Farm i subtropisk cloudforest

Nu havde vi så et par dage på farmen i Puerto Quito, og den første dag brugte vi på en hike til et vandfald. Området her består af farme og skov. For det utrænede øje kunne det ligne jungle eller regnskov, men det er det ikke. Det er en subtropisk cloudforest – ikke at forveksle med det skov der blot er cloudforest. Det dækker over en jungle lignende skov, men med mindre regn, og placeret i bjergene; længere nede en en regulær cloudforest men højere end eksempelvis junglen. Hiken var så igennem en sådan cloudforest. Det var kanon flot – jeg er noget forelsket i junglelandskabet. Landskabet er fyldt med bakker som ligner schweizerost fordi de var så hullede af gange lavet af taranteller. Guiden og jeg brugte længe på at gå og kigge i de huller mens vi gik op og ned af bakkerne – men tarantellerne (og slangerne) var desværre ikke så aktive på daværende tidspunkt så vi fandt ingen. Men vi kom hen til en smuk lille lagune med er 12m højt vandfald. Der badede vi længe; og guiden og jeg kravlede op og sprang i fra toppen af vandfaldet. Fuldstændig postkort-agtig lagune. Da vi kom hjem lavede vi lidt håndlavede ting – en fingerring af palme og et armbånd. Den næste dag var det tid til at fortsætte vores spanskundervisning – og knap 2mdr har trods alt hjulpet lidt på rusten og evnerne. Derefter så vi lige det første stykke tid af VM åbningscermonien, inden vi besøgte en økologisk frugtplantage. Her havde vi en guidet tur, hvor vi fik lov at smage en masse spændende frugt – interessant og lækkert! Me gusta! Og vi kom så hjem blot 2 minutter inde i åbningskampen (Brasilien – Kroatien), perfekt!

I dag havde vi så vores sidste spansktimer på turen. Derefter havde vi eftermiddagen fri, så vi tog en tuk tuk (en knallert med skelettet fra en cykeltaxi – cirka) ind til byen og fandt en bar, hvor vi kunne se Spanien – Holland, fremragende!

Og her til aften har vi så besøgt et community for sorte ecuadorianere, hvor vi lærte at danse marimba og bomba. Utroligt meget hofte og rysten – det krævede lidt øvelse, og selv da, må jeg indrømme at mine skills lader meget tilbage at ønske.. Men det gjorde det ikke mindre skægt og ingen kan sige at jeg ikke gav det er forsøg – vi grinede i hvert fald meget 😉

I morgen tidlig er det så videre mod Mindo!

Leave a Comment

Scroll to Top