Verdens tag

Hej hjemme!

Aller først!! Hilsen og tanker hjem til lillebror som har fødselsdag i dag, men som jeg desværre ikke kan kontakte, da kineserne er mærkelige og lukker ned for sociale medier, samt jeg har nepalesisk simkort, som ikke virker her til ring og sms. Jeg håber, han hygger sig på efterskolen.

Vi har nu været i Tibet i næsten 3 dage. Vi ankom tirsdag aften med et halvandet time forsinket fly. Men det gjorde faktisk slet ikke så meget, for da vi ankom, var klokken omkring 18, vi havde så halvanden times kørsel i bus til hotellet. På grund af forsinkelser og en lang bustur fik vi den flotteste solnedgang at se.

Bjergene er helt øde og urealistisk høje her i Tibet, så det var en utrolig smuk oplevelse.

En af de første ting, som vi bemærkede, var også, at bilerne kører i den rigtige side, ingen dytter, trafikken fungerer lige så godt som hjemme mht færdselsregler, og så kører der ret så store og dyre biler rundt.

Jeg havde forestillet mig Nepal/Tibet var lidt ligesom Danmark/Tyskland, bare hvor Tibet var en del smukkere. Men jeg blev overrasket. Landene kan på ingen måde sammenlignes. Landskab, kultur, mad, befolkning, trafik bare alt er anderledes. Det synes jeg er ret fedt, fordi man virkelig også føler, at man har oplevet to forskellige steder.

Vi har oplevet en masse indtil videre.

I går så vi Potala palace (mange af de tidligere Dalai Lamaers sommerhus). Det var urealistisk stort, og flot. Og så var der bygget en slags enorme gravkamre til dem, hvor de stadig sidder inde (de døde mens de mediterede). Dalai Lama d. 5 befinder sig gemt inde i en lavet af over 3,7 tons guld.

Alt hvad vi har set er ikke rigtig til at forklare, det er langt nemmere, at vise billeder og fortælle dertil!

Imorgen skal vi ud at se landskaber og udsigter, hvilket jeg glæder mig utrolig meget til, da jeg har fundet ud af på den her Nepal/Tibet tur, at jeg generelt er meget mere til bare at opleve, se og mærke og knap så meget lytten. Vores guide er virkelig dygtig og kan sit stof, men jeg er bange for, det er en smule tydeligt, at det fanger de andre mere end mig.

Men det er netop det som også er fedt ved Tibet: Det rummer det hele! Både naturen, kulturen og historien!

Temperaturen her er helt underlig. I Nepal var der op til 21 grader, vi gik i en hættetrøje og almindelige bukser. Lige pludselig kommer vi til et land, hvor vi får brug for huer, vanter, skiundertøj og vinterjakke. Selvom solen skinner fra en skyfri himmel hver dag og der er op mod 16 grader, så er morgen og aften helt sindsygt koldt, koldere end I har det i DK lige nu. Generelt beholder vi også vinterjakkerne på hele dagen, da luften føles ret kold. Men det er måske heller ikke nogen dårlig ting at vænne sig til kulden inden Danmark.

Jeg har egentlig alt for meget at skrive og fortælle om det her sted, for det er virkelig mystisk og facinerende på mange måder, men da klokken snart nærmer sig 18.30 (11.30, dansk tid), skal vi ud at finde noget mad.

Tanken om at jeg er hjemme næste lørdag er mærkelig, jeg glæder mig til at se folk derhjemme, men føler slet ikke jeg er klar til at sige farvel den her fantastiske gruppe af mennesker.

Men vi ses snart, hilsner fra verdens tag!

Leave a Comment

Scroll to Top