Næste afgang:

22. Feb 2025

Varighed:

7 dage

Aldersspænd:

21+

Programpris i kr. fra:

9.425
  • Ny restaureret hus & yogasal
  • Naturskøn grund
  • Vandrestier
  • Idyllisk landsby
  • Bjerge

7 dages yoga retreat i bjergene i Portugal

med dansk yogalærer 

Kom med på dette fantastiske yoga retreat oppe på bjergene i det skønne Monchique område med fantastisk udsigt over Algarveregionen. Huset og yogasalen er nyrenoveret. Hele ejendommen ligger godt gemt i det uberørte landskab på en skøn naturgrund med frugttræer som du er velkommen til at plukke af her i blandt appelsiner. Det perfekte sted til at skabe balance i sind og krop – og genfinde sin indre fred og overskud.

Den lille landsby Monchique ligger en gåtur fra stedet. Her er stille og hyggeligt med brostensbelagte gader og med tydelig spor af historie.  Området er kendt for lækre specialiteter, som pølser,  kildevand, frugt-slik og Medronho, som er alkohol produceret af frugten fra Arbutus Unedo træet. Lokalt kunsthåndværk kan også beundres og købes i byen, og selve yoga retreatet har også et mindre udvalg af lokale produkter samt salg af de lækre økologiske badeprodukter fra DesOlives som er på alle badeværelserne.

Nyd en drik på torvet og udforsk de mange, lokale butikker, caféer og restauranter.

Byen ligger 450 m over havets overflade med udsigt til bjergene, og disse omgivelser er perfekt for gå-, cykle- og trekking ture.
Der er kun 30 minutters kørsel til Portimao, hvis man har brug for lidt mere by-liv og havet ikke langt væk. Er du til en strandtur, er det ligeledes kun 30 min. derfra.

Yoga undervisningen er en blanding af forskellig yoga som fører dig ind i en rolig meditativ og koncentreret tilstand. Bygger din styrke op og giver dig balance og smidighed. Du lærer at bruge dit åndedræt, som giver dig ro og nærvær både til dine yoga stillinger og til dig selv.

Læn dig tilbage og glæd dig til at lade dig forkæle af de fantastisk dygtige, lokale kokke, der hver dag kommer til stedet og tilbereder os en stor farverig brunch bestående af; frugter og grøntsager; flere slags salater, grød; udvalg af flere brød; diverse oste og marmelade samt flere slags dip som ex hummus. Til aften serverer de os en varm ret sammen med forskellige salater efterfulgt af dessert; al sammen velsmagende vegetarisk/vegansk. (Fortæl de dygtige kokke hvis du har et specielt ønske til maden eller ex har allergi, så tilbereder kokken noget til netop dit behov)

“Yoga does not just change the way we see things, it transforms the person who sees.” – B.K.S. Iyengar

Om stedet

Huset

Med udsigt over bjergkæden Serra de Monique tilbyder stedet en betagende panoramaudsigt så langt øjet rækker. Du bydes velkommen til den revitaliserende bjergluft, naturlige kildevand langs smukke stier og fantastiske solnedgange og solopgange.

Masser af muligheder for at nyde den cirka 6 hektar store grund, der imponerer med sine terrasser i natursten, der går tilbage til ejendommen blev brugt til traditionel landbrug. Jorden har stærk energi, der understøtter enhver praksis med selvudforskning og fred. Det er et fantastisk sted for dyb hvile, healing, samt at centrere dig selv i klarhed og finde din indre ro og styrke.

+-

Program

Du kan glæde dig til at dyrke behagelig yin yoga, som blandt andet vil skabe harmoni og balance i kroppen. Programmet er alsidigt og der er plads til at komme med ønsker.

Foruden yoga vil der være plads til tid på egen hånd, hvor man kan være kulturelle eller nyde varmen ved hotellets skønne kølige pool.

Et dags program kan se ud som følger:

Kl. 07.30-09.00 Yoga session
Kl. 09.00-10.00 Brunch
Kl. 10.30-11.30 Fritid til afslapning eller aktiviteter
Kl. 12.00-14.00 Frokost på egen hånd eller sammen
Kl. 16.30-18.00 Yoga session og meditation
Kl. 18.30- Middag
Kl. 20.00-21.00 Nogle aftener er der evt. Meditation eller en fælles gåtur, som der måtte være lyst til i gruppen.
+-

YOGA'en

YOGA’en

Du kan glæde dig til nogle dage, hvor du vil blive inspireret til at passe bedre på dig selv og lære dig selv bedre at kende.

Yoga niveauet tilpasses gruppen. Yogaen med vores yogalærer handler ikke om at kringle din krop men at lytte til den, tilpasse med alternativer eller redskaber, yde for at nyde, og lade legen på måtten udfolde sig. Måtten er din.

En typisk yoga session henter inspiration fra flere yogastilarter: Hatha, Yin, Restorative, Vinyasa Yoga. Fysisk, mentalt og spirituelt har yoga asanas, filosofi, og meditation forvandlet sig her i den vestlige verden til flere og mange kære navne.  Ingen tvivl, du vil løfte din egen praksis og viden til et højere niveau.

Hver dag starter vi med yoga fra kl. ca. 7:30 til 9:00, efterfulgt af morgenmad. At starte dagen med meditation og bevægelse kickstarter fordøjelsen og vores energi. Øvelserne vil være både stående, siddende og liggende.

Efter morgenmaden vil der være mulighed for at have lidt tid til sig selv; gå en tur, hvile, eller nyde nogle af omgivelserne på stedet eller i omegnen. Måske ønsker du at gøre noget sammen med nogle af de andre medrejsende, måske har du lyst til at gøre det alene. Det bestemmer du.

Eftermiddagene vil byde på en skøn fletning af yin yoga samt anden læring fra kl. ca. 16:30 til 18:00. Øvelserne vil for det meste være siddende eller liggende, måske nogle enkelte stående asanas. På en skøn rolig måde afslutter vi dagen med at genetablere kroppens energisystem og velvære.

Dagene skal starte med nysgerrighed og åbenhed og sluttes med taknemmelighed. Vi glæder os til at inspirere dig.

+-

Indkvartering

Indkvartering

Huset har 8 værelser. Hvert værelse har eget badeværelse. Alle værelser er individuelle, og indretningen er ensartet, elegant – men enkel. Hver seng er udstyret med memory foam-madrasser for din sovekomfort.

Alle badeværelser har økologiske badeprodukter fra DesOlives.

Der er to værelses kategorier, da værelser er lidt forskellige i enten størrelse, udsigt eller privat terrasse. Værelserne er placeret, så de giver privatliv for alle deltagere. Fire værelser har separate indgange udefra og fire værelser med indgang fra stuen.

+-

Aktiviteter

Aktiviteter

Takket være det omkringliggende landskab med bjergkædens skråninger har området gode muligheder for gå-, løbe og vandreruter. Blandt andet kan du tage den smukkeste vandretur op til bjerget højeste punkt. Det tager omkring et par timer at vandre til toppen, som er 800 meter over havet, men det er det hele værd på grund af den mest fantastiske udsigt ud over bjergene, havet og kysten hele vejen til Faro

Stranden ligger kun 30 min. væk, og er det strandvejr, er det fristende at tage på tur og få en dukkert og nyde stranden.

Har du lyst til at udforske de større byer for at shoppe er der kun 20 minutter dertil. Faro er en flot by, og her er der både by-liv, strande og de flotteste havne med de største og mest imponerende lystyachter samt krydstogtskibe.

En dag i ugens løb er beregnet til at tage på udflugt og middagen er derfor ikke inkluderet i programmet, idet vi spiser på restaurant enten mødes gruppen på et aftalt sted eller også hver især, som der måtte være stemning for.

+-

I Caldas de Monchique byggede romerne bade for at udnytte det naturlige kildevand. Spaen er stadig i brug i dag og tilbyder termiske bade og andre sundhedsbehandlinger. Kildevandet er kendt for sin høje PH-værdi og er berømt over hele Portugal for sine helbredende egenskaber.

Fra regionens højeste top, Foia (902m høj), har du en fantastisk udsigt, der strækker sig fra Cape St. Vincent i vest til Faro i øst og Serra da Arrabida, nær Lissabon i nord.

Monchique tilbyder total afslapning, masser af steder at gå og udforske og flere restauranter at vælge imellem til middag. Selvom det kan lyde ret fjernt, er det ikke. Så hvis du vil tilbringe en dag på stranden, er det kun omkring tyve minutters kørsel til den fantastiske sydkyst og 30 minutter til de spektakulære strande på vestkysten.

VANDRING / STIER

Et par vandrestier starter lige uden for vores hus. Der er mange forskellige stier at udforske, længere eller kortere, såvel som i forskellige sværhedsgrader. Det er en smuk kort gåtur til toppen af ​​Picota-bjerget, som byder på en fantastisk udsigt over Algarve-kysten.

STRANDE

De nærmeste strande er i Portimão, 30 minutters kørsel sydpå; Praia da Rocha er den mest berømte. Nærliggende Alvor eller Praia Grande i Ferragudo tilbyder alternativer. Selvom disse strande er placeret i byer, er de stadig pragtfulde strande i deres egen ret.

Meget populære og spektakulære strande vil du også støde på langs stien fra Praia de Marinha til Benagil. Du kan gå på toppen af ​​klipperne og se ned på fantastiske klippeformationer.

Du kan også tage en kort bådtur til den berømte grottestrand Benagil eller tage på udflugt for at se delfiner.

Portugals vestkyst byder på en unik atmosfære og er berømt for sine surfingforhold i verdensklasse. Strandene er også fantastiske, store og næsten altid øde undtagen i en kort periode i højsæsonen.

Store strande på vestkysten er Monte Clerigo, Amoreira eller Arrifana (alle nær Aljezur) eller Praia Bordeira i Carrapateira.

ALGARVIAN BYER I NÆRHEDEN

Lagos er en smuk by at udforske, shoppe og spise. Gamle gader, små butikker og hyggelige caféer inviterer til en afslappet gåtur lørdag eftermiddag efter markedet. Lagos tilbyder også en bred vifte af strande, herunder det familievenlige Meia Praia, en 4 km lang strækning af uberørt gyldent sand.

Faro har en gammel by og katedral, der er et besøg værd. En smuk lille havn og adgang med både til de øer, der beskytter Faro mod havet – Paradise island er en smuk uspoleret sandstrand.

Silves ligger tæt på Monchique og er en malerisk gammel by at besøge. Det plejede at være den gamle mauriske hovedstad Algarve og er stadig omgivet af en bymur med 11 tårne. Du kan gå rundt i byen på muren og nyde udsigten over byen og omgivelserne.

Markederne i Algarve er farverige og fulde af eksotiske frugter og grøntsager samt lokale specialiteter og et besøg værd.

STUEN

Her er brændeovn, som skaber en vidunderlig varme, især i den koldere årstid. Køkkenet er også forbundet med den udvendige terrasse. Et separat udendørs køkkenområde med siddeplads er i øjeblikket under opførelse.

POOL

Mens den nederste del af grunden holdes til køkkenhaver og vild natur, er den øverste halvdel af grunden poolområdet. Den 15 meter lange pool giver mulighed for at få en rigtig svømmetur. Omkring poolen er dejlig plads til liggestole. Herfra har du en fantastisk udsigt mod Monchique og vestkysten.

Vandet kommer direkte fra den indre vandkilde i Picota og forfrisker krop og sind på alle årstider. Det er den samme vandkvalitet, der allerede gjorde Monchique berømt for romerne. Poolen holdes rent med salt, og bliver passet 1-2 gange om ugen af ​​den professionelle pool-passer.

YOGA STUDIO

Yogasalen ligger i en separat bygning og er placeret cirka 50 m højere oppe med en fantastisk udsigt over bakkerne. På klare dage ser man endda en del af vestkysten.

De gamle stenmure fra den tidligere bygning er totalt restaureret og taget er løftet og det hele er åbnet med store vinduespartier. Dørene kan åbnes helt om sommeren og lukkes om vinteren. Til den koldere årstid er der en ovn til opvarmning. Udenfor studiet er en platform med 100 m2 til udendørs yoga eller aktiviteter.

Studiet er udstyret med yogamåtter, blokke, bolster og bælter og meditationspuder. Endvidere er der installeret Sonos-lydsystem.

Sita

Sitas yogaretreats er baseret på hendes egen lange erfaring og utallige retreats både som deltager og som yogalærer.

Fokus er på at komme godt i forbindelse med os selv, vores krop og hvordan vi egentligt har det.

Med hver vores udgangspunkt og omstændigheder mødes vi i yogaens visdom, hvor alle kan tage det med sig , som de bedst kan bruge til deres hverdag og praksis. På den måde kan vi blive klogere på, hvordan vi bliver endnu bedre til at håndtere os selv i både forbindelse med andre mennesker og ydre omstændigheder og i forholdet til os selv.

Man skal ikke kunne noget bestemt for at lave yoga – man behøver heller ikke at være i en særlig form eller smidighed m.v. Man er, som man er – og vi går ud derfra.

Om Iben Sita:
Født i Danmark 1973.
Siden 1990: interesseret i Yoga und Meditation.
Imellem 1994 – 2009 var en periode med mange rejser, hvor Indien blev yndlingsstedet at tage til. Var ca. 3-6 måneder ad gangen i Indien med diverse kurser i yoga og selvfordybelse.

Flyttede til Amsterdam i 1999 og rejste hver vinter til Indien for at afholde retreats.
Dyrkede i den tid også Yoga og meditation for sig selv for egen udvikling.

2003: Uddannelse til fod reflex-zoneterapi.
2012: Yogalærer uddannelse 500 + timer fra Delight yoga i Amsterdam
(Uddannelse over 3 år med fokus på krop, hjerte og Mindfulness)
Fra 2013 til 2023: Regelmæssig deltagelse i workshops med Yoga lærere som: Govinda Kai, Satya & Sahaj (Delight yoga), David Swenson, Laruga Glaser, Anna Rossow, Mark Darby, Susanna Finocchi.

2012-2022: Fast Yogalærer i Bella Danza Tanzstudio, Köln
2013-2019: Yogalærer i Ashtanga yoga studio Ginger Up, Köln
Fra 2013 til 2023: Har undervist og underviser stadig ugentlige private undervisningstimer i yoga og Meditationen
2015-2021: Yoga for Seniorer, ”Kölner Senioren Gemeinschaft“
2015: Coaching Uddannelse NLP practitioner & master
2017: Start på eget Yoga Retreat Center i Portugal 
2019: Uddannelse til Emotion Code Coach
2020: Yin yoga videreuddannelse
2021: Vinyasa videreuddannelse
2023: Thai yoga massage uddannelse.

Behandlinger hos Sita: Såfremt der er tid vil det være muligt at booke 1:1 sessions mellem yogaundervisningen. Det kan være fysiske, mentale eller emotionelle former:

Emotion code:
Føler du, at din nutid er bestemt af din fortid? Det er måske ikke fantasi. Præmissen for Emotion Code er, at energien fra tidligere følelser bogstaveligt talt kan blive fanget i din krop, hvilket påvirker din fysiske, mentale, følelsesmæssige og åndelige sundhed. Disse fangede følelser kan holde dig i mønstre af ubehag, tristhed, svigt og hjertesorg.

Emotion Code blev udviklet af Dr. Bradley Nelson (D.C., ret.) efter mere end 20 år som holistisk kiropraktor og underviser. Emotion Code er designet til at hjælpe os med at helbrede fysiske lidelser og følelsesmæssige sår og genoprette kærligheden i forhold. Det kan endda hjælpe os med at bryde igennem eventuelle strukturer af selvsabotage, således at vi frigøres til at leve det liv, vi alle er beregnet til at leve.

Hvis der er behov for flere sessioner, kan vi gøre det online efter retreatet.
Det kan føre til ny indsigt og en følelse af ro, klarhed eller befrielse.
1 session koster 50 €

Fodreflekszone massage: 
Det er nerveenderne på fødderne, der behandles. Dette giver kroppen mulighed for at slappe dybt af, og det styrker dine egen selvhelbredende kræfter.
30 minutter 30 €
60 minutter 60 €

Thai yoga massage: 
Thaimassagen består af passive strækstillinger og strækbevægelser hentet fra yoga, ledmobilisering og trykpunktsmassage. Forenklet set kan det derfor opsummeres som en kombination af (passiv) yoga og akupressur. Sessionerne består af mindfulness & berøring, som gør det nemmere at give slip.
Man har tøj på som man kan slappe af i.
60 minutter 60 €
75 minutter 75 €

NB! Behandlingerne bookes og betales direkte til Sita på stedet.

Kørsel:

Man kan tage en taxi fra lufthavnen til resortet eller man kan leje bil i lufthavnen, hvilket giver mere frihed til at køre rundt. Man skal blot være indstillet og forberedt på, at noget af ruten er bjergkørsel.

Vejr:

Tit i Februar tilbyder Portugal på noget savnet lys og varme midt i den mørke tid. Man kan sagtens have dejligt lys og sol i løbet af dagen. Selvfølgelig kan der komme en regnbyge men tit er det tørt og ca 20 gr (følt 25 gr i solen).
Finder man et vindstille hjørne, kan det også være bikini vejr, hvis ikke på bjerget så på stranden.

Om natten kan det være køligt men så hyggeligt med kamin ovn i udestuen, gulvvarme i yoga huset og varme på værelserne.

Poolen er frisk og kold til dem, der godt kan lide det kolde gys.

I det hele taget givet stedet og naturen et tiltrængt åndepust i de mørke nordiske måneder.

Hjerteligt velkommen ❤️❤️❤️

    7 dage

    Ankomst

    22. Feb 2025

    Hjemrejse

    01. Mar 2025

    Kommentar

    Kr. 9.425

    Bestil nu

    HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

    Inkluderet i basispakke

    • Yoga dagligt i henhold til program
    • Login til egen profil
    • Råd og vejledning til, fly, forsikring, pakkeliste mm.
    • 24 timers vagttelefon
    • Bidrag til rejsegarantifonden

    Yoga resortet

    • Indkvartering i dobbeltværelse standard Tillæg for enkeltværelse
      Tillæg for opgradering af værelsetype
    • Brunch og aftensmåltid i henhold til program
    • Yoga sessions i yogasalen
    • Udendørs pool og solsenge

    HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

    Transport

    • Flybillet – Faro lufthavn er den tættest ved stedet
    • Transfer til og fra lufthavn ved ankomst og afrejse.
    • Vi anbefaler at samles flere og tage en taxa eller bus. Pris ca. Euro 100 for en taxi for 4 pers. Eller man kan leje bil.
    • Adventure Heart kan informere om mulighederne og samordning om ønsket
    • NB! Rejsen gennemføres ved minimum ved 8 personer og skal bekræftes af Adventure Heart inden flybestilling.

    Forsikring

    • Rejseforsikring
    • Sygdomsafbestilling
    • Vi tegner gerne ovenstående

    Ekstra aktiviteter i tilkøb

    • Cykeludlejning (NB Bjergkørsel!)
    • 1:1 Massage, Reflexology, Emotion Code terapi. NB! Bookes og betales direkte på stedet
    • Udflugter

    Andet

    • Måltider der ikke er nævnt under inkluderet
    • 1 middagsmåltid på fridag til udflugt
    • Drikkevarer og drikkepenge
    • Ekskursioner og aktiviteter udover program
    • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol

    Det skal du være opmærksom på:

    Covid-19:

    Fra 01.07.2022 er det ikke længere nødvendigt at fremvise EU corona pas eller immunitetspas eller negativ test ved indrejse til Portugal.

    Læs evt. nærmere om internationale indrejseregler https://portugal.um.dk/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19

    Det er den rejsendes eget ansvar at undersøge og opfylde destinationslandets indrejsekrav og være i besiddelse af de nødvendige dokumenter.

    Vi anbefaler altid at holde sig løbende orienteret på:
    https://um.dk/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/portugal

    Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

    *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
    Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

    close
    Scroll to Top