridt, hinkesten, og hvad der ellers er plads til i jeres bagage. Børnene vil elske det!
Som afslutning på den første måned får I et par dage fri til at nyde den super skønne ø Ssese og opleve den på egen hånd. Herefter fortsætter rejsen videre mod Madagascar.

Uge
5-6

Madagascar

Lemurer, kamæleoner, overnatning i regnskoven, NGO projekt “La maison d’Aina”, adventure i nationalpark

I fortsætter jeres rejse i Madagascar, som over de næste tre uger danner rammerne for jeres eventyr. I lander i hovedstaden Tana (fulde navn Antananarivo), som også kaldes ”City of the Thousand”. Efter check-ind på hotellet skal I stifte bekendskab med de tusinde facetter af byen, som bærer stærkt præg af kolonisation gennem århundreder med smukke traditionelle huse og historiske steder. Tana ligger midt på øen, og den er med sine to mio. indbyggere en markant hovedstad med masser af aktiviteter, markeder og byliv.
De store oplevelser starter for alvor, når I drager af sted til nationalparken Andasibe. Andasibe har et rigt dyreliv, og parken er et fantastisk sted at se de mange arter lemurer og forhåbentligt den største af dem alle: Indri Indri. Spot de smukke fugle og ikke mindst – kig på vejen efter kamæleonerne, de kan være svære at få øje på.
I skal vandre og på en kanotur i regnskoven, og om morgenen er det lemurernes pludren og skrig samt fuglenes sang, der vil være jeres vækkeur. I fortsætter jeres tur mod syd og nyder synet af rismarker, landsbyer og smilende børn på vejen.
I tilbringer nu 3 dage med frivilligt arbejde i NGO-projektet ved navn La maison d’Aina, hvor I er med i undervisningen, maler måske en skole og oplever hverdagslivet i et levende hus, som har hjulpet mere end tusinde mennesker i dets ca. 10 år gamle historie. Herefter begiver I jer mod det enormt smukke højland, ved at stige ombord på den ældste og vigtigste toglinje i Uganda, som i årevis blev brugt til fragt af forskellige fødevarer og materialer. På turen vil I se præcist, hvilket prægtigt land, I er kommet til! I smager desuden lokale ”fritters” og eksotiske frugter.
I Manakara town krydser I Pangalanes kanalen med den typiske kano, møder de lokale fiskere og hygger med landsbyens beboere over campfire til lyden af livlig folkemusik.
Tilbage i højdelandet stopper I i en lille landsby nær nationalparken Ranomafana, hvor I skal møde skovens folk. Her skal I vandre og se flere lemurer, og de eventyrlystne kan klatre i træer eller tage på en raftingtur, inden I camperer i parken.

Uge
7-8

Madagascar & Mauritius

Forunderligt landskab, laguner, pukkelokser, kridhvide sandstrande, Snorkling og dykning, farvestrålende fisk

I skal nu møde et helt andet Madagascar, når I kører sydpå mod havet. Landskabet forandrer sig, og menneskene og kulturen er anderledes. I kører gennem vinmarker og bushen Isalo, ser granitbjerget Amalavao og ender ved de smukke laguner, efter I har kørt gennem en skov med de helt vidunderlige Baobab træer.
I vandrer i Isalo massivet, et af Madagascars ældste geologiske bjergformationer, oplever den fantastiske udsigt fra ”viewpoint” og svømmer i den skønne naturpool, mens I nyder vandfaldet. På vejen morer I jer over flere lemurer og nyder de skønne fugle. I møder nomaderne med deres pukkelokser – Madagascars emblem, som er et tegn på velstand og en stor hjælp i dagliglivet.
Madagascar eventyret skal naturligvis rundes af på de hvide strande med et koralrev, der strækker sig over mere end 200 km! I skal bo i strandbyen Ifaty, hvor I kan svømme, snorkle, spise, læse og nyde livet – lige hvad I har allermest lyst til. Vil I mere end at dase, kan I quadbike, tage en tur på en pukkelokse eller på hesteryg eller besøge fiskerlandsbyer.
Så går turen tilbage til hovedstaden, hvorfra I flyver til Mauritius. Mauritius er mest kendt for sin skønne natur, men mest af alt de helt vidunderlige strande og det krystalklare vand. Det er hvad, I skal opleve på egen krop, når I i en hel uge får lov til at opleve strande og delikatesser, som var I budt velkommen i himlen.
Øen er et sandt ferieparadis, og når Adventureheart-gruppen ankommer, ankommer I til jeres helt eget adventure hus, som tilhører venner af Adventure Heart. Det ligger blot et stenkast fra stranden, hvor I skal dase og nyde livet. Én af dagene skal I ud at lave frivilligt arbejde. I vil få mulighed for at komme helt tæt på de lokale kvinder, når I lærer om deres arbejde og hjælper dem på farmen. De er blevet selvstændige kvinder, der tjener til vejen og føden, og de viser stolt deres arbejde med de økologiske grøntsager frem. Resten af ugen står på frie dage. Mauritius har meget at byde på – naturen er farverig, flot og indbydende, og der er masser af muligheder for adventurefyldte vandaktiviteter langs den smukke kyst. Befolkningen er sød og venlig og vil byde jer varmt velkommen.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Ingen rejser planlagt i øjeblikket...

Hvad er inkluderet i rejsen?

Altid inkluderet i prisen
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • Måltider i henhold til programmet
 • Engelsktalende guide
 • Afskedsmiddag for gruppen
 • Al transport under rundrejsen (båd, bus, jeep, bil, minivans, tuk-tuks etc.)
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Login til egen profil
Inkluderet i Uganda
 • 70 måltider
 • City tur i Kampala
 • Udflugt til Sipi Falls, BUjagali Falls & Murchinson Falls
 • Bådsafari
 • Safari
 • Besøge lokale
 • Se lokale fiskere
 • Kanotur på Lake Bunyonyi
 • Se Kings Palace
 • Kanotur på Nilen
 • Nationalparker
 • White Water Rafting
 • Tur til Sesse Island
Inkluderet på Madagascar
 • Helpension
 • Se lemurer
 • Kanotur til Lemurø
 • Entre til nationalparker
 • Togtur gennem landskabet
 • Cykeltur
 • Heste ridning
 • Tur til Ranobe lagunen
 • 2 dages kanotur på Pangalanes
 • Rafting tur
 • 2 dages trekkingtur
 • Træ klatring i nationalpark
 • Besøg i skov med Baobab træer
Inkluderet på Mauritius
 • Fine køkkenfaciliteter
 • En dags frivilligt arbejde i lokal samfundet
 • Mød lokalbefolkningen
 • Introduktion til kulturen

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet fra kr. 17.000,- inkl. skatter og afgifter
 • Lufthavnsskat
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
Forsirking
 • Rejseforsikring ca. 1.800,- for 8 uger
 • Sygdomsafbestillingsgebyr kr. 695,-
Visum og vaccinationer
 • Visum til Uganda fra kr. 650,-
 • Visum til Madagascar fra € 35,-
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
Andet
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkevarer & drikkepenge
 • Uden guide på Mauritius, dog men en kontaktperson under hele ugen. Der er guide på dagen med det frivillige arbejde.
 • Måltider uden for program samt mad på Mauritius
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

Vil du have mere adventure?

Uganda
 • Gorilla Permit US$ 300-600,- afhængig af sæson
 • Chimpanse Trekking US$ 150,-
 • Næsehornssafari ca. kr. 300,-
 • Bungy Jump
 • Chimpanse Habituation Trekking US$ 220,-
Mauritius
 • Skydive fra US$ 250,-
 • Underwater Sea Walk
 • Katamaraan tur
 • Zipline
 • Pet a Lion
Uganda

Uganda kaldes også for Afrikas Perle. Det var et udtryk Churchill fandt på for at beskrive landets mange skønheder lige fra sneklædte bjergtoppe, grønne bakker, dybe skove og krystalklare søer.
Siden starten af 1800-tallet har Uganda været under britisk territorie og lov. Uganda vandt selvstændighed i 1962 og har derefter haft interne konflikter. Til trods for dette og global recession er landet i fremgang. Store mængder eksport af kaffe, te og ferskvandsfisk har sendt meget fremgang til landet og dens borgere. Uganda har en befolkning på 39.2 millioner.

Madagascar

Madagascar er verdens fjerdestørste ø og ligger i det indiske ocean 400 km fra Afrikas kyst. Pga. sin isolerede beliggenhed har øen et unikt plante- og dyreliv, som ikke findes nogle andre steder i verden.
Øens beboere stammer mest fra blandede områder i Afrika samt indonesisk herkomst. I 1500-tallet kom de første europæere til øen, derefter var landet under fransk styring og blev flittigt brugt som et strategisk velplaceret handels- og flådemekka. Madagaskar har en befolkning på 23.5 millioner.

Mauritius

Mauritius er en østat, der ligger 900 km øst for Madagascar. Øen har et stabilt demokrati og betegnes idag som et af Afrikas rigeste lande.
Øen var ved første besøg af arabiske søfolk i middelalderen, ubeboet og blev for første gang opdaget af portugisiske sejlere i 1507. Historien viser siden, at mange lande har været ’herskere’ på øen, ligesom der er en bred sammensætning i etniciteten. Da englænderne overtog magten fra Frankrig under Napoleonskrigene i 1810, forblev magten under engelsk flag frem til selvstændigheden i 1968. Mauritius har en befolkning på 1.2 millioner.

Beliggenhed

Uganda ligger i området med ’De Store Søer’ med Lake Victoria og Nilens udspring som de mest markante. Madagaskar er jordens fjerdestørste ø og ligger placeret ca. 400 km øst for Afrikas kyst og ligger dermed i det Indiske Ocean. Mauritius ligger placeret 900 km øst fra Madagascar og består af tre hoved ø-grupper som groft ligger 500 km imellem.

Visum

Til Uganda betaler man ca. 50 USD ved indrejse til landet, til Madagaskar får man et turistvisum i 30 dage og det koster 450 kr. Man skal søge visum til Uganda og Madagascar inden man tager afsted.
På Mauritius får man et visum i 90 dage. Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder inden indrejse.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

I Uganda bor man i lodges, river camps ved Nilen, hostels og på en camp. På Madagascar bor man på hostels. I Mauritius bor man i eget hus, hvor man selv laver mad.

Klima

Ugandas tørre sæsonen er mellem juni-august og november og december. Regn sæsonen er fra marts-maj, og september-november. De varmeste og tørreste måneder er januar og februar.

Madagaskar har en varm regn sæson fra november til april med lidt køligere temperaturer fra maj-oktober.

Mauritius har vinter sæson fra maj-oktober (20-26 C) og sommer sæson fra november-april (26-32 C). Vand temperaturen ligger på gennemsnitlig 28 C.

Mad

Luk øjnene og lad de krydrede dufte, farverige ingredienser og sydende potter og pander tone frem for dit indre blik. Det er ofte fra de rustikke gadekøkkener, du får de mest autentiske retter.
Uganda:
Rolex: Navnet ”Rolex” er en sammentrækning af ”rolled eggs”, og det beskriver meget godt denne lækre gaderet, som består af æggefyld sammenrullet i en særlig madpandekage (chapati).
Mandazi: En mandazi er en er en lille kaloriefyldt doughnut af friturestegt dej. Du kan spise din mandazi til morgenmad eller som tilbehør til din afternoon tea.
Chapati: Fladbrød som du kan spise som det er, eller med diverse fyld.
Friturestegte græshopper: Tør du blive et med ugandaneserne, er en friturestegt græshoppe måden. De små sprøde gærshopper er fyldt med protein, og smager bedre end de ser ud.
Madagaskar:
På Madagaskar er maden påvirket af immigranter fra sydøst Asien, Indien, Afrika, Kina og Europa. Ris bliver spist til næsten hvert måltid sammen med en lokal ret som svinekød kogt i jornøddeolie eller kartoffelblade dampet med tørrede rejer. Maden er ikke særlig stærk, og pga. immigranter fra hele verden kan man få mad til enhver smag.
Mauritius:
På Mauritius er maden baseret på indisk, kreolsk, kinesisk og franske indvandre. Gademad er populært, og en specialitet er dhal puri, som er en tynd pandekage fyldt med ærter, chutney, curry og atchar (en mangosovs fra Sydafrika). Man finder også rigeligt med kinesisk mad som dim sum og en del seafood.

Valuta

Uganda: 1 DKK = ca. 445 UGX (Ugandisk shilling)
Madagaskar: 1 DKK = ca. 415 MGA (Malagasy Ariary)
Mauritius: 1 DKK = ca. 5 MUR (Mauritiske Rupee)

Medbring gerne Euro hjemmefra, ellers kan du nemt hæve lokal valuta dernede i banker og ATM’s.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Uganda og Madagaskar:
Dansk tid + 2 timer (vintertid)
Dansk tid + 1 timer (sommertid)
Mauritius:
Dansk tid + 3 timer (vintertid)
Dansk tid + 2 timer (sommertid)

El

Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. På Uganda bruger de 240 volt med trebenede stik, og på Madagaskar har de for det meste samme stik som i Danmark. Se guiden forneden med de internationale stik.
https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

Internet

I Uganda kan man købe sig til internet næsten overalt. Derudover er der internetcafeer rundt omkring i byerne. På Madagaskar er der internet i byområderne, men det kan godt være lidt begrænset udenfor byerne. På Mauritius er der internetcafeer og nogle steder har wifiområder.

Sprog

Ugandas nationalsprog er engelsk, men der bliver også talt luganda og swahili. Den største del af befolkningen på Madagaskar taler Malagassisk samt fransk. På Mauritius bliver der talt engelsk og fransk.

Religion

De to største religioner i Uganda er kristendommen (60%) og islam (5%). På Madagaskar er lidt over halvdelen af befolkningen kristne, og et lille mindretal er muslimer. Den resterende del holder sig til den traditionalle religion, der indeholder et stærkt element af forfædrekult. På Mauritius er det hinduisme, islam og kristendom.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Highlights

 • Gorillaer
 • Skønne nationalparker
 • Snorkling
 • Rafting på Nilen
 • Koralrev og masser af flotte fisk
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00