Magi i Sydafrika

Som et led i mit bachelorprojekt valgte jeg, at tage ned til Dyr & Natur projektet for, at samle data vedrørende biodiversitet og elefanternes skade på træer. Det var en fantastisk oplevelse gennem 2 måneder, hvor ens hverdag var pakket med spændende og sommetider uforudsigelige ting. En fast del af programmet var bush walks og game drives, da man er placeret i Balule Nature Reserve, som er en del af The Greater Kruger National Park, hvor dyrene har korridorer så de kan bevæge sig frit rundt. Vi stod tidligt op, hver morgen og gik en lang tur, hvor kiggede på spændende dyr, insekter eller prøvede, at analysere de spor efter dyrene, der var afgivet i sandet. I starten skulle man vænne sig til den tidligere morgentur, men det var altid sådan en fantastisk start på dagen, at efter jeg kom hjem til Danmark kunne jeg tage mig selv i, at vågne op på Nørrebro kl. 6 om morgenen med lysten til, at gå en tur i parken – selvom jeg tvivler på, at det ville være den samme oplevelse 😉

De vilde dyr var en fast del af hverdagen. I campen bor der en flok Vervet Monkeys, som man altid skal have et vågent øje på, da de altid vil have ens mad og især er pjattede med gule objekter (såsom min solcreme, der forsvandt i nogle dage og derefter røg ned fra et træ med bidemærker i). Generelt ved man aldrig hvilke dyr, som beslutter sig for at aflægge et besøg. Op til flere gange skete der det, at man vågnede op om morgenen, gik ud af sin hytte og blev mødt med et syn af væltede træer og buske i haven. Campen er indhegnet mod ubudne gæster, men det er ikke noget, som stopper elefanter, hvis de har udset sig et træ på den forkerte side af hegnet. Det mest fantastiske er, at man ikke hører dem om natten, de er nogle lydløse kæmper.

Løver og næsehorn var også dyr, som man regelmæssigt stødte på enten under game drives eller bush walks. Man bliver overrasket over, hvor lang tid man kan bruge på, at sidde i en åben land cruiser og betragte de fantastiske dyr imens, at de leger mens også når de bare sover – det bliver aldrig kedeligt!

Forskellige aktiviteter, især i weekenden, gjorde det til en uforglemmelig rejse. Det kunne fx indebære en overnatning ude i bushen, hvor man ikke havde andet med end sin sovepose. Vi slog en lille lejr op, hvor vi tændte bål omkring os i en cirkel for, at holde vilde dyr som løver og hyæner væk. At ligge og kigge op på den fantastiske stjernehimmel mens man kunne høre alle lydene fra de vilde dyr var fuldstændigt fantastisk. Det hele var en imponerende oplevelse af den rå og vilde natur, som kun Afrika kan byde på og det er ikke svært at forstå, hvorfor nogle påstår at Afrika er magisk.

Charlotte

-Tidligerende rejsende og skribent

Scroll til toppen