Skildpadder, surfboards, kultur og afsked

Skildpadder, surfboards, kultur og afsked

4. indlæg af Emilie Olesen

Turen er nu ved at lakke mod enden og eventyren er for denne gang ved at være slut for mig. Efter vores skønne dage i Lovina fyldt med delfiner og solskin tog vi videre og besøgte et tempel der ligger ude i en sø og nærmest flyder. Der var så smukt! Det ligger idyllisk placeret i en sø oppe i bjergene. Vi endte i Tulamben hvor vi den første aften fejrede min fødselsdag. Det var ret specielt at være så langt væk hjemmefra på min fødselsdag men jeg blev om aftenen overrasket med en rigtig fødselsdagskage og 21 shots, så jeg blev fejret med maner ? Dagen efter tog vi tidligt afsted for at snorkle og det var et af de flotteste steder vi endnu har snorklet. Det var over et skibsvrag, USS Liberty, som nu er fyldt med masser af farverige og nysgerrige fisk, som ikke er bange for at komme tæt på. Dagen efter tog vi da også ud for at udforske vraget nærmere. Det var et rigtig flot dyk, med god sigtbarhed og vi så vores første havskildpadde!

Herefter gik turen til Lombok! Vi tog tidligt afsted med en fastboat og 2 timer senere kunne Gili øerne og Lombok ses. På Lombok besøgte vi en masse spændende landsbyer og fik et bedre indblik i deres kultur her. Vi var ude i en lokal landsby, en by hvor de laver ler og en by hvor de væver. Det var en meget anderledes oplevelse og det var rigtig spændende at se. Herefter tog vi videre til en strand hvor en del af os prøvede at surfe. Og et var noget af en udfordring. Det er helt sikkert noget af det jeg vil anbefale andre at prøve. Det er simpelthen så sjovt! Du vælter 100 gange og kommer måske kun op at stå et par gange, men det er det hele værd! Det er en af de fedeste ting jeg har prøvet hernede. Aftenen sluttede med en magisk solnedgang ud over vandet, omgivet af bjerge og bakker der alle er klædt i grønt og med blinkende lygter der ligger og glimter ude i vandet og en strand der er reklame-værdig. Det er et billede jeg vil gemme for evigt.

Og så kom turen til bjerg 2.0. Dagen efter vi ankom gik det løs klokken 14. Vi blev kørt hen til foden af bjerget og så er det jo ellers bare at begynde at gå. Det var mere åbent denne gang, det var ikke inde i en jungle eller noget. Her kunne man mærke vinden blive koldere jo højere man kom op og det lignede nærmere det skotske højland end Bali. Men udsigten var meget smuk ud over dalen – så længe vi kunne se den. For ligesom i Skotland syntes vejret at det skulle være meget tåget. Oppe på bjerget blæste det en del og var meget skyet. Det vil sige vi var inde i en sky, så vi ikke kunne se så meget men vi var ret trætte så vi lagde os også ret hurtigt ind i vores små telte for at sove. Om natten begyndte det at lyne og med blæsten var det en smule skræmmende. Næste dag gik vi det sidste stykke til toppen og pga. vejret fik vi desværre ikke set så meget solopgang her, men senere klarede det lidt op og vi kunne igen nyde udsigten over dalen og de andre bjerge, som var ufatteligt smukke! Efter en lettere besværligt nedgang, gik turen ud mod en øde ø, hvor vi skulle være i nogle dage inden det gik mod Gili Air. Her solede vi, så mangrove træer, snorklede og slappede af. Vi var lidt beskidte, men når alle lugter så kan man jo ikke lugte sig selv ? Herude festede vi lidt og nød solen.

På Gili Air blev vi indlogeret på et rigtig dejligt hotel og så gik vi ellers ud for at se øen, som er super hyggelig – uden biler og med masser af små butikker og masser af lækre mad steder (tjek Gili Bliss ud hvis du nogensinde tager til Gili Air, der er så lækker morgenmad ?). Vi tog 2 dyk her, Shark point og Turtle Heaven, der var desværre inden hajer denne gang men masser af store havskildpadder! Det var virkeligt et specielt dyk med masser af indtryk. Efter 2 nætter på Gili Air tog vi over på Gili Trawangan, som jo er kendt for at være en fest ø, så 3 gæt på hvad vi lavede… Slappede af og festede selvfølgelig ?

 

Nu gik turen til Nusa Penida og til skildpadde projektet – noget som jeg har glædet mig til at prøve og det skuffede ikke. Vi fik lov til at vaske, børste og fodre skildpadderne. Det var en rigtig fin oplevelse og jeg blev da lidt jaloux på dem der skulle tilbage og arbejde som frivillige her i længere tid. Mens vi var på Nusa Penida ramte vi ind i det Balinesiske nytår som fejres med store, bizarre dukker der bæres rundt i et optog med musik og maser af folk der spyr ild. Det var meget specielt og også lidt skræmmende. Dagen efter er det silence day, hvilket vil sige at strømmen slukkes, man skal være stille og man må ikke forlade sin grund. De lukker selv lufthavnen på Bali denne dag. Det var lidt ærgerligt at bruge en hel dag på at lave ingenting, men så hyggede vi med kort og tog lidt sol. Dagen efter var vi igen ude at dykke, denne gang på Manta point, og det skuffer ikke! Her så vi omkring 8 store djævlerokker og 2 stingrays. Det var et meget roligt dyk, da de er utroligt flotte dyr at observere. Vi besøgte Crystal Bay, som er ubeskriveligt smukt, med sit sorte sand og meget blå hav og så var det på tide at vende snuden mod Bali og Kuta og de sidste dage på denne rejse.

Kuta er mere turistet end mange af de andre steder vi har været, så vi brugte tiden på at få købt de sidste souvenirs, spist god mad og set lidt flere seværdigheder. Og så selvfølgelig afsluttede vi med at besøg på den kendte Skygarden som er et 3 etagers diskotek. Herefter tog folk afsted ud i verdenen. Nogen tog tilbage til Nusa Penida for at arbejde med skilpadder igen, andre tog videre på nogle andre programmer og andre igen tog hjem. Jeg har fået overtalt min mor til at komme og holde lidt ferie med mig så jeg bliver lige en uge mere på Bali inden jeg vender snuden helt hjem ad igen – men 1 ting er sikkert, det er ikke det sidste Bali har set til mig!

Scroll til toppen