Brasilien, Bolivia & Peru

Rejser til Sydamerika
Intro Programmet Billeder Priser & Datoer Hvad er inkluderet? Facts om rejsen

8 ugers backpacker rundrejse i Bolivia, Peru og Brasilien - TOP adventure og oplevelser

Lake Titicaca, Saltørkenen, Machu Picchu, La Paz, cykeltur på "The Death Road", Amazonjunglen og Rio de Janeiro

Fantastiske og sprudlende Sydamerika! Her skal du på en adventure rundrejse ud over alle grænser gennem tre af de mest spændende lande i Sydamerika.
Turen tager gruppen lige fra den smukke Titicaca sø, hvor I skal opleve de menneskeskabte siv-øer og sejle i sivkanoer, over den unikke saltørken Salar de Uyuni med dens saltminer, gejsere og vulkaner og til en af verdens syv vidundere – den gamle inkaby Machu Picchu.
Inden afrejsen til Brasilien skal I på en nervepirrende cykeltur langs The Death Road.
I vil lære at overleve i Amazonas regnskov, tage på et eventyrligt cruise langs Amazonfloden, besøge storbyen Manaus midt ude i junglen – samt nyde adskillige af verdens bedste flodstrande.
Sidst men ikke mindst besøger I den ikoniske by Rio de Janeiro med dens berømte strande – Copacabana og Ipanema, dens fabelagtige karneval og et af verdens syv vidundere – den enorme statue af Kristus på toppen af Corcovado bjerget.

Oplevelser på rejsen

Udover dem du selv skaber...

Adventure
 • Trekking i Amazonas junglen
 • Kyaking
 • Kneebord
 • Bådtur
 • 4x4 hjulstrækker tur
 • Verdens 3. største vandpark
 • Buggy tur
 • Zip line
 • Sand board
 • Ridetur på Kamel
Kultur
 • Opleve lokale indianere
 • Operahuset i Manaus
 • City tur og strandtur i Ponta Negra
 • Besøge Sydamerikas største åbne market
 • Kabelbane
 • The Christ of the Redeemer
 • Sambashow
 • Museum for moderne kunst
Natur & Dyreliv
 • Overlevelseskursus i junglen
 • Cruise på Amazonasfloden
 • Ipanema strand
 • Paradisstrande
 • Besøge en botaniskhave
 • Oplev National parker
 • Copacabana strand
Mere Adventure?*
 • Jet Ski
 • Skydive
 • Windsurf
 • Kite surfing
 • Dykkercertifikat
 • Snorkeling
 • Paragliding
 • Cykel leje

*Dette er vejledende. Endelig pris og betingelser vil blive oplyst på destinationen. Listen er ikke udtømmende, men et eksempel på aktiviteter, som kan tilkøbes.

Uge
1

Brasilien

Rio de Janeiro, Copacabana- og Ipanema-strandene, samba og Kristus-statuen

Rejsen begynder i fantastiske Rio de Janeiro, der med alle dens verdenskendte seværdigheder må siges at være den mest ikoniske brasilianske by. Byen, der aldrig sover, byen med det største karneval – Rock in Rio, og byen, hvor Astrud Gilberto sang ”The Girl from Ipanema”. Byen med det største fodboldstadion, den største urbane skov, de verdensberømte slumkvarterer – Favelaerne, Kristus-statuen og to af de mest berømte strande i verden, nemlig Copacabana og Ipanema.

I kommer på sightseeing og vil i løbet af ugen besøge et af verdens nye syv vidundere, der samtidig er Rios vartegn – den 30 meter høje statue af Kristus, der står på en 7 m høj sokkel oven på det 710 meter høje bjerg Corvovado. Med svævebanen kommer I til Sugar Loaf, hvor I vil opleve den imponerende udsigt over hele Rio, og hvorfra I kan tage nogle af de allerbedste billeder af byen. Man kan selvfølgelig ikke sige Rio uden og sige samba, så det skal I også opleve helt tæt på til et sambashow. Senere besøger I en favela – et slumkvarter, og ser, hvordan den fattige del af befolkningen lever. På den berømte strand Copacabana er der god mulighed for at komme til at spille beach volley med nogle af de lokale eller bare slappe af på stranden og måske tage en svømmetur.

Vi vil også besøge Ipanema på den anden side af byen. Det er en mindre bydel, men den er ekstremt farverig. Ny kunst, trends og funky mode er at finde overalt. Ud over Ipanemas berømte strand har byen også nogle af de bedste restauranter i Brasilien. Under opholdet i Rio, vil I selvfølgelig også have lidt tid til at gå ud og teste jeres sambafærdigheder og udforske det berømte natteliv. En helt uforglemmelig by, som man nødigt forlader igen!

Uge
2

Bolivia

Byrundtur i La Paz, kabelbaner, saltørkenen – Salar de Uyuni, gejsere, Altiplano ørkenen og tog kirkegård.

Turen tager jer videre til storbyen La Paz i Bolivia, som er den højest beliggende hovedstad i verden. Her skal I på en gåtur gennem den storslåede by, hvor I vil se kvinderne i deres meget farverige kjoler samt de traditionelle jakker lavet af alpakauld. Samtidig vil I smage traditionel boliviansk mad samt opleve flere alternative markeder.

I skal med natbussen til programmets første højdepunkt – Salar de Uyuni. saltørkenen, der ligger i 3600 meters højde, har en variation på mindre end en meter i højden over hele området, hvilket er usædvanlig lidt. Dette besynderlige landskab giver mulighed for, at man kan tage en masse sjove og underlige billeder, da man i bestemte vinkler let kan fremprovokere synsbedrag. Ud over at tage billeder skal I bruge de næste par dage på at opleve den helt ekstraordinære natur i den ørken, man kalder Salvador Dali ørkenen, kendt for alle sine utrolige farver og formationer.

I skal køre gennem ørkenen i jeep, se om I kan spotte vilde alpakaer, bade i varme kilder samt besøge både gejsere og vulkaner, der ligger i området. Ord kan slet ikke beskrive dette fantastiske sted – du er nødt til at opleve det selv!

Uge
3

Peru & Bolivia

Lake Titicaca, floating Islands, Cusco, trekking, Machu Picchu og Death Road

Turen tager jer videre over grænsen til Peru, hvor I vil besøge den glimtende blå sø Titicaca – også kendt som solens fødested. Her vil I opleve en menneskeskabt ø midt ude i søen. Øens folk samler bundter af tørrede siv for at fremstille siv-øer. De bruger de siv, der vokser ved søen. De større øer kan huse op til 10 familier. Folkene sejler frem og tilbage til øen i hjemmebyggede siv-kanoer, som I også vil stifte bekendtskab med.

Rejsen fortsætter herefter med tog gennem de smukke Andesbjerge, indtil I til sidst ender ved inkaernes gamle hovedstad – Cusco. Her vil I komme på en guidet tur rundt i byen, inden turen går videre mod det fantastiske Machu Picchu! Her skal I bruge en hel dag på at udforske de storslåede ruiner af en by, der blev bygget at inkaerne i det 15. århundrede. I vil blive guidet gennem ruinerne, der ligger i 2430 meters højde, og få fortalt den spændende historie bag bjerglandsbyen.

Der vil også være mulighed for at trekke op til toppen af de omkringliggende bjerge, så man kan få den perfekte udsigt over hele ruinbyen og score et præmiebillede af sig selv med hele byen i baggrunden.

I vender nu tilbage til Bolivia, hvor det er tid til endnu en adventure-aktivitet. I har nemlig mulighed for at begive jer ud på en nervepirrende cykeltur ad Yungas Road, der med god grund også er kendt som ”The Death Road”. Turen strækker sig over 60 km, hvor I starter i 4650 meters højde og ender helt nede i 1200 meters højde. I vil tydeligt mærke forskellen, når I kommer direkte oppe fra den kølige og tynde luft ned til sol og varme. (dette er en tilvalgsaktivitet og er ikke en del af programmet.)

I slutter den sidste dag af med lidt fritid i La Paz, så I kan udforske byen på egen hånd og købe de sidste souvenirs, inden turen går videre til Brasilien. Det kan også anbefales at bruge noget af tiden på at tage op med svævebanen for at nyde det vidunderlige syn af La Paz fra oven.

Uge
4

Brasilien

Rio De Janeiro, museumsbesøg, Tijuca National park og Iguazú vandfaldet

Eventyret fortsætter tilbage til Rio De Janeiro, hvor flere af byens store attraktioner skal opleves. I skal på en guidet tur til det store Maracana Stadium, som blandt andet blev brugt under OL i 2016 og VM i fodbold i 2014, og I kommer ind at se det imponerende stadion og alle dets faciliteter.

Der vil blive arrangeret en dagstur ud til de to bedste museer i Rio, The Museum of Modern art og Museum of Tomorrow, og der vil være rig mulighed for at udforske de to spændende museer.

I skal på en tur ud i Tijuca National park, som ligger en times kørsel uden for Rio. Denne naturperle er spækket med smukke vandfald, fantastiske vandreruter, spændende dyr og den flotteste natur.

Sidst på ugen vil der være mulighed for at komme på en 3 dages tilvalgstur til de majestætiske vandfald Iguazu, der ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina. I kommer til at opleve vandfaldene fra begge sider. Turen inkluderer fly t/r ned til Iguazu National Park, besøg på den brasilianske side af vandfaldet, besøg på den argentinske side af vandfaldet, overnatninger på hostel og guide.
De, der ikke ønsker at besøge vandfaldene, vil have nogen dejlige fridage i Rio med mulighed for at udforske byen yderligere eller sole sig på Copacabana stranden.

Uge
5

Brasilien

Amazonjunglen, Manaus, jungle, strande, overlevelseskursus, eksotiske dyr og adventure

Fra storbyen i Rio til en helt anden slags storby nemlig Manaus, beliggende dybt inde i hjertet af Amazonjunglen. En imponerende by, hvor den moderne verden står over for de indfødte og kolonitiden. Vi tager på sightseeing med bus for hurtigere at få et overblik over den store by. Vi skal besøge Manatee rescue center, hvor man har et hjælpeprogram for de sjældne dyr, først og fremmest for manateen, søkoen, som igen sættes ud i junglen, når de er rehabiliterede. Vi skal også på strande, som giver adgang til at bade direkte i Amazonfloden.

Vi besøger markeder, tager på tur i havnen samt besøger torvet og det meget berømte operahus.

Vi skal udforske Amazonjunglen og opleve lidt af alt det, den har at byde på. Amazonas er verdens største regnskov og omfatter intet mindre end halvdelen af al regnskov på verdensplan, samtidig med, at der her findes en lang række sjældne dyre- og plantearter. De næste fem dage skal I på overlevelsestur i junglen. Her lærer I om de planter og vilde dyr, som lever i junglen, og måske er I heldige at se flere forskellige slags aber, floddelfiner og et hav af forskellige fugle. I skal lære, hvad man må spise og ikke må spise – og vigtigst af alt, hvor man kan færdes, og hvor man bestemt ikke kan færdes.
I skal prøve og fange piratfisk i Amazonfloden, I skal på natteekspeditioner for at spotte krokodiller og på gåture i den dybe jungle med en ekspert, så I selv bliver lidt fortrolige med at overleve i det fri.

Uge
6

Brasilien

Paradisstrande, skydiving, dykkercertifikat, nationalparker, surfing og storbyen Fortaleza

Turen gå nu 140 km videre ind i junglen til en lille national park ved navn President Figueiredo. Denne fantastiske naturpark byder på en masse storslåede vandfald, grotter, brusende floder og naturlige pools, alt sammen steder hvor man kan springe i det forfriskende vand og tage en svømmetur eller slappe af i de små pools. Der er mulighed for at vandre ind i junglen og opdage ny småsøer og vandhuller, man kan bade i.

I tager nu tilbage til Manaus for at flyve ud mod kysten til Fortaleza. Fortaleza opstod i 1700-tallet, har 2,5 millioner indbyggere og er samtidig hovedstaden i staten Ceara. En livlig og actionfyldt by med mange attraktioner og sjove ting at tage sig til. Her kommer I til at opleve de kæmpe højhuse, der ligger lige ud til de fantastiske strande, et sted fuld af sol, sommer, glæde og kontraster. I får således rig mulighed for at få et indblik i livet i en storby med ægte brasiliansk livsglæde! Især Dragão do Mar kan anbefales. Det er en plads, som kan beskrives som byens kulturelle centrum med dens museer, dens natklubber samt livekoncerter og andre events i løbet af weekenden.

Efter et kort ophold i Fortaleza går rejsen videre til Jericoacoara, tidligere en lille fiskerby, men nu et mekka for windsurfing og kitesurfing. Byen her gemmer på nogle af Brasiliens bedste strande. Her er gaderne belagt med sand, strandene strækker sig, så langt øjet kan se, og palmernes svaj i den stille brise går i et med det varme vand. Et sandt paradis! Her har I mulighed for at tage et kursus i kitesurfing eller windsurfing, og en af dagene skal I på tur i firehjulstrækker rundt og se saltsøer, vidunderlige strande og meget andet, der ligger på den østlige side af byen, hvor turen til vest foregår i sand buggies, da det meste af landskabet er dækket af sand - en actionpakket dag.

Uge
7

Brasilien

Herefter går turen tilbage til Fortaleza, hvor der vil være mulighed for at komme med en tur på The Pirate Launch, som er en udendørs bar, som afholder det største "Monday Party", noget man ikke må gå glip af.

Rejsen fortsætter østpå til byen Canoa Quebrada. Byen ligger ud til stranden og har en 10 meter dyb kløft, som er perfekt til at paraglide fra. Der findes ikke nogen steder i Brasilien, hvor det kan gøres bedre og billigere end her. På den charmerende hovedgade kan I teste byens streetfood, se dansende artister og besøge nogle af de lokale cafeer og barer. Her vil der være tid til at slappe lidt af, udforske byen og dens mange restauranter, gå på stranden eller prøve kræfter med paragliding og vandaktiviteter som surfing, windsurfing og Paddle Boards.

Uge
8

Brasilien

Turen går nu tilbage til Rio De Janeiro, hvor den sidste uge skal nydes. Der vil være mulighed for at komme ud og prøve at Skydive, dette er en tilvalgs aktivitet, men en fantastisk en af slagsen. I kan nyde en dag på enten Copacabana eller Ipanema Beach, hvor der kan spilles Volleyball eller anden strandsport, eller I kan slappe af, inden 2-dages turen til øerne Ilha Grande starter. Ilha Grande er en ø syd for Rio, og I kører først to timer sydpå for derfra at tage en båd ud til øen. Her skal I bo på en campingplads ikke så langt fra stranden, hvor I skal sove i hængekøjer. Øen er kendt for sine fantastiske stande og klare blå vand, lige til at hoppe i. I skal også på en trekkingtur op i bjergene på øen og opleve den dejlige natur og nyde udsigten oppe fra ud over den smukke ø. Der er masser af forskellige ruter, man kan tage.

Tilbage i Rio er der tid til de sidste arrangementer, inden turen går tilbage til Danmark igen, men inden da vil der være en afskedsmiddag for hele gruppen.

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

Oktober 2019
Rejser til Sydamerika

Brasilien, Bolivia & Peru

2 Måneder

1 uge Bolivia, 1 uge Peru og 6 uger Brasilien

Ankomst

04. okt 2019

Hjemrejse

29. nov 2019

33.990 kr
Bestil nu

Hvad er inkluderet i rejsen?

Inkluderet i basisprisen
 • Indkvartering
 • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
 • Måltider i henhold til programmet
 • Engelsktalende guide
 • Afskedsmiddag for gruppen
 • Login til egen profil
 • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
 • 24 timer vagttelefon
 • Bidrag til rejsegarantifonden
 • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
Bolivia
 • 26 Måltider
 • Fly fra Rio De Janeiro to La Paz
 • City tur i La Paz
 • Cabel-car tur i La Paz
 • 4x4 Jeep tour
 • Saltørken Salar de Uyuni
 • Tog kirkegård
 • Besøge Gayser
 • Besøge vulkaner
 • Bade i varme kilder
 • Besøge antik salt-by
 • Besøge saltminer
Peru
 • 15 Måltider
 • Titicaca søen
 • Besøge floating Islands
 • Seljtur i Sivbåd
 • City tur i Cuzco
 • Togtur gennem Andesbjergene
 • Machu Picchu
Brasilien
 • 87 Måltider
 • Fly fra La Paz til Rio De Janeiro
 • Fly fra Rio de Janeiro til Manaus
 • Fly fra Manaus til Fortaleza
 • Fly fra Fortaleza til Rio De Janeiro
 • City tour i Rio De Janeiro
 • Besøg Copacabana Beach
 • Besøge Sambaskole
 • Guidet tur i Farvela slumkvarter
 • The Christ of the Redeemer
 • Kabelbane til Sugar Loaf
 • Besøge Ipanema Beach
 • Besøge Maracana Stadium
 • Besøge Museum of Modern Art (indgang ikke inkluderet)
 • Besøge Museum of Tomorrow (indgang ikke inkluderet)
 • Tijuca National Park
 • Citytour i Manaus
 • Se Opera huset i Manaus
 • Jungletrek og overlevelses kursus
 • Presidente Figueredo National park
 • Se vilde aber
 • Jeep tur i Jericoacoara
 • Buggie tur i Jericoacoara
 • Canoa Quebrada
 • City tour i Fortaleza
 • Ilha Grande to dags tur
 • Trekking tur
 • Afskeds middag

Hvad er IKKE inkluderet i rejsen?

Transport
 • Flybillet t/r fra kr. 10.500,- inkl. skatter og afgifter
 • Lokalt lufthavns skat
 • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
Forsikring
 • Rejseforsikring ca. kr. 1.850,- for 8 uger
 • Sygdomsafbestillingsforsikring kr. 695,-
Andet
 • Vaccinationer fra ca. kr. 1.800,-
 • Drikkevarer, snacks samt personlige fornødenheder
 • Drikkepenge efter lokal skik
 • Busturen op og ned af bjerget ved Machu Picchu 12$ per vej
 • Ekstra adventure aktiviteter udover programmet
 • Udgifter i forbindelse med uforudsete hændelser, der er udenfor vores kontrol
 • Bagage på indenrigs flyvningerne ca. 180,-

Vil du have mere adventure?

Bolivia
 • "The Death Road" i bil kr. 150,-
 • Cykeltur på "The Death Road" kr. 600,-
 • Rapelling
Brasilien
 • Iguazu vandfald 3 dags tur ink. overnatning og fly 2.380,-
 • Skydive inkl. billeder og video 300$
 • PADI Dykkercertifikat 400$
 • Prøvedyk en dag 120$
 • Dykning for deltagere med dykkercertifikat på forhånd 80$
 • Paragliding kr. 160,- DKK
 • Jetski
 • Ziplining
 • Paddel boarde
 • ATV 4x4 hjul
 • Surfe
 • Kite surfing
 • Indgang til Museum of Tomorrow ca. 20,- DKK
 • Indgang til Museum of Modern Art ca. 20,- DKK
 • Indgang til The Pirate Launch ca. 80,- DKK
Bolivia

Bolivia kaldes af og til Latinamerikas Tibet, fordi en stor del af landet ligger relativt isoleret højt oppe i Andesbjergene. Bolivia har store naturrigdomme, charmerende byer, yderst levende traditioner og en befolkning, hvoraf over halvdelen er indianere. Bolivias hovedstad er den enestående by La Paz beliggende i 3.600 meters højde i en dal i Andeskæden omgivet af snedækkede bjergtoppe. Bolivia gemmer på rigtig mange fascinerende turistattraktioner, så man kommer ikke til at kede sig.

Peru

Peru er spækket med historie og ruiner fra tidlige indianerkulturer, fra inkakulturen og den spanske kolonitid. Inkaernes hovedstad Cuzco, den hellige dal, Machu Picchu og de nulevende indianerkulturer ved Titicacasøen kan ikke undgå at fascinere. Den varierede natur omfatter tør sandørken, snedækkede bjergtinder, brusende floder og den eviggrønne Amazonregnskov.

Brasilien

Brasilien er 200 gange større end Danmark, og er det største og befolkningsrigeste land i Sydamerika med en befolkning på 200 milioner mennesker. Landet dækker et stort område mellem Andesbjergene og Atlanterhavet. Brasilien, der er navngivet efter det lokale brasiltræ, er rigt på naturressourcer. Der er store landbrugsområder og enorme regnskove.
Det meste af dets klima er tropisk, dog er den sydlige del relativt tempereret. Den største flod i Brasilien, og en af de største i verden, er Amazonfloden, som strækker sig 6.937 km fra dets udspring i Peru til dens udløb i Atlanterhavet.

Beliggenhed

Bolivia: Bolivia er et land i Sydamerika med grænser til Brasilien i nord og øst, Paraguay og Argentina i syd, og Chile og Peru i vest. Bolivia er en indlandsstat og har således ikke en kystlinje.

Peru: Peru er et land i det vestlige Sydamerika. Landet grænser op til Ecuador og Colombia mod nord, Brasilien mod øst, Bolivia mod sydøst, Chile mod syd og Stillehavet mod vest.

Brasilien: Brasilien breder sig over cirka halvdelen af Sydamerikas areal. Det højeste punkt er Pico da Neblina på 2.994 m. Brasilien grænser op til: Argentina, Bolivia, Colombia, Fransk Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela og Atlanterhavet.

Visum

Bolivia er visumfrit i de første 90 dage.
Peru visum modtages ved ankomst til landet og er gyldigt i 90 dage.
Brasilien er visumfri i de første 90 dage.

Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vaccinationer

En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

Sikkerhed undervejs

Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

Indkvartering

I Bolivia bliver I indkvarteret på Hostels under hele turen.
I Peru bliver man indkvarteret på Hostels under hele turen.
I Manaus bliver gruppen indkvarteret i en stor lejlighed med beliggenhed lige i centrum af byen og med udsigt ud til floden. I regnskoven bor man i en camp sammen med indianerne hvor I skal prøve at sove i hængekøje under åben himmel. På Amazonas cruise turen skal I bo ombord på båden, her sover man i hængekøjer på bådens første to dæk.
I Alter do Chao skal gruppen bo i et lækkert hus med pool, hvor guiderne vil lave lækker mad til jer morgen og aften.
Når I ankommer til Rio de Janeiro, skal gruppen bo i en lejlighed 200 meter fra Copacabana beach.

Klima

Bolivia: Bolivias klima varierer voldsomt fra de forskellige regioner; fra tropisk klima i det østlige llanos til polarklima i det vestlige Andes. Sommeren er varm og fugtig i øst og tørt i vest. Vintrene er kolde i vest og det sner i bjergregionerne, hvorimod det på højsletten blæser en del. Efteråret er tørt i de ikke-tropiske regioner. Når vejrfænomenet El Niño indtræder sker store ændringer i vejret.

Peru: I Peru kan man støde på tre forskellige klimatiske zoner. Ved kysten er somrene (fra december til april) tørre og varme med 25-35°, mens vintrene er køligere. I bjergene falder temperaturen, efterhånden som man bevæger sig højere op. I sommermånederne kan man regne med 20-25° i dalene og noget køligere om natten. Junglen i Østperu har altid varmt og fugtigt vejr med størst sandsynlighed for tørvejr mellem april og oktober. I Peru oplever du ud over vulkanudbrud flere hundrede små jordrystelser om dagen og nogle gange alvorlige skælv.

Brasilien: Brasilien er næsten lige så stort som hele Europa, og kan fremvise så forskellige landskaber som tropisk regnskov i Amazonas, halvtørre savanner mod nordøst og de store græsstepper sydpå, hvor klimaet er subtropisk. Ækvator løber igennem den nordlige del af Brasilien, og her folder det klassiske tropiske klima sig ud med masser af regn, høje temperaturer og nærmest ingen forskel på sommer og vinter. Det centrale Brasilien ligger i det subtropiske klimabælte, og her er temperaturerne generelt høje (sammenlignet med vores breddegrader), og nedbøren relativt sparsom. Dog ligger de fleste byer ret højt, hvilket holder temperaturen nede. Allerlængst mod syd bliver det lidt køligere, og der kan endda falde sne i de højt beliggende områder. I de store byer på østkysten som Rio, Salvador og São Paulo ligger temperaturgennemsnittet over 20 grader året rundt, men passatvinden, der konstant blæser fra syd, gør at det føles behageligt og ikke for varmt.

Mad

Maden i Brasilien er hjertelig og ligetil, opskriften er altid enkel og råvarerne rigtig gode. En traditionel brasiliansk middag kredser altid omkring en type kød eller fisk, som regel grillet. Omkring dette finder man ris, kartofler eller maniok, grøntsager og oftest en sovs eller salsa. Især frugt er udsøgt og der findes en helt anden verden af forskellige slags frugt.
På soft drink markedet er Guaraná et must, lavet af Guaraná bær, som findes I Amazonas.
Friskpresset juice findes i alverdens varianter, og er stærkt vanedannende.

I Peru er ceviche (rå fisk marineret i citrus saft) meget populært, og selv i et gadekøkken kan du være sikker på at få et fantastisk og velsmagende måltid. Lomo Saltado er en anden meget kendt ret. Den består af lynstegt okse- eller alpacakød med chili, tomater, løg og soya og serveres med pomfritter - det smager himmelsk! Cuy, som er marsvin, er en delikatesse i Peru. Den bliver ofte serveret hel med hoved, tænder og klør. Du må ikke misse Perus national drink, Pisco Sour, som er pisco med lime og æggehvider.

Maden i Bolivia er sund, solid kost med masser af energi og næring. Man spiser kartofler, ris og majs. I området omkring Lake Titicaca skal man smage ørreden fra søen, den er i absolut verdensklasse. Ellers er de dominerende kødretter med oksekød, kylling eller fisk. Tilbehør er som regel kartofler, som der dyrkers i stor stil i Bolivia. Kartoflerne kan fås i et utal af forskellige variationer. Med hensyn til drikkevarer producerer de både øl og vin i Bolivia, men en af de mest kendte drikke er mate de coca, the lavet på kokablade.

Valuta

Bolivia: 1 DKK = 1 BOB (Bolivianske Boliviano)
Peru: 1 DKK = 0,48 PEN (Peruvianske Sol Nuevo)
Brasilien: 1 DKK = ca. 4408 BRL (Brasilianske Real)

Der er ATM’s i de større byer, hvor man også kan betale med kreditkort de fleste steder. Det er en god idé at have kontanter på sig, hvis man skal rejse i mindre byer.

(Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

Tidsforskel

Bolivia:
Dansk tid - 5 timer
Peru:
Dansk tid - 6 timer
Brasilien:
Dansk tid - 5 timer Manaus
Dansk tid - 4 timer Rio de Janeiro

El

Bolivia har de 230 V og stikdåserne er beregnet til fladestik med to ben.
Peru har de 220 V og stikdåserne er beregnet til fladestik med to ben.
Brasilien har flere forskellige elektricitetssystemer. I Rio de Janeiro og Manaus bruges der enten 110 volt eller 220 volt, 50-60Hz. Stikdåserne er beregnet til flade stik med to ben.

Internet

Der findes internetcaféer i de større byer og i lobbyen på mange hoteller.

Sprog

Bolivia: Spansk er det mest udbredte officielle sprog i landet. Sproget tales af 88,4% af befolkningen som første- eller andetsprog. Udover spansk og de oprindelige sprog taler ca. 70.000 indbyggere plattysk, ligesom der i dele af grænseområderne mod Brasilien tales portugisisk.

Peru: Spansk, som tales af 80,3% af peruanere, sammen med adskillige indfødte sprog, hvor det vigtigste er quechua, talt af 16,5% af befolkningen.

Brasilien: Befolkning har portugisisk som modersmål bortset fra enkelte indvandrergrupper og dele af den indianske urbefolkning, som taler bl.a. ge, arawak og tupi-guarani.

Religion

Bolivia: 78% af befolkningen katolikker, 19% protestanter og 3% ikke-religiøse.
Peru: 85% af befolkningen er katolikker, og 11% er protestanter.
Brasilien: 65 % af befolkningen er katolikker.

Pakkeliste

Efter oprettelse af din rejseprofil, vil en pakkeliste samt andre nødvendige dokumenter være tilgængelig.

Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

Highlights

 • Lake Titcaca
 • Machu Picchu
 • Amazonfloden
 • Manaus
 • Rio de Janeiro
 • ... og meget mere
Se flere

Se kort

Se program

Ring til os

TLF. 45 76 18 00