- Historiske omgivelser
- Vidunderlig yoga
- Storslået natur
3 dages yoga retreat på Sonnerupgaard Gods
– med yogalærer Luise Lyngmark
YOGA retreat med store forhold og højt til loftet – hører det til dine favoritter, så er dette retreat på dette skønne gods svaret. Kæmpestore naturomgivelser, hvor naturen kommer til sin ret.
Sonnerupgaard gods ligger midt på Sjælland i et stort, kuperet landskab omgivet af skove, bakker, enge og vådområder, hvor du kan opleve et rigt dyreliv. Godset omtales første gang i 1341 og har gennem tiden været ejet af flere af landets adelsslægter, fx slægterne Bille, Trolle, Urne og Parsberg – hvor den sidste er mest kendt for at være ham, der huggede næsen af Thyco Brahe.
De rustikke, landlige og herskabelige bygninger og lokaler er dejlige at være i og opholde sig omkring. Du kan opleve et rigt dyreliv i skovene og det åbne bakkeland.
I disse fantastiske store, smukke og historiske omgivelser kan du få en vidunderlig weekend med YOGA, natur, afslapning og aktiviteter – og ikke mindst lækker mad og drikke.
”If you spend time in the forest, you will realize that you are just one more life. It is a huge spiritual step to feel for life around you the way you feel about yourself” – Sadhguru
Om stedet
Sonnerupgaard Gods
Godset Sonnerupgaard er rig på historie og omtales første gang i 1341 og har gennem tiden været ejet af flere af landets adelsslægter, fx slægterne Bille, Trolle, Urne og Parsberg – hvor den sidste er mest kendt for at være ham, der huggede næsen af Thyco Brahe.
Før 1731 lå Sonnerupgaard på et voldsted omgivet af voldgrave på alle fire sider. Den gamle gård brændte i 1731. Efter branden blev gården flyttet til sin nuværende placering. Den nuværende hovedbygning er fra 1878. Du kan besøge voldstedet, hvor det gamle gods lå, bag de nuværende bygninger.
Sonnerupgaard Gods’ smukke hovedbygning blev opført i 1878. Der er indrettet i herskabelig stil med respekt for bygningens historie, og alle lokaler har mange års historie bag sig. Den kendte Lade blev opført i 1877, men godset i sig selv er dateret tilbage til 1341.
Fre/Søn
Der er lagt op til 3 dejlige dage med yoga hver dag i denne weekend på godset, og jeres yogalærer har sammensat et godt og alsidigt program. I vil blive udfordret på styrke og smidighed og vil samtidigt få opbygget styrke i muskler og balance. Yoga’en vil foregå på “Høloftet”
Fredag:
Fra kl. 15.00 | Ankomst og check in – senest kl. 16.00 |
Kl. 16.30-18.30 | Yin Yoga og meditation |
Kl. 19.00-20.00 | Aftensmad, en hovedret, efterfulgt af te/kaffe og kage. |
Kl. 20.30-21.30 | Trommerejse – fælles energiarbejde |
Lørdag:
Kl. 07.30-09.00 | Meditation og Yin Yoga |
Kl. 09.30-10.30 | Morgenmad – Godsets morgenbuffet |
Kl. 10.30-15.30 | Fri til aktiviteter enten på godset eller i omegnen
Frokost sandwich kan indtages på stedet eller medbringes i parken eller på tur. . |
Kl. 16.30-18.30 | Yin Yoga |
Kl. 19.00-20.00 | Aftensmad, 2 retter efterfulgt af te/kaffe og kage |
Kl. 20.30-21.30 | Aftentur og meditation |
Søndag:
Kl. 08.00 – 9.30 | Yin Yoga og meditation |
Kl. 09.30 | Check ud fra værelserne |
Kl. 10.00 | Godsets morgenmad |
Ca. Kl. 12.00 | Farvel og tak for denne gang |
Måltiderne foregår i “Kavalerfløjen” tæt på Hovedbygningen. Det charmerende lokale er historisk og idyllisk. Der er den skønneste udsigt til parkens søer og smukke omgivelser, og der er to udgange til en dejlig terrasse og et stykke af parken, hvor I kan spille havespil eller bare nyde omgivelserne og måske få øje på godsets fasaner.
*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.
YOGA'en
YOGA’EN
Luise Lyngmark vil være din yogalærer på retreatet og hun siger følgende:
Min undervisning i yin yoga tager udgangspunkt i de 5 elementer træ, ild, jord, metal og vand, som er forbundet med organsystemet. Det handler om at skabe balance mellem elementerne og jeg arbejder altid med et tema. De 5 elementer er knyttet til følelser, adfærd og tanker, som jeg guider ud fra. Når vores krop og sind er i balance, kan vi lettere leve det liv, som vi drømmer om. Min yoga er bygget op over temaet, at være i balance med kroppen, giver balance i resten af ens liv.
Udover undervisning i yin yoga, guider jeg ligeledes i meditation med healing. Jeg prøver så vidt muligt, at tage hensyn til alles behov og udfordringer. Jeg tager hensyn til alles behov og udfordringer. Det er vigtigt for mig, at alle har deres individuelle oplevelse og forståelse af yogaen. Det at arbejde med dig selv giver nærvær og kontakt til dit hjerte. Har man hjertet med i alt hvad man gør, bliver livet en leg.
En Yin Yoga time kan indeholde:
- Alle Yin yoga øvelser er guidet
- Der arbejdes med at skabe jordforbindelse og nærvær til din krop
- Kroppen varmes op i et stille og roligt tempo og tager hensyn til alles niveau og udfordring.
- yin yoga øvelser er stræk eller stillinger, uden pres, som holdes i 2-3 minutter
- Afslutningsøvelse med meditation “shavasana”
Efter timen vil du føle dig dejligt afslappet og dit energisystem vil være ladt op.
Indkvartering
Indkvartering:
Du kan vælge at bo i dobbelt- eller enkeltværelse, og disse er placeret i Kavalerfløjen, Hestestalden eller på Høloftet.
Værelserne har delt eget bad/toilet eller med bad/toilet på gangen.
Den charmerende kavalerfløj blev opført i 1952 som forpagterbolig. Her boede forpagteren sammen med godsets stuepiger og karle. Afdelingen består af entré, køkken, dagligstue og spisestue og 8 værelser på 1. salen.
Træd direkte ud i naturen. Kavalerfløjen har udgang til sin helt egen hyggelige terrasse som fører lige ud til godsets park, hvor der er træer, søer og en masse ænder.
Hestestalden er beliggende ud til det dejligste gårdmiljø og med sine store vinduespartier og gamle staldvinduer oser den af autenticitet, hygge og fortryllende omgivelser. Den er indrettet med to store sale, henholdsvis spise- og festsal, og på førstesalen er der indrettet 17 værelser.
Glamping overnatning
Glamping på Sonnerupgaard Gods
En ekstra helt fantastisk mulighed for overnatning på godset er Glamping. Glamping teltene på Sonnerupgaard Gods ligger i et stort, kuperet landskab omgivet af skove, bakker og enge i skønne Nationalparken Skjoldungernes Land.
Faciliteter:
- Dobbeltseng, dyner, hovedpuder – inklusive linned
- Engangservice pga. covid-19
- Fællesområde med toilet og bad
- Mulighed for aktiviteter, se under tilkøb til højre
- Der er ikke strøm i teltene
- Køleboks med kolde køleelementer
- Alt køkkenudstyr til madlavning over bål
- Brænde til madlavning
NB, Hvor ligger pladsen i forhold til godset ? Ikke anbefalet til gangbesværende, da man skal gå ca. 500 fra parkeringspladsen og op til jeres telt. ???
Aktiviteter
Aktiviteter
Du kan tilbringe fritiden i de dejlige omgivelser på godset eller tage på sightseeing i området.
- Det bakkede landskab omkring Sonnerupgaard Gods indbyder til cykel- og vandreture. Via bittesmå landeveje, skovstier og markveje kan du tage turen ned til Tadre Mølle og Aastrup Kloster. Rundt om godset findes godsets park, Sonnerup skov, Tadre Skov og Engskoven samt markveje, hvor man kan gå tur.
- Vikingeskibsmuseet
- Roskilde Domkirke.
- Skjoldnæsholm
- Eller du kan give dig ud på en ATV Safari og se godsets smukke arealer. Varighed 1,5 time
Rigt dyreliv
Du kan opleve et rigt dyreliv i skovene og det åbne bakkeland. Her finder du pattedyr som rådyr, dådyr, husmår, egern, hare, ræv, grævling, lækat, ilder, brud og flere arter af flagermus. Af fugle ses fx musvåge, hvepsevåge, spurvehøg, tårnfalk, natugle, stor flagspætte, spætmejse, ringdue, skovsneppe, fiskehejre, grågås, gråand, grønbenet rørhøne, agerhøne, fasan, gøg, nattergal og mange arter af småfugle.
Historien bag godset
Sonnerupgaard gods blev opført helt tilbage i 1341, og har siden da haft mange forskellige ejere. Her har vi forsøgt at gøre en lang historie kort
Første gang Sonnerupgaard omtales er i 1341. I de følgende år nævnes flere ejere. Bildslægten ejede Sonnerupgaard i midten af det 16. århundrede. Senere kom Sonnerupgaard i den kendte Trolleslægts besiddelse. Rigsraad Manderup Parsberg nævnes som ejer i 1621. Efter Anne Brahes død, Parsbergs kone, blev gården solgt til Rigsmarsk Jørgen Urne. Ved Jørgen Urnes død overtog sønnen Knud Urne gården.
Efter i århundreder at have tilhørt nogle af de ældste danske adelsslægter kom gården nu i borgerligt eje, idet Knud Urne solgte ejendommen til professor Bertil Bartholin i 1661. Blandt de efterfølgende ejere nævnes Etatsraad Rasmus Vinding, der er kendt som hovedforfatter til Christian V’s Danske Lov.
Direktøren i det Vestindisk-Guineriske Kompagni, Severin de Junge, opførte hovedbygningen på dens nuværende plads efter en brand i 1731, idet hovedbygningen før var beliggende på øen i voldgravskomplekset, Den Brændte Grav, nord for gården (nu seværdighed).
Ved lensafløsningen solgtes gården i 1923 til konsortiet, Schulin-Zeuthen, der i 1928 videresolgte til godsejer Breit.
Gården ejedes fra 1954-1959 af fabrikant Hollesen, af hvis bo Forsikringsselskabet Alm. Brand købte Sonnerupgaard. Forsikringsselskabet benyttede gården som eget kursuscenter i ca. 25 år og ombyggede hestestald og vognport til dette formål i 1963.
Sonnerupgaard Gods blev ved årsskiftet 1996/97 erhvervet af Birgitte Israelsen Knudsen og Peter Kjær Knudsen, som købte ejendommen af Anne Dorph og Preben Herbo, der siden efteråret 1985 havde ejet ejendommen.
Ejendommens jordtilliggende omfatter ca. 400 tdr. land. De 300 tdr. land er anvendt til planteavl, hovedsagelig korn. Resten er fordelt på de to skove, Dyrehaven og Engskoven.
Den seneste godsejer er Anders Knudsen, som overtog godset fra sin mor i 2015
Luise Lyngmark
Jeg har udøvet yoga i mere end 20 år, sikkert mere, da min mor også har undervist i yoga. Yoga er for mig en super måde at skabe balance i krop og sjæl og mit syn på livet forstærkes efter yoga.
For 5 år siden begyndte jeg, at undervise i yoga og brugte min erfaring og baggrund, som yoga udøver og uddannelse som kinesiolog og naturopath. Interessen for yogaen blev større og det medførte, at jeg tog en uddannelse, som yin yoga instruktør. Uddannelsen var et forløb på Ibiza med yin yoga og teorien bag. Certifikatet i yin yoga og teorien bag har ført til at jeg nu underviser i yin yoga til stor glæde for alle mine elever. Jeg har over 600 timers undervisningstimer og afholder workshops om energiarbejde, healing og meditation.
Yogaudstyr
Vi anbefaler af hygiejnemæssige årsager, at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:
- Yogamåtte
- To yogablokke
- En yogapølle/pude
- Tæppe(r)
- Bælte/lign.
HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?
Inkluderet i basispakke
- Login til egen profil
- 24 timers vagtelefon
- Bidrag til rejsegarantifonden
- Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet
Sonnerupgaard Gods
- 2 overnatninger
- Indkvartering i dobbeltværelse (tillæg kr. 365,- ved enkeltværelse pr. nat)
- 2 x morgenmad
- 2 x aftensmad
- Kaffe og te
Yoga
- Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga eller restorative yoga og afspænding i henhold til program
- Dansk yogalærer
- Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med
HVAD ER IKKE INKLUDERET?
Transport
- Alt transport er på egen hånd
Aktiviteter
- Aktiviteter, udover de programlagte aktiviteter, er på egen hånd
Andet
- Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
- Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
- Lommepenge og personlige indkøb
- Tillæg ved enkeltværelse kr. 365,- pr. overnatning
- Tillæg ved Glamping-indkvartering pr. person ved to personer kr. 490,- pr. overnatning
*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.