• FAQ

Hvordan skal jeg forholde mig i forhold til epidemier?

Vi følger Udenrigsministeriets anvisninger ved f.eks. ebolaudbrud og lign. Refusioner og assistance vil ske i henhold til de forskellige forsikringer.

Kan jeg bruge rejsen på min kvote 2-ansøgning?

Ja, det kan du. Dog er det helt individuelt for de enkelte uddannelsesinstitutioner hvad de vægter på en kvote 2-ansøgning og du skal som udgangspunkt være af sted i min. 3 måneder eller have min. 1 måneds frivilligt arbejde. Dette er dog noget, som du selv er ansvarlig for at undersøge i forhold til den uddannelsesinstitution, som du ønsker at søge ind på.

Er det frivillige arbejde et krav?

På rejserne til Tanzania & Zanzibar, Malawi & Zambia, Det sydlige Afrika, Løver i Botswana og Maldiverne, Nordindien & Himalaya er frivilligt arbejde en fast del af rejsen.
På rejserne til USA Kyst til Kyst, New Zealand Nord-& Syd og Australien & New Zealand er det ikke muligt at vælge frivilligt arbejde til.

Er jeg alene når jeg underviser?

Generelt er man ikke alene når man underviser, men det kan varierer meget og man kan altid fremsige sine ønsker. Se meget mere under det frivillige arbejde.

Kan jeg vælge projekt hjemmefra?

Du kan ikke vælge det specifikke projekt hjemmefra, da forholdene og behovene i lokalområdet ændrer sig hurtigt. Du kan dog med fordel udtrykke dine ønsker, som vores partner derefter vil gøre sit bedste for at opfylde.

Er det frivillige arbejde en grupperejse?

Nej, det frivillige arbejde er selvstændigt.
Det er et modul man selvstændigt til vælger og det er derfor ikke en grupperejse.

Er der danske guider på destinationerne?

Nej, vi bruger lokale, engelsktalende guider. Det gør vi fordi, vi mener, at det skaber den bedste oplevelse for vores rejsende. Lokale guider kender kulturen og kan give dig de bedste oplevelser og den bedst mulige hjælp og vejledning i landet.

Skal jeg forberede mig på det frivillige arbejde hjemmefra?

Nej, men hvis du arbejder med undervisning, skal du regne med, at der er en del forberedelse på destinationen.

Hvad kan man tage med som gave til sin værtsfamilie og til det frivillige arbejde?

Hvis man skal bo hos en værtsfamilie, er det generelt en fin idé at have små gaver med fra Danmark. Hvis man skal arbejde med børn, kan man med fordel finde nogle små gaver på destinationen; balloner, tegnegrej, bolde og lign.

Kan jeg risikere at være alene, når jeg bor hos min værtsfamilie?

Nej, som udgangspunkt ikke. Du vil blive oplyst herom, såfremt det skulle være tilfældet.

Skal jeg deltage i alle de adventure aktiviteter som er inkluderet i programmet?

Nej, det vil naturligvis være muligt at undlade at deltage i diverse aktiviteter, hvis du ikke har lyst. Vi anbefaler selvfølgelig, at man deltager i alle adventure aktiviteter på vores program,
da du vil blive glad for dette bagefter, fordi det flytter nogle grænser og lader dig vokse som person.

Er det sikkert at rejse på de forskellige destinationer?

Adventure Heart går højt op i din sikkerhed, og vi udbyder derfor ikke rejser, hvor vi ikke mener, der er sikkert at være. Du kan altid tjekke udenrigsministeriets rejsevejledning på www.um.dk.
Spørg Adventure Heart til råds hvis du er i tvivl. I det tilfælde at et land ikke vil være sikkert at opholde sig i, vil du blive tilbudt et tilsvarende program i et andet land.

Hvordan foregår transport undervejs?

Afhængig af program vil du benytte lokale busser, tog, både og lign. Nogle steder har vi egne transportmidler. Se mere under hvert enkelt program.

Hvor bor man på rejserne?

Afhængigt af program bliver du indkvarteret i lokale hjem af forskellig standard, hostels, billigere hoteller, lodges, telte, hytter og Adventure Hearts camps. Se mere under hvert enkelt program.

Hvordan er bade- og toiletforhold?

På de fleste af vores destinationer skal man generelt regne med lavere standarder end i Danmark. Det kan variere fra at bade med en spand koldt vand frem for brusehoved til at bruge huller i jorden i stedet for almindelige toiletter. Mange steder er der dog såvel bad som toilet af vestlig standard.

Er Adventure Heart en del af en større organisation?

Nej, det er vi ikke. Vi er en privat, dansk virksomhed, som ikke er underlagt en større organisation.

Hvor mange har rejst med Adventure Heart?

Vi har sendt over 15000 unge mennesker ud i verden.

Er Adventure Heart medlem af rejsegarantifonden?

Ja, Adventure Heart er medlem af Rejsegarantifonden nr. 853, og du er dermed beskyttet bedst muligt.

Kommer Adventure Heart med i lufthavnen?

Nej, det gør vi ikke. I har travlt med at sige farvel til familie og venner og komme af sted med flyet. Når I ankommer vil vores partner hente jer i lufthavnen.

Hvor store er grupperne?

Det varierer meget efter destination, sæson og trends. Der er derfor langt mellem minimum antal deltagere og maksimum antal deltagere.
Mest almindeligt er det at være mellem 6 og 18 i en gruppe.

Hvor gamle er deltagerne normalt på en adventure rejse?

Det varierer meget afhængig af den enkelte destination og afgang.
På adventure rejserne er de fleste imellem 19 og 22 år.
Alders sammensætningen på de internationale rejser og det frivillige arbejde er mere varieret og kan fordeles på de 18-30 årige og kan ligeledes fordeles på forskellige nationaliteter.

Kan man være garanteret at bo sammen, hvis man rejser sammen med nogen, man kender?

Ja, det kan man godt. Det er dog vigtigt, at du oplyser os om sådanne ønsker ved booking.

Er det almindeligt at tilmelde sig alene – uden at kende nogen i gruppen i forvejen?

Ja, det er det. Langt størstedelen af vores rejsende tilmelder sig alene, og du vil meget hurtigt lære de andre fra gruppen at kende og få nye venner.

Hvordan finder jeg min facebook gruppe?

Når du modtager din bekræftelse vil der i mailen stå, hvordan du finder din facebook gruppe. Hvis der er rigtig lang tid til din afrejsedato, kan det dog være, at den ikke er oprettet endnu.
Vi beder dig i så fald henvende dig til os.

Hvad skal jeg have med?

Når du har booket din rejse, vil du modtage en pakkeliste med oplysninger omkring, hvad der er praktisk og vigtigt at tage med.

Holder I informationsmøder, hvor man kan høre mere om programmerne?

Ja, det gør vi. Vi afholder Rejseforedrag i de fleste store byer rundt omkring i landet. Her kommer vores tidligere deltagere og fortæller om vores programmer og deres personlige oplevelser.

Hvor mange lommepenge skal jeg bruge?

På baggrund af tidligere rejsendes tilbagemeldinger vurderer vi forbruget af lommepenge til generelt at ligge mellem 4.000-5.000 kr. pr. måned du rejser. Dette er dog med forbehold, da der er forskel på om du rejser i Afrika, Asien, Australien eller Sydamerika. Ligeledes forskelligt hvor meget den enkelte tilkøber af aktiviteter, oplevelser og souvenirs på sin rejse.

Kan jeg selv arrangere fly?

Ja, men sørg for at vælge et sikkert flyselskab og have en fleksibel billet, hvor det er muligt at ændre datoen for hjemrejsen. Når du derefter har din rejseplan, skal du sende den til os, så vi kan meddele vores partner, hvornår du ankommer til lufthavnen og evt. bestille din rejseforsikring, hvis du ønsker dette.
Bemærk, at du ved eget flyarrangement skal betale et gebyr på kr. 750 (sats pr. 1. marts 2012)

Kan Adventure Heart arrangere mit fly – og hvad hvis jeg vil rejse videre?

Ja, det kan vi godt. Det bestemmer du, om vi skal efter bestilling af rejsen. Vi booker flybilletter, hvor hjemrejsedato kan ændres mod et gebyr på destinationen, så du altid har mulighed for at blive længere eller rejse videre og vi kan ligeledes fra begyndelsen kan arrangere en speciel flybillet til dig.

Hvorfor er flybilletten ikke inkluderet i prisen?

Det er op til den enkelte deltager om vi skal hjælpe dig med at arrangere din flyrejse. Desuden ændrer priserne sig på flybilletterne løbende.

Kan Adventure Heart arrangere min forsikring?

Ja, hvis du ønsker, kan Adventure Heart tegne din forsikring for dig uden gebyr, således at du betaler derfor kun forsikringssummen. Dette tilbyder vi, da vi går meget op i sikkerheden for vores deltagere. Adventure Heart benytter sig af Gouda Ungdomsrejseforsikring, da de er specialiserede i rejser for unge og bedst dækker adventurerejser

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg selv tegner forsikring?

At den skal dække alt, hvad du kommer til at lave på din adventure rejse, f.eks. riverrafting, trekking og frivilligt arbejde.

Hvordan bliver jeg forsikret?

Du er selv ansvarlig for at være forsikret inden afrejse og under hele din rejse. Det er vigtigt, at du er ordentligt og tilstrækkeligt forsikret under hele din rejse.

Skal jeg have visum?

Det er dit ansvar, som rejsende at have styr på visumregler for din destination. Adventure Heart fremsender information om, hvorledes du gør dette, når du har booket din rejse,
men det er dit ansvar, at dit visum er i orden.

Hvad er reglerne for mit pas?

Vi anbefaler alle at have et pas, der er gyldigt i mindst 12 måneder efter hjemkomst, da mange lande har restriktioner om passets gyldighedsperiode. Du vil modtage nærmere information om regler for dit pas’ gyldighed efter booking. Husk på at det er dit ansvar at sætte dig ind i de gældende pas- og visumregler for din rejse. Vi henviser til UM Rejse og ophold i udlandet. for detaljer om din specifikke rejse.

Hvad skal jeg gøre i forhold til vaccinationer og malaria?

Det er dit ansvar, at du har alle fornødne vaccinationer til rejsen. Det er vigtigt, at du så tidligt som muligt går i gang med at undersøge hvilke vaccinationer, du behøver. Se altid på www.ssi.dk/rejser, når du skal rådføre dig om vaccinationer og malaria. Adventure Heart tilbyder alle kunder 10 % rabat på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service landet over.
Se priser og bestil tid på www.sikkerrejse.dk.

Eller benyt rejseklinkikken.dk:
Vi har indgået en aftale med Rejseklinikken i Charlottenlund, som tilbyder vore kunder 15% rabat på vaccination. I forbindelse med vaccination gives altid gratis mundtlig og skriftlig destinationsrelevant rådgivning, ligesom udstedelse af rejserelevante recepter er gratis.
Er du medlem af sygesikringen Danmark, sørger Rejseklinikken for at indberette beløbet, således at du automatisk får refunderet 50 % af udgiften til vacciner.
Se mere på den omfattende hjemmeside www.rejseklinikken.dk

Eller benyt dig af vaccinationer på apoteket:
Du kan nu blive vaccineret på apoteker rundt omkring i Danmark, hvor du samtidig har mulighed for at få rådgivning og hjælp af specialuddannet personale, men ikke sygeplejersker.
På www.sikkervaccination.dk kan du bestille din tid, og som rejsende fra Adventure Heart, får du 10 % rabat hos os.