Næste afgang:

10. Sep 2021

Varighed:

3 dage

Aldersspænd:

18+

Programpris i kr. fra:

3.990
 • Idyllisk natur
 • Historisk herregård
 • Yoga
 • Aktiviteter

3 dages yoga retreat på Hesede Hovedgård ved Gisselfeld

med yogalærer Arenze Fischer  

Tag en pause fra hverdagens hektiske tempo og kom med på dette skønne yoga retreat til det vidunderlige Hesede Hovedgård. Her få du en unik yoga oplevelse i smuk natur. Husets hyggelige atmosfære og idylliske beliggenhed skaber de ideelle rammer for et yoga retreat. Her er formålet er at finde fred og ro og genskabe balance i krop og sind. Stedet lægger op til fordybelse og er indrettet med fokus på at, der skal være rart, afslappet, trække vejret og nyde livet. Plej din krop og sjæl og og få fornyet energi under dygtig vejledning fra yogalæreren.

Under dit yogaophold har du også mulighed for at være i det aktive hjørne. Du kan blandt andet tage en løbetur i den smukke og dyrerige Hesede skov, besøge Gisselfeld Kloster, tage en tur i Skovtårnet eller brænde kalorier af på klatrebanerne hos Camp Adventure. Mulighederne er mange, og du sætter selv grænser for, hvilken type weekend du har brug for.

Herregårdens store områder lægger ligeledes op til fordybelse og afslapning. Sæt dig på terrassen med en god bog – og med en udsigt over den smukke have. Og med dådyr der går og græsser, bliver det ikke mere afslappende.

N.B. Vedr. COVID-19

Alle deltagere skal fremvise Corona-pas; negativ Corona-test max. 72 timer gammel eller være færdig vaccineret.

 

“Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.” ― B.K.S Iyengar

Om stedet

Hesede Hovedgård

Hesede Hovedgård er bygget i 1827 og er gennem tiden blevet renoveret og indrettet med respekt for husets sjæl og historie.

Den er bygget og ejet af Gisselfeld Kloster og ligger på Margerit-ruten midt i den smukke sydsjællandske natur skabt til  et ophold med fred og ro. Jeres værtspar Kit og Claus bor selv i hovedhuset, som er hjemsted for deres store passioner: kunst & kultur, mennesker samt mad & vin. Værtsparret åbnede Hesede Hovedgård for gæster i 2019 og har skabt et helt særligt sted i de vidunderlige omgivelser. Stedet emmer af personlighed og ønsket om, at gæster skal føle sig velkomne og hjemme.

Kit har en stor passion for kunst, som kan ses overalt i huset, og du kan finde små finurlige tekstværker og komplimenter rundt omkring. Husets herre nærer en forkærlighed for vin, og man kan finde en lille, men udsøgt, vinkælder på gården. Både Kit og Claus er udadvendte mennesker, som nyder at møde nye mennesker, der har passion, appetit på livet og måske nogle spændende historier.  Parrets udadvendte, venlige og gæstfrie sind gør stedet til noget helt specielt.

Deres udsøgte mad er også en fornøjelse.

 

+-

Fre-Søn

Program

Der er lagt op til 3 dejlige dage med yoga hver dag i denne weekend på den dejlige herregård. Jeres yogalærer Arenze Fischer har sammensat et godt og alsidigt yoga program. Yogaen foregår i “Galleriet”, som husets gamle, store spisestue kaldes med udgang til balkon og udsigt over den smukke park. Yogaen på vores ophold er for alle niveauer.

Fredag:

Fra kl. 14.30 Muligt at checke ind
Kl. 15.00-16.00 Velkomst med kaffe/te og kage/snack
Kl. 16.30-18.00 Hatha Yoga – yoga tilpasses den enkeltes niveau
Kl. 19.00-20.00 Aftensmad
Kl. 20.30-21.30 Aftentur og meditation

Lørdag:

Kl. 07.30-09.00 Morgen Yoga – din bedste start på morgenen
Kl. 09.30-10.30 Brunch med friskbagte boller, æg, yoghurt, müsli, ost og frugt m.m.
Kl. 10.30-15.30 Valgfri udflugter eller afslapning på herregården. Der er mulighed for at tage på en udflugt til skovtårnet (ca. 4 km) med en fantastisk udsigt over Midtsjælland. Du kan fornøje dig i Camp Adventure eller besøge Gisselfeld Kloster slotspark,  som kun ligger 1,5 km fra Hesede Hovedgård.  Se mere under “Aktiviteter”
Kl. 15.30-16.00 Eftermiddagskaffe/te og snack
Kl. 16.30-18.30 Yin Yoga
Kl. 19.00-20.00 Aftensmad
Kl. 20.30-21.30 Aftentur og meditation

Søndag:

Kl. 07.30-09.00 Morgen Yoga
Kl. 09.30 Check ud fra værelserne
Kl. 10.00 Brunch med friskbagte boller, æg, yoghurt, müsli, ost og frugt m.m.
Kl. 12.00 Farvel og tak for denne gang


På vejen hjem har du nu også mulighed for at besøge ovennævnte skønne steder.
Holmegård Glasværk Museum ligger ca. 10 km væk og er også et besøg værd.

*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

+-

Yoga'en

Yoga’en

Arenze Fischer vil være din yogalærer på dette retreat.
På dette retreat får du mulighed for at opleve flere forskellige typer yoga og deres effekt på krop og sind. Den traditionelle Hatha Yoga, som især fokuserer på styrke, balance og smidighed. I Hatha Yoga indgår udover de fysiske øvelser også  åndedrætsteknikker (pranayama) som påvirker energiniveauet i kroppen: enten opkvikkende, beroligende eller balancerende. Hatha Yoga seancerne  afsluttes med Yoga Nidra, en dybdeafspænding, som Arenze er fantastisk til at guide.

Du får også lejlighed til at prøve Yin Yoga. Det er en blid og meget effektfuld type yoga, hvor stillinger holdes i 3-5 minutter. Dette forkæler og nærer kroppens bindevæv og hjælper nervesystemet til at falde til ro. Undervejs i Yin timen fortæller Arenze visdomshistorier fra den buddhistiske tradition, vekslende med stilhed og tid til reflektion.

Om aftenen inviteres du til meditation med helt enkle meditationsteknikker, som du kan fortsætte med når du kommer hjem.

“I min undervisning lægger jeg vægt på at den enkelte deltager får mulighed for at mærke sin krop, snarere end, at stillingerne skal se “perfekte” ud. Jeg gør mig altid umage for at finde en variation, der kan passe til den enkelte med hensyn til tidligere erfaring med yoga og eventuelle skader”.

+-

Indkvartering

Indkvartering

Hesede Hovedgård er bygget i 1827, og er gennem tiden blevet renoveret og indrettet med respekt for husets sjæl og historie. Herregården har valgt at bibeholde værelsernes oprindelige navne, og du kan derfor komme til at overnatte i Salt & Øl, Stryge, Rulle, Forvalterens Spisestue, Filosoffen, Digteren, Musikeren eller Kunstneren.

Herregården har i alt 8 værelser, hvoraf 6 af værelserne har to enkeltsenge og to af værelserne har dobbeltsenge (140cm). De 8 værelser er fordelt på to etager, 4 på hver etage.
Værelserne der ligger upstairs, som 1. sal bliver kaldt, deles om et helt nyt badeværelse og et separat toilet.
Værelserne der ligger downstairs, som stueetagen bliver kaldt, deles ligeledes om badeværelse.
Alle værelserne er nyrenoverede og hvert værelse er unikt indrettet med nøje udvalgte møbler og samtidskunst på væggene. Værelserne har en smuk udsigt over den smukke have, hvor man kan forvente at se dådyr gå og hygge sig.

På 1. salen er der desuden en fællesstue samt køkkenalrum, hvor du kan lave dig en kop te eller kaffe.

+-

Aktiviteter

Aktiviteter

Tag en gåtur i Hesede skov, som ligger lige ved Hesede Hovedgård, og med sit kuperede terræn og mange søer er en af Sjællands flotteste skovområder. Skoven er rig på dyreliv, og du kan blandt andet risikere at se hjortevildt og fasaner, mens du nyder de smukke omgivelser. I skoven ligger restaurant Villa Gallina, som har en af Danmarks smukkeste beliggenheder. Her kan du få lækker frokost eller aftensmad, imens du nyder den vidunderlige natur.

Under dit ophold er det oplagt at besøge Skovtårnet, som ligger 4 km væk. Her kan du se mere end 25 km af den smukke sydsjællandske natur og, hvis vejret er klart, kan man være heldig at se helt til København og Sverige. Du skal dog være opmærksom på, at skulle betale for at komme en tur i Skovtårnet, og du kan risikere også at skulle bestille tid til besøget.
Skovtårnet er en del af Camp Adventure, og her kan du også tage en tur i klatrebanerne, hvor du bliver udfordret både mentalt og fysisk. Banerne findes i forskellige højder og længder så alle kan være med.

Gisselfeld Kloster slotspark,  som kun ligger 1,5 km fra Hesede Hovedgård, hvor både det fortryllende orangeri “Paradehuset”  med tesalonen “Nattergalen”  (åbent 10-17)  og det gamle traktørsted, restaurant “Villa Galina” med den smukkeste beliggenhed ved søen er et besøg værd (åbent 12-16). Her kan du nyde frokost eller kaffe i skønne omgivelser.

Hvis du har behov for flere gode råd om aktiviteter mm., så spørg gerne værtsparret til råds. De hjælper glædeligt med at finde det helt rette til dig.

+-

Arenze Fischer

Arenze Fischer vil være din yogalærer på denne rejse.

Her er et par ord fra hende: “Jeg har dyrket yoga siden 94 og undervist siden 2002. Oprindelig begyndte jeg til yoga i håb om at det kunne hjælpe på astma. Jeg blev hurtigt meget begejstret for både den fysiske og mentale del af yogapraksis, og allerede i 95 var jeg på tre måneders retreat i en skov i Sverige. Yogaen har været min faste følgesvend lige siden, og siden 2002 har jeg undervist, de første år i Irland og siden 2005 hjemme i Danmark.

Min første yogauddannelse var en to-årig uddannelse i Hatha Yoga og meditation, som jeg tog i Irland. Efterfølgende har jeg suppleret med to forskellige uddannelser i Yin Yoga, restorativ yoga og Birgitte Gorm Hansens uddannelse i Open Flow Vinyasa, samt specialer i gravidyoga, efterfødselsyoga og børneyoga.

Jeg underviser i København og omegn, på festivaler rundt om i Europa og er med til at uddanne børneyogalærere på Det Lille Yogahus.

Ved siden af yogaen er jeg cand.scient. i antropologi og historiefortæller, så der kan komme et par myter undervejs.”

Af hygiejnemæssige årsager, foreslår vi at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:

 • Yogamåtte
 • To yogablokke
 • En yogapølle/pude
 • Tæppe

Læs om andre yogature i Danmark HER

  3 dage

  Ankomst

  10. Sep 2021

  Hjemrejse

  12. Sep 2021

  Kommentar

  Kr. 3.990

  HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

  Inkluderet i basispakke

  • Login til egen profil
  • 24 timers vagttelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet

  Hesede Herregård

  • 2 overnatninger
  • Indkvartering i dobbeltværelse
  • Kaffe og te
  • Morgenmad/brunch og aftensmad i henhold til program

  Yoga

  • Introduktion til Hatha- og Yin Yoga og meditation
  • 3 yogasessioner af halvanden times varighed
  • 1 yogasession af to timers varighed
  • Dansk yogalærer

  HVAD ER IKKE INKLUDERET?

  Transport

  • Alt transport er på egen hånd

  Ekstra aktiviteter

  • Alle aktiviteter er på egen hånd

  Andet

  • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
  • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
  • Lommepenge og personlige indkøb
  • Tillæg ved enkeltværelse kr. 500,- pr. overnatning

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll to Top