• Smukt slot
 • Vidunderlige omgivelser
 • Skønne suiter
 • Fransk gastronomi

5 dages yoga retreat på Château Ladausse

– med dansk yogalærer

På Château Ladausse i Monflanquin, Dordogne,  i det sydvestlige Frankrig finder du al den friske luft, fred og ro, som stedet har at byde på.  Tag en pause fra hverdagens hektiske tempo tag et skridt tilbage i tiden til dette fredelige landlige sted i Aquitaine-regionen. Genoplad dine batterier og plej din krop og sjæl med YOGA under kyndig vejledning af den danske yogalærer. Vi er glade for at kunne dele dette magiske sted med dig.

Fra Château Ladausse kan du krydre dit yogaophold med mange  forskellige aktiviteter. Tag f.eks. på cykeltur, privatquidede ture, vinbesøg,  byture, Fransk madlavning, gårdbesøg, vandring eller oplev de maleriske veje i floddalen Lot, Garonne og Dordogne. Planlæg et uforglemmeligt retreat der balancerer yoga, sightseeing, afslapning og det bedste af regionens mad og eventuelt vin.

Hver dag vil jeres yoga lærer præsentere jer for en afvekslende yoga tilpasset jer og dagen. Hver morgen vil starte med en yogasession. Derefter vil der blive serveret en skøn morgenmad. Om formiddagen kan du efter eget ønske  foretage dig flere forskellige aktiviteter på og omkring slottet f.eks. tage på sightseeing i de middelalderlige byer i området.  En af dagene vil der være et par timer med French cooking. I omgivelserne omkring slottet er der rig mulighed for at opleve den smukkeste natur, hvor du vandre på stierne eller cykle en tur.

“Yoga is the journey of the self, through the self, to the self.” ― The Bhagavad Gita

Dag 1 - 5

CHÂTEAU LADAUSSE

Château Ladausse er et slot i  Monflanquin, i det sydvestlige Frankrig, og her skal I tilbringe 5 dage og 4 nætter i skønne og smukke omgivelser. Montflanquin er listet som en af de smukkeste byer i Frankring, og slottet er luksuriøst og unikt. Du vil få et berigende og afslappet ophold, hvor du hver morgen vil vågne op til den muntre lyd af kvidrende fugle og den dejlige friske luft.

Ejerne af dette historiske slot er det belgiske par Diane og Eric Anthonissen, et imødekommende, venligt og engageret par, som i ​​2014 byttede  storbylivet ud med det sydvestlige Frankrig, hvor de renoverede og åbnede Château Ladausse for gæster.  Diane er chef de cuisine og  kokken på slottet, og hun tilbereder den skønne mad, som I skal spise. Eric er uddannet i ønologi, studiet af vin, og kan vejlede og sørge for velsmagende, gode vine til dem, der har lyst. Deres kærlighed til livet på landet, historien, mad og vin passer perfekt til deres nye eventyr på Château Ladausse, et fantastisk slot rig på historie og komfort.

I disse skønne omgivelser vil der være yoga både morgen og sen eftermiddag efterfulgt af vidunderlig middag, som nydes på slottet.

Læs mere om slottet under “Om stedet”.

+-

Slotsparken

I de skønne omgivelser er der naturligvis en pool, som I kan hoppe i ind imellem de mange aktiviteter, ligesom en gang yoga under trætoppene  – og især den 400 år gamle taks – vil være en ekstraordinær nydelse. Har man ikke lyst til ekstra aktiviteter, er der ren nydelse bare at være i slottets omgivelser.

+-

YOGA

YOGA’en

Yogarejsen er i samarbejde med Karen Loy Aronson, som  vil være din yogalærer og guide på denne rejse. Karen er uddannet Hatha Yoga lærer og har over 30 års erfaringer i formidling af yogaen, den holistiske livsstil og det at nyde naturen.

“Min vision er at skabe balance i livet, balancen mellem gøren og væren, balancen i at yde og nyde. Glæd dig til nogle dage, hvor  du inspireres til at være bedre til at passe på dig selv og lære dig selv bedre at kende.

Når I har tjekket ind, fået jeres værelser og stiftet bekendtskab med resortet, er der velkomst og introduktion til de kommende 5 dages program, og sen eftermiddag går vi i gang med den første yoga session.

Foruden de obligatoriske Asanas vil vi dykke dybere ned i yoga, meditation og den østlige filosofi. Hatha Yoga fører dig ind i en rolig og koncentreret tilstand og løfter din egen personlige praksis til et højere niveau. Du lærer at bruge dit åndedræt, som giver dig ro og nærvær både til dine yoga stillinger og til dig selv. Med ro og nærvær bliver du en bedre udgave af dig selv. Yoga er ikke bare fysisk, men også en læring og større bevidsthed mellem krop, sind og ånd. En af dagene skal vi på vandretur i det skønne smukke landskab, en anden dag skal vi lære lidt om fransk madlavning, og vi skal naturligvis også en tur på marked i den nærliggende by. En aften skal vi have yoga filosofi og meditation.

Hver dag vil der være yoga fra 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. Inden frokost kan der være aktiviteter udenfor. Eftermiddagene vil gå med Restorative yoga fra kl. 16:30 til 18:00.” ……. lyder det fra Karen.

NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende, der ikke er selvhjulpne.

Se mere om jeres yogalærer under mere info

+-

VÆRELSERNE

I kommer til at bo som grever og baroner i de store suiter, de fleste på 50 m2. Du kan bo i Louvre Suite, Tower suite,  Ladausse Suiten eller lækre suiter. Der er plads til 3 i de fleste af dem.

+-

Aktiviteter

AKTIVITETER

Vandre- og cykelture i området

Der er dejlige vandrestier i området, og at tage på cykeltur i området er også en vidunderlig oplevelse. Cykler kan lejes for alle dage.

1/2 dags ture kan bestilles, hvis gruppen har lyst til det.

Madlavnings- og bagværkkurser

På Château Ladausse kan du få madlavnings- og bagværkskurser. Her vil du lære særlige madlavningstekniker, så du kan skabe vidunderlige opskrifter. Du kan tage de detaljerede opskrifter, nye ideer og de forskellige måder at gøre noget almindeligt til et “wow” med hjem, hvor du kan gentage madlavningen i dit eget køkken.  En 3 timers gastronomisk oplevelse med Château’ets ejer, Diane, er inklusive i programmet, og hun vil formidler basisteknikker fra det franske køkken – og naturligvis tilføje sine egne yndlingskrydderier og smagkombinationer.

Erics entusiasme for landlivet har også resulteret i en velplejet ejendom, hvor der bliver dyrket økologiske grøntsager, som bliver brugt til Dianes madlavning. Således er alle ingredienserne, som bliver brugt i madlavningen, friske og af høj kvalitet, og alle retter vil være tilberedt fra bunden. En total professionel forberedelse og servering.

Og lad os have det endnu mere sublimt, mens vi er ved det!

Vinsmagning

Forståelse og smag af interessante franske vine.

Slottet er i nærheden af tre hæderlige vinproducerende regioner i Frankrig: Bordeaux mod vest, Bergerac mod nord og Cahors mod øst. Dette gør det ideelt at udforske disse regioner. Vinsmagninger på Château Ladausse er både en læring og sjov oplevelse.

Smagen af vinen opstår i hjernen, hvor vi med vores sanser afkoder smagen – uanset om det er en god, fremragende, “bare OK” eller endda en dårlig flaske vin! Uanset om du elsker det eller ej, kan du så forklare hvorfor?

Middelalderbyen Monflanquin
Monflanquin er udnævnt til en af Frankrigs smukkeste middelalderlige landsbyer, og ligger kun et par kilometer fra Château Ladausse. Her kan du gå på opdagelse blandt de gamle bygninger, gå på museum og besøge den flotte Saint-André kirke.

 

AKTIVITETERNE SKAL BESTILLES FOR GRUPPEN – bortset fra vandreture

+-

Dag 5+

FORTSÆT DIN REJSE

Frankrigs andre destinationer

Efter opholdet er der de herligste muligheder for fortsættelse af rejsen til andre spændende steder i Frankrig enten rundt i  regionen, f.eks. til Cahors til dronningens slot eller til Toulouse eller Bordeaux. Nogle ekstra dage i Paris er også en charmerende mulighed.

+-

CHÂTEAU LADAUSSE

Château Ladausse er et renaissance slot fra det 17. århundrede bygget på toppen af en bakke “Pech Ladausse” og omgivet af ca. 5 hektarer park, skov og marker, hvorfra der er en spektakulær udsigt over det omkringliggende landskab.  Slottet blev bygget med henblik på æstetik og skønhed og ikke i militært øjemed.  Det menes, at slottet er bygget ovenpå en meget ældre bygning. Château Ladausse har gennemgået flere store renoveringer for at holde ejendommens historiske stil samtidig med, at der er blevet tilføjet et moderne præg. Resultatet af dette er et luksuriøst og smukt slot, som vil give dig en eventyrlig følelse og en afslappet stemning.

De nuværende ejere købte slottet i 2014 og indrettede det til at kunne modtage gæster fra heleverden. Det er nu ideelt til at huse worskshops som yoga, pilates, malegrupper, mad og vin samt bryllupper og receptioner.

Parken har mange gamle træer inklusive en taks, som menes at være over 400 år gammel og plantet samtidig med bygningen af slottet. Et perfekt sted for afslapning og meditation.

 

 

 

Karen Loy Aronson

Karen Loy Aronson er din yogalærer og guide på denne rejse. Karen er født og opvokset i Canada, dog taler hun flydende dansk siden hun flyttede til Danmark i 1987.

Karen’s vision er at skabe balance i livet, balancen mellem gøren og væren, balancen i at yde og nyde.
På et retreat med Karen vil du både få tid til dig og hyggeligt samvær med andre. Retreatet vil være i livsfilosofiens hjørne, og fungere som et trygt sted til dialog og refleksion om krop, sind og ånd. Programindslag på et retreat med Karen udover de daglige yoga sessioner, kunne eksempelvis være walk’n’talk i naturen, perioder i stilhed, yoga i vandet, fokus på naturen omkring dig og i dig.

Karen har over 30 års erfaring i sundhed, levevis og, holistisk terapi. Karen er uddannet som:

C.H.E.K Holistic Nutrition & Lifestyle Coach Level 3
Hatha Yoga Teacher
EFT Therapist

“Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”
– Aristotle

 

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

  Inkluderet i basispakke

  • Afhentning lufthavn eller station ved samlet gruppeankomst
  • Yogaundervisning dagligt i henhold til program
  • Login til egen profil
  • Råd og vejledning til, fly, forsikring, pakkeliste mm.
  • 24 timers vagttelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden

  Ophold på Château Ladausse

  • 4 overnatninger på slottet i suiter eller værelser, dobbelt, enkelt eller 3-sengs suite. Rabat kr. 600 ved indkvartering i 3-sengs suite
  • 3 x brunch + 1 x fransk morgenmad på afrejsedag
  • 1 x 3 timers madlavningsseance med slottets ejer og Chêf de Cuisine
  • 4 x middage med vin/vand.
  • Snacks og te/kaffe/vand til rådighed hele dagen
  • Flaskevand på bustransporten
  • NB! Alle måltider er organiske og sunde, af høj kvalitet, frisklavede fra grunden og af produkter fra slottet, lokale farme eller markeder
  • Pool & pool håndklæder

  HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

  Transport

  • Indkvartering i enkeltværelse tillæg kr. 2.100
  • Flybillet.
  • Fly til Bordeaux /Toulouse eller Paris og tog videre til Agen. Vi hører gerne gruppens beslutning. Det anbefales at tage et tidligt morgenfly til Paris og videre med tog, så gruppen kan ankomme til slottet ud på eftermiddagen.
  • Transfer til og fra lufthavn udenfor gruppeankomst. Vi anbefaler samlet gruppeankomst
  Forsikring
  • Rejseforsikring
  • Sygdomsafbestilling, kan tegnes

  Ekstra aktiviteter

  • Cykelleje € 60 ( dkr. 450)  for perioden
  • 1/2 dags vinudflugt med slottets ejer Eric, f.eks. til Bergerac eller Cahors (hvor dronningens slot ligger) €90 (d.kr. 675)
  • 1/2 dags udflugt i området
  • Massage, manicure/pedicure, Reiki, Reflexology eller andre wellness behandlinger. ca. €30-60. Skal bookes inden afrejse

   

  Andet

  • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
  • Drikkevarer og drikkepenge (efter lokal skik, chaffører mm.)
  • Ekskursioner og aktiviteter udover program
  • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
  • Rejsen gennemføres ved minimum ved 8 personer
  • Rejsen skal bekræftes af adventureheart inden flybestilling.

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll til toppen