Gode råd & eftertanker

Efter 2 måneder på farten hvor man har levet i en taske lærer man hurtigt at få pakket det rigtigt og at det altid er en god ide at have håndsprit og lommeletter ved hånden, skulle der ske et nødstilfælde, men her er lidt flere tips til jer der overvejeren denne rejse.

Lige lidt gode råd til Borneo:

  1. Køb den myggespray der er i en orange beholder og hedder off – den er billigere og bedre end nogle af de andre
  2. Væn dig til tanken om ris og nudler morgen, middag og aften!
  3. Hav evt. Et regnslag eller din flypose om tasken når i kører fra sted til sted hvis det nu skulle begynde at regne
  4. Hav små lommeletter med i tilfælde af at der ikke er toilet papir (sker tit) og uheldet er ude med rejse maven
  5. Tag solcreme på også selvom der er overskyet (av siger mine røde skuldre og jeg bare)

Lidt gode råd til Bali, Lombok og Gili:

  1. Undgå at drikke vandet hernede og pas på med hvad i spiser og ellers så hav Lactocare travel med, der var desværre en del der fik dårlig mave på Bali
  2. Hav rigeligt solcreme med eller køb det på Borneo, det er forholdsvis dyrt på Bali
  3. Udnyt de chancer der er for at prøve noget nyt! Et eventyr er ikke et eventyr hvis der ikke er lidt action og lidt udfordringer og masser af sjove, nye og spændende ting at prøve
  4. For nemt at regne om til danske kroner, fjern 000 og divider med 2 så svarer det ca. til danske kroner
  5. Husk at der er mange andre danske turister, så man ikke lige pludselig får sagt noget pinligt lidt for højt, hæ

Ellers vær åben for nye oplevelser, hellere fortryde at du gjorde det end at fortryde at du ikke gjorde det, for man kommer ikke bare lige tilbage. Folk  snakker ikke altid så god engelsk så brug simple ord og ellers rust dig med tålmodighed, alt tager lidt længere tid end forventet, men det har jo også en slags charme. Der er lidt beskidt da de ikke er ligeså gode til at bruge skraldespande, som vi er, men hvis man bare ser forbi det, er det et rigtig flot land. Jeg vil helt sikkert også anbefale at søge visa til Indonesien hvis du skal være der i længere tid end 1 måned, hjemmefra da det er bøvlet dernede og ikke er sikkert at du bliver godkendt. Desuden så anbefaler jeg at tage en sovepose med, og hvis du har dårlig ryg også et liggeunderlag, men hvis du ikke har en sart ryg så burde det være nok med en sovepose, da vi ikke kunne leje dem dernede.

Og ellers så bare nyd din tur og sug ind at du er en halv jordklode væk fra dit hjem, at du er lige her, lige nu og er ude på et eventyr uden lige!

 

Emilie Olesen

-Tidligere rejsende

Leave a Comment

Scroll to Top