Uge 1

PERU – CAJAMARCA

Introduktion til Peru, kultur, trekking, inka, uforglemmelig natur & bekendtskab med nærområdet.

Ugen starter med en tur rundt i Cajamarca og besøg på nogle af de største attraktioner, markeder og historiske seværdigheder.
På turen vil du se kirker fra kolonitiden, det store torv, hvor der er konstant aktivitet, og Cuarto de Rescate (Løsesums-rummet). Det var på dette sted, at den sidste inkakonge Atahualpa forhandlede med den spanske conquistador Francisco Pizarro om sin frigivelse, efter at han var blevet taget til fange ved slaget ved Cajamarca. Kongen lovede spanierne et værelse fyldt med guld og sølv mod at blive sat fri. Spanierne accepterede tilbuddet, men snød ham, henrettede ham og delte guldet og sølvet. Dette betød afslutningen på inkariget og åbnede døren til spansk indflydelse i Peru.

I vil vandre op til toppen af Santa Apolonia-bjerget, hvor der er en lille kirke og en smuk udsigt ud over hele byen. På vejen derop vil I besøge nogle traditionelle markeder med bl.a. kunsthåndværk fremstillet af typiske Cajamarca-materialer.
Vi vil besøge Granja Porcón, en traditionel gård beliggende i et smukt naturområde. Her får du mulighed for at nyde det typiske landskab i Andes-bjergene, der omgiver Cajamarca. Efter udforskning af marker, skove og selve gården vil I nyde en picnic på bjergsiden, før I vender tilbage til Cajamarca.
Vi vil kombinere en gåtur med offentlig transport og tage på udflugt til Cumbe Mayo, måske det ældste menneskeskabte byggeri i Sydamerika. Byggeriet er udført omkring år 1500 f.Kr. af et præ-inka samfund og viser tydeligt, hvor opfindsomme deres teknologier har været.
Du vil fx se et system af håndlavede kanaler, der leder vand op over vandskellet på toppen af bjerget og ned til indbyggerne i det område, der senere blev til Cajamarca. I en højde af 3.500 meter over havets overflade er dette imponerende præ-inka byggerikompleks og den omkringliggende klippeskov et besøg værd.

Kun en kort afstand fra Baños del Inca (byen med de varme kilder) i Llacanora-distriktet skal vi besøge nogle forhistoriske stenmalerier, der er mindst 10.000 år gamle. Disse gamle tegninger vil få dig til at forstå, hvor rig den peruvianske kultur har været længe før inka-tiden og den koloniale indflydelse.
Mens vi hører om stenmalerierne og betragter dem nærmere, fortsætter vi til fods til Llacanora. Her spiser vi frokost og udforsker nogle af de vigtigste seværdigheder, inden vi tager tilbage til Baños del Inca.

Vi vil gå en lille tur til landsbyen Otuzco. Her vil vi besøge de arkæologiske udgravninger i Ventanillas de Otuzco, hvor en højtudviklet kultur har hugget grave ind i en klippeside længe før inka-tiden.

Vi slutter af med et besøg i de termiske bade i Baños på en afslappende aften efter en actionfyldt uge!

+-

Uge 2-4

PERU – CAJAMARCA

Børnehjem – små børn, undervis i det du er god til og hjælp børnene med lektierne.

På dette program støtter du undervisningen i de lokale grundskoler eller gymnasier i nærliggende landsbyer, som alle ligger inden for 30 minutters kørsel fra, hvor du bor. Du vil blive kørt til din skole hver morgen med minibus.

Du vil assistere de faste lærere i den skemalagte undervisning, men du vil også få lejlighed til at deltage i forskellige andre aktiviteter, der ligger uden for den normale undervisning, som fx spil, drama, sang og musik. Dette kan hjælpe eleverne med at lære på en sjov måde!
Din kreative indsats på disse skoler vil være enormt givende og vil være med til at understøtte de lokale peruanske børns læring.
Der er en række spændende emner, som du kan hjælpe med at undervise i, alt efter din egen lyst og evne:

Musik (klaver, violin, guitar, flauta, sang)
Engelsk (begyndere til viderekomne)
Sport
Kunst (skulptur, maleri, tegning)
Matematik (algebra, trigonometri, geometri, aritmetik)
Dans

*NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer.
Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

+-

Uge 4+

VIL DU HAVE ANDRE OPLEVELSER ELLER FORTSÆTTE DIN REJSE?

Vil du hellere have andre oplevelser i den sidste uge som fx en tur på stranden med surfing, en uge med spanskundervisning, en uge med dans, eller vil du deltage i en Road Trip se alle mulighederne under ‘Kombinationsmuligheder’
Du kan forlænge dit program med flere ugers frivilligt arbejde, uger med andre oplevelser i Peru eller på andre destinationer i
Sammensæt selv din rejse. programmerne eller rejse videre på Adventure Hearts egne skræddersyede programmer andre steder i verden.

+-

  HVAD ER INKLUDERET I REJSEN?

  Inkluderet i basispakken

  • Indkvartering
  • Afhentning i lufthavnen (såfremt du ankommer inden for de anførte tidspunkter og datoer)
  • Måltider i henhold til programmet
  • Engelsktalende koordinatorer
  • Afrejsemøde for gruppen (Skype)
  • Råd og vejledning med visum, fly, forsikring, pakkeliste mm.
  • 24 timer vagttelefon
  • Bidrag til rejsegarantifonden
  • Login til egen profil

  Peru

  • 3 måltider i hverdagene og 2 måltider i weekenden
  • Mød lokalsamfundet
  • Support under det frivillige arbejde

  HVAD ER IKKE INKLUDERET I REJSEN?

  Transport

  • Flybillet t/r
  • Lokal lufthavnsskat
  • Ved eget flyarrangement kr. 750,- i gebyr
  • Afhentning uden for normal tider (08:00-20:00) 35€
  • Transport til lufthavnen ved endt program kr. 300,-

  Forsikring

  • Rejseforsikring fra ca. kr. 1.000,-
  • Sygdomsafbestillingsgebyr kr. 695,-

  Visum og Vaccinationer

  • Vaccinationer fra ca. kr. 1800,-
  • Visum fås ved indrejse og gælder i op til 90 dage

  Andet

  • Ekskursioner i weekender mm.
  • Drikkevarer og drikkepenge (efter lokal skik)
  • Personlige fornødenheder
  • Ekstra overnatninger før/efter programstart 35€

  Hvad er inkluderet I rejsen?

  Peru er det tredjestørste land i Sydamerika; et land kendt for sin utrolige kulturarv. Selvom Inkaerne og Machu Picchu er det mest berømte i landet, så er der mange andre præcolumbianske manifestationer, der er værd at udforske. Fascinerende oldtidskulturer, arkæologiske udgravninger og ruiner er nogle af de ting du kan opleve i den nordlige del af landet. Dette storslåede land består af en bred vifte af landskaber, forskellige typer klima og biodiversiteten tiltrækker turister fra hele verden. I Peru er det muligt at nyde meget forskellige aktiviteter fra surfing i de nordlige strande til vandreture i Andesbjergene, der er trekking i den varme og fugtigte Amazona-regnskov, mulighed for at besøge de kulturelle steder og fremragende museer og sidst, men ikke mindst, så kan man nyde de traditionelle lækre retter. Det peruvianske folk er meget venligt, klar til at hjælpe og til at introducere dig til deres skikke. Du vil opleve en stor mangfoldighed af etniske grupper, festligheder, kunsthåndværk og gastronomi.

  Peru er et land fyldt med kontraster: Den vanvittige trafik går side om side med de majestætiske bjerge. Byer i 6700 meters højde, uendelige, hvide sandstrande med de flotteste solnedgange, lamaer og tropiske regnskove kan alt sammen opleves på samme uge, hvis man ønsker. Rejser med bus er mest effektive, komfortable og den billigste måde at komme rundt i Peru. Du skal være parat til at opleve en masse forskellige klimazoner på små afstande – så husk tøj til alt slags vejr!

  Det frivillige center, hvor du skal bo under dit ophold, er beliggende i det nordlige Peru, i badebyen Pimentel. Du kan nemt nå Chiclayo, Perus 4. største by, med offentlig transport, som er billig og hyppig. Chiclayo har indkøbscentre, en biograf og et godt natteliv. Byen er et trafikalt knudepunkt i det nordlige Peru, hvilket betyder, at det er nemt at rejse rundt i weekenderne eller når dit ophold er slut.

  Pimentel er relativt lille og rolig. Det er hovedsageligt rigere mennesker, der bor i badebyen og området er derfor sikrere end det sydamerikanske gennemsnit. Ikke desto mindre bør du altid holde dig til de sikkerhedsråd vi giver dig på den første dag. Der er masser af små restauranter og butikker i området. Der er gode muligheder for at surfe ved stranden og det er nemt at få lokale, nye venner. Vi tilskynder, at man engagerer sig i vores arrangementer, så man kan møde det lokale samfund under sit ophold.

  Der vil være adgang til internet under din indkvartering, enten på værelset eller i fællesområder. Vær opmærksom på, at det ikke altid er lige stabilt.

  Du kan opholde dig visumfrit i Peru i 90 dage. Du får visum ved indrejse.

  Husk, at passet skal være gyldigt mindst 6 måneder inden indrejse.
  NB! Flyver du via USA ud eller hjem skal der søges ESTA.

  En vejledning kan findes på SSI. Kontakt din egen læge og få en konsultation. Du kan også læse mere under vores FAQ.

  Du kan vælge mellem at bo i særlige frivillige boliger eller hos en peruviansk værtsfamilie.

  De frivillige boliger ligger tæt på Chiclayo og flere af husene er tæt på stranden. De ligger i gåafstand til vores skole (ca. 1-10min). Studerende og frivillige bor side om side. Standarden er højere end gennemsnittet i Peru, men du skal huske, at Peru er et tredjeverdensland, hvor strømafbrydelser og internetfejl ikke er usædvanligt.
  Hvert hus har plads til 8-30 deltagere. Værelserne er rummelige og fuldt møbleret med et bord, en stol, en kommode / garderobe, et spejl og en aflåselig boks eller skuffe, hvor du kan opbevare dine værdigenstande. Vi leverer sengelinned. Alle huse har flere fælles badeværelser, et fælles køkken udstyret med alle nødvendige køkkenredskaber og et fælles køleskab. Der er et fællesområde til spisning, samt tag-terrasser med hængekøjer, hvor man kant slappe af efter en lang dag. Deltagerne skal selv stå for indkøb af toiletpapir, opvaskemiddel mm. Der skal betales et sikkerhedsdepositum ved ankomst.

  Det er også muligt at bo hos en lokal værtsfamilie og opleve den peruvianske kultur indefra. Dette er i særdeleshed en god idé, hvis du gerne vil højne dit spanskniveau under dit ophold. Hos familien får du rig mulighed for at kaste dig ud i samtaler og øve dit spanske.
  Vores værtsfamilier er omhyggeligt udvalgt og har erfaring i at tilbyde god service til alle vores frivillig. De åbner deres hjem for dig og behandler dig som medlem af deres familie. Alle vores værtsfamilier bor i rolige og trygge områder og har en komfortabel ”over gennemsnittet levestandard”. Normalt har du ikke mere end 15 minutters gåafstand til skolen. Alle værtsfamilier tilbyder Wifi, nogle giver dig adgang til en vaskemaskine og nogle tilbyder endda privat badeværelse.
  På din første dag vil enten din værtsfamilie ledsage dig til skolen, eller en koordinator vil samle dig op fra dit hus.
  Der er et ekstra gebyr for at booke en værtsfamilie. Skriv til os og hør nærmere.

  Dansk tid – 6 timer (vintertid)
  Dansk tid – 5 timer (sommertid)

  Vi følger altid vejledningen fra Udenrigsministeriet (www.um.dk). Efterlad ikke gruppen, og pas altid på dine ejendele undervejs.

  På trods af beliggenheden i nærheden af Ækvator, så påvirkes landet kraftigt af den kolde Humboldt-strøm, hvilket resulterer i meget forskelligt vejr. Landet er delt op i tre zoner; Costa (kysten), Sierra (Andesbjergene og dalene) og Selva (junglen).

  Costa
  Perus kyst udgør 10% af hele overfladen af landet. Den nordlige del af kysten har et semi-tropisk klima. På grund af Humboldt-strømmen, så er temperaturerne ikke så varme. Generelt, så ligger temperaturen på omkring 24 °C hele året rundt. Regnskyl er ganske hyppige og regionen er derfor en lille smule grønnere end i syd. Den sydlige region, herunder den centrale kyst og den sydlige del, har et subtropisk klima. Temperaturerne varierer fra 15 °C i løbet af vinteren til 26 °C i løbet af sommeren. Sommeren er fra december til marts.

  Sierra
  I Andesbjergene er vinteren tør og sommeren regnfuld. De årlige temperaturer svinger fra 11 °C til 16 °C, men lokalt kan forskellene være meget store på grund af højdeforskellene. Det kan anbefales at besøge bjergene om vinteren fra maj til september og nyde kysten om sommeren.

  Selva
  Dette er Amazonas-regionen i Peru! Junglen repræsenterer 60% af det peruvianske lands overflade. Klimaet er fugtigt, varmt og med regnskyl hele året rundt. Regntiden falder fra januar til april. I den tørre sæson regner det cirka én gang om ugen. Temperaturerne svinger omkring de 30 °C.

  En vigtig industri i Peru er produktionen af frugt. Peru er et land med frugttræer, ligesom mango og Cherimoya, som er meget velsmagende.

  Den peruvianske gastronomi har vundet priser adskillige gange. Ceviche, som er lavet med rå fisk, krydret med citron og krydderier, er en af de lækre specialiteteter på lige fod med Anticuchos, der er lavet af oksehjerte. Chicha Morada, er en af de nationale drikke og er lavet på lilla majs.

  Landets nationale alkoholiske drink er Pisco Sour. Peruviansk gastronomi betragtes som en af de mest alsidige og berømteste i Sydamerika. Meget ofte inkluderer retterne ris og/eller kartoffel.

  1 PEN (Peruvian Nuevo Sol) = ca. 2 kr.

  Der findes hæveautomater i de fleste byer, men det er en god idé at tage USD med, da de er de nemmeste at veksle.

  (Dette er en ca. pris, tjek venligst på www.xe.com for nuværende kurs)

  Spansk og indianske Quechua er hovedsprogene i Peru. Derudover tales adskillige andre indianske sprog som aymara, af større og mindre grupper af befolkningen.

  Det er altid en god ide at medbringe en international adapter. Se guiden forneden med de internationale stik.
  https://www.travelproducts.com/electricity_guide.htm

  Peru anerkender andre religioner, men 80% af befolkningen tilkender sig den katolske tro. Der er derfor en masse kirker til stede i landet, der er inspireret af den spanske kolonistil. De flotte kolonibygninger findes blandt andet i byerne; Chiclayo, Piura, Trujillo, Arequipa og Lima.

  Udover den katolske tro så henviser flere arrangementer og festligheder sig direkte til inkaceremonier. Peru er et farverigt og festligt land kendetegnet ved store optog, flotte, traditionelle klæder, farverige håndværk, regionale danse og mangfoldige etniske sammensætninger.

  Du vil blive tilsendt en pakkeliste samt andre dokumenter, når afrejsen nærmer sig.

  Står du og mangler udstyr til din rejse kan du få 10% rabat ved at klikke her: Backpackerlife, og indtaste koden oplyst efter booking af rejsen

  Surfing

  SURFING

  Nyd havet med Surfing, andre sjove aktiviteter og nye venner! Pimentel er et fantastisk surfested, da vejret er behageligt hele året rundt. De perfekte bølgeforhold tiltrækker sportsfolk fra hele verden!

  Absolut begyndere der ønsker at prøve surfing, eller folk der har brug for et opfriskningskursus, er begge velkommen til at deltage i vores surfing oplevelse og nyde de perfekte forhold, Peru har at tilbyde.
  Selv om Pimentel er en hyggelig, lille badeby, er den vært for konkurrencer hele året, hvilket giver den en fantastisk surfer stemning.

  Bølgerne modereres også, hvilket gør det til det perfekte sted for begyndere såvel som for folk, der ønsker at forbedre deres surfing færdigheder.

  Dette er en afslappende uge, så i din fritid vil du være i stand til at planlægge ture for at udforske omgivelserne og også have det sjovt med andre deltagere! Surfskolen vil give alle de nødvendige redskaber, herunder en våddragt og surfbrættet.

  Indkvartering & Måltider – Surf

  BØRN MED SÆRLIGE BEHOV

  BØRN MED SÆRLIGE BEHOV

  Brug lidt af din tid på dette specielle hjem for børn (og nogle voksne) med fysiske og psykiske handicap. Dette program er perfekt til dem, der ønsker at arbejde med børn, der kræver et højere niveau af pleje og assistance.
  Du vil hjælpe med at tage vare på ca. 30 børn, samt hjælpe program-medarbejderne med deres daglige opgaver. Aktiviteter, du kan se frem til at være en del af, omfatter terapi sessioner, undervisning, danse lektioner og udendørs aktivitet. Du kan også være med til at hjælpe med at lave klasseværelse materialer, male, hugge brænde og passe udendørsarealerne. Hovedformålet med organisationen er at maksimere, hvad disse børn kan gøre alene, med håb om at de en dag kan få arbejde og leve et fuldt liv!

  Indkvartering & Måltider – Børn med særlige behov

  SPANSKKURSUS

  SPANSKKURSUS

  Lær spansk hurtigt og effektivt, mens du oplever peruansk kultur, køkken og livsstil!

  I vores 20-timers spansk kursus lærer du i en gruppe bestående af højst seks studerende. Dette sikrer, at du får masser af tid og opmærksomhed fra din lærer, samtidig med at det bliver en sjov og interaktiv måde at lære spansk, og du knytter bånd med dine medstuderende.

  Hvis dette er din første spansk undervisning, skal du tage en spansk test om morgenen for at sikre, at du er placeret i den klasse, der passer bedst til dit niveau. Hvor lang tid det tager at afslutte testen, afhænger helt af dine spansk færdigheder – jo længere jo bedre. Når en af ​​vores lærere har bedømt din test, vil du blive introduceret til din klasse!

  Indkvartering & Måltider – Spansk undervisning

  BØRNEHAVE

  BØRNEHAVE

  Vores vigtigste arbejdsområde er i børnehaverne omkring Cajamarca. Alle er offentlige med begrænsede midler i Baños del Inca og er målrettede mod lavindkomstfamilier, der ikke har råd til børnepasning.

  Du kan forvente, at din stue har omkring 10-15 børn. Afhængigt af fællesskabets behov kan du blive tildelt børn fra de andre børnehaver i det område, der har brug for din hjælp. Din rolle vil indebære at passe på børnene, hjælpe lokalt personale med pleje, spille spil, vejledende aktiviteter, samtidig med at undervise i grundlæggende engelsk undervejs til de større børn.

  Indkvartering & Måltider – Børnehave

  LATINAMERIKANSK DANS

  At lære en traditionel latinamerikansk dans er en måde virkelig at omfavne hele kulturen på og giver dig mulighed for at fordybe dig i den latinamerikanske livsstil. Vores instruktør vil justere sin dansestil afhængigt af dit niveau. Alle niveauer, fra begynder til avanceret, er velkomne!

  Programmet vil lære dig to hovedformer og lære dig de forskelle, der findes i de mindre kendte traditionelle danse i Peru.

  Salsa
  Salsa er en af ​​de mest populære danse i Latinamerika. Par udfører typisk denne dans sammen, og det centrerer om hurtige trin, sving og tvist. I New York med stærke påvirkninger fra Latinamerika, er navnet “Salsa” brugt til at beskrive sin brændende natur og stil siden 70’erne.
  Siden da begyndte det snart at sprede sig og få popularitet på verdensplan.

  Marinera
  Marinera er en slags ballet dans fra Peru. Marinera er en yndefuldt og romantisk pardans, der bruger lommetørklæder som rekvisitter. Dansen er en elegant og stiliseret genoptagelse af et frieri, og det viser en blanding af de forskellige kulturer i Peru. Dansen selv har fået en masse anerkendelse og er en af ​​de mest populære traditionelle danse i Peru.

  Traditionelle peruvianske danse
  Vores lokale instruktør er en ekspert på de forskellige traditionelle danse, der alle er tydeligt afledt fra forskellige regioner over hele Peru. Disse specielle danse udøves stadig i karnevaler i dag af lokalbefolkningen! Du vil blive undervist i alle de trin, som kun kan læres af en lokal ekspert.

  *** Alle deltagere skal have en følelse af initiativ og forstå, at lærere ved projektet måske ikke kan tale det samme sprog ***

  Indkvartering & Måltider – Dans

  *NB: Programmet er vejledende. Vi tager forbehold for ændringer. Endeligt dag-til-dag program gives umiddelbart inden afrejse eller efter ankomst på destinationen.
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede eller rejsende der ikke er selvhjulpne.

  close
  Scroll til toppen