• Naturskønne omgivelser
 • Energi-givende yoga
 • UNESCO Geo-park Odsherred
 • Badehotel stemning

3 dages yoga retreat på HøjbySø

– med yogalærer Karen Loy

YOGA retreat i disse skønne rammer, der emmer af lutter Badehotel-stemning midt i fredfyldte naturomgivelser i den nye Geopark Odsherred og samtidigt tæt på både golfbaner, kunst, vinmarker og lokale gårdbutikker med delikatesser.

Hotel HøjbySø er beliggende med udsigt over Højby Sø, og lige ved siden af den maleriske middelalderkirke fuld af smukke kalkmalerier, så idyllen er til at få øje på.
I disse fantastiske omgivelser får du et retreat med YOGA, natur, afslapning og aktiviteter – og ikke mindst super dejlig mad af gode råvarer.

“Every moment there are a million miracles happening around you:
a flower blossoming, a bird tweeting, a bee humming, a raindrop falling, a snowflake wafting along the clear evening air.”
– Sadhguru

Glæd dig til...

Hotel HøjbySø

Midt i Odsherred og midt i Danmarks første geopark – Geopark Odsherred – ligger Hotel HøjbySø i smukke omgivelser hævet over Højby Sø og med kig til den flotte middelalderkirke fuld af smukke kalkmalerier.

Er dit ønske at dyrke god yoga, være i godt selskab med andre yogier, nyde lidt fritid og se, hvad omegnen har at byde på af fredfyldt natur og kunst, så glæder vi og hotel HøjbySø teamet os til at give dig en rigtig god oplevelse.

Hotel HøjbySø har mange års erfaring med hoteloplevelser og har skabt velfungerende og optimale rammer for dit ophold. Hotellet er hyggeligt og overskueligt, er indrettet med alle up-to-date faciliteter og råder over 2000 kvadratmeter.

Hotellet er godkendt af mærkeordningen “ God Adgang” – og indretning og stemning leder tanken hen mod fordums skønne badehoteller. Her er en både afslappet, frisk og moderne stil med reference til historien.

Fantastiske omgivelser til at dyrke yoga både ude og inde og nyde hvert sekund.

+-

Tir/Tors

Programmet byder på 3 dejlige dage med yoga sessions, samvær og god forplejning hver dag i disse skønne omgivelser, og jeres yogalærer har sammensat et givende og alsidigt program.

I vil blive udfordret på styrke og smidighed og vil samtidigt få opbygget styrke i muskler og balance. Yoga’en vil foregå i et af lokalerne på stedet eller udenfor på de omkringliggende græsarealer, såfremt vejret tillader.

 DAG 1:

Fra kl. 14.00 Ankomst og check in og lille rundtur
Velkomst med kaffe & kage
Kl. 16.00-17.30 Hatha Yoga – Inde eller udenfor som vejret tillader
Kl. 18.00-19.00 Aftensmad: 2 retters menu
Kl. 20.00-21.00 Måske en aftentur og derefter fælles meditation

DAG 2:

Kl. 07.30-09.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30-12.00 Foredrag, f.eks. Åndedrætslære og meditation
Kl. 12.00-15.45 Fri til aktiviteter enten på stedet eller i omegnen

Frokostsandwich kan om ønsket købes på stedet og medbringes i parken eller på tur.

Kl. 16.00-17.30 Yoga session
Kl. 18.00-19.00 Aftensmad: 2 retters menu
Kl. 20.00-21.00 Aftenforedrag – “Livet er en gave” eller anden aktivitet efter ønske

DAG 3:

Kl. 07.30 – 9.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30 senest Skal vi være helt ude af værelserne
Ca. kl. 10.30 – 12.30 Afslutning i havestuen og farvel og tak for denne gang

Måltiderne foregår i spisestuerne. De charmerende lokaler er lyse, indbydende og hyggelige med inspirerende fotos på væggene fra fordums tider.

Der er vinduer alle steder, som gør at naturen er tæt forbundet med de yndige omgivelser, og der er udgange til terrasser og græsarealer, hvor man kan nyde en stille stund eller spille havespil eller en spadseretur.

*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

+-

YOGA'en

YOGA’EN

Glæd dig til nogle dage hvor du vil lære at passe bedre på dig, din krop og den gode energi.

Karen Loy vil være din yogalærer og guide på dette retreat, er født canadier og har boet i Danmark siden 1987. “Natur, bevægelse, god næring og dejligt samvær er nøgleord på mine retreats. Livet er en gave, og jeg vil gerne vise dig, hvordan yoga, meditation og fokus på dig kan øge din livskvalitet”.

I yogaprogrammet skal vi møde forskellige stilarter som Hatha Yoga, Yin Yoga og Kundalini Yoga. Alle sammen på et niveau, hvor alle kan være med. Jeg ynder at sige, at yoga har over 800.000 asanas, og jeg er sikker på, at jeg kan finde en alternativ til dig, hvis du har brug for det. Med over 30 års erfaring i yoga, sundhed og livsstil vil det glæde mig at dele min passion i at leve livet med glæde og kærlighed.

Yoga niveauet tilpasses alle. Yogaen med Karen handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

 Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne. Men der er ingen tvivl om, at du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Yogaundervisning vil også tage udgangspunkt i årstiderne, cyklusser og de 5 elementer. Hvis der er fuldmåne under vores ophold, skal vi lave månehilsen. Hvis det er varmt, skal vi have fokus på det, som kan hjælpe kroppen til at køle ned, og omvendt. 

Hver dag starter vi med yoga fra ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende. 

Efter morgenmaden vil der være mulighed for at have lidt tid til sig selv; gå en tur, hvile, eller nyde nogle af omgivelserne på stedet eller i omegnen. Måske ønsker du at gøre noget sammen med nogle af de andre medrejsende, måske har du lyst til at gøre det alene. Det bestemmer du. 

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af restorative og yin yoga fra ca. 16:30 til 18:00. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære. 

Om aftenen vil det være mulighed for at lade dig inspirere af yogaens filosofi eller andre livsbekræftende emner måske med inspiration fra stedet, dens historie eller andet. 

Dagene skal starte med nysgerrighed og åbenhed og sluttes med taknemmelighed. Jeg glæder mig til at inspirere dig, lyder det fra Karen.

+-

Indkvartering

Indkvartering:

Hotel HøjbySø tilbyder 32 værelser med tilsammen 72 sengepladser, fordelt på:

10 comfortværelser med elevationssenge og store badeværelser, 18 standardværelser, 4 familieværelser til 4 personer.
​Hvert værelse er indrettet med sin egen identitet og badehotelstemning. Tre med “God Adgang” godkendelse.

De 32 nyrenoverede og smagfyldt indrettede værelser er mellem 23-34 m2 og er alle lyse og venlige.
De er indrettet lidt forskelligt for at skabe en hyggelig atmosfære kombineret med komfort.

Værelserne har eget bad/toilet, stor skabsgang, sidde arrangement, skrivebord, TV og gratis trådløst internet.
Gangarealer og værelser er indrettet med stemning fra fordums tiders badehoteller.
Hotellet er handicapvenligt med bl.a. brede døre, ingen trapper eller trappetrin.

+-

Geoparken

Geopark Odsherred 

Landskaberne i Geopark Odsherred er bølgende og bakkede og ikke mindst rammet ind af 160 km afvekslende kystlinje.
Her er rigelig og smuk natur, og herredet bliver i høj grad brugt som rekreativt område af sommerhusejere og turister.

Landskab, jordbund og klima er af afgørende betydning for plante- og dyrelivet, og samtidig forudsætningen for, hvor og hvordan mennesket har kunnet leve, virke og skabe. Derfor er det spændende at vide mere om vores landskaber, og derfor er landskaberne altid omdrejningspunktet i Geopark Odsherred.

Du kan se mere om de 12 steder du MÅ opleve i UNESCO GLOBAL GEOPARK ODSHERRED i brochuren nedenfor:

Klik på link:

https://geoparkodsherred.dk/wp-content/uploads/2020/04/F%C3%A6rdig-til-tryk.pdf

+-

Aktiviteter

Aktiviteter

Du kan tilbringe fritiden i de dejlige omgivelser omkring HøjbySø, tage rundt i Geoparken eller tage på udflugt i Odsherred.

Rundt om findes dejlige skov og mark områder med stier, hvor man kan nyde en god gå tur.

 • Du kan tage til de små byer i området eksempelvis skønne Rørvig med den hyggelige havn og de små butikker og caféen
 • Gå tur omkring Højby Sø
 • Tage til Sjællands Odde
 • Nyde udsigten fra Klintebjerg
 • Tage til Trundholm Mose hvor Bronzealderikonet Solvognen blev fundet i 1902. Dette bronzealderfund regnes blandt et af de mest betydningsfuldei Europa.

Eller nyde fritiden med andre aktiviteter og afslapning på stedet:

 • Petanque bane i internationale mål
 • Du kan bestille en kropsbehandling f.eks. Massage og akupunktur ved Lisbeth Polmer.
  Hver onsdag, fredag og lørdag er hun på klinikken ring for tidsbestilling.
  Fysiurgisk massage 50 min. kr. 500,-/ Japansk lifting 60 min. kr. 550,- / Akupunktur mod smerter kr. 650,-
+-

Historien bag stedet

Hotel HøjbySø åbnede i 2012 med ønsket om at skabe så optimale rammer for et ophold og besøg, at man slet ikke kan lade være med at komme igen – og igen. Hotellets 2000 kvadratmeter er indrettet med alle up-to-date faciliteter, uanset om du besøger os som kursist til møde – som privatperson til et afslappet hyggeophold eller til familiefest.

Hotel HøjbySø er godkendt af mærkeordningen “ God Adgang” – og indretning og stemning leder tanken hen mod fordums badehoteller.

Skinner solen kan du nyde morgenen eller en stille aftentime på en af hotellers mange terrasser.

Karen Loy

Karen Loy er uddannet Hatha Yoga lærer/ Holistic Nutrition & Lifestyle Coach og har over 30 års erfaringer i formidling og undervisning af yogaen og den holistiske livsstil samt mange år som fitnessinstruktør. Det som betyder mest i livet for Karen er blevet hendes levevis.

“Yoga er meget mere end dens fysiske bevægelse. Den er også visdomslære med et sæt af livsregler, hvor du kan opnå en større bevidsthed mellem krop, sind og ånd. Du mærker hurtigt at du simpelthen er blevet en bedre version af dig selv, når du kommer hjem efter yoga.”

Min vision på ethvert retreat er at skabe balance. Balance i livet, mellem gøren og væren –  at yde og at nyde. Personligt finder jeg balance i livet via yoga, meditation, tid i naturen og tid til mig selv. Jeg tror, at når vi kommer tættere på biorytmen i universet og dens cyklusser, forenes vores krop, sind og ånd med det, som er eksistentielt for vores overlevelse. Den inspiration vil jeg gerne dele med dig, når vi sidder ved morgenbuffet, over aftenteen eller i de smukke omgivelser, som vi befinder os i på et retreat.

Der er så meget viden og visdom at hente, når vi kigger på den sameksistens, der er mellem os og naturen. Yogaen bruger jeg som vejen til den fysiske oplevelse af velvære og meditation som nøglen til nervesystemet og naturens omgivelser som “hånden til ånden” der rækker ud til os med skønhed og inspiration.

Yoga’ens gavnlige virkning på kroppens smidighed, fleksibilitet og bevægelighed er anderkendt viden i dag. Utallige undersøgelser har også påvist, at Meditation – det at være til stede i åndedrættet og nuet – får sindet til at falde til ro og hente nyt overblik. Når vi samtidigt kombinerer disse redskaber med naturen, oplever vi en samhørighed, fornyet energi og velvære. Det er svært at beskrive – det skal man opleve!

“Når jeg træder ind på min yoga måtte, træder jeg ind i mig selv”. I yogaprogrammet skal vi lege med forskellige stilarter, som Hatha Yoga, Yin Yoga og Kundalini Yoga. Alle kan være med og jeg lover dig, at du vil mærke en forskel. Mine mange års erfaring som personlig træner, yogalærer, formidler og underviser gør at jeg har en stor redskabskasse, som kan tilpasse os alle. Alle yogasessioner afsluttes med en dyb afspænding eller yoga nidra.

Jeg kombinerer Hatha yoga’ens skønne fine balance mellem de styrkende stående stillinger og de ledfrigørende stræk i de siddende og liggende asanas og Yin yoga som den perfekte stilart til at afslutte dagen med. Kundalini Yoga har været en stor del af min egne hjemme praksis med de simple men energigivende øvelser med fokus på åndedrættet. Vi er alle som bundter af energi og kundalini er min batterioplader.

Meditationsrummet er der, hvor sindet stilnes og intuitionen løftes. Hver en yoga session startes med en kort meditation på 12 min. Jeg har mediteret hver dag i henved 10 år og jeg glæder mig til at give denne oplevelse og visdom videre.

Både på yogamåtten og i naturen finder vi et frirum.
Vi skal nyde vores omgivelser og alt det den byder på!

Det vil glæde mig, at have dig med på et retreat.

Yogaudstyr

Vi anbefaler af hygiejnemæssige årsager, at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:

 • Yogamåtte
 • To yogablokke
 • En yogapølle/pude
 • Tæppe(r)
 • Bælte/lign.

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

 • Login til egen profil
 • 24 timers vagtelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Hotel HøjbySø

 • 2 overnatninger
 • Indkvartering i dobbeltværelse. Tillæg enkeltværelse kr. 400,-
 • 2 x morgenbuffet
 • 2 x middag
 • Eftermiddags kaffe og te

Yoga

 • Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga eller restorative yoga og afspænding i henhold til program
 • Dansk yogalærer
 • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

Transport

 • Al transport er på egen hånd

Aktiviteter

 • Aktiviteter, udover de programlagte aktiviteter, er på egen hånd

Andet

 • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
 • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
 • Eventuel Sandwich til frokost på dag 2 kan købes på stedet
 • Ekstra kaffe/te koster kr. 35
 • Tillæg enkeltværelse kr. 400

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top