• Kathmandu
 • Yoga
 • Meditation
 • Ashram
 • Pokhara
 • Himalayas bjerge
 • Autentisk kultur

12-14 dages yoga, ashram & eventyr i Nepal

Eventyrbyen Kathmandu, smukke templer og stupaer, ashram, yoga, wellness og meditation i Himalayas bjerge
Tag med på en eventyrlig yogarejse, hvor du vil få et enestående indblik i den fascinerende nepalesiske kultur og dyrke yoga i landet, hvor det er blevet udøvet i et par tusinde år. Du vil opleve at bo i Ashram og blive undervist i yoga og meditation, og dyrke yoga til udsigter, man ellers kun kan drømme om!

På denne rejse kan du fordybe dig i yogaen og den spirituelle verden og samtidig se noget mere af vidunderlige Nepal, få adventuresuset i maven og oplevelser på alle planer. I mytiske og fortryllende Kathmandu vil du opleve buddhistiske og hinduistiske eventyrtempler, gammel historie og traditioner som begravelsesritualer og en levende gudinde. En helt speciel oplevelse venter dig på den skønne yoga ashram i bjergene udenfor Kathmandu med nepalesisk lærer og internationale deltagere.

Efter opholdet på Ashram kan du få en ekstra oplevelse og flyve til den skønne by Pokhara med den skønne sø, Her vil både Himalaya bjergene og den smukke Pokhara Valley brede sig ud for dine øjne. Besøget omfatter en sejltur og besøg i grotter (tillægstur).

Dag 1-3

Dag 1:

Afrejse fra Danmark

Et eventyr tager sin begyndelse. Måske med et par sommerfugle i maven rejser I fra København til Kathmandu i Nepal.

Dag 2: NEPAL – KATHMANDU

Så snart I lander i Kathmandu, får I fornemmelsen af at træde ind i en helt anden verden. Vores mangeårige samarbejdspartner står klar til at byde jer velkommen og køre jer til hotellet i det centrale Kathmandu, hvor I vil have den første overnatning. Om aftenen venter der et traditionelt nepalesisk måltid.

Dag 3: KATHMANDU

Sightseeing i den eventyrlige hovedstad, Kathmandu. I vil opleve de farverige og smukke bygninger, de charmerende gader, arkitektoniske monumenter, religiøse templer, gammel historie og byens andre store attraktioner. I besøger Swayambhunath stupa, kendt som abetemplet, efterfulgt af Durbar Square, som er den levende gudinde Kumariens hjem. Hun er et særligt varetegn for byen, og historien om, hvordan disse gudinder udvælges og lever, er meget fascinerende og gør indtryk på mange mennesker. Måske er I også heldige at se hende i et af vinduerne.

I skal se guddommelige steder, der er på UNIESCOs verdensarvsliste, besøge Bhaktapur, en rigtig middelalderby, som vil give jer følelsen af at gå rundt i fortiden. Her kan I om muligt opleve en af Nepals mange andre traditioner, nemlig kremeringprocessen. Normalt er dette en privat og familiær affære, men man kan sommetider oplevet dette ritual med egne øjne. En oplevelse, der fæstner sig hos de fleste længe efter.

+-

Dag 4-9

YOGA ASHRAM

Dag 4-9:

I besøger det største Hindu tempel Pashupatinath og herefter den store stupa Boudhanath på vej til vores Yoga Ashram, Nepal Yoga Academy, som ligger i bjergene udenfor Kathmandu. I bliver budt velkommen og indkvarteret. Her venter et spændende ophold med nepalesisk yogalærer og internationale deltagere. På programmet står YOGA, Meditation, bevidst vejrtrækning, udstrækningsøvelser o.m.m. Stilheden i denne skønne natur vil få de fleste til at genvinde ro og den naturlige balance i krop, sind og sjæl med afstand til hverdagens stress og gøremål.

I kan også glæde jer selv med massage, dampbad, ayurvede, detox eller måske filosofiske drøftelser, Kirtan (sange), Asana, Surya Namaskar teori og meget mere.

+-

Dag 10-12

Genoplev Kathmandu inden hjemrejse

DAG 10:

I kører nu tilbage til hotellet i Kathmandu og kan slappe lidt af.

DAG 11:

Fri dag i Kathmandu
Kathmandu på egen hånd. Godt at vende tilbage og genopleve byen og besøge de lokale markeder.

DAG 12:

Check ud kl. 11 og transfer til lufthavnen for hjemrejse til Danmark

+-

Dag 10-14

Program for 14- dages rejsen:

Tillæg kr. 2.800

Dag 10:

Check ud fra yoga Ashram og fly til Pokhara, hvis du har valgt den ekstra tur til denne skønne by.
Overnatning på hotel i 3 nætter i dobbeltværelse.

Dag 11 – 12: POKHARA

Pokhara ligger ved Phewa søens bredder og på skødet af Himalaya. Her har I chancen for at opleve den smukkeste solopgang i Sarangkot med et helt fantastisk syn over Himalaya bjergene og dalen.

Efter en sejltur på Phewa Lake, skal I vandre op til den berømte fredsstupa, World Peace Pagoda, der er bygget af buddhistiske munke. Den er placeret på en bakke med udsigt over Phewa Lake, da det de synes at det er det perfekte sted at se solnedgangen. I kan udforske byen eller kaste jer ud i vilde adventure aktiviteter, som paragliding, zip flyer og bungee jump. (Ikke inkluderet)

Dag 13:

Fly tilbage til Kathmandu og hotellet.
Afslapning om eftermiddagen og mulighed for at udforske turistmekkaet Thamel.
Dejlig nepalesisk middag med kulturelt program afslutter den mindeværdige rejse.

Dag 14:

Transfer til lufthavnen for hjemrejse til Danmark med mange vidunderlige minder om skønne Nepal og dets folk.

+-

Yoga Ashram

En Ashram er et sted, hvor man praktiserer yoga, meditation og søger at udvikle og vokse spirituelt. Vores Ashram er en oase af ro og er en kombination af moderne faciliteter og traditionel, spirituel enkelhed.

Eksempel på program i yoga Ashram:

Dag 1

 

 

Ankomst til Ashram

Aften Yoga

Meditation

 

Dag 2

 

 

 

Morgen Yoga

Hike til Changu Narayan Temple

Aften Yoga

Meditation

 

Dag 3

 

 

 

Se Nagarkot til solopgang

Morgen Yoga

Besøg Bhaktapu

Aften Yoga

Meditation

Dag 4

 

 

 

Morgen Pranayama & Yoga

Besøg Patan i Kathmandu

Aften Yoga

Meditation

 

Dag 5

 

 

 

Morgen Pranayama & Yoga

Check ud af Ashram

 

 

+-

Kathmandu

KATHMANDU – EN EVENTYRBY

YOGA, SMUKKE TEMPLER, SAFRANKLÆDTE MUNKE OG EN LEVENDE GUDINDE

 

Swyambhunath er en helligdom, der også er kendt som abetemplet og en meget vigtig helligdom for buddhister. Det er en 2500 år gammel stupa beliggende på en bakke ca. 77 m over jordoverfladen og med udsigt over Kathmandu-dalen. De malede øjne på alle fire sider af tårnet repræsenterer Buddhas øjne, der er altseende og aldrig hviler men holder øje med menneskers handlinger. Der er to buddhistiske klostre i komplekset og et tempel for Haratima, hvor både buddhister og hinduer dyrker deres religion.

Kathmandu Durbar pladsen er et vigtigt spirituelt sted i centrum af Kathmandu. På vejen besøger I Hanuman Dhoka, det historiske kongeslot i Kathmandu opkaldt efter abeguden Hanuman. Det var tidligere sæde for kongefamilien, og Nepals gamle konger blev kronet inde på gårdspladsen. Her finder man også en statue af Kong Pratap Mall siddende på en stensøjle foran bygningen samt Jagannath-templet fra middelalderen. Inden for gåafstand finder du også det høje tempel i Taleju fra 1549, den store stenstatue af Kal Bhairav (guden for ødelæggelse), den store klokke og den store tromme, samt den hinduistiske gud Shiva og hans kone gudinden Parvati, der begge ses kiggende ud ad vinduet. Vi besøger også Kumari-templet, den levende gudindes opholdssted i nærheden. Kumari betyder den jomfruelige pige. Hun er udvalgt fra en buddhistisk familie. Bygningen har overdådigt udskårne træbalkoner og vinduesskodder. Til sidst besøger vi et meget interessant tempel, Kasthamandap, som menes at være bygget af én enkelt træstamme. Navnet Kathmandu stammer oprindelig fra dette tempel.

+-

Fortsæt din rejse

Fortsæt din rejse

Er du ikke helt færdig med at rejse kan du vælge at forlænge din rejse med en ekstra yoga uge, trekking til Poon Hill, til Nationalparken, lave frivilligt arbejde eller tage til Tibet og/eller Bhutan.

 

+-

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

  Inkluderet i basispakken

  • Log in til egen profil
  • Afhentning i lufthavn og transfer til hotel
  • Al grundlæggende transport med turistbusser og private køretøjer
  • Transfer til lufthavnen
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • 24 timers vagttelefon
  • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.

  Nepal

  • Indkvartering på dobbelt-værelse med morgenmad i Kathmandu & Pokhara
  • Indkvartering på Ashram i dobbeltværelse med 3 måltider
  • Alle måltider i Ashram
  • Engelsktalende tour guide på sightseeing
  • Yoga retreat med certifceret yogalærer
  • Yoga ved foden af Himalaya & flodbredden
  • Alle statslige skatter

  Pokhara tur

  • Tidlig morgenkøretur til Sarangkot
  • En times sejltur under Pokhara turen

  HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

  Transport

  • Flybillet ca. kr. 6.000-7.000. Vi sørger gerne for bestilling heraf

  Forsikring

  • Rejseforsikring
  • Sygdomsafbestillingsgebyr kan tegnes

  Visum og vaccinationer

  • Visum til Nepal ca kr. 750,-
  • Vaccinationer

  Andet

  • Tur til Pokhara, kr. 3.800.
  • Frokost og aftensmad i Kathmandu & Pokhara
  • Alle restaurantbesøg
  • Drikkevarer og drikkepenge
  • Personlige fornødenheder
  • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

  Hvad er inkluderet I rejsen?

  Nepal har et areal på 140.800 km² og en befolkning på omkring 28,5 millioner mennesker. Det meste af Nepal er bjergområder, og kun 30 % af landet er til at opdyrke, hvilket betyder, at befolkningstætheden er stor i lavlandsområderne.
  Nepal var længe isoleret fra omverdenen, da det bjergrige landskab gjorde det svært at etablere andre veje end vanskelige karavaneruter mod Tibet. Men i 1950’erne, med indisk støtte, blev de første vejforbindelser og handel med Indien etableret.
  Nepal er et land med forbavsende ekstremer. Det er landet med verdens højeste bjerge, heriblandt Mount Everest, der tårner sig majestætisk, snedækket og forrevet op over de frugtbare og tætbefolkede lavlandsområder. Der er store skove med meterhøje rododendrontræer, hvor tigeren og næsehornet hører hjemme, strømmende floder, lange gletsjere og frodig jungle. Det er ikke underligt, at nepaleserne stadig betragter Himalaya som et helligt sted og som en bolig for guder og hellige. Selv i dag er der bjerge, som ikke må bestiges, da de bevares som hellige steder.
  Det nepalesiske flag er i øvrigt det eneste flag i verden, som ikke er rektangulært. Flaget er derimod opbygget af to separate vimpler.

  Nepal ligger mellem Indien i øst, vest og syd og Tibet i nord. Landet kan inddeles i tre naturgeografiske zoner: de sneklædte bjerge mod nord, hvor Mt. Everest ligger på grænsen mellem Tibet og Nepal, den centrale del af landet fyldt med bakker og det tætbefolkede og frugtbare lavland.

  Der er visumpligt ved indrejse til Nepal. Man får udstedt et visum på den nepalesiske ambassade i København inden afrejse. Det koster ca. 30 USD, og man skal medbringe to pasfotos. Søger man andet end turistvisum, kan dette kun fås i Nepal efter indrejse.

  Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder inden indrejse.

  En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

  Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

  I Nepal bor man på hostel, på et Ashram center og i telte ved flodbredden.

  Lige som andre lande med bjergregioner varierer klimaet i Nepal efter højdeforhold. Bjergområderne mod Himalaya har et arktisk klima, hvor temperaturen sjældent kommer over 6C. Luften er uhyre tør, himlen er ofte skyfri, og der er voldsomt store temperatursvingninger. Om sommeren kan der eksempelvis være snestorme den ene dag og 28C den næste. De lavere beliggende dale og sletter har et subtropisk eller tropisk klima, hvor sommermonsunen til tider kan være meget heftig.

  Det nepalesiske køkken er ofte præget af det indiske køkken, dog uden så mange råvarevariationer. Nepalesisk mad er enkelt, men velsmagende og nærende. Eksempler på nepalesisk mad kunne være: Thali som er fem til syv små krydrede retter, hvor ris og sprøde majsflager bliver serveret til. Dal Bath er en populær ret i Nepal, og den består af linsesuppe, ris og grøntsager i karry. En nationaldrik i Nepal er te (chai) med mælk og masser af sukker.

  Valuta:
  Nepal: 1 DKK = ca. 15 NPR (nepalesiske rupees)

  Vestlig valuta (USD, EUR) kan normalt veksles til den lokale valuta, og der kan hæves kontanter i banker. Visse steder er det dog kun muligt at hæve med at MasterCard eller Visa.

  (Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

  Nepal:
  Dansk tid + 4.45 timer (vintertid)
  Dansk tid + 3.45 timer (sommertid)

  Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
  https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

  Der findes internet på turen, men det er ofte meget langsomt. Der er internetcaféer i Kathmandu og Pokhara.

  Det officielle sprog i Nepal er nepali, der tales af ca. halvdelen af befolkningen, men som størstedelen forstår. Nepali skrives med devanagari, som er det mest udbredte indiske alfabet. Endvidere tales der over 100 andre sprog.

  Størstedelen af befolkningen i Nepal er hinduer, og hinduismen var statsreligionen indtil 2006. Buddhismen har dog også en stor rolle i Nepal, og begge religioner har i årevis levet side om side under gensidig påvirkning og samhørighed.

  Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

  Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll to Top