Næste afgang:

9. Jul 2021

Varighed:

3 dage

Aldersspænd:

18+

Programpris i kr. fra:

4.390
 • Historiske omgivelser
 • Vidunderlig yoga
 • Storslået natur

3 dages yoga retreat på Sonnerupgaard Gods

– med yogalærer Karen Loy

YOGA retreat med store forhold og højt til loftet – hører det til dine favoritter, så er dette retreat på dette skønne gods svaret. Kæmpestore naturomgivelser, hvor naturen kommer til sin ret.

Sonnerupgaard gods ligger midt på Sjælland i et stort, kuperet landskab omgivet af skove, bakker, enge og vådområder, hvor du kan opleve et rigt dyreliv. Godset omtales første gang i 1341 og har gennem tiden været ejet af flere af landets adelsslægter, fx slægterne Bille, Trolle, Urne og Parsberg – hvor den sidste er mest kendt for at være ham, der huggede næsen af Thyco Brahe.

De rustikke, landlige og herskabelige bygninger og lokaler er dejlige at være i og opholde sig omkring. Du kan opleve et rigt dyreliv i skovene og det åbne bakkeland.

I disse fantastiske store, smukke og historiske omgivelser kan du få en vidunderlig weekend med YOGA, natur, afslapning og aktiviteter – og ikke mindst lækker mad og drikke.

N.B. Covid-19
Alle deltagere skal fremvise Corona-pas; negativ Corona-test max. 72 timer gammel eller være færdig vaccineret.
Vi vil opholde os som gruppe for os selv under yogaen og spisning.


”If you spend time in the forest, you will realize that you are just one more life. It is a huge spiritual step to feel for life around you the way you feel about yourself” – Sadhguru

 

Om stedet

Sonnerupgaard Gods

Godset Sonnerupgaard er rig på historie og omtales første gang i 1341 og har gennem tiden været ejet af flere af landets adelsslægter, fx slægterne Bille, Trolle, Urne og Parsberg – hvor den sidste er mest kendt for at være ham, der huggede næsen af Thyco Brahe.

Før 1731 lå Sonnerupgaard på et voldsted omgivet af voldgrave på alle fire sider. Den gamle gård brændte i 1731. Efter branden blev gården flyttet til sin nuværende placering. Den nuværende hovedbygning er fra 1878. Du kan besøge voldstedet, hvor det gamle gods lå, bag de nuværende bygninger.

Sonnerupgaard Gods’ smukke hovedbygning blev opført i 1878. Der er indrettet i herskabelig stil med respekt for bygningens historie, og alle lokaler har mange års historie bag sig. Den kendte Lade blev opført i 1877, men godset i sig selv er dateret tilbage til 1341.

+-

Fre/Søn

Der er lagt op til 3 dejlige dage med yoga hver dag i denne weekend på godset, og jeres yogalærer har sammensat et godt og alsidigt program. I vil blive udfordret på styrke og smidighed og vil  samtidigt få opbygget styrke i muskler og balance.  Yoga’en vil foregå  på “Høloftet”

Fredag:

Fra kl. 15.00 Ankomst og check in – senest kl. 16.00
Kl. 16.30-18.30 Hatha Yoga
Kl. 19.00-20.00 Aftensmad, en hovedret, efterfulgt af te/kaffe og kage.
Kl. 20.30-21.30 Aftentur og meditation

Lørdag:

Kl. 07.30-09.00 Morgen Yoga
Kl. 09.30-10.30 Morgenmad – Godsets morgenbuffet
Kl. 10.30-15.30 Fri til aktiviteter enten på godset eller i omegnen

Frokost sandwich kan indtages på stedet eller medbringes i parken eller på tur. .

Kl. 16.30-18.30

Kl. 19.00-20.00

YOGA

Aftensmad, 2 retter efterfulgt af te/kaffe og kage

Kl. 20.30-21.30 Aftentur og meditation

Søndag:

Kl. 08.00 – 9.30 Morgen Yoga
Kl. 09.30 Check ud fra værelserne
Kl. 10.00

 

Godsets morgenmad
Ca. Kl. 12.00 Farvel og tak for denne gang

Måltiderne foregår i “Kavalerfløjen” tæt på Hovedbygningen. Det charmerende lokale er historisk og idyllisk. Der er den skønneste udsigt til parkens søer og smukke omgivelser, og der er to udgange til en dejlig terrasse og et stykke af parken, hvor I kan spille havespil eller bare nyde omgivelserne og måske få øje på godsets fasaner.

*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

+-

YOGA'en

YOGA’EN

Karen Loy vil være din yogalærer og guide på denne rejse. Du kan glæde dig til nogle dage, hvor du vil blive inspireret til at passe bedre på dig selv og lære dig selv bedre at kende.

Yoga niveauet tilpasses alle. Yogaen med Karen handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

En typisk yoga session med Karen henter inspiration fra flere yogastilarter: Hatha, Yin, Kundalini og Chakra Yoga. Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne.  Ingen tvivl, du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Yogaundervisning vil også tage udgangspunkt i årstiderne, cyklusser og de 5 elementer. Hvis der er fuldmåne under vores ophold, skal vi lave månehilsen. Hvis det er varmt, skal vi have fokus på det, som kan hjælpe kroppen til at køle ned, og omvendt. 

Hver dag starter vi med yoga fra ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende. 

Efter morgenmaden vil der være mulighed for at have lidt tid til sig selv; gå en tur, hvile, eller nyde nogle af omgivelserne på stedet eller i omegnen. Måske ønsker du at gøre noget sammen med nogle af de andre medrejsende, måske har du lyst til at gøre det alene. Det bestemmer du. 

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af restorativ og yin yoga fra ca. 16:30 til 18:00. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære. 

Om aftenen vil det være mulighed for at lade dig inspirere af yogaens filosofi eller andre livsbekræftende emner måske med inspiration fra stedet, dens historie eller andet. 

Dagene skal starte med nysgerrighed og åbenhed og sluttes med taknemmelighed. Jeg glæder mig til at inspirere dig, lyder det fra Karen.

+-

Indkvartering

Indkvartering:

Du kan vælge at bo i dobbelt- eller enkeltværelse, og disse er placeret i Kavalerfløjen, Hestestalden eller på Høloftet.

Værelserne har delt eget bad/toilet eller med bad/toilet på gangen.

Den charmerende kavalerfløj blev opført i 1952 som forpagterbolig. Her boede forpagteren sammen med godsets stuepiger og karle. Afdelingen består af entré, køkken, dagligstue og spisestue og 8 værelser på 1. salen.

Træd direkte ud i naturen. Kavalerfløjen har udgang til sin helt egen hyggelige terrasse som fører lige ud til godsets park, hvor der er træer, søer og en masse ænder.

Hestestalden er beliggende ud til det dejligste gårdmiljø og med sine store vinduespartier og gamle staldvinduer oser den af autenticitet,  hygge og fortryllende omgivelser. Den er indrettet med to store sale, henholdsvis spise- og festsal, og på førstesalen er der indrettet 17 værelser.

+-

Glamping overnatning

Glamping på Sonnerupgaard Gods

En ekstra helt fantastisk mulighed for overnatning på godset er Glamping. Glamping teltene på Sonnerupgaard Gods ligger i et stort, kuperet landskab omgivet af skove, bakker og enge i skønne Nationalparken Skjoldungernes Land.

Faciliteter:

 • Dobbeltseng, dyner, hovedpuder – inklusive linned
 • Engangservice pga. covid-19
 • Fællesområde med toilet og bad
 • Mulighed for aktiviteter, se under tilkøb til højre
 • Der er ikke strøm i teltene
 • Køleboks med kolde køleelementer
 • Alt køkkenudstyr til madlavning over bål
 • Brænde til madlavning

NB,  Hvor ligger pladsen i forhold til godset ? Ikke anbefalet til gangbesværende, da man skal gå ca. 500 fra parkeringspladsen og op til jeres telt. ??? 

 

 

+-

Aktiviteter

Aktiviteter

Du kan tilbringe fritiden i de dejlige omgivelser på godset eller tage på sightseeing i området.

 • Det bakkede landskab omkring Sonnerupgaard Gods indbyder til cykel- og vandreture. Via bittesmå landeveje, skovstier og markveje kan du tage turen ned til Tadre Mølle og Aastrup Kloster. Rundt om godset findes godsets park, Sonnerup skov, Tadre Skov og Engskoven samt markveje, hvor man kan gå tur.
 • Vikingeskibsmuseet
 • Roskilde Domkirke.
 • Skjoldnæsholm
 • Eller du kan give dig ud på en ATV Safari og se godsets smukke arealer. Varighed 1,5 time

Rigt dyreliv 

Du kan opleve et rigt dyreliv i skovene og det åbne bakkeland. Her finder du pattedyr som rådyr, dådyr, husmår, egern, hare, ræv, grævling, lækat, ilder, brud og flere arter af flagermus. Af fugle ses fx musvåge, hvepsevåge, spurvehøg, tårnfalk, natugle, stor flagspætte, spætmejse, ringdue, skovsneppe, fiskehejre, grågås, gråand, grønbenet rørhøne, agerhøne, fasan, gøg, nattergal og mange arter af småfugle.

 

+-

Historien bag godset

Sonnerupgaard gods blev opført helt tilbage i 1341, og har siden da haft mange forskellige ejere. Her har vi forsøgt at gøre en lang historie kort

Første gang Sonnerupgaard omtales er i 1341. I de følgende år nævnes flere ejere. Bildslægten ejede Sonnerupgaard i midten af det 16. århundrede. Senere kom Sonnerupgaard i den kendte Trolleslægts besiddelse. Rigsraad Manderup Parsberg nævnes som ejer i 1621. Efter Anne Brahes død, Parsbergs kone, blev gården solgt til Rigsmarsk Jørgen Urne. Ved Jørgen Urnes død overtog sønnen Knud Urne gården.

Efter i århundreder at have tilhørt nogle af de ældste danske adelsslægter kom gården nu i borgerligt eje, idet Knud Urne solgte ejendommen til professor Bertil Bartholin i 1661. Blandt de efterfølgende ejere nævnes Etatsraad Rasmus Vinding, der er kendt som hovedforfatter til Christian V’s Danske Lov.

Direktøren i det Vestindisk-Guineriske Kompagni, Severin de Junge, opførte hovedbygningen på dens nuværende plads efter en brand i 1731, idet hovedbygningen før var beliggende på øen i voldgravskomplekset, Den Brændte Grav, nord for gården (nu seværdighed).

Ved lensafløsningen solgtes gården i 1923 til konsortiet, Schulin-Zeuthen, der i 1928 videresolgte til godsejer Breit.

Gården ejedes fra 1954-1959 af fabrikant Hollesen, af hvis bo Forsikringsselskabet Alm. Brand købte Sonnerupgaard. Forsikringsselskabet benyttede gården som eget kursuscenter i ca. 25 år og ombyggede hestestald og vognport til dette formål i 1963.

Sonnerupgaard Gods blev ved årsskiftet 1996/97 erhvervet af Birgitte Israelsen Knudsen og Peter Kjær Knudsen, som købte ejendommen af Anne Dorph og Preben Herbo, der siden efteråret 1985 havde ejet ejendommen.

Ejendommens jordtilliggende omfatter ca. 400 tdr. land. De 300 tdr. land er anvendt til planteavl, hovedsagelig korn. Resten er fordelt på de to skove, Dyrehaven og Engskoven.

Den seneste godsejer er Anders Knudsen, som overtog godset fra sin mor i 2015

Karen Loy

Karen Loy er uddannet Hatha Yoga lærer/ Holistic Nutrition & Lifestyle Coach og har over 30 års erfaringer i formidling af yogaen, den holistiske livsstil og det at nyde naturen.

Yoga er meget mere end dens fysiske bevægelse. Den er også en visdomslære, hvor du kan opnå en større bevidsthed mellem krop, sind og ånd”. 

Min vision er balance. At skabe balance i livet, balance mellem gøren og væren –  at yde og at nyde. Jeg finder balancen med inspiration fra og passion for yoga, meditation, naturen, årstiderne og ren energi. Jeg tror, at når vi kommer tættere på biorytmen i universet og dens cyklusser, forenes vores krop, sind og ånd med det, som er eksistentielt for vores overlevelse. Jeg ser det som de gamle yogier, der sad og tænkte, da de opfandt yogaens gamle tekster og skrifter. 

Der er så meget viden og visdom at hente, når vi kigger på den sameksistens, der er mellem os og naturen. Yogaen  bruger jeg som vejen til den fysiske oplevelse af velvære, meditation som nøglen til nervesystemet og naturens omgivelser som “hånden til ånden” rækker ud til de, som vil opleve. 

Yoga’ens gavnlige virkning på kroppens smidighed, fleksibilitet og bevægelighed er anderkendt viden i dag. Utallige undersøgelser har også påvist, at Meditation – det at være til stede i åndedrættet og nuet – får sindet til at falde til ro og hente nyt overblik. Når vi samtidigt kombinerer disse redskaber med naturen, oplever vi en samhørighed, fornyet energi og velvære. Det er svært at beskrive – det skal opleves!

 

Yogaudstyr

Vi anbefaler af hygiejnemæssige årsager, at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:

 • Yogamåtte
 • To yogablokke
 • En yogapølle/pude
 • Tæppe(r)
 • Bælte/lign.

3 dage

Ankomst

09. Jul 2021

Hjemrejse

11. Jul 2021

Kommentar

Kr. 4.390

Bestil nu

3 dage

Ankomst

08. Oct 2021

Hjemrejse

10. Oct 2021

Kommentar

Kr. 4.390

Bestil nu

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

 • Login til egen profil
 • 24 timers vagtelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet

Sonnerupgaard Gods

 • 2 overnatninger
 • Indkvartering i dobbeltværelse (tillæg kr. 365,- ved enkeltværelse pr. nat)
 • 2 x morgenmad
 • 2 x aftensmad
 • Kaffe og te

Yoga

 • Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga eller restorative yoga og afspænding i henhold til program
 • Dansk yogalærer
 • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

Transport

 • Alt transport er på egen hånd

Aktiviteter

 • Aktiviteter, udover de programlagte aktiviteter, er på egen hånd

Andet

 • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
 • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
 • Lommepenge og personlige indkøb
 • Tillæg ved enkeltværelse kr. 365,- pr. overnatning
 • Tillæg ved Glamping-indkvartering pr. person ved to personer kr. 490,- pr. overnatning

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top