Tibet lige rundt om hjørnet

Som tiden dog går.. Kun 11 dage er tilbage i dag, det er ret underligt at tænke på, en smule trist. Men jeg har nydt turen i fulde drag og haft det virkelig sjovt med de andre. Jeg har fået nogen skønne venskaber, som jeg kun glæder mig til at komme hjem og bruge endnu mere tid sammen med. Men uden tvivl det bliver svært at sige farvel til de andre – især dem som bliver her en måned mere. Jeg har dog også rigtig mange ting jeg glæder mig til at komme hjem til, venner og familie og det lyder måske mærkeligt, men jeg glæder mig nu også lidt til at komme tilbage til arbejdet på skolen.

Aller først vil jeg dog nyde turen til Tibet, som venter lige rundt om hjørnet! Nøj, hvor bliver det en oplevelse. Man kalder Tibet for verdens tag, fordi det ligger så højt. Vi skal også proppes med højdesyge piller, hvilket langt de fleste også havde problemer med af dem, der vendte mod everest basecamp. Vi flyver herfra Kathmandu til Lhasa (hovedstaden) i morgen ved middags tid. Der er vi så de første par dage og ser templer, munke og generelt den tibetanske kultur. De efterfølgende dage skal vi køre 5-8 timers bil hver dag, da de ting vi skal se ligger langt væk. Men det gør ikke noget, vi har øvet os i lange bilture, og er blevet ret gode til det.

Det mest sindsyge ved Tibet er, at det er så lukket et land, som kører så meget deres eget system. Landet er jo en del af Kina. Hvis de i lufthavnen finder et billede på vores mobil af en munk eller andet, som ikke passer dem, skal vi regne med at de nok konfiskerer telefonene eller nægter os adgang. Man skal tænke rigtig meget over, hvordan man er, hvad man har på, hvad man siger og tænke meget over, hvad man tager billeder af. Det bliver spændende og meget anderledes. Men jeg glæder mig til at se de enormt flotte udsigter og opleve landet. Vi har 8 overnatninger i Tibet.

Efter Tibet kører vi tilbage mod Kathmandu, men gør stop ved Last Resort, som er et helt specielt sted, meget lukseriøst. Man sover udenfor i telte, meget store og gode telte. Stedet rummer utallige af forskellige aktiviteter: wellness, rapelling ned af vandfald, sauna, high rope i trætoppene og selvfølgelig bungee jump, som jeg stadig håber på at turde (165m). Her har vi en enkelt overnatning, adventureheart har betalt for en aktivitet og så kan vi selv tilmelde os en mere, hvis lysten skulle melde sig.

Derefter kører vi tilbage til Kathmandu, får pakket vores ting og har sidste overnatning inden fem af os vender snuden mod DK igen, hjem til julestemningen!

Skriv en kommentar

Scroll til toppen