“Rejsevirussen”

Man kan roligt sige, at når man drager på en rejse eller et eventyr, hvor man ser nye steder, møder nye mennesker, oplever nye kulturer og observerer den fantastiske natur, forandrer det en fremover. Ens liv derhjemme er på pause, og imens at man er ude at rejse, frygter man altid hjemrejsedatoen, hvor man skal tilbage til virkeligheden samt hverdagen. Alligevel er genforeningen med ens venner og familie altid et godt plaster på ens ’rejsesår’.

Genfortælling af sine oplevelser og rejse

Man genlever sin rejse ved, at fortælle alle ens spændende oplevelser og historier igen og igen til nye mennesker, hvor man nok skal have været der størstedelen af gangene for virkelig, at forstå, hvor fantastisk det var. Hvordan forklarer man bedst den massive, røde himmel under en afrikansk solnedgang? Følelsen når man bliver konfronteret af en afrikansk elefant?

Efter et stykke tid, fortsætter ens liv som regel igen, der sker nye spændende ting omkring en, og man skal typisk selv til, at tage nogle større beslutninger for ens eget liv. Disse beslutninger kunne fx være omkring videregående studier, hvor man har fået helt nye meninger om, hvad der kunne være spændende, netop fordi at man har ændret sig under sin rejse. Det er ikke nødvendigvis udseendemæssigt at man har ændret sig, men det er i den forstand, at man har fået nye drømme og måske fremtidsplaner. Det er alt sammen noget, som foregår indvendigt i en selv og sommetider kan være svært for folk at forstå, da det ikke er en visuel forandring.

At rejse igen

Det er blandt andet dette, som gør at man rejser væk igen for, at være sammen med andre fællesrejsende, der deler lignende eventyr og har nemmere ved, at relatere til de fantastiske oplevelser som man prøver at beskrive. Alt dette gør, at man hurtigt bliver draget til, at søge ud på nye eventyr, man når dårligt nok at lande derhjemme inden, at den næste rejse har udviklet sig i ens tanker. Det kan nærmest kaldes ”rejsevirussen”.

 

Charlotte

-Tidligere rejsende og skribent

Scroll til toppen