• Historie fortælling overalt
  • Energi-givende yoga
  • Tæt ved Hornbæk
  • Strand, Plantage og Badeby

3 dages yoga retreat på Sauntehus Slotshotel.

YOGA retreat i det yndige lille “gadekær” Saunte, som går tilbage til 1681, hvor her lå 10 gårde. Stedet er rigt på lokalhistorie med Gullasch baroner og driftige købmænd, som har haft deres virke i datidens virksomheder indenfor både landbrug, trælast,  brændevin, margarine- & salat, automobil materiel, petroleum og teateret i København. Stedet har været på disse driftige herrers hænder og gennemgået en udvikling fra gård til palæejendom.

Indretningen rummer megen Danmarks historie med forskellige stilarter, som vi har gennemlevet op igennem tiden, så man kan nærmest vælge,  om man har lyst til at sætte sig i de fine stuer med slotsstemning og silkemøbler, i pejsestuen med store behagelige lædermøbler eller i stemning fra 70’erne med røde murstensvægge og moderne malerier. Uanset hvor du er, er der gennemført og hyggeligt, og man kan altid se den store skønne park fra de mange vinduer i stuer og værelser. Et sted hvor, du vil føle dig hjemme i de hyggelige luksusomgivelser. Du kan også tage et dyp i den indendørs pool.

Her på dette storslåede landsted skal vi fordybe os i YOGA’ens fantastiske univers med styrkende øvelser, ro, nærvær og forkælelse samt ikke mindst nyde den fælles oplevelse. På et par dage vil du opleve en kombination af skøn yoga, meditation, åndedrætstræning og tid til dig selv, det hele krydret med dejlige omgivelse, stilhed og dejlig mad.  Det er en stor gave at give sig selv et yoga retreat, som du mærker resultatet af lang tid fremover. Ren livskvalitet.

“If you can look at everything lovingly, the whole world explodes into a beautiful phenomenon.”
– Sadhguru

Glæd dig til

Sauntehus Slotshotel

Hovedbygningen med det næsten kongelige tårn og svungne gavle med sandstensudsmykning, kanonkugler og sokkel i granit, stod færdig i 1914. Stilen svarer til samtidigt herregårdsbyggeri og benævnes ofte historisk eller Rosenborgstil. Arkitekten, Gustav Hagen forstod at skabe et asymmetrisk bygningsværk af blivende værdi.

Hovedbygningen fra Sauntegård blev i 1981 sammen med den omkringliggende parkanlæg solgt
fra under navnet Sauntehus. I 1981 købte Statsanstalten for Livsforsikring hovedbygning og park, og indrettede Sauntehus for gæster. I 1998 overtog Danske Slotshoteller ejendommen. Sauntehus rummer i dag omkring 3300 kvm. med tilhørende parkanlæg på ca. 4 hektar,

Hotellet har 30 værelser, og foruden café, selskabslokaler også møde- og kursusfaciliteter samt poolområde.

+-

Tir/Tors

Programmet byder på 3 dejlige dage i disse skønne omgivelser med yoga sessions, samvær og god forplejning,, og jeres yogalærer har sammensat et givende og alsidigt program.

I vil blive udfordret på styrke og smidighed og vil samtidigt få opbygget balance og styrke i muskler. Yoga’en vil foregå i et af lokalerne på stedet eller udenfor på de omkringliggende græsarealer, såfremt vejret tillader.

Programmet vil generelt se ud fom følger:

 DAG 1:

Fra kl. 14.00 Ankomst og check in og lille rundtur
Velkomst med kaffe & kage
Kl. 16.00-17.30 Hatha Yoga – Inde eller udenfor som vejret tillader
Kl. 18.00-19.00 Aftensmad: 2 retters menu
Kl. 20.00-21.00 Måske en aftentur og derefter fælles meditation

DAG 2:

Kl. 07.30-09.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30-12.00 Foredrag, f.eks. Åndedrætslære og meditation
Kl. 12.00-15.45 Fri til aktiviteter enten på stedet eller i omegnen

Frokostsandwich kan om ønsket købes på stedet og medbringes i parken eller på tur.

Kl. 16.00-17.30 Yoga session
Kl. 18.00-19.00 Aftensmad: 2 retters menu
Kl. 20.00-21.00 Aftenforedrag – “Livet er en gave” eller anden aktivitet efter ønske

DAG 3:

Kl. 07.30 – 9.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30 senest Skal vi være helt ude af værelserne
Ca. kl. 10.30 – 12.00 Afslutning i havestuen og farvel og tak for denne gang

Måltiderne foregår i en af spisestuerne. Her er højt til loftet og lyst, indbydende og hyggelige med inspirerende kunst på væggene.

*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

+-

YOGA'en

YOGA’EN

Glæd dig til nogle dage hvor du vil lære at passe bedre på dig, din krop og få en fornyet energi.

Din yogalærer og guide på dette retreat. Hun er født canadier og har boet i Danmark siden 1987. “Natur, bevægelse, god næring og dejligt samvær er nøgleord på mine retreats. Livet er en gave, og jeg vil gerne vise dig, hvordan yoga, meditation og fokus på dig kan øge din livskvalitet”.

I yogaprogrammet skal vi møde forskellige stilarter som Hatha Yoga, Yin Yoga og Yoga Nidra, og på et niveau, hvor alle kan være med. Der er over 800.000 asanas i yoga, og vi finder et alternativ til dig, hvis du har brug for det. Med mange års erfaring i yoga, sundhed og livsstil vil det glæde os at dele passionen i at leve livet med glæde og kærlighed.

Yoga niveauet tilpasses alle. Yogaen handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

 Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne. Men der er ingen tvivl om, at du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Hver dag starter vi med yoga fra ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende. 

Efter morgenmaden vil der være mulighed for at have lidt tid til sig selv; gå en tur, hvile, eller nyde nogle af omgivelserne på stedet eller i omegnen. Måske ønsker du at gøre noget sammen med nogle af de andre medrejsende, måske har du lyst til at gøre det alene. Det bestemmer du. 

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af restorative og yin yoga fra ca. 16:30 til 18:00. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære. 

Om aftenen vil det være mulighed for at lade dig inspirere af yogaens filosofi eller andre livsbekræftende emner måske med inspiration fra stedet, dens historie eller andet. 

YOGA kan noget specielt, og du kan dyrke den hele livet igennem.

+-

Indkvartering

Indkvartering:

Sauntehus Slotshotel tilbyder 32 enkelt- og dobbeltværelser individuelt indrettet med øje for detaljen.

Programmet inkluderer indkvartering i standardværelser, og har du hang til luksus, har hotellet også helt specielle luksusværelser.

+-

Området

Aktiviteter

Saunte & Hornbæk området 

Du kan tilbringe fritiden i de vidunderlige omgivelser omkring Hornbæk eller tage på udflugt til de omkringliggende nordsjællandske byer, som Gilleleje, Hellebæk og Helsingør.

Hotellet ligger i Saunte kun 5 minutters kørsel fra Hornbæk by, strand, havn og plantage med alle de skønne naturoplevelser året rundt. Hornbæk by er altid hyggelig med caféer, restauranter, havn og butikker.

Stranden er en oplagt mulighed for en en skøn spadsere- eller løbetur lang kysten eller et dyp i vandet afhængigt af dit ønske om vandtemperaturen.

I plantagen kan du opleve skovområdet langs kysten og tage en dejlig vandretur i smukke omgivelser og eventuelt videre ad Nordre Strandvej og nyde den vidunderlige udsigt hele vejen langs kysten.

Hedelandskabet Ruslands bakker ligger ligeledes indenfor rækkevidde, og her kan du opleve højtliggende lyngklædte bakker med en enestående udsigt over marker og Kattegat. Her finder du også Rudolph Tegners fantastiske museum og statuepark.

Kronborg Slot ligger 25 minutters kørsel væk og er en oplagt mulighed at besøge, når man er i nærheden. På slottet kan du blandt andet gå på opdagelse i de dystre underjordiske gange, som har reddet mange liv i krigstiderne. Her kan du også finde Holger Danske, som siges at have sovet i flere hundrede år, og vil vågne op igen den dag, Danmark trues af fjender.

Rundt om findes dejlig parkareal og mark områder med stier, hvor man kan nyde en god gå tur.

Vil du gerne spille golf, kan du se mere her: Hornbæk Golfklub

+-

Historien bag stedet

Saunte er en gammel landsby der omkring 1681 bestod af 10 gårde samt andre mindre bebyggelser. De 10 gårde eksisterede fortsat omkring år 1800, men siden da er fire af gårdene lagt sammen til én større gård, Sauntegård. Hovedbygningen fra Sauntegård blev i 1981 sammen med den omkringliggende parkanlæg solgt fra under navnet Sauntehus.

Sauntegaards navn opstod antagelig i 1860’erne efter Just Nikolaj Carøes opkøb af Tuelandsgaard. Hermed var den samlede ejendom oppe på tre gårde, og det var nu på tide – som skik var – at opkalde landsbyens største gård efter selve landsbyen.

Ejeren fra 1875 var Adam Vilhelm Kjødt, som imidlertid døde allerede i 1880. Dødsboet solgte herefter gården på auktion i marts 1881 til købmand J. P. Baagøe.

Købmand Jens Peter Baagøe (1828-1902) var ejer af en af Svendborgs større købmandsforretninger.
I oktober 1900 blev stedet solgt til den kun 27-årige løjtnant Jean Alfred Wilian (f. 1873), der var søn af en københavnsk brændevinsbrænder.

Under Wilians ejerperiode blev markerne drevet i 9-marks skift og der blev dyrket hhv. udlægshavre, brak, rug, blandsæd, rodfrugter, havre samt kløver og græs i tre skifter. Besætningen bestod da af 65 køer, 33 stk ungkvæg og kalve, 2 tyre, 12 heste samt to plage og føl. Kvægbesætningen var af Jersey-racen – den allerførste besætning af denne race i Danmark.

I perioden 1910 til 1913 var Jean Alfred Wilian medlem af Tikøb Sogneråd, men allerede i 1915 fraskødede han Sauntegaard til kornhandler og grosserer Søren Hald gården. Han havde efter sigende tjent godt på at eksportere korn og fødevarer til de krigsførende parter under 1. verdenskrig.

Han opførte hovedbygningen og anlagde parken. Hald var en mand, der forstod at tjene penge som grosserer under første verdenskrig. Han havde stærke nationale følelser, og tyskerne var ikke hans livret. Det dårligste kød blev sendt til Tyskland med påskriften: »En tak for 1864«.

Blandt Søren Halds første initiativer på Sauntegaard var at ombygge det indtil da ret beskedne stuehus til en palæagtig hovedbygning. Det skete i 1915. Arkitekt på projektet var Gustav Bartholin Hagen. Denne nye hovedbygning blev i de følgende halv snes år rammen om et liv med mange fester og selskaber. Hald byggede også i 1916 fire nye arbejderboliger havde ligget. Også med G. B. Hagen, der var arkitekt. I 1919 udbyggedes med ny stor kostald med overbygning som en hejselade. Den havde plads til ikke færre end 240 køer. Hertil knyttedes eget mejeri.

I 1918 tilkøbte Hald den nærliggende Nørregaard, som ligger tæt ved Saunte. Og dens jorde blev herefter drevet fra Sauntegaard.

I 1927 gik det imidlertid galt. Som mange andre gullaschbaroner måtte Søren Hald erkende, at fredstider ikke var gode for omsætningen af dårlige fødevarer. Pengekassen var tom og Handelsbanken måtte overtage hele ejendommen. Handelsbanken måtte derefter indsætte en bestyrer af ejendommen – og forsøgte at få gården solgt igen.

I 1928 overtog daværende godsejer på Sydfyn, Jens Christian Breum (1876-1956) Sauntegaard indtil han i 1940 solgte til Direktør Carl Johan Waage Myhre (f. 1891). Det var under 2. verdenskrig, hvor der var stor usikkerhed om fremtiden. Myhre var en dygtig landmand og påpasselig med sine ting. Det fortælles, at han forsynede sit værktøj med påskriften: »Stjålet fra Myhre«.

Han ejede den indtil 1954, hvor han solge til Kurt Præstrud (1918-2002). Han var selv aktiv i driften af den ca. 340 tdr.ld store ejendom og fortsatte driften med jerseykvæget, som Sauntegaard havde været foregangs-gård for.

I 1954 købte direktør Kurt Præstrud godset. Han indrettede sig med værdifulde malerier af gode danske kunstnere, møbler, skønne venezianske prismekroner, sjældne ægte tæpper og en vinkælder, der mere var en samling end til brug. Mange af vinene var dateret 1918, som var Præstruds fødselsår. Landbruget havde en besætning på 125 stykker jerseykvæg, der ofte opnåede medaljer ved landskuet. I avlsgården lå et mindre mejeri, der leverede frisk mælk og smør.

I 1965 kom Kurt Præstrud i bestyrelsen for kolonialvarefirmaet “A/S Styhr & Kjær”. Med udgangspunkt i dette firma, havde Præstrud stor indflydelse på udviklingen i den dansk detailbranche, og stod bag kæder som Spar, Centra, Vime, Hami samt Metro.

I 1977 ønskede Kurt Præstrud at trække sig tilbage og solgte virksomhederne, Og i 1981 blev hovedbygningen og parken til Sauntegaard frastykket den øvrige ejendom. Hovedbygningen blev herefter kaldt Sauntehus, og Præstrud flyttede over i Sauntegaards tidligere inspektørbolig øst for gården.

Den daglige drift blev i øvrigt fra 1982 og de følgende 13 år forestået af Asger Mathiasen, der stammede fra Sonnerupgaard ved Plejelt. I 1987 bestod det samlede jordtilliggende af 154 ha. Hertil skulle lægges yderligere forpagtning af 105 ha.

I 1995 overtog Peter Drewsen Fredsted og hans søn Hans Henrik Drewsen Fredsted Sauntegaard. Peter D. Fredsted og Hans Henrik D. Fredsted driver fortsat Sauntegaard under navnet “I/S Sauntegaard”, som i 2011 havde ved opkøb opnået et samlet areal på ca 260 ha (= ca. 471 tdr.land).

Yogaudstyr

Vi anbefaler af hygiejnemæssige årsager, at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:

  • Yogamåtte
  • To yogablokke
  • En yogapølle/pude
  • Tæppe(r)
  • Bælte/lign.

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

  • Login til egen profil
  • 24 timers vagtelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet

Hotel Sauntehus

  • 2 overnatninger
  • Indkvartering i dobbeltværelse eller enkeltværelse. Tillæg enkeltværelse kr. 500.
  • 2 x morgenbuffet
  • 2 x aftensmad
  • Eftermiddags kaffe og te

Yoga

  • Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga eller restorative yoga og afspænding i henhold til program
  • Dansk yogalærer
  • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

Transport

  • Al transport er på egen hånd

Aktiviteter

  • Aktiviteter, udover de programlagte aktiviteter, er på egen hånd

Andet

  • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
  • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
  • Eventuel Sandwich til frokost på dag 2 kan købes på stedet
    (NB! Bestilles dagen før)
  • Ekstra kaffe/te koster kr. 35
  • Tillæg enkeltværelse kr. 500

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top