• Historie fortælling overalt
  • Energi-givende yoga
  • Smuk natur
  • Slotsstemning

3 dages yoga retreat på Hvedholm Slotshotel.

YOGA retreat på denne skønne historiske ejendom. Hvedholm nævnes første gang i Kong Valdemar’s “Jordebog” fra 1231 benævnt som Kongsgården Horn til en værdi af 30 mark guld. Man kan således følge slottes historie 700 år tilbage i tiden. Og H.C. Andersen var også en glad gæst.

Indretningen er smagfuld og rummer megen Danmarks historie med forskellige stilarter, som vi kan vælge om vi har lyst til at sætte sig i de fine stuer med slotsstemning og silkemøbler eller i de store behagelige lædermøbler. Uanset hvor du er, er der gennemført og hyggeligt, og man kan altid se den store skønne have fra de mange vinduer i stuer og værelser. Et sted hvor, du vil føle dig hjemme i de hyggelige luksusomgivelser.

Her på dette storslåede sted skal vi fordybe os i YOGA’ens fantastiske univers med styrkende øvelser, ro, nærvær og forkælelse samt ikke mindst nyde den fælles oplevelse. På et par dage vil du opleve en kombination af skøn yoga, meditation, åndedrætstræning og tid til dig selv, det hele krydret med dejlige omgivelse, stilhed og dejlig mad.  Det er en stor gave at give sig selv et yoga retreat, som du mærker resultatet af lang tid fremover. Ren livskvalitet.

“If you can look at everything lovingly, the whole world explodes into a beautiful phenomenon.”
~ Sadhguru

Glæd dig til

Hvedholm Slotshotel

Lidt uden for Faaborg ligger Hvedholm. Denne gamle herregård er gennem historien nedarvet blandt tre af Danmarks største adelsslægter og blev første gang omsat i handel i 1928. Hvedholm var hovedsæde i det sydfynske grevskab Brahesminde fra 1798-1928. På Hvedholm ser man eksempler på den overdådige livsstil, der udfoldede sig på landets største godser sidst i 1800-tallet og som sluttede brat efter 1. verdenskrig med indførelsen af lensafløsningsloven i 1919.

I 1996 overtog Danske Slotshoteller ejendommen. Slottet ser imponerende ud og ligger smukt i det omkring liggende haveanlæg.
Hotellet har 92 værelser, og foruden restaurant, bibliotek, bar og vinkælder, selskabslokaler også møde- og kursusfaciliteter.

+-

Fre-Søn

Programmet byder på 3 dejlige dage i disse skønne omgivelser med yoga sessions, samvær og god forplejning, og jeres yogalærer har sammensat et givende og alsidigt program.

I vil blive udfordret på styrke og smidighed og vil samtidigt få opbygget balance og styrke i muskler. Yoga’en vil foregå i et af lokalerne på stedet eller måske også udenfor på de omkringliggende græsarealer, såfremt vejret tillader.

Programmet vil generelt se ud som følger:

 DAG 1:

Fra kl. 14.00 Ankomst og check in og tid til at finde rundt
Kl. 16.00-17.30 Yoga session
Kl. 18.30-20.00 2 retters menu inkl. kaffe/the
Kl. 20.00-21.00 Evt. en aftentur og derefter fælles meditation

DAG 2:

Kl. 07.30-09.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30-12.00 Evt. Foredrag, f.eks. Åndedrætslære, kropslære m.v.
Kl. 12.00-15.45 Fri til aktiviteter enten på stedet eller i omegnen / fælles vandring (valgfri)

Frokostsandwich kan om ønsket købes på stedet og medbringes på tur eller vi spiser i Fåborg.

Kl. 16.00-17.30 Yoga session
Kl. 18.30-20.00 2 retters menu inkl. kaffe/the
Kl. 20.00-21.00 Evt. gåtur og aften meditation

DAG 3:

Kl. 07.30 – 9.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30 senest Skal vi være helt ude af værelserne
Ca. kl. 10.30 – 12.00 Afslutning og farvel og tak for denne gang

Måltiderne foregår i en af spisestuerne. Her er højt til loftet og charmerende med inspirerende kunst på væggene.

*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

+-

YOGA'en

YOGA’EN

Glæd dig til nogle dage hvor du vil lære at passe bedre på dig, din krop og få en fornyet energi.

I yogaprogrammet skal vi møde forskellige stilarter som Hatha Yoga, Yin Yoga og Yoga Nidra, og på et niveau, hvor alle kan være med. Der er over 800.000 asanas i yoga, og vi finder et alternativ til dig, hvis du har brug for det. Med mange års erfaring i yoga, sundhed og livsstil vil det glæde os at dele passionen i at leve livet med glæde og kærlighed.

Yoga niveauet tilpasses alle. Yogaen handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne. Men der er ingen tvivl om, at du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Hver dag starter vi med yoga fra ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende. 

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af hatha og yin yoga fra kl 16.00 til 17.30. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære. 

Om aftenen vil det være mulighed for at lade dig inspirere af yogaens filosofi eller andre livsbekræftende emner måske med inspiration fra stedet, dens historie eller andet. 

YOGA kan noget specielt, og du kan dyrke den hele livet igennem.

+-

Indkvartering

Indkvartering:

Hvedholm Slotshotel tilbyder 92 enkelt- og dobbeltværelser individuelt indrettet med øje for detaljen.

Programmet inkluderer indkvartering i standarddobbeltværelse, og har du hang til luksus, har hotellet også helt specielle luksusværelser.

Der er tillæg for enkeltværelse kr. 250,- pr. nat.

+-

Området

Aktiviteter

Fåborg & området 

Du kan tilbringe fritiden i de vidunderlige omgivelser omkring Hvedholm eller tage på udflugt til det omkringliggende Sydfynske Øhav med skønne kyster eller ind til Fåborg, som er en af Danmarks smukke og ældste købsstæder med brostensbelagte gader, velbevarende købmandsgårde, museer og kirker, Svanninge Bakker m.v.

Fåborg ligger kun små 10 minutters kørsel fra Hvedholm og her er ligeledes butikker, og hyggelige caféer, restauranter og havneområde.

+-

Historien bag stedet

Det tidlige Hvedholm

Hvedholm nævnes første gang i kilderne i 1475 og var da en beskeden herregård ejet af adelsslægten Hardenberg. Gennem ægteskab med Edel Hardenberg kom Hvedholm i 1557 til Frants Bille. Han var blandt landets mest fremtrædende adelsmænd indtil sin død i slaget ved Øland i 1563. Edel Hardenberg drev herefter Hvedholm som enke i mere end 20 år. Hun var en dygtig administrator, der forøgede antallet af fæstegårde og erhvervede mere jord, som hun lagde under Hvedholm. Sønnen Erik Bille flyttede gården og opførte en ny hovedbygning med en stor avlsgård – Hvedholm var nu blevet en betydelig herregård.

I 1600-tallet kom Hvedholm til adelsslægten Brahe, som ofte havde andre herregårde som deres hovedsæde, men ikke desto mindre fortsatte de med at udvide Hvedholm. Herregården dyrkede på hovedgårdsjorden et areal, der var dobbelt så stort som en gennemsnitlig herregård, og næsten alle fæstegårdene i landsbyerne Horne, Bøjden og Bjerne lå under herregården.

Grevskabet Brahesminde, ca. 1798-1928

I 1789 arvede den blot 16-årige Preben Bille stamhuset Hvedholm, bestående af herregårdene Hvedholm, Østrupgaard og Steensgaard. Stamhuset var blevet oprettet af to søskende af Brahe-slægten, som begge var barnløse og derfor lod besiddelserne overgå til deres fætters søn. Betingelsen var, at den nye ejer antog navnet Brahe.

Det blev begyndelsen på Bille-Brahe-slægtens tid på Hvedholm, der varede næsten 140 år. I 1798 blev stamhuset ophøjet til grevskabet Brahesminde, og man gennemførte herefter omfattende reformer af grevskabets drift, bl.a. den bekostelige udskiftning, hvor fæstegårdene blev oprettet som selvstændige landbrug og dermed frigjort fra det traditionelle dyrkningsfællesskab i landsbyen.

Grevskabet Brahesminde nedarvedes til sønnen og i 1875 til sønnesønnen, Preben Charles Bille-Brahe-Selby. I slutningen af 1800-tallet var grevskabet et af landets rigeste godser med en overdådig livsstil. Og man gennemførte en række moderniseringer af godsets drift. Fæstegårdene blev solgt fra til selveje, hvilket frigav meget store værdier. De gode tider for landbruget betød, at godsets økonomi blomstrede. Der blev brugt enorme summer på en gennemgribende ombygning af grevskabets hovedsæde til en mere passende og moderne herskabsbolig i historicistisk slotslignende stil.

Det nye Hvedholm var led i en omfattende iscenesættelse af greveparrets uovertrufne samfundsmæssige position. Iscenesættelsen omfattede desuden andre standsmarkører som et omfattende og overdådigt selskabsliv, en stærk bevidsthed om historie og traditioner samt deltagelse i store jagtselskaber. Greven på Hvedholm færdedes selvfølgeligt i landets førende kredse, og kontakter til kongehuset var i særlig grad tegn på position og status. I lokalsamfundet markerede greven sig som en førende skikkelse, fx som formand for sognerådet og i spidsen for en række lokale foreninger.

Økonomisk, politisk, socialt og kulturelt var Hvedholm som hovedsæde i et større grevskab derfor et centrum. Herregårdene var endnu sidst i 1800-tallet at regne som betydningsfulde og bærende samfundsinstitutioner – ikke mindst i ejernes selvforståelse og iscenesættelse.

Lensafløsningen i 1919

Lensafløsningsloven fra 1919 står som en skelsættende forandring i herregårdenes historie, idet den sidste rest af privilegier knyttet til grevskaber, baronier og stamhuse hermed blev ophævet. De overgik derfor til fri ejendom, dvs. at de skulle følge landets almindelige skatte- og arvelovgivning. Godserne skulle aflevere en afgift på 25 % af ejendommens, jordens og interiørets værdi til statskassen, hvilket var et hårdt slag for mange. En krise i landbruget, som satte ind i 1920’erne, gjorde kun ondt værre.

I tiden mellem 1. og 2. verdenskrig gik op mod en tredjedel af landets største, slægtsejede godser ud af slægtens eje. Således også Hvedholm, hvor Hendrik Bille-Brahe-Selby i årene efter sin overtagelse af grevskabet i 1918 fik store udgifter for at kunne gennemføre lensafløsningens bestemmelser på Brahesminde. Den nye greve havde videreført en overdådig livsstil og havde bl.a. gennemført en kostbar ombygning af en anden af grevskabets herregårde, Steensgaard, som var hans primære hjem. Han havde i tiden op til overtagelsen oparbejdet en stor personlig gæld og forsømt at konsolidere grevskabets økonomi.

For at skaffe penge til afgiften til staten måtte først Østrupgaard (1926) og siden selve Hvedholm (1928) sælges. Det lykkedes dog foreløbigt at beholde jorderne og herregården Steensgaard, men godset var fortsat tynget af gæld. Da Henrik Bille-Brahe-Selby døde i 1937 blev også Steensgaard solgt. Fra at være et af landets rigeste godser var grevskabet Brahesminde i løbet af blot en generation opløst og dets forskellige ejendomme spredt for alle vinde.

Hvedholm i dag

Hvedholm købtes i 1928 af staten, der indrettede hovedbygning og park til et plejehjem. Dette blev lukket i 1993, hvorefter Hvedholm blev opkøbt og indrettet som herregårdshotel.

Hvedholm er i dag del af hotelkæden Danske Slotshoteller, som foruden Hvedholm omfatter herregårdene Sophiendal, Kokkedal, Gammel Vrå, Store Restrup samt grosserer-boligen Sauntehus.

Karina Poulsen

Jeg er uddannet yogalærer i hatha, yin og børneyoga og har en kropsterapeutisk træneruddannelse fra Manuvision. Jeg har elsket at brug min krop fra lille og har spillet fodbold, volley og masser af gymnastik, inden mit hjerte faldt for yoga for snart 20 år siden.

I dag lever jeg af at undervise i yoga og meditation og har mit eget studie og klinik i Vejle. Her har jeg ugentlige hold i meditation, yoga og kropsterapeutisk træning.
I min klinik har jeg ca. 400 behandlinger om året.

UDDANNELSE:
2024: Manuel Terapeut – 2 årig udd. opstart 2022 med fokus på manuel terapi, KST og anatomi
Kropsterapeut og Kropsterapeutisk Træner Manuvison ( Århus og Kbh 2 årig udd.)
Yin Yoga udd. ved 5 Elements International School of Yoga and Movements
Gravid yogalærer ved Sattva Yoga Hatha Yogalærer ved Hamsa (Simon Krohn
og Soham Johansen)
Mindfulness instruktør, AT work ved Hanne Ravn
Børneyogalærer ved Dybro, Pernille Dybro

Lidt personligt om mig:
Elsker livet, er god til at lytte og tale med andre, empatisk, positiv og ganske vild med livet omkring mig, elsker at være mor til 2 og partner til Paw. Sætter pris på
bevægelse, smil, grin og et godt glas rødvin. Stor madelsker af alt mad, vandrer gerne og elsker at rejse på både varme og kolde destinationer

Både på yogamåtten og i naturen finder vi et frirum.
Vi skal nyde vores omgivelser og alt det den byder på!

Det vil glæde mig, at have dig med på et retreat.

Yogaudstyr

Vi anbefaler af hygiejnemæssige årsager, at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:

  • Yogamåtte
  • To yogablokke
  • En yogapølle/pude
  • Tæppe(r)
  • Bælte/lign.
  • Evt. skåne underlagen / plastik stykke til at lægge under din måtte, såfremt I vælger at have sessions udenfor.

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

  • Login til egen profil
  • 24 timers vagtelefon
  • Dækning hos Rejsegarantifonden
  • Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet

Hvedholm Slot

  • 2 overnatninger
  • Indkvartering i dobbeltværelse.
    Tillæg enkeltværelse kr. 250 pr. nat.
  • 2 x morgenbuffet
  • 2 x aftensmad med kaffe/the

Yoga

  • Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga og afspænding samt meditation i henhold til program
  • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

Transport

  • Al transport er på egen hånd

Aktiviteter

  • Aktiviteter, udover de programlagte aktiviteter, er på egen hånd

Andet

  • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
  • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
  • Eventuel Sandwich til frokost på dag 2 kan købes på stedet
    (NB! Bestilles dagen før)
  • Ekstra kaffe/te kan tilkøbes
  • Tillæg enkeltværelse kr. 250 pr. nat

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top