• Glamping
 • Smuk natur
 • Nationalpark Vadehavet
 • Yoga
 • Meditation

3 dages yoga retreat på Marsk Camp ved Vadehavet

– med vores engagerede yogalærer

Kom med til nogle skønne anderledes yoga-dage på Marsk Camp lidt syd for Esbjerg, de perfekte rammer for naturelskere. På Marsk Camp er man omringet af Sønderjyllands smukke natur uden at mangle luksus og selvforkælelse.  Oplev en ny og anderledes indkvartering i  topluksuriøse glamping-telte og glæd dig til at vågne op til lyden af fuglefløjt. Retreatet på Marsk Camp tilbyder en pause fra den hektiske hverdag, hvor du kan komme ned i gear, slappe af og opleve at hente lidt af maden fra Vadehavet.

Dagene byder på hatha- og yin yoga, som hver har en givende og beroligende effekt på kroppen og løfter energien samt meditation og andre selvforkælelsesaktiviteter. Herudover kan du se frem til nogle oplevelsesture, hvor der skal “stampes” muslinger og/eller sanke urter, som gruppen tilbereder sammen med med kokken ved hjemkomst.

Stedet er perfekt til at søge ro, og lade den specielle natur være medspiller,  en stor rolle med dets naturskønne beliggenhed og fredfyldte lyde, hvor du kan tage dagene i det tempo, du har behov for, når der ikke står yoga på programmet. Har du lyst til at opleve området omkring Campen, er Ribe et besøg værd med sin skønne domkirke, herlige lange hovedgade med de berundringsværdige gamle huse.

”A human being is like a seed. Either you can keep it as it is, or you can make it grow into a wonderful tree with flowers and fruits”  –  Sadhguru

Om stedet

Marsk Camp

Marsk Camp er designet at det verdenskendte BIG arkitektfirma og blev indviet i juli 2021, så her er chancen for at nyde et spritnyt stort rekreations område på 12 hektarer.  Du skal opleve at overnatte i Glamping telte på højt niveau med med fokus på luksus og selvforkælelse.  Marsk Camps vartegn er det kæmpe tårn Marsk Tower, som du kan gå op i eller tage den nemme løsning med elevatoren.

Du kan se frem til en enestående naturoplevelse i marsken og Nationalparken Vadehavet. Selve Marsk Camp området ligger lige på kanten til Nationalparken, som er på Unescos verdensarvsliste. Dette kommer i særdeleshed til syne oppe på toppen af Marsk Tower, hvor man 25 meter oppe og 36 meter over havets overflade får en enestående udsigt, så langt som øjet rækker.

Ved ankomsten betages man af de flotte og smukke bygninger, som har et strejf af “Afrika” over sig.  Bygningerne huser ankomsthall, kontorer, en gourmet restaurant, café samt desserthus med hjemmerørt italiensk is. Der lægges vægt på altid at bruge friske råvarer og maden bliver lavet fra bunden. Her serveres mad med smag.

På trods af at Marsk Camp ligger i marsken, er nærområdet bestemt også et besøg værd!

Inden for en køreradius af 25 minutter har du Ribe, Tønder, Højer, Vidåslusen og Rømøs fantastiske strande.

Marsk Tower

Så langt øjet rækker…

Tag turen op i det nye vartegn for marsken og oplev, hvordan horisonten bliver både visket ud og udvidet på én og samme tid. Her får du en unik chance for at opleve den flade marsk og se ligeså langt som øjet rækker.

 • Arkitekt: BIG
 • Partner-in-charge: Bjarke Ingels & Jakob Lange
 • Projektleder: Tobias Hjortdal
 • Højde: 25 meter. 36 meter over havets overflade
 • Trin: 146 op – 131 ned
 • Materiale: Cortenstål
 • Cirkelslag: 7
 • Vægt: Fundamentet til tårnet vejer 250 ton. Tårnets stålkonstruktion vejer næsten 300 ton
 • Trinnene: Det største trin vejer 3000 kg
 • Diameter: Forneden: 6,2 meter – Top: 12,7 meter
 • Bolte: Søjlen er fastgjort til fundamentet med 62 stk. M48 bolte
+-

Dag 1-3

Program

Foruden yoga’en er dagene på Marsk Camp  fyldt med skønne aktiviteter samt rolige stunder, og du kan se frem til nogle dage midt i naturen. Glæd dig til at dyrke opløftende og energigivende yoga, samtidig med at du nyder naturen og stilheden omkring dig.

Dag 1:
Kl. 14.00 – tidligere ankomst ?? Ankomst og check ind
Kl. 15.00-16.30 Yoga
Kl. 17.30-20.00 Oplevelsestur med specialbygget traktorbus til Vibegård

afstand ??

Tapas med et glas saft, øl eller vin til aftensmad

Fortælling om Vibegård og besøg i gårdbutikken

Retur til Marsk Camp

Kl. 21.00-21.30 Meditation
Dag 2:
Kl. 07.30-09.00 Yoga
Kl. 09.30-10.30 Morgenmad  (hentes i Marsk Cafeen)
Kl. 12.00 Sandwich to go (afhentes i Marsk Cafeen)
Kl. 14.00-19.30 Oplevelsestur:

Stampe hjertemuslinger (hvis vejret og tidevandet ikke tillader det, sankes urter til aftensmåltidet)

Tilberede flammelaks

Aftensmaden

Kl. 20.00-21.30 Yoga og meditation i solnedgangen
Dag 3:
Kl. 07.30-09.00 Yoga
Kl. 09.30-10.00 Morgenmad
Kl. 10.30 Check ud
Kl. 11.00-13.30 Guidet vandring til Vadehavet (5-6 km)

Frokost på vandreturen

Retur med bus til Campen

Kl. 14.00 Farvel og tak for denne gang

*Programmet er vejledende og der tages forbehold for ændringer.

+-

Yoga'en

Yoga’en

Vores yogalærer på retreatet udtaler bl.a.:

“Yoga undervisningen byder på en blanding af de bedste Yoga former. Hatha Yoga, Restorative Yoga samt Yin Yoga. Enhver Yoga time bygges langsomt op med opvarmende øvelser og afsluttes blidt med Shavasana og Yoga Nidra, som er som desserten efter en god middag – afspænding for krop og sjæl.

Undervisningen er engageret og med opmærksom på dig. Vi viser både Yoga stillingerne udført på måtten og hjælper og støtter dig derefter med din Yoga. Ved at hjælpe dig i stillingerne vil du dels mærke et ekstra godt stræk, men også samtidig blive bevidst om din egen krop og dens potentiale. Mange gange finder vi ud af, at vi kan mere end vi tror.

Hatha Yoga og Vinyasa Flow fører dig ind i en rolig meditativ og koncentreret tilstand, bygger din styrke op og giver dig balance og smidighed. Du lærer at bruge dit åndedræt, som giver dig ro og nærvær både til dine Yoga stillinger og til dig selv. Med ro og nærvær lærer du på magisk vis dig selv bedre at kende. Yoga er ikke bare fysisk, men også en blid indgang til de dybere lag af dig selv – sindet og sjælen.

Der vil være Meditation og Pranayama blandet ind i undervisningen, hvor du lærer at finde stilhed og mærke nuet via gode Yoga teknikker. Der bruges teknikker fra mindfulness, drømmerejser og visualiseringer. Dette påvirker både blodtryk, tankemylder, angst og uro i den gode retning.

Efter en Yoga time vil du føle dig gladere og godt tilpas i kroppen, og du går altid fra en Yoga time og føler dig som en bedre udgave af dig selv.

Vi har for øje at tilgodese hver enkelt elev og tilpasse undervisningen med hensyn til stærke sider og mindre stærke sider. Skulle du have skader af hvilken som helst slags taler vi om det indledningsvis, således at du får råd og vejledning til, hvordan du tager hensyn til dig selv.

Du vil dyrke YOGA fortringsvis på græsset ved Glamping teltene, hvis vejret tillader, ellers vil den foregå i et specielt “museumsrum”

+-

Indkvartering

Glamping

På Marsk Camp kan du se frem til en unik glamping-oplevelse, hvor camping og luksus er i fokus. Sengene er trukket ud af hotelværelset og fået dig tættere på naturen i de luksuriøse glampingtelte med privat terrasse og grill.

Der findes 6 glamping telte, hvor der er mulighed for at bo op til tre voksne i et telt, hvis dette ønskes. Prisen er baseret på to voksne i et telt.

Der er “højt til loftet”, så du kan sagtens praktisere  “bjergets stilling” m.v.  Træterrassen eger sig også til yoga på måtten og meditation i teltåbningen.

De flotte glamping-telte på 24m2 er indrettet med en rigtig seng (140 x 200), hyggelig stue med to sovesofaer, der kan give yderligere 4 sovepladser, men vi foreslår indkvartering for 2 – højst 3.  Der er forhæng mellem “soveværelset” og stuen.

Teltet er udstyret med køleskab, elkedel, elkogeplade (inkl. en kasserolle og pande), service til 6, samt adgang til eget bad og toilet få meter fra teltet. Udenfor er der en privat træterrasse med egen gasgrill og havemøbler, hvor man kan nyde sin mad i det fri.

+-

Aktiviteter

Aktiviteter

Først og fremmest skal du sikkert en tur i det flotte tårn med den fantastiske udsigt ud over “hele” Søndersylland. Er du ikke til at går til tops, kommer der elefator i 2022.

På Marsk Camp kan du tage et spil minigolf på den flotte turneringsgodkendte minigolfbane med 18 huller. Find ud af hvem der er bedst til at putte og nup en venskabelig dyst en varm sommereftermiddag.

På banerne vil I finde en minikopi af Marsk Tower, Markmandshuset og Rømø med den brede sandstrand. Og bare rolig, banerne varierer i sværhedsgrad, så alle kan være med. I finder minigolfbanen lige ved siden af terrassen og der vil være rig mulighed for at kombinere turneringen med lidt godt til ganen.

Er du mere til afslapning kan du tage en dejlig gåtur og nyde naturen eller nyd udsigten fra den private træterrasse med en god bog.

blandt andet en tur med traktorbus til Vibegård, hvor hele historien om gården vil blive fortalt, og denne indgår i programmet.

Programmet omfatter også en tur til Vadehavet, hvor

+-

Yoga team

Yoga’ens gavnlige virkning på kroppens smidighed, fleksibilitet og bevægelighed er anderkendt viden i dag. Utallige undersøgelser har også påvist, at Meditation – det at være til stede i åndedrættet og nuet – får sindet til at falde til ro og hente nyt overblik. Når vi samtidigt kombinerer disse redskaber med naturen, oplever vi en samhørighed, fornyet energi og velvære. Det er svært at beskrive – det skal opleves!

Yogaudstyr

Man skal selv medbringe yogaudstyr til dette retreat, da det ikke forefindes på stedet.

Medbring gerne:

 • Yogamåtte
 • To yogablokke
 • En yogapølle/pude
 • Tæppe

HVAD ER INKLUDERET I RETREATET?

Inkluderet i basispakke

 • Login til egen profil
 • 24 timers vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Inkl. moms, skatter og afgifter forbundet med opholdet

Marsk Camp

 • 2 overnatninger
 • Indkvartering i glamping-telt for min. to personer
 • Morgenmad, frokostssandwich og aftensmåltid i henhold til program
 • Oplevelsesture og transport hertil i henhold til program

Yoga

 • Dansk yogalærer
 • Introduktion til Hatha- og Yin Yoga og meditation
 • Yogasessioner i henhold til program

HVAD ER IKKE INKLUDERET I RETREATET?

Transport

 • Transport der ikke er en del af oplevelsesture (2,8 km fra Skærbæk station)

Ekstra aktiviteter

 • Aktiviteter udover programlagte er på egen hånd

Andet

 • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
 • Drikkevarer der ikke er nævnt under inkluderet
 • Lommepenge og personlige indkøb

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

close
Scroll to Top