Næste afgang:

13. Maj 2022

Varighed:

3 dage

Aldersspænd:

18+

Programpris i kr. fra:

3.990
 • Hyggeligt sted
 • Dejlige omgivelser
 • Lækker mad
 • YOGA
 • Meditation

3 dages yoga på charmerende fynsk retreat

med yogalærer Karen Loy 

Det hyggeligste yogaophold du kan tænke dig på en stor ejendom på Fyn, der i tidernes morgen var byens kro. På Sydfyn ikke langt fra Svendborg ligger denne dejlige  retreat ejendom med stor have og dejlige gårdhaver, hvor du altid kan finde et sted at hygge dig og reflektere, meditere, læse eller småsnakke med dine yogavenner. Et sted hvor du i den grad vil føle dig hjemme og med megen plads både ude og inde. Centret er familiedrevet, inspirerende og  bæredygtigt, og værtsparret er uformelle og nærværende.

Her skal du tilbringe nogle dejlige afslappende dage med herlig og energigivende yoga under stille forhold og naturen lige udenfor døren. Du skal både dyrke Hatha og Yin yoga samt nyde stille stunder med meditation og meget mere. Du er væk fra hverdagen og dens gøremål, kommer ned i gear og vil få den skønne følelse af frihed og afslappethed, som du kan bringe med dig hjem.

Det er  meget let at komme til centret med tog, da det ligger tæt på stationen.

“In the midst of movement and chaos, keep stillness inside of you” – Deepak Chopra

 

Om stedet

STENSTRUPLUND

Denne dejlige gule ejendom var engang en kro, nu er den et hyggeligt kursuscenter med 23 værelser. Stenstruplund er fyldt med stemning, intimitet, sanselighed og 1. klasses mad!”. Centret har 2 beboelsesfløje med en stor og lys kursussal i midten, hvor der er plads til mange yogamåtter.  Udemiljøet er vægtet meget højt, og der er en pragtfuld have med et med grotter, volde og mange opholdspladser, så det er altid muligt at komme ud at mærke vinden og luften. Her er bakker, træer, frugtbuske, urtehave, hængekøje, bænke  og trampolin. Ideel til Walk and Talk eller til en eftermiddags pause med en kop kaffe eller the i hånden. Du kan også nyde en stille stund i en af de dejlige gårdhaver.

Forplejningen er økologisk og lavet fra bunden af gode lokale råvarer. I får serveret lækker mad med fisk og fjerkræ men ikke kød. Man kan også vælge udelukkende vegetarisk, måske inkl. fisk. Værtsparret har en meget stor erfaring i at lave grøn mad til ”almindelige” mennesker, som de siger. Det handler om,  at det skal smage fantastisk samtidig med, at du skal blive mæt.

Man føler sig meget hjemme på dette atmosfærefyldt sted, hvor der  altid er mulighed for at kunne sidde sammen enten inde eller ude.

+-

Dag 1-3

Program

Fredag:
Fra kl. 14.00 Ankomst og check in – senest kl. 16.00
Kl. 16.30-18.30 Hatha Yoga
Kl. 19.00-20.00 Aftensmad, en hovedret, efterfulgt af te/kaffe og kage.
Kl. 20.30-21.30 Aftentur og meditation
Lørdag:
Kl. 07.30-09.00 Morgen Yoga
Kl. 09.30-10.30

Kl. 10.30-15.30

Morgenmad
Fri til aktiviteter  på stedet eller rundt på Fyn. Frokost sandwich kan indtages på stedet eller tages med.
Kl. 16.30-18.30 YOGA
Kl. 19.00-20.00 Aftensmad, 2 retter efterfulgt af te/kaffe og kage
Kl. 20.30-21.30 Aftentur og meditation
Søndag 3:
Kl. 07.30-09.00 Yoga
Kl. 09.30-10.30 Morgenmad
Kl. 11.30 Check ud fra værelserne
ca. kl. 12.00 Farvel og tak for denne gang

*Programmet er vejledende og der tages forbehold for ændringer.

+-

Yoga'en

YOGA’EN

Karen Loy vil være din yogalærer og guide på denne rejse. Du kan glæde dig til nogle dage, hvor du vil blive inspireret til at passe bedre på dig selv og lære dig selv bedre at kende.

Yoga niveauet tilpasses alle. Yogaen med Karen handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

En typisk yoga session med Karen henter inspiration fra flere yogastilarter: Hatha, Yin, Kundalini og Chakra Yoga. Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne.  Ingen tvivl, du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Yogaundervisning vil også tage udgangspunkt i årstiderne, cyklusser og de 5 elementer. Hvis der er fuldmåne under vores ophold, skal vi lave månehilsen. Hvis det er varmt, skal vi have fokus på det, som kan hjælpe kroppen til at køle ned, og omvendt. 

Hver dag starter vi med yoga fra ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende. 

Efter morgenmaden vil der være mulighed for at have lidt tid til sig selv; gå en tur, hvile, eller nyde nogle af omgivelserne på stedet eller i omegnen. Måske ønsker du at gøre noget sammen med nogle af de andre medrejsende, måske har du lyst til at gøre det alene. Det bestemmer du. 

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af restorativ og yin yoga fra ca. 16:30 til 18:00. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære. 

Om aftenen vil det være mulighed for at lade dig inspirere af yogaens filosofi eller andre livsbekræftende emner måske med inspiration fra stedet, dens historie eller andet. 

Dagene skal starte med nysgerrighed og åbenhed og sluttes med taknemmelighed. Jeg glæder mig til at inspirere dig, lyder det fra Karen.

+-

Indkvartering

Indkvartering

Huset har 2 fløje, og det afhænger af gruppens antal, hvor vi skal bo. Alle værelser er hyggelige og personlige. Her er hverken tv eller roomservice, men til gengæld er her masser af charme og stemning i begge fløje.

De enkle værelser i den ene fløj, der har toilet, er ganske enkle og unikke, idet væggene er malet af kunstmaler Bruno MacDonald og har et kulturelt tema, og der er nok at vælge imellem:

 • Er du glad for film, kan du få Ingrid Bergman og Humphrey Bogart på væggen,  en plakat fra “Leg med ild” eller Shakespeare in Love
 • Er du glad for litteratur  – og specielt engelsk litteratur, kan du få værelset med the Brontë sisters, Emily, Charlotte and Anne at se på
 • eller værelset med  Charles Dickens, Great Expectations på væggen
 • Holder du af glad musik kan du se på et par portrætter af Frank Sinatra, Dean Martin og Sammy Davis
 • En gammel operaplakat for Verdis Rigoletto kan fryde dit operahjerte
 • Skønhedens øje kan frydes med et Monet billede af hans kone Camille i deres have med skønne blomster
 • Noder fra La Mer af Debussy der danser på væggen
 • En skøn plakat med Arkitektur, plakat med Ny Carlsberg Glyptoteket
 • og mange flere …

I den anden fløj med 6 værelser er stemningen lidt sydlandsk og “herskabelig”. Værelsesgangen har sildebensparket, og værelserne er med alkover og hemse og stort opholdssted, så man kan være 3-4. Der er bruser og toilet på gangen.

Se flere under “Billeder”

+-

Aktiviteter

Aktiviteter

Har du lyst til at forlade det dejlige retreat sted, er der rige muligheder for oplevelser i omegnen.  Der er kun 15 min. kørsel i bil til Svendborg.

Vil du gerne til Odense og bl.a. se det nye H.C. Andersen eventyr univers, tager bilturen kun 35 min.

Det er let også tage toget til begge byer. Centret ligger lige ved den lille station.

Kunne du tænke dig den ultimative SPA-oplevelse, an det anbefales at tage på Great Northern ved Kerteminde

En idé kan også være at lægge besøgene på ud- eller hjemtur.

+-

Stenstruplund er indrettet to selvstændige afdelinger. I har egen indgang, værelsesgang, spisestue og gårdhave. Afd. A er den store afdeling med 12 dobbeltværelser. Afd. B er den mindre afdeling med 6 flersengs værelser.

Stemningen er fransk med et twist af Carl Larson.  Store hvide sofaer, miljøvenlig pejs, gadelamper i værelsesgangen, væg malerier, lange træborde og malede gulve. Kursuslokalet er stort og lyst. Her er stemning og kreativitet. De ideelle rammer til YOGA, dejlige tanker og gode samtaler.

Karen Loy

Karen Loy er uddannet Hatha Yoga lærer/ Holistic Nutrition & Lifestyle Coach og har over 30 års erfaringer i formidling af yogaen, den holistiske livsstil og det at nyde naturen.

Yoga er meget mere end dens fysiske bevægelse. Den er også en visdomslære, hvor du kan opnå en større bevidsthed mellem krop, sind og ånd”. 

Min vision er balance. At skabe balance i livet, balance mellem gøren og væren –  at yde og at nyde. Jeg finder balancen med inspiration fra og passion for yoga, meditation, naturen, årstiderne og ren energi. Jeg tror, at når vi kommer tættere på biorytmen i universet og dens cyklusser, forenes vores krop, sind og ånd med det, som er eksistentielt for vores overlevelse. Jeg ser det som de gamle yogier, der sad og tænkte, da de opfandt yogaens gamle tekster og skrifter. 

Der er så meget viden og visdom at hente, når vi kigger på den sameksistens, der er mellem os og naturen. Yogaen  bruger jeg som vejen til den fysiske oplevelse af velvære, meditation som nøglen til nervesystemet og naturens omgivelser som “hånden til ånden” rækker ud til de, som vil opleve. 

Yogaens gavnlige virkning på kroppens smidighed, fleksibilitet og bevægelighed er anderkendt viden i dag. Utallige undersøgelser har også påvist, at Meditation – det at være til stede i åndedrættet og nuet – får sindet til at falde til ro og hente nyt overblik. Når vi samtidigt kombinerer disse redskaber med naturen, oplever vi en samhørighed, fornyet energi og velvære. Det er svært at beskrive – det skal opleves!

 

Yogaudstyr

Man skal selv medbringe yogaudstyr til dette retreat, da det ikke forefindes på stedet.

Medbring gerne:

 • Yogamåtte
 • To yogablokke
 • En yogapølle/pude
 • Tæppe

3 dage

Ankomst

13. May 2022

Hjemrejse

15. May 2022

Kommentar

Kr. 3.990

Bestil nu

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

 • Login til egen profil
 • 24 timers vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet

Stenstruplund

 • 2 overnatninger
 • Indkvartering i dobbeltværelse (tillæg kr. 325,- ved enkeltværelse pr. nat)
 • 2 x Morgenmad/brunch, frokost
 • 2 x aftensmad
 • Kaffe og te

Yoga

 • Dansk yogalærer
 • Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga eller restorative yoga og afspænding i henhold til program
 • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med

HVAD ER IKKE INKLUDERET I RETREATET?

Transport

Ekstra aktiviteter

 • Aktiviteter udover programlagte er på egen hånd

Andet

 • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
 • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
 • Lommepenge og personlige indkøb

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top