3 dage med sølv mine, lokal pub, saltørken og pizza (:

Dag 11

Mikkel havde det ikke for godt og sov derfor længe, mens Rune tog til sølvminen i Potosi. Turen bød på 3 timers “rundvisning” under jorden. Da minen stadig er i brug gik/kravlede/krøb man rundt mellem minearbejderne, hvor der nogen steder er mindre end en halv meter til loftet. En vild oplevelse at være under jorden i så lang tid, men også uhyggeligt at se de forhold minearbejderne arbejder under i 8-12 timer i træk. Fik sat perspektiv på de levevilkår vi har i Danmark. De fleste som arbejder i minen lever ikke meget længere end 10-15 år efter de er startet. Med den oplevelse i bagagen stod resten af dagen på afslapning og en aften med med mad og rigeligt med øl på den lokale pub!

Dag 12

Efter morgenmad var der afgang mod uyuni og verdens største saltørken -12000 km^2. Køreturen var enorm flot, hvor vi blandt andet kom igennem “cactus vally”. Turen blev afsluttet med nedkørsel til uyuni med udsigt over den kæmpe mæssige slette 3600 meter over havet omringet af sneklædte bjergtinder. Selve uyuni by var dødsyg så kl. 15 tog det meste af gruppen på Extreme fun pub, hvor der var happy hour. Der blev vi indtil kl. 23, da hotel døren blev låst. Inden da fik vi da lige foreviget vores numser med et Extreme Fun Pub stempel – for et shot………

Dag 13

Afgang kl. 9 fra hotellet i jeep for at tage på eventyr i saltørkenen. Første stop var dog en masse efterladte lokomotiver, der lå i fuldstændig øde omgivelser. Et på mange måder flot syn der gav anledning til nogle flotte fotos. Derefter gik turen mod saltørkenens yderkant der bliver brugt til at udvinde salt. Herfra fortsatte vi mod “fish Island” som er en ø midt ude i saltørkenen. Det krævede en times køretur, hvor der er hvidt salt til højre, venstre og ligeud. Et utroligt og formodentlig unikt syn. Det blev dog fuldstændig uvirkeligt, da vi kom til en lille ø fuld af kæmpemæssige kaktusser. Her fik vi serveret en lækker frokost med udsigt over saltørkenen. Herefter gik vi en tur på øen og nød den smukke udsigt, inden vi tog ud i ørkenen for at tage perspektiv bøjende billeder. Dagen sluttede af med lækker pizza og en enkelt øl på hotels restaurant.

Skriv en kommentar

Scroll til toppen