Galapagos! Juhuuu! Det er lige mig! :0)

Så kom vi fandeme til Galapagos! Yeah!

Efter en tur med fly og et sikkerhedstjek af en anden verden – der må eksempelvis ikke være jord under medbragte sko, uden at de skal desinficeres, og ens tasker er lukket med strips, for at undgå, at der kan puttes noget i dem, og lidt andre spændende sikkerhedsprocedurer – så ankom vi til Galapagos! Vi ankom til en lille ø kaldet Baltra som ligger nord for Santa Cruz, som er øen hvor vi skal lave frivilligt arbejde. Fra lufthavnen er der en kort bustur, hvorefter man tager med en lille båd, over den kanal der er imellem de to øer, for så at køre tværs over øen fra nord til syd for at komme til den beboede del. Her tog vi med en lille taxa-båd ud til en større båd, efter at have fået tjekket tasker og lukket dem med strips igen, for at komme til Isabela, hvor vores Land Tour starter. Vi fik dog lige lov at vente 1,5time i havnen imens kaptajnen skændtes/diskuterede med en gruppe passagerer hvoraf nogle var nød til at stå af, da de (så vidt jeg kunne forstå af det spanske) ikke stod på passagerlisten og sikkerhedstjekket ville derfor ikke lade han sejle med dem også da der så var for mange ombord. Men vi kom afsted efter 1,5 lange timer – som på ingen måder bliver kortere af at jeg er semislatten når det kommer til at være søstærk.. Men vi kom ud af havnen og afsted på den 2timer lange sejltur. Jeg prøvede at fordrive tiden med en dejlig lur for at undgå søsygen. Den blev med jævne mellemrum afbrudt af at jeg hamrede hovedet ind i en pæl der var til den ene side.. Men ellers sov jeg ganske godt, hvad ham til højre for mig også gjorde. Så billederne viser at vi har ligget og sovet med hovedet på hinandens skuldre – til glæde for resten af båden. Men jeg fik mig en lur og overlevede turen 😉

Da vi så kommer i havn kan vi se hvor smuk øen er. Båden kan ikke sejle helt ind, så vi kommer igen over i en lille taxa-båd. På de 50m ind ser vi søløver, pelikaner og en pingvin og er i fremragende humør! Hvilket på ingen måder bliver dårligere af at komme ind på stranden hvor vi kan se at søløverne ligger og soler sig! Så var det hen på hostallet og smide vores ting. Efter aftensmadden gik Stinne og jeg en tur ned på havnen og kunne sidde og nyde nogle søløver jage i det mørke vand kun svagt oplyst af et par gadelygter.

Dagen efter skulle vi på et hike rundt på et af verdens største aktive vulkankratere, Sierra Negra. Krateret er 10km i diameter og blev som dagen skred frem og skyerne lettede smukkere og smukkere. Til at starte med kunne man ikke se ned i det for bare skyer, men den 16km lange gåtur var 8km ud og 8km hjem samme vej, så da vi kom hjem igen og solen havde brændt skyerne væk kom krateret rigtig til sin ret. Undervejs var vi også ude og se Vulcano Chico (en parasit-vulkan, som er en vulkan der tapper fra samme lavakammer som hovedvulkanen, og derved bruges til at lette trykket og undgå store udbrud). Super flot! Og vi fik set to landleguaner – som faktisk er ret sjældne at se, og vi var endnu mere ældevilde!

Om eftermiddagen tog vi ned til havnen for at snorkle. Inde på bredden lå søløverne og solede sig – nogle havde lagt sig bænkene og så søde ud. Og rundt i sandet lå nogle havleguaner og sugede solens varme til sig. Så kom vi ud at snorkle og så en masse fisk og pelikaner, men sigtbarheden var desværre ikke for god inde ved bredden.. Der var meget lavvandet, så vi kunne ikke komme langt nok ud fra bredden til at sandet (fra den lækre sandstrand) ikke blev hvirvlet op, uden at komme ud hvor der var bådtrafik.

I dag skulle vi så på en tur på mountainbike fra morgenstunden og på en båd/hike/snorkel-tur om eftermiddagen. Men da området af nationalparken, hvor vi skulle hen om eftermiddagen, ville blive lukket om eftermiddagen, blev vi vækket af vores guide og fik 20min til at få gjort os klar; og så lavede vi lige om på rækkefølgen. På bådturen så vi en masse pingviner, søløver, en skildpadde, blue footed boobies og pelikaner. Så skulle vi en tur rundt på en lille ø, hvor der var uendeligt mange havleguaner. Nøj hvor spændende! Og en masse krabber. Og en rande i vandet, lavet af lavaen, hvor nogle whitetip reef sharks lå og hvilede – dog var der lige højvandet nok til at kunne se ordentligt ned til bunden hvor de ligger. Bagefter var vi så ude at snorkle. I dag med fremragende sigtbarhed og fremragende location! Vi så massere af havskilpadder og svømmede rundt ved/med dem og en søløve kom hen og legede rundt i vandet – wuhuuuu! Og så var der en masse spændende fisk!

Her til eftermiddag havde vi så en lækker cykeltur ud til Tåre Muren og tilbage. 16km. Fremragende flot tur, hvor vi kom forbi en skilpaddefarm, og så hvordan de hjælper med at øge bestanden af landskilpadder og videre til en flamingolagune hvor vi kunne se en masse flamingoer. Så var det tilbage på vejen (alle vejene på Isabela er bare sand) og afsted mod Tåre Muren. På vejen mødte vi en masse landskilpadder på og ved vejen – hvor er det sejt! Muren var stor og fyldt med historie. På vejen hjem derfra var der en masse stier man kunne gå ind af og se flotte ting og sager. Blandt andet krabber, havleguaner, flotte udsigte, lækre strande og smuk natur.

Nu skal vi så pakke, fordi i morgen skal vi tidligt op og med båden tilbage til Santa Cruz hvor landturen fortsætter.

Jeg er vild med Galapagos, jaaaa!!! Juhuuu! Det er for fedt her!

Ses! :0)

Leave a Comment

Scroll to Top