Næste afgang:

13. Okt 2024

Varighed:

10 dage

Aldersspænd:

21+

Programpris i kr. fra:

15.345
 • Kathmandu
 • Yoga
 • Meditation
 • Ashram
 • Pokhara
 • Himalayas bjerge
 • Autentisk kultur

10 dages yoga, ashram & eventyr i Nepal (+ ca. 2 rejsedage før og efter program)

Eventyrbyen Kathmandu, smukke templer og stupaer, ashram, yoga, wellness og meditation ved Himalayas bjerge

Tag med på en eventyrlig yogarejse, hvor du vil få et enestående indblik i den fascinerende nepalesiske kultur og dyrke yoga i landet, hvor det er blevet udøvet i et par tusinde år.

Du vil opleve at bo i Ashram og blive undervist i yoga og meditation, og dyrke yoga til udsigter, man ellers kun kan drømme om!

På denne rejse kan du fordybe dig i yogaen og den spirituelle verden og samtidig se noget mere af vidunderlige Nepal, få adventuresuset i maven og oplevelser på alle planer.
I mytiske og fortryllende Kathmandu vil du opleve buddhistiske og hinduistiske eventyrtempler, gammel historie og traditioner som begravelsesritualer – samt en levende gudinde. En helt særlig oplevelse venter dig på den skønne yoga ashram i bjergene udenfor Kathmandu med nepalesisk lærer og internationale deltagere.

Efter opholdet på Ashram tager vi bl.a. til til den skønne by Pokhara med den smukke sø. Her vil både Himalaya bjergene og Pokhara Valley brede sig ud for dine øjne. Og vi skal naturligvis ud på en sejltur på smukke fredfyldte Lake Phewa…

”The body is your temple.
Keep it pure and clean for the soul to reside in.”
~B.K.S. Iyengar

Kathmandu

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Et eventyr tager sin begyndelse. Måske med et par glade sommerfugle i maven tager du fra København til Kathmandu i Nepal.

Dag 2: KATHMANDU

Så snart vi lander i Kathmandu, kommer fornemmelsen af at træde ind i en helt anden verden. Vores dejlige mangeårige samarbejds-partner, Anish og hans team står klar til at byde jer velkommen og køre jer til det skønne hotel i det centrale Kathmandu, hvor I vil have den første overnatning. Her er alle bekvemmeligheder og både haveareal og pool. Om aftenen venter et traditionelt nepalesisk måltid.

+-

Dagene 2 - 3

Dag 3: KATHMANDU
Smukke templer, de rødklædte munke og en levende Gudinde

Sightseeing i den eventyrlige hovedstad, Kathmandu. I vil opleve de farverige og smukke bygninger, de charmerende gader, arkitektoniske monumenter, religiøse templer, gammel historie og byens andre store attraktioner. I besøger Swayambhunath stupa, kendt som abetemplet, efterfulgt af Durbar Square, som er den levende gudinde Kumariens hjem. Hun er et særligt varetegn for byen, og historien om, hvordan disse gudinder udvælges og lever, er meget fascinerende og gør indtryk på mange mennesker. Måske er I også heldige at se hende i et af vinduerne.

I skal se guddommelige steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste, besøge Bhaktapur, en rigtig middelalderby, som vil give jer følelsen af at gå rundt i fortiden. Her kan I om muligt opleve en af Nepals mange andre traditioner, nemlig kremeringprocessen. Normalt er dette en privat og familiær affære, men man kan sommetider oplevet dette ritual med egne øjne. En oplevelse, der fæstner sig hos de fleste længe efter.

Swyambhunath er en helligdom, der også er kendt som abetemplet og en meget vigtig helligdom for buddhister. Det er en 2500 år gammel stupa beliggende på en bakke ca. 77 m over jordoverfladen og med udsigt over Kathmandu-dalen. De malede øjne på alle fire sider af tårnet repræsenterer Buddhas øjne, der er altseende og aldrig hviler men holder øje med menneskers handlinger. Der er to buddhistiske klostre i komplekset og et tempel for Haratima, hvor både buddhister og hinduer dyrker deres religion.

Kathmandu Durbar pladsen er et vigtigt spirituelt sted i centrum af Kathmandu. På vejen besøger I Hanuman Dhoka, det historiske kongeslot i Kathmandu opkaldt efter abeguden Hanuman. Det var tidligere sæde for kongefamilien, og Nepals gamle konger blev kronet inde på gårdspladsen. Her finder man også en statue af Kong Pratap Mall siddende på en stensøjle foran bygningen samt Jagannath-templet fra middelalderen. Inden for gåafstand finder du også det høje tempel i Taleju fra 1549, den store stenstatue af Kal Bhairav (guden for ødelæggelse), den store klokke og den store tromme, samt den hinduistiske gud Shiva og hans kone gudinden Parvati, der begge ses kiggende ud ad vinduet.

Vi besøger også Kumari-templet, den levende gudindes opholdssted. Kumari betyder den jomfruelige pige. Hun er udvalgt fra en buddhistisk familie. Bygningen har overdådigt udskårne træbalkoner og vinduesskodder. Til sidst besøger vi et meget interessant tempel, Kasthamandap, som menes at være bygget af én enkelt træstamme. Navnet Kathmandu stammer oprindelig fra dette tempel.

Vi nyder middag og lidt yoga/meditation/afslapning på hotellet inden sengetid.

+-

Dag 4 - 6 Ashram

Dag 4-6: YOGA ASHRAM & udflugter

Dagen begynder med YOGA og efter morgenmad kører vi til vores Yoga Ashram, Nepal Yoga Academy, som ligger i bjergene udenfor Kathmandu. I bliver budt velkommen og indkvarteret. Her venter et spændende ophold med nepalesisk yogalærer og internationale deltagere.

Dette dejlige Ashram er et anerkendt sted, hvor man både praktiserer yoga, meditation, tilbyder spa alt sammen med henblik på at udvikle og vokse spirituelt. Vores Ashram er en oase af ro og er en kombination af moderne faciliteter og traditionel, spirituel enkelhed. Så programmet siger YOGA, meditation, bevidst vejrtrækning, udstrækningsøvelser m.v.

I kan eksempelvis også glæde jer selv med kropsmassage, ayurvedisk massage, dampbad, detox & detox-teori eller måske filosofiske drøftelser, Kirtan (sange), Surya Namaskar teori, vejrtrækning, Sirodhara, Laghu Shankha prakshalan, Kunjal, Neti-yoga og meditation.

Atmosfæren ude og inde og denne skønne natur vil få de fleste til at genvinde ro og den naturlige balance i krop, sind og sjæl med afstand til hverdagens stress og gøremål.

Eksempel på program i yoga Ashram:

Dag 4 Ankomst til Ashram
Besøg Bhaktapu
Aften Yoga / Meditation
Dag 5 Morgen Yoga
Hike til ChanguNarayan Temple
Aften Yoga / Meditation
Dag 6 Morgen Pranayama & Yoga
Check ud af Ashram
+-

Dag 5

Og om dagen tager vi på sightseeing:

Byen Bhaktapur ligger 12 km øst for Kathmandu og Patan. Så snart du kommer ind ad porten til Durbar pladsen, vil du blive imponeret over bygningerne for øjnene af dig. Det store palads med 55 vinduer er overvældende i sin bredde og med de smukke porte – Løveporten og Den Gyldne Port. Komplekset omfatter også Batsala-templet, templet ”den gøende klokke”, Pasupatinath-templet, statuen af ​​Kong Bhupatendra Mall på en stensøjle samt et offentligt bad.

På vores spadseretur kommer du til endnu et stort torv, og her finder du Nepals højeste tempel Nyatapola, som betyder 5 lag, dvs. fem etager, der symboliserer fem grundlæggende elementer i naturen, nemlig vand, vind, ild, jord og himmel. Det er bygget i 1702 af kongen Bhupatendra Malla og er det højeste pagodetempel i Nepal, en arkitektonisk perfektion og kunstnerisk skønhed.
Ved siden af ​​Nyatapola ligger et andet gigantisk tempel i tre etager bygget i 1718. Dette tempel er tilegnet Bhairavnath, terrorens gud. Flere fantastiske templer vil dukke op på din tur.

Vi tager en vandretur rundt i lokalområdet og besøg i Chanunarayan-templet eller du kan blive på yoga ashram – måske med SPA.

Chanunarayan er det ældste tempel, der er tilegnet Vishnu. Det blev bygget i begyndelsen af ​​det 5. århundrede for enden af ​​den lange bjergryg, der løber et langt stykke ind i dalen. Templet ligger ca. 20 km nordøst for Katmandu i fugleflugtslinje og kan prale af den mest storslåede udsigt over Katmandu-dalen med Himalayas bjerge i baggrunden. Chanunarayan er et vigtigt historisk og helligt sted, hvor man bl.a. kan se det største antal af de fineste stenskulpturer, der stammer helt tilbage fra det 5.-9. århundrede.
Desuden findes der en smuk og imponerende have på stedet.

+-

Trishuili/Sarangkot

DAG 6: Lokal landsby & Trishuli River – YOGA ved flod og lokalsamfund

Vi kører videre til Trishuli-floden og besøger det nepalesiske lokalsamfund her.

Om aftenen har vi YOGA på vores hotel eller på flodbredden.

Trishuli er opkaldt efter Shivas trefork (trishuli). Shiva, der er den mest magtfulde gud i den hinduistiske gudeverden, stak ifølge legenden sin trefork i jorden et sted højt oppe i Himalaya-bjergene ved Gosaikunda for at skabe tre kilder. Kilderne skulle tilsammen danne udspringet til floden. Herfra stammer dens navn Trishuli.

Vi bor denne nat på et River Camp hotel, som I vestlige øjne er af moderat standard, men det kaldes Deluxe i Nepal.

DAG 7: Dagen begynder med Yoga på bredden af Trishuli floden & Pokhara

Herefter kører vi til Pokhara

Fra landsbyens idyl går vi mod Nagarkot, en lille bjergstation 2 km øst for Kathmandu. Turen på den snoede vej tager ca. halvanden time og fører os til den mest spektakulære udsigt over Himalaya, du kan forestille dig. Nyd naturen om aftenen og gå tidligt i seng, for vi skal tidligt op i morgen. Vi skal nyde den storslåede solopgang fra Nagarkot, som er en oplevelse for livet. Hvis vejret tillader det, kan du se ud over hele Mount Everest-området. Du kan se Manaslu, Ganesh Himal, Gourishankar og Langtang.

Vi skal bo en nat på det super dejlige Himalayan Front Resort beliggende med den mest fantastiske udsigt til Himalaya bjergene.

+-

Dag 8 - 9

Dag 8 – 9: POKHARA

Efter morgenmaden skal vi sejle en tur på Phewa-søen og spise frokost på bredden, mens vi nyder de smukke omgivelser. Efter frokost er der bytur i Pokhara, hvor der også er tid til en opdagelsestur i byen på egen hånd.
Klokken 16 tjekker vi ind på  Temple Tree Resort & Spa i Pokhara.

Pokhara, Nepals næststørste by er en smuk og rolig forandring fra Kathmandu. Som porten til Annapurna-regionen har byen en fantastisk udsigt over bjergkæden og er omgivet af frodige grønne skove, der strækker sig hen imod bjergets fod. I hjertet af byen ligger Phewa-søen. Her har vi chancen for at opleve den smukkeste solopgang i Sarangkot med et helt fantastisk syn over Himalaya bjergene og dalen. Du kan nyde en spadseretur langs bredden, der er fuld af skovturs områder og lækre restauranter. Man kan også leje en lille robåd for at sejle ud og besøge Taal Barahi-templet, der er beliggende på sin egen lille ø.

Det omkringliggende område byder på gode heldagsture op til Shanti stupa med udsigt over Phewa-søen eller Sarangkot, hvor paragliderne kan ses højt oppe på himlen, når de starter den første tur mod jorden. Inden for Pokharas bygrænse finder vi det underjordiske Devi-vandfald med et smukt tempel omgivet af udsmykkede udskårne trapper.

Efter sejlturen på Phewa søen, kan du vandre op til den berømte fredsstupa, World Peace Pagoda, der er bygget af buddhistiske munke. Den er placeret på en bakke med udsigt over Phewa Lake, da de syntes, at det er det mest perfekte sted at se solnedgangen.

Vi nyder en dejlig nepalesisk middag sammen med kulturelt indslag, som afslutning på nogle mindeværdige dage.

Dag 9:

Vi flyver tilbage til Kathmandu. Og herefter har vi mulighed for at nyde turistmekkaet Thamel, hvor der er tid til en tur rundt i Thamel, den livlige bydel, som er stedet for shopping i stor stil og rummer restauranter og natteliv. Butikker og markeder sælger alt fra tøj, smykker, håndværk, trekkingudstyr farverige smykker til trekking udstyr, souvenirs og meget mere. Eller måske du foretrækker at bruge eftermiddagen til afslapning.

Vi bor igen på Malla Hotel i Kathmandu på vores sidste aften.

+-

Dag 8 -9

DAG 10:

Check ud kl. 11 og transfer til lufthavnen for hjemrejse til Danmark med mange vidunderlige minder om skønne Nepal og dets folk.

+-

Fortsæt rejsen

Fortsæt din rejse

Er du ikke helt færdig med at rejse kan du vælge at forlænge din rejse med en ekstra yoga uge, trekking til Poon Hill, til Nationalparken, lave frivilligt arbejde eller tage til Tibet og/eller Bhutan mulighederne er mange …

+-

Kristine Lysdahl

Kristine er en sprudlende og initiativrig rejseentusiast med de smittende positive briller på livet. Hun har nogle års erfaring fra fitness verdenen og et par års erfaring med yoga. Kombinationen passer perfekt til denne rejse, hvor vi skal opleve og dyrke yoga undervejs i hele programmet…

Om yoga baggrund:

“Tilbage i 2022 gik endnu en drøm i opfyldelse, da jeg drog til Indien for at uddanne mig som yogainstruktør, så jeg forhåbentligt kunne videregive det nærvær og den forbundenhed, yoga’en giver mig. Siden da har jeg undervist både nybegyndere og øvede i alt fra et energisk Flow til en rolig Yin samt guidet i forskellige meditationer. Jeg har undervist både rundt i verden, mens jeg har rejst, herunder også som frivilligt arbejde samt derhjemme til egne yogaevents og i de fitnesscentre jeg har arbejdet i”.

“I oktober til december 2023 var jeg tilbage på min yoga skole, for at undervise, assistere og lære endnu mere om alt, hvad yoga’en kan, og jeg ser frem til endnu mere læring i fremtiden”.

Kristine har en 200 timers YTTC i Indien hos Trimurti Yoga (Registered Yoga School from Yoga Alliance). På uddannelse læres stilarterne Hatha, Vinyasa og Ashtanga (herunder de tilhørende flows). 

“Jeg har stået for omkring 150 undervisningstimer siden jeg blev uddannet i december 2022. Disse timer er fordelt på frivilligt og aflønnet undervisning ude i verden (herunder to måneder i Indien) samt egne yogaevents, og undervisningstimer i FitnessX i Danmark. Jeg har ligeledes inkluderet kakaoceremonier, og forskellige meditationer  i min undervisning.
Jeg har også erfaring i undervisning i Yin Yoga”. 

Om fitness instruktør baggrund:

Fra september til november 2021: Gennemførte uddannelsen Fitnessinstruktør Level 3 EREPS (EREPS – European Register of Exercise Professionals) hos europæiske Sport&People – World class fitness education.

Uddannelsen foregår over 6 weekender (ca. 10 timers uddannelse pr. weekend fordelt på praksis og fagligt samt selvstudie og lektier). Man lærer bl.a. om anatomi, kost, opbygning af trænings programmer herunder et dybere indblik i styrkeøvelser og konditions træning.

Kristine har undervist i FitnessX i Aarhus og i KCS Motion i Skive. 

Kristine fortæller om sig selv:

“I begyndelsen af 2022 opsagde jeg min lejlighed og mine jobs og pakkede alt jeg ejede i kasser. Jeg krammede familie og venner på gensyn, tog en taske på ryggen for at rejse alene ud i verden, uden en returbillet – uden planer. Kun med en mavefornemmelse af, at det var det rigtige at gøre, uden helt at vide hvad der ventede mig. Og hvilken rejse det blev…

Her 2 år efter rejser jeg stadig rundt – jeg har lige været i Thailand og er nu på Bali – med utallige oplevelser, kulturmøder, erfaringer, nye relationer og minder for livet med mig, og har i den grad fundet ud af, hvorfor min mavefornemmelse sagde som den gjorde; at vi med et åbent sind og hjerte, har vi så mange muligheder i denne verden i mødet med dén og med os selv. En læring jeg mærker så stor en tilknytning til, at jeg vil gøre mit bedste for, at skabe mulighederne for, at andre kan få lov til at gøre det samme”.

Denne drøm kan nu udleves med de kommende eventyrer hos Adventure Heart & Health, hvor vi med to af mine yndlingsbeskæftigelser – yoga og rejser, sammen vil skabe indre og ydre oplevelser. Selv har jeg i mange år haft en stor kærlighed til yoga, hvor min interesse bare voksede fra hver gang jeg havde været til en time. Jeg mærkede, hvilket nærvær det gav mig, til mig selv og min energi.

Coaching uddannelse:

“I sommeren 2024 bliver jeg certificeret life coach hos Jay Shetty, og har dertil min egen virksomhed, hvor jeg bl.a. udbyder coaching. En viden jeg glæder mig til at bringe med videre rundt på min livsrejse for forhåbentligt at kunne være med til, at endnu flere mennesker får det bedste ud af dem selv, og det liv vi har.


Jeg glæder mig meget til at møde dig på rejsen. 

  10 dage

  Ankomst

  13. Oct 2024

  Hjemrejse

  22. Oct 2024

  Kommentar

  Kr. 15.345

  Bestil nu

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

  Inkluderet i basispakken

  • Log in til egen profil
  • Afhentning i lufthavn og transfer til hotel
  • Transport med turistbusser og private køretøjer under programmet
  • Transfer til lufthavnen i Nepal
  • Bidrag til Rejsegarantifonden
  • 24 timers vagttelefon
  • Råd og vejledning omkring visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.

  Nepal

  • Indkvartering i dobbelt-værelse med morgenmad i Kathmandu & Pokhara
  • Indkvartering på Ashram i dobbeltværelse med 3 måltider
  • Morgenmad på hoteller samt de fleste aftensmåltider
   (NB! Men ikke i Pokhara, hvor vi går ud på en af de mange restauranter!)
  • Engelsktalende tour guide på sightseeing
  • Yoga retreat med certificeret yogalærer
  • Yoga ved foden af Himalaya & flodbredden
  • Alle statslige skatter

  Pokhara tur

  • Tidlig morgenkøretur til Sarangkot
  • En sejltur på Pokhara turen

  HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

  Transport

  • Flybillet ca. kr. 9.000-12.000.
   Vi sørger gerne for bestilling af fly

  Forsikring

  • Rejseforsikring
  • Sygdomsafbestillingsgebyr

  Visum og vaccinationer

  • Visum til Nepal ved ankomst ca. USD 30
   NB! Blanket udfyldes hjemmefra og indleveres og betales direkte ved ankomst!
  • Vaccinationer

  Andet

  • Frokost Kathmandu & Pokhara
  • Alle restaurantbesøg
  • Drikkevarer og drikkepenge
  • Personlige fornødenheder
  • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

  Hvad er inkluderet I rejsen?

  Nepal har et areal på 140.800 km² og en befolkning på omkring 28,5 millioner mennesker. Det meste af Nepal er bjergområder, og kun 30 % af landet er til at opdyrke, hvilket betyder, at befolkningstætheden er stor i lavlandsområderne.
  Nepal var længe isoleret fra omverdenen, da det bjergrige landskab gjorde det svært at etablere andre veje end vanskelige karavaneruter mod Tibet. Men i 1950’erne, med indisk støtte, blev de første vejforbindelser og handel med Indien etableret.
  Nepal er et land med forbavsende ekstremer. Det er landet med verdens højeste bjerge, heriblandt Mount Everest, der tårner sig majestætisk, snedækket og forrevet op over de frugtbare og tætbefolkede lavlandsområder. Der er store skove med meterhøje rododendrontræer, hvor tigeren og næsehornet hører hjemme, strømmende floder, lange gletsjere og frodig jungle. Det er ikke underligt, at nepaleserne stadig betragter Himalaya som et helligt sted og som en bolig for guder og hellige. Selv i dag er der bjerge, som ikke må bestiges, da de bevares som hellige steder.
  Det nepalesiske flag er i øvrigt det eneste flag i verden, som ikke er rektangulært. Flaget er derimod opbygget af to separate vimpler.

  Nepal ligger mellem Indien i øst, vest og syd og Tibet i nord. Landet kan inddeles i tre naturgeografiske zoner: de sneklædte bjerge mod nord, hvor Mt. Everest ligger på grænsen mellem Tibet og Nepal, den centrale del af landet fyldt med bakker og det tætbefolkede og frugtbare lavland.

  Der er visumpligt ved indrejse til Nepal. Man får udstedt et visum på den nepalesiske ambassade i København inden afrejse. Det koster ca. 30 USD, og man skal medbringe to pasfotos. Søger man andet end turistvisum, kan dette kun fås i Nepal efter indrejse.

  Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder inden indrejse.

  En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

  Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

  I Nepal bor man på hostel, på et Ashram center og i telte ved flodbredden.

  Lige som andre lande med bjergregioner varierer klimaet i Nepal efter højdeforhold. Bjergområderne mod Himalaya har et arktisk klima, hvor temperaturen sjældent kommer over 6C. Luften er uhyre tør, himlen er ofte skyfri, og der er voldsomt store temperatursvingninger. Om sommeren kan der eksempelvis være snestorme den ene dag og 28C den næste. De lavere beliggende dale og sletter har et subtropisk eller tropisk klima, hvor sommermonsunen til tider kan være meget heftig.

  Det nepalesiske køkken er ofte præget af det indiske køkken, dog uden så mange råvarevariationer. Nepalesisk mad er enkelt, men velsmagende og nærende. Eksempler på nepalesisk mad kunne være: Thali som er fem til syv små krydrede retter, hvor ris og sprøde majsflager bliver serveret til. Dal Bath er en populær ret i Nepal, og den består af linsesuppe, ris og grøntsager i karry. En nationaldrik i Nepal er te (chai) med mælk og masser af sukker.

  Valuta:
  Nepal: 1 DKK = ca. 15 NPR (nepalesiske rupees)

  Vestlig valuta (USD, EUR) kan normalt veksles til den lokale valuta, og der kan hæves kontanter i banker. Visse steder er det dog kun muligt at hæve med at MasterCard eller Visa.

  (Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

  Nepal:
  Dansk tid + 4.45 timer (vintertid)
  Dansk tid + 3.45 timer (sommertid)

  Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
  https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

  Der findes internet på turen, men det er ofte meget langsomt. Der er internetcaféer i Kathmandu og Pokhara.

  Det officielle sprog i Nepal er nepali, der tales af ca. halvdelen af befolkningen, men som størstedelen forstår. Nepali skrives med devanagari, som er det mest udbredte indiske alfabet. Endvidere tales der over 100 andre sprog.

  Størstedelen af befolkningen i Nepal er hinduer, og hinduismen var statsreligionen indtil 2006. Buddhismen har dog også en stor rolle i Nepal, og begge religioner har i årevis levet side om side under gensidig påvirkning og samhørighed.

  Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

  Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll to Top