• Restaureret gård-idyl
  • Energi-givende yoga
  • Fredfyldt natur
  • I området ved Gisselfeld Kloster

3 dages yoga retreat på idyllisk gård tæt på Gisselfeld.

Et YOGA retreat i disse naturskønne rammer i den gamle afbyggergård fra Gisselfeld Kloster er et ønske scenarie. Den oprindelige gård er fra 1800-tallet er opkaldt efter admiralinde Edele Sophie Kaas. Et rigtigt romantisk sted. Gården er omgivet af  et smukt landskab og ligger lige op til Gisselfeld Slotspark, som er en af Nordeuropas smukkeste slotsparker. Her er skøn natur og et rigt fugleliv og er stedet at gå en “søndagstur”, og fordybe sig i den flotte natur. Der er ligeledes mange seværdigheder i området.

Stedet er skræddersyet til yoga både  inde og ude. Drømmer du om stilhed, ro, velvære, dejlig yoga og fællesskab et meget hyggeligt sted, så er dette et godt valg. Du vil blive guidet fra første færd med yogaen, og  du vil mærke en ny ro,  bedre søvn og meget mere energi. Din balance bliver trænet, og du får mere styrke i dine muskler. Du bliver motiveret og udfordret, og undervisningen foregår stille og roligt. Der er også tid til dejligt samvær og en god latter.

“Every cell in this body has its own intelligence. The brain is sitting in your head, but the mind is all over the place.”
– Sadhguru

Om retreatet

Huset

Vi skal bo i dette dejlige hus fra 1932, som nu er lækkert restaureret og indrettet med øje til både historien og den moderne tid, vi lever i. Den oprindelige bygning er fra 1800 tilhørende en af datidens fine damer – en admiralinde ved navn Edele Sophie.

Husets sammensatte arkitektur bærer præg af at have været inspektørbolig med store rum og højt til loftet i den vestlige ende, og gård med plads til karle, piger samt køkken og folkestue i den østlige. Huset er restaureret og nænsomt indrettet i enkel stil med øje for detaljerne og efter tidens trends. Her er en hyggelig og hjemlig stemning med moderne fornødenheder.

Vi skal nyde vores måltider i den dejlige spisestue, en kop te/kaffe på terrasserne eller i haven, sidde i stuen til en god snak om aftenen eller i den lille “café” på 1. sal. Det er en fornøjelse, at færdes rundt i huset og nyde den ro her er – og glæde os til at gå til yoga i yoga-rummet eller ud i haven…

+-

Tir-Tors

Program

Programmet byder på 3 dejlige dage med yoga sessions, samvær og god forplejning hver dag i disse skønne omgivelser, og jeres yogalærer har sammensat et givende og alsidigt program.

I vil blive udfordret på styrke og smidighed og vil samtidigt få opbygget en bedre balance.  I vil lære mange dejlige yoga assanas – nye som måske velkendte stillinger. Yoga’en vil foregå i et af lokalerne på stedet eller udenfor på de omkringliggende græsarealer, såfremt vejret tillader.

 DAG 1:

Fra kl. 14.00 Ankomst og check in og lille rundtur
Velkomst med kaffe & kage
Kl. 16.00-17.30 Hatha Yoga – Inde eller udenfor som vejret tillader
Kl. 18.00-19.00 Aftensmad: 2 retters menu
Kl. 20.00-21.00 Måske en aftentur og derefter fælles meditation

DAG 2:

Kl. 07.30-09.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30-12.00 Foredrag, f.eks. Åndedrætslære og meditation
Kl. 12.00-15.45 Fri til aktiviteter enten på stedet eller i omegnen

Frokostsandwich kan om ønsket købes på stedet og medbringes i parken eller på tur.

Kl. 16.00-17.30 Yoga session
Kl. 18.00-19.00 Aftensmad: 2 retters menu
Kl. 20.00-21.00 Aftenforedrag – “Livet er en gave” eller anden aktivitet efter ønske

DAG 3:

Kl. 07.30 – 9.00 Go’ morgen Yoga
Kl. 09.00-10.00 Morgenbuffet
Kl. 10.30 senest Skal vi være helt ude af værelserne
Ca. kl. 10.30 – 11.30 Afslutning og farvel og tak for denne gang

Måltiderne foregår i spisestuen. Her er højt til loftet og lyst, indbydende og hyggelige med inspirerende kunst på væggene.

Der er mulighed for at nyde stille stunder på terrasse, i haven ved caféborde og havebænke eller i stuen og i Loungen på 1. sal.

*Tidspunkterne i programmet er vejledende, og der tages forbehold for ændringer.

+-

YOGA'en

YOGA’EN

Glæd dig til nogle dage hvor du vil lære at passe bedre på dig, din krop og den gode energi.

Din yogalærer vil vise dig, hvordan yoga, meditation og fokus på dig kan øge din livskvalitet. I yogaprogrammet skal vi møde forskellige stilarter som Hatha Yoga, Yin Yoga og Yoga Nidra. Alle sammen på et niveau, hvor alle kan være med. Yoga har over 800.000 asanas, så vi kan sagtens finde alternativer til dig, hvis du har brug for det. Vores undervisere har alle mange års erfaring i yoga, sundhed og livsstil som de altid deler ud af med passion, glæde og kærlighed.

Yoga niveauet tilpasses alle. Yogaen handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

 Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne. Men der er ingen tvivl om, at du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Yogaundervisning vil også tage udgangspunkt i årstiderne, cyklusser og de 5 elementer. Hvis der er fuldmåne under vores ophold, skal vi lave månehilsen. Hvis det er varmt, skal vi have fokus på det, som kan hjælpe kroppen til at køle ned, og omvendt. 

Hver dag starter vi med yoga fra ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende. 

Efter morgenmaden vil der være mulighed for at have lidt tid til sig selv; gå en tur, hvile, eller nyde nogle af omgivelserne på stedet eller i omegnen. Måske ønsker du at gøre noget sammen med nogle af de andre deltagere, måske har du lyst til at gøre det alene. Det bestemmer du. 

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af restorative og yin yoga fra ca. 16:30 til 18:00. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære. 

Om aftenen vil det være mulighed for at lade dig inspirere af yogaens filosofi eller andre livsbekræftende emner måske med inspiration fra stedet, dens historie eller andet. 

Dagene skal starte med nysgerrighed og åbenhed og sluttes med taknemmelighed. Vi glæder os til at inspirere dig.

+-

Indkvartering

Indkvartering:

Gården har 8 værelser som alle er individuelle og smagfuldt indrettede værelser, der er skabt til at slappe af i.
Der er badeværelser og separate toiletter på gangen til fælles brug.
Fri WiFi og adgang til fælles tekøkken samt gæstelounge. Lækker morgenmad, som også kan indtages i den gamle have.

+-

Området

Gisselfeld Kloster området 

Tag en gåtur i det omkringliggende skovområde, som med sit kuperede terræn og mange søer, er en af Sjællands flotteste skovområder. Skoven er rig på dyreliv, og du kan blandt andet “risikere” at se hjortevildt og fasaner, mens du nyder de smukke omgivelser. I skoven ligger restaurant Villa Gallina, som har en af Danmarks smukkeste beliggenheder. Her kan du få lækker frokost eller aftensmad, imens du nyder den vidunderlige natur.

Under dit ophold er det oplagt at besøge Skovtårnet, som ligger 4 km væk. Her kan du se mere end 25 km af den smukke sydsjællandske natur og, hvis vejret er klart, kan man være heldig at se helt til København og Sverige. Du skal dog være opmærksom på, at der skal betales for at komme en tur i Skovtårnet, og måske skal  der også bestilles tid til besøget alt afhænguigt af årstiden..
Skovtårnet er en del af Camp Adventure, og her kan man også tage en tur i klatrebanerne, hvor du bliver udfordret både mentalt og fysisk. Banerne findes i forskellige højder og længder så alle kan være med.

Gisselfeld Kloster slotspark ligger kun 500 m fra Gården, hvor både det fortryllende orangeri “Paradehuset” med tesalonen “Nattergalen” (åbent 10-17)  og det gamle traktørsted, restaurant “Villa Galina” med den smukkeste beliggenhed ved søen er et besøg værd (åbent 12-16). Her kan du nyde frokost eller kaffe i skønne omgivelser.

+-

Aktiviteter

Du kan tilbringe fritiden i de dejlige omgivelser omkring Haslev eller tage på udflugt til de omkringliggende byer og seværdigheder.

Er tiden til forlystelsespark og et oplevelsescenter, så er det også muligt mindre end 15 min. væk i bil. Vil I ud at spise kan I besøge den berømte landevejskro i Rønnede. På Rønnede Kro serveres der klassisk mad i de indbydende lokaler, der kan dateres tilbage til 1825.

Hvis du har behov for flere gode råd om aktiviteter m.m., så spørg værtsparret til råds de hjælper glædeligt med at finde det helt rette til dig.

  • Du kan tage til de små byer i området eksempelvis Faxe Ladeplads med den lystbåde havn, badestrand og vandrerute.
  • Tag ind til Haslev – Den lille stationsby
  • Tag til Bregentved Gods for en spadsere tur i de smukke parkområder
    Parken er åben for offentligheden onsdage, lørdage, søndage og helligdage fra kl. 9 til solnedgang, dog senest kl. 18.
    Det er kun tilladt at færdes på de anlagte stier. Adgangen er gratis.
    Parken kan være lukket grundet jagt i månederne september til og med januar.
  • Nyd udsigten fra 45 meters højde i Skovtårnet / Camp Adventure. Pris kr. 150,-.

Eller nyde fritiden med andre aktiviteter og afslapning på stedet:

  • Stillevandring
  • Du kan bestille en kropsbehandling hos Anni på gården. Hun tilbyder forskellige typer af behandling afhængig af hvad du har brug for. Det kan være en afstressende, beroligende eller mere dybdegående behandling for fysisk spændinger.
    Det finder I ud af gennem en samtale.
    Det kan være zone- og energiterapi behandling /Healingmassage / Fysiurgisk lymfydrænende

    1 time kr. 595,- / 1½ time kr. 895,- / 2½ time kr. 1.495,-

+-

Historien bag stedet

Opkaldt efter en admiralinde, har været inspektørbolig i mange år, og har huset gårdens mange karle og piger i sine velmagtsdage.

Huset er en del af den gamle afbyggergård fra Gisselfeld. En afbyggergård er en gård, der er udskilt fra et større landbrug. Den oprindelige gård er fra 1800-tallet og blev opkaldt efter admiralinde Edele Sophie Kaas. Den nuværende bygning er fra 1932.

Husets sammensatte arkitektur bærer præg af at have været inspektørbolig med store rum og højt til loftet i den vestlige ende, og gård med plads til karle, piger samt køkken og folkestue i den østlige.

Forplejningen er hjemmelavet og står du hver morgen op til smuk natur, og en dejlig morgenservering i form af hjemmebagte boller, frisklavet kaffe og juice. Du bestemmer helt selv om du vil nyde din morgen på værelset, i køkkenet eller ude i haven. Under opholdet er der mulighed for at forsyne sig med kaffe og frisk juice ude i den fælles gæstelounge på første sal, på alle tider af dagen.

Værelser er indrettet efter tidens trends. Der er enkeltværelser, familieværelser og det almindelige standard værelse. Foretrækker du et opgraderet værelset, der ligger over standarden, så anbefaler vi vores deluxe værelser. Alle værelser er individuelle og smagfuldt indrettet og er skabt til at slappe af i. Her er fri WiFi og adgang til fælles tekøkken samt gæstelounge. Under opholdet er der mulighed for at forsyne sig med kaffe og frisk juice ude i den fælles gæstelounge på første sal, på alle tider af dagen.

Yogaudstyr

Vi anbefaler af hygiejnemæssige årsager, at du så vidt muligt selv medbringer yogaudstyr:

  • Yogamåtte
  • To yogablokke
  • En yogapølle/pude
  • Tæppe(r)
  • Bælte/lign.

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

  • Login til egen profil
  • 24 timers vagtelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Stedet

  • 2 overnatninger
  • Indkvartering i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse kr. 400,-
  • 2 x morgenbuffet
  • 2 x middag
  • 1 x eftermiddags kaffe & kage på dag 2.
  • Kaffe og te selvbetjening

Yoga

  • Yoga sessioner med hatha yoga, yin yoga eller restorative yoga og afspænding i henhold til program
  • Dansk yogalærer
  • Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med

HVAD ER IKKE INKLUDERET?

Transport

  • Al transport er på egen hånd

Aktiviteter

  • Aktiviteter, udover de programlagte, er på egen hånd

Andet

  • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
  • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
  • Sengelinned og håndklæder skal medbringes. En pakke kan tilkøbes på stedet.
  • Frokost på dag 2 kan købes i de lokale caféer
  • Tillæg enkeltværelse kr. 400,-

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top