• Yoga
 • Lokal mad
 • Sigiriya
 • Templer
 • Krydderurtehave
 • YALA nationalpark

12 DAGES YOGA, WELLNESS & EVENTYR I SRI LANKA

12 dages yoga, wellness og eventyr i Sri Lanka. Yoga er et ældgammelt hindu system, som stammer fra Indien. I yoga træner man for at opnå en fysisk, mental og åndelig disciplin. Formålet hermed er at opnå en tilstand af indsigt og sindsro, mens man mediterer over hindu opfattelsen af guddommelighed eller Brahma. Yoga er knyttet til meditation, som den praktiseres inden for hinduisme, jainisme og buddhisme. Glæd dig til Fantastik yoga, wellness og eventyr i Sri Lanka.

Du skal på en uforglemmelig rundrejse med oplevelser ud over det sædvanlige. Du skal bla. opleve en spændende yoga-lektion der kommer til at foregå på Sigiriya-klippens bjergside. Det bliver en oplevelse for livet, for ingen anden gruppe har nogensinde gjort noget lignende. Fæstningen på toppen af Sigiriya-klippen – Kong Kasyapas klippefæstning fra 400-tallet. Gå en tur i skyggen af den fantastiske spejlmur, der danner vestsiden af Sigiriya og er lamineret med hundrede meter af kunstnerisk graffiti.
Dambullas huletemper, Det Gyldne Tempel rummer nogle af verdens mest unikke tegninger i de fem storslåede konstruktioner i form af disse huletempler, der udgør Dambullas Gyldne Tempel. Du skal besøge lokale marked for at købe friske grønsager, fisk, kød eller fjerkræ. Marked hvor en masse grøntsager, bladgrønt, frugt, friske krydderurter og krydderier er fristende lagt frem i lange, farverige rækker.

ELLA er kendt som alles yndlings-bjerglandsby, denne by er udgangspunktet for mange trekking-ekspeditioner til omegnens bjerglandskab. Nogle af højdepunkterne, du kan opleve i Ella, er Ella Gap, Ravana Falls, Little Adam’s Peak og Bambaragala Peak, men der er også mange andre dejlige gåture med en fantastisk udsigt.
Du skal opleve Yala Nationalpark, de sædvanlige beboere i nationalparken omfatter elefanthjorde, dovendyr, hjorte, sjakaler, et fantastisk fugleliv samt det højeste antal leoparder i verden. Oplevelsen foregår i Jeep så man rigtig kommer tæt på dyrene.

 

“Yoga er jeg’ets rejse gennem jeg’et til jeg’et”  – Bhagavad Gita

Dag 1

AFREJSE FRA DANMARK

+-

Dag 2

SRI LANKA – DAMBULLA

Yoga på Ayurveda Resort

Ved ankomst Colombos Internationale Lufthavn, bliver I budt velkommen til Sri Lanka af vores partner og kørt til resortet i Dambulla (turen tager ca. 30 minutter), hvor I har 3 overnatninger.

Efter check-in på Amuna Ayurveda Resort, kan I slappe af og lære resortet at kende, inden I skal have jeres første yoga-session. 

Middag og overnatning på Amuna Ayurveda Resort.

+-

Dag 3

DAMBULLA

Massage, ayurvediske behandlinger, Hiriwadunna

Dagen starter med yoga, efterfulgt af morgenmad.

I løbet af de tre dages ophold på Amuna Ayurveda Retreat, får du følgende ayurvediske behandlinger:

 • Én gang Sambahana –  Kropsmassage
 • To gange Abyanga – Hovedmassage
 • Én gang Pinda Sweda – Foryngende massage af ryg og rygrad med urter
 • Én gang Shirodhara –  Kropsmassage med vegetabilsk olie
 • Tre gange Avgaha Sweda  – Særlige bade, der er ideelle til at rense huden

Om eftermiddagen kan du nyde en spadseretur i en landsby i Habanera-området (omkring 30 minutter køretur).

Hiriwadunna – som landsbyen hedder – er typisk for livet i en sri lankansk landsby. Med andre ord er der tale om en eventyrlig oplevelse fyldt med fuglesang og med fiskere, der bærer på deres net og stænger, mens de beder til gud om at få en god fangst af fisk – og måske en gang imellem en enkelt krokodille, der ligger og hygger sig på stranden. Du kan være helt sikker på, at der er rigeligt med fugle og sommerfugle, da en velsignelse af ”de bløde vinger” hører med til det, Hiriwadunna tilbyder. Gå lidt rundt med en af de lokale farmere, før du vælger nogle grønsager, og hjælp så eksperterne med at tilberede dem. Du kan også hoppe på en oksekærre og rasle en tur hen ad grusvejen i en fantastisk sightseeing, som du vil huske hele livet.

Tilbage på resortet kan I nyde en afslappende aften.

Middag og overnatning på Amuna Ayurveda Retreat.

+-

Dag 4

UDFLUGT TIL SIGIRIYA-KLIPPEN

Klatring, fæstning, verdens naturarvs monument

Vi skal meget tidligt af sted i dag og skal have vores personlige yogamåtte med os. Dagens spændende yoga-lektion kommer nemlig til at foregå på Sigiriya-klippens bjergside. Det bliver en oplevelse for livet, for ingen anden gruppe har nogensinde gjort noget lignende. Der bliver serveret en let medbragt morgenmad efter yogaen. Herefter kan gruppen klatre op til fæstningen på toppen af Sigiriya-klippen. (Der er ca. 20 minutters kørsel fra resortet til fortet).

Fæstningen på toppen af Sigiriya-klippen – Kong Kasyapas klippefæstning fra 400-tallet og et verdens naturarvs monumenter – Sigiriya – kan ikke alene prale af sri lankansk ingeniørarbejde og byplanlægning fra oldtiden, men også af at være et af de fineste monumenter inden for kunst og kultur. Træd ind gennem porten med de gigantiske ”løvefødder”, der overskuer den symmetriske kongelige have nedenfor, og oplev den overdådige pragt, der engang dominerede denne klippefæstning. Omgivet af volde og voldgrave er ”løveklippen”, der ligner den mytologiske ”Gudernes by”, dekoreret med kalkmalerier, der ligner de malerier i Gupta-stil, der er fundet i Ajanta-hulerne i Indien. Gå en tur i skyggen af den fantastiske spejlmur, der danner vestsiden af Sigiriya og er lamineret med hundrede meter af kunstnerisk graffiti.

Tag en slentretur ind i det smukke museum nedenunder og begiv dig ud på en episk rejse gennem fortiden for at se, hvordan fæstningen rejste sig over befolkningen med sit palads, sine damme og vandingssystemer, som pumpede vand helt op til toppen af bjerget ved hjælp af et smart hydraulisk system. Det er bare en enkelt detalje i den store konges mesterværk, der fik folk i Asien til at måbe af beundring igennem mange århundreder.

Sluk tørsten med en forfriskende konge-kokosnød, når du kommer ned fra klippefæstningen.

Vi tager tilbage til resortet.

Se, hvordan man laver mad i Sri Lanka med økologiske opskrifter, der er unikke for landet.

Følg med, når det demonstreres, hvordan man tilbereder råvarerne på typisk sri lankansk facon, og prøv at smage på det lækre måltid bagefter. Der er en omfattende menu at vælge imellem, alt efter hvad du har lyst til lige netop denne dag. Prøv selv sammen med en erfaren og veloplyst instruktør at lære de små detaljer i tilberedningen, der sørger for at bevare madens næringsværdi og den autentiske smag. På den måde bliver måltidet ikke alene en nydelse, men også godt for helbredet.

Om eftermiddagen er der yoga og meditation.

Middag og overnatning på Amuna Ayurveda Retreat.

+-

Dag 5

SRI LANKA – KANDY

Kultur, templer og krydderurtehave

Efter morgenmaden checker vi ud fra resortet og tager videre til Kandy (ca. to en halv times kørsel). På vejen besøger vi Dambullas Gyldne Huletempel og en krydderurtehave i Matale.

Dambullas HULETEMPEL Før man nærmer sig byen Dambulla, kommer man til en klippehule – et Tempel, som mange Sri Lankanske konger har værdsat lige siden det 1. århundrede f.vt. Det Gyldne Tempel rummer nogle af verdens mest unikke tegninger i de fem storslåede konstruktioner i form af disse huletempler, der udgør Dambullas Gyldne Tempel. Læg særlig mærke til de udsøgte hulemalerier, der udsmykker væggene omkring de 150 statuer af Buddha. Lige før du går ind i templet, skal du kigge op på den gigantiske Buddha-statue, der glitrer i guld i et landområde, som i dag er knudepunkt i Sri Lankas økonomiske og kulturelle opsving.

På vejen til Kandy gør vi holdt i Matale og besøger en krydderurtehave. Her får vi vist, hvordan krydderierne kan anvendes, ligesom vi følger fremstillingen af urtemedicin. Herefter nyder vi en typisk Sri Lankansk frokost.

Derefter  tager vi videre til Kandy og checker ind på Samadhi Meditation Center.

Vi nyder et meditationsforløb ude i det fri, hvor ro og stilhed vil give en skøn ramme til at afslappe og berolige sjælen. Vi lægger måske allerede mærke til en indflydelse på vores krop og sind, som siges, at lede henimod mere produktivitet og harmoni i ens liv.

Videnskabelige studier viser, at denne form for afslapning, fokus og koncentration på sig selv i nu’et hjælper til at forbedre både éns stofskifte, puls, åndedræt og kemi i vores hjerne. Vi kan arbejde med vores mentale tilstand. Ved hjælp af træning kan man eksempelvis forbedre sin hukommelse, så man har lettere ved at tilegne sig viden. Mange mennesker, der lider af stress eller har smerter, har haft stort udbytte af at benytte meditation til både fysiske og mentale udfordringer. Med et mere fredfyldt sind bliver éns søvn forbedret, så den bringer mere hvile og en dybere søvn.

Middag og overnatning på Samadhi Meditation Centre.

+-

Dag 6

UDFLUGT TIL TEMPEL I KANDY

Buddhistisk tempel, relikviet af Buddhas tand, traditionsfyldt show

Efter den daglige morgenyoga er der morgenmad.

Herefter tager vi på tur for at besøge templet i Kandy.

SRI DALADA MALIGAWA ELLER TEMPLET FOR RELIKVIET AF DEN HELLIGE TAND er et buddhistisk tempel i Kandy, Sri Lanka. Det findes i en af bygningerne til det kongelige palads, der stammer fra det tidligere kongerige Kandy, og rummer relikviet af Buddhas tand. Siden oldtiden har relikviet spillet en vigtig rolle i den lokale politik, fordi man mener, at hvem der end besidder relikviet, også besidder retten til at styre landet. Kandy var de Sri Lankanske kongers sidste hovedstad og er et verdensarvs-sted, hovedsagelig på grund af templet.

Bhikkhuer (munke) fra henholdsvis Malwatte- og Asgiriya-ordenen leder den daglige bøn i templets indre rum. Højtideligheden afholdes tre gange om dagen: ved daggry, ved middagstid og om aftenen. Om onsdagen foretages en symbolsk afvaskning af relikviet med Nanumura Mangallalya, et urteafkog fremstillet af parfumeret vand og velduftende blomster. Dette hellige vand, der menes, at besidde helsebringende egenskaber, uddeles blandt de tilstedeværende.

Efter besøget i templet begiver vi os på vej tilbage til resortet for at slappe af, så vi er klar til næste oplevelse.

Vi runder aftenen af til rytmerne af et traditionsfyldt show med musik og trommelyd, der ligeledes vidner om Sri Lankas kulturhistorie.

Middag og overnatning på Samadhi Meditation Centre.

+-

Dag 7

SRI LANKA – HAPUTALE

Yogaundervisning, lokale markeder og mad

Efter morgenmaden checker vi ud fra resortet og tager til Kandy station, hvor vi stiger på toget til Haputale (ca. 4,5 timers rejse).

Vi hopper på et noget larmende tog, der rygende og hvislende baner sig vej gennem grønne dale i dette bjerglandskab. Overalt ser vi vandfald og floder gennemskære terrænet og teplukkere i flotte kulørte sarier.

Vi har yoga-lektion midt i en teplantage og slapper af og får ro i krop og sjæl. Herefter fortsætter vi til Melheium resort og checker ind.

Middag og overnatning i Melheium.

+-

Dag 8

SRI LANKA – HAPUTALE

Lokale marked, friske råvarer og lokale krydderier

Dagen starter med yoga, efterfulgt af morgenmad.

Vi tager ind til det lokale marked for at købe friske grønsager, fisk, kød eller fjerkræ. Vi tager en slentretur gennem det traditionelle ”Pola” eller marked, hvor en masse grøntsager, bladgrønt, frugt, friske krydderurter og krydderier er fristende lagt frem i lange, farverige rækker. Efter at vi har handlet ind til vores sunde måltid, sætter vi kursen mod en lerklinet hytte på toppen af et bjerg.
Her skal vi se maden blive tilberedt af de friske råvarer og lokale krydderier i terra cotta-kar på et brændefyret ildsted. Vi nyder et autentisk Sri Lankansk måltid serveret på bananblade.
Om eftermiddagen er der yoga på resortet.
Middag og overnatning på Melheium resort.

+-

Dag 9

TALLALA

Yala Nationalpark, bjerglandsby og Safari

Dagen starter med yoga, efterfulgt af morgenmad. Derefter checker vi ud og kører videre til Tallala via Ella (ca. 3 timers kørsel).

ELLA er kendt som alles yndlings-bjerglandsby, hvor man gerne slapper af efter rejsens strabadser. Beliggende kun 8 km fra Bandarawela er denne by udgangspunktet for mange trekking-ekspeditioner til omegnens bjerglandskab. En smagsprøve på det betagende landskab får du ved bare at gå en tur ud i Ella Motels have, hvor det virker, som om man står på kanten af verden, og alting synes at forsvinde for fødderne af én. Nogle af højdepunkterne, du kan opleve i Ella, er Ella Gap, Ravana Falls, Little Adam’s Peak og Bambaragala Peak, men der er også mange andre dejlige gåture med en fantastisk udsigt.

Du kan også besøge den berømte Ella by eller broen med de ni buer.

Vi tager videre til Tallala, hvor vi checker ind på Tallala Retreat.

Der er igen meditation om aftenen.

Middag og overnatning i Tallala Retreat.

+-

Dag 10

UDFLUGT TIL YALA NATIONALPARK

Elefanthjorde, dovendyr, hjorte, sjakaler, et fantastisk fugleliv, leoparder

Tidligt om morgenen tager vi til Yala Nationalpark for at nyde en morgen på safari.
YALA NATIONALPARK er med sine 1259 km2 græsarealer, buskadser, dale og klitter midtpunktet for dyrelivet i Sri Lanka. Når jeep’en rumler ind gennem de gigantiske porte til Yala Nationalpark, er du ikke alene på vej ind i den mest populære nationalpark i landet, men også ind til det sted, hvor civilisationen trivedes og voksede under de Sri Lankanske kongers regeringstid. Hvad du end ønsker dig, findes det her i Yala! De sædvanlige beboere omfatter elefanthjorde, dovendyr, hjorte, sjakaler, et fantastisk fugleliv samt det højeste antal leoparder i verden, hvilket gør Yala til en af de mest attraktive seværdigheder i landet. Nyd turen ad de primitive stier, mens jeep’en tordner frem over klippesten og omkring snævre hjørner, og få en betagende oplevelse med dyrelivet under den tropiske sol.

Når turen er slut, tager vi tilbage til resortet og nyder en sen morgenmad.

Middag og overnatning i Tallala Retreat.

+-

Dag 11 - 12

TALLALA

Yoga, skønne omgivelser, hjemrejse

DAG 11
Dagen starter med yoga, efterfulgt af morgenmad.
Herefter er der fritid til at gå en tur rundt på stedet og blot nyde de skønne omgivelser.
Eftermiddagsyoga på restortet.
Middag og overnatning i Tallala Retreat.

DAG 12
Efter morgenmaden checker vi ud fra resortet og kører til den internationale lufthavn, hvorfra hjemturen foregår (ca. 4 timers kørsel).

+-

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN? Er p.t. under udarbejdelse!

  Inkluderet i basispakken

  • Indkvartering
  • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
  • Måltider i henhold til programmet
  • Engelsktalende guide
  • Al transport under rejsen
  • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
  • 24 timer vagttelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Login til egen profil
  • En personlig afskedsgave
  • Blomster guirlander ved ankomsten

  Sri Lanka

  • Sigiriya-klippen
  • Dambullas Gyldne Huletempel
  • Hiridwadunna landsbyvandring
  • Krydderurte have i Matale
  • Sri Dalada Maligawa templet i Kandy
  • Kulturelt danse show
  • Togbilletter
  • En demonstration i Sri Lankansk madlavning
  • Byrundtur i Kandy

  HVAD ER IKKE INKLUDERET?

  Transport

  • Fly
  • Rejsen gennemføres ved min. 8 deltagere. Køb først flybillet efter bekræftelse fra Adventure Heart på, at rejsen gennemføres.

  Forsikring

  • Rejseforsikring
  • Sygdomsafbestilling kan tegnes

  Visum og vaccinationer

  • Visum US 35
  • Vaccinationer

  Andet

  • Frokost
  • Drikkevarer under turen
  • Ekstra udgifter på resorterne
  • Drikkepenge efter lokalskik
  • Personlige fornødenheder og tilvalg af aktiviteter udover program
  • Udgifter i forbindelse med uforudset hændelser, der er udenfor vores kontrol

  Hvad er inkluderet I rejsen?

  Ø-nationen har i mange år været plaget af uro og politisk ustabilitet. Befolkningen, der er inddelt blandt majoriteten singaleserne (74 %) og den tamilske minoritet (26 %), endte i regulær borgerkrig i 1983, hvilket har medført, at mere end 400.000 tamilske srilankanere er flygtet ud af landet – primært til Indien.
  Siden konflikten i 2009 endelig fik sin ende, er turismen udviklet med høj fart.
  Landets ældgamle historie byder på en bred vifte af historie, religion, kultur og natur. I mere end 3000 år har landet haft flere forskellige kongedømmer, som herskede øen i både krig og fred. Verdenens ’8. vidunder’ Sigirya er et eksempel på dette.
  Øen har desuden et rigt dyreliv, hvor store som små dyr lever side om side. Den tamilske tiger, leguaner, aber og den store elefant, men ligeledes hundredvis af forskellige fuglearter, er også tilstede i den smukke og meget grønne natur.

  Sri Lanka ligger i den sydlige del af Asien i det Indiske ocean, sydøst for Indien kun adskilt af et smalt stræde. Sri Lanka består af en større ø og et antal små øer.

  Man skal have et visum for indrejse i Sri Lanka, og det bestiller man online. Der findes mange sider, hvor man kan bestille visum, men det er billigst at gøre på deres egen hjemmeside: www.eta.gov.lk. Visummet koster 30 USD og varer i 30 dage. Skal man være i Sri Lanka i længere tid, kan man søge om et forlænget visum på samme hjemmeside.

  Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato.

  En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

  Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

  Klimaet i Sri Lanka er varmt og tropisk ligesom resten af Asien. Dog adskiller Sri Lanka sig ved at have to monsunsæsoner, der rammer hver sin del af landet. Det er derfor muligt at opleve Sri Lanka fra sin bedste side hele året rundt, da solen altid vil skinne et sted på øen.

  Sri Lanka er beslægtet med sin nabo Indien, og der findes mange ligheder i deres køkkener – eksempelvis karry som hovedingrediens og ris som tilbehør. Sri Lanka er rig på fisk og kokosnødder, og derfor finder man ofte disse ingredienser i maden. Især fiskeretter er populære. Det srilankanske fladbrød, roti, der er lavet på friskrevet kokosmel, er en lækker specialitet.

  Sri Lanka: 1 DKK = ca. 20 LKR (sri lankansk rupee)

  Der er ATM’s i de større byer, hvor man også kan betale med kreditkort de fleste steder. Det er en god idé at have kontanter på sig, hvis man skal rejse i mindre byer. På Sri Lanka er USD en god valuta at veksle med.

  (Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

  Sri Lanka:
  Dansk tid + 3,5 time (sommertid)
  Dansk tid + 4,5 time (vintertid)

  Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
  https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

  Der findes internetcaféer i de større byer, og der er wifi på de fleste spisesteder.

  Hovedsprogene er singalesisk og tamilsk, mens engelsk tales og forstås i vid udstrækning og er et anerkendt sprog.

  Den største religion er buddhisme (70%), men også hinduisme, islam og kristendommen er udbredt.

  Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

  Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen.

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll to Top