Kulturchok

Når man rejser udenfor sit eget land, eller i nogle tilfælde, kontinent, oplever man kultur chok. Nogle tilfælde er mere ekstreme end andre. Derfor har vi samlet et par gode råd sådan at du er bedst forberedt på diverse forskelligheder.

Forretnings kultur
Som de fleste ved er national kultur selvfølgelig forskellig fra land til land, men noget ikke alle tænker over er at forretnings kulturen også er det. Dvs. at når du rejser med os så vil du komme ud for at vores partnere operere på deres egen måde.

– Adventure Heart støtter lokale samfund og derfor er partner selskaberne typisk ikke vestlig ejet.

Kultur

  • Tid: I kontinenter som især Indien og Syd Amerika er der i virksomhederne ikke ligeså meget fokus på punktualitet som der er her i vesten. Så derfor kan man sagtens komme ud for ventetid, ændringer af planer og andre situationer som måske for den vestlige kan virke lidt impulsivt og kaotisk. Her må man bare være tålmodig og nyde at man aldrig helt kan regne med hvad dagen kommer til at byde på!
  • Kommunikation: I kontinenter som Asien og Afrika der opfattes det som nederlag hvis man står overfor et problem eller bare et spørgsmål som man ikke kan besvarer med det samme. I disse tilfælde vil man ofte få et svar som måske ikke er helt akkurat eller opleve at “bolden bliver sendt videre”. Det behøver heller ikke at være fordi at personen ikke har en løsning nu og her, men hvor det faktisk er fordi der ikke forstås hvad der bliver spurgt om da deres moder tunge ikke er engelsk. Der kan det godt ske at man bare får svaret “ja”. Det er en god idé altid lige at gentage sit spørgsmål er det noget vigtigt man skal have svar på. Husk på at kultur er et vidt begreb og at man må acceptere hvordan det er i andre dele af verden. Så i stedet for at blive frustreret må man gøre det så simpelt som muligt.
  • Konflikter: Lidt ligesom der er forklaret i punktet ovenfor, så især i Asien og i nogle lande i fx Afrika så nytter det ikke noget at blive vred og stå at skælde ud hvis man kommer ud i en misforståelse. Kulturen er således at det er pinligt for begge parter når der opstår en ophedet situation. Typisk vil man blive ignoreret eller opleve anden passiv aggressiv adfærd og ikke få en klar konklusion på sagen. Derfor er det altid bedre at snakke stille og roligt og undgå at få dem til at føle sig plettede af fejl og så kan man fx sige at man er skuffet. Husk på at de i mange lande går utrolig meget op i ære og opføre sig baseret på det.
  • Gæstfrihed: Uden for de vestlige lande er det tit sådan at folket er så gæstfrie, ydmyge og tilbyder en alt hvad de har og her er det høfligt at tage imod, men man må huske at det er sådan “reglerne” er i kulturen og det altså ikke er fordi de har uendeligheder af mad og drikkelse. Man vil aldrig hører fra folket at man ikke må få mere mad, så derfor er det vigtigt at huske at holde et slags regnskab oppe i hovedet selv sådan at man ikke lige pludselig begynder at opføre sig uhøfligt selvom man ikke er klar over det.

Skriv en kommentar

Scroll til toppen