Tiden går hurtig i Nepal..

Igår blev vi færdige med frivillig jobbet som lærere på den engelsktalende skole, der er fridage på skolen de næste to dage, da 8 omkringliggende lande mødes til et kæmpe vigtigt møde i Nepal. Derfor skal alt trafik (både på jorden og i luften) i Kathmandu indstilles i tre dage, de har brugt måneder på at gøre byen pæn med planter og pynt i gadebilledet og så har folk fri fra arbejde. De har endda gjort i dag og imorgen til nationale helligdage i denne anledning.

Derfor har vi afsluttet skolen tidligere! I dag og de næste par dage vil primært foregå på børnehjemmet med drengene. I morgen har vi dog også planlagt en mindre vandretur op til byens tempel, som ligger ret højt. Derudover skal vi også lave dansk mad for vores værtsfamilie i morgen, hvilket er en ret stor udfordring. Trods familien har et flottere køkken end vores derhjemme, så har de ikke en ovn. Det bruger man bare ikke rigtig i Nepal, så vi kan altså ikke lave noget mad, hvor en ovn ikke er involveret. Derudover spiser familien kun kylling, hvis de endelig får kød (jeg har faktisk levet som vegetar i snart to uger!). Så frikadeller, stegt flæsk og alt andet som er åh så dansk udelukkes også. Kylling køber du på gaden, hvor selve den rå kylling ligger frit fremme i bilos og støv, hverken parteret eller pakket ind. Det var ikke lige noget som tiltalte os en masse, derfor står vi og skal lave en vegetarisk typisk dansk ret? Findes det? I Danmark er vi jo kendt for, hvor pokkers meget kød vi spiser. Men vores valg er endt med suppe. Måske kartoffel eller gulerod, det er ihvertfald råvarer, der er til at komme i nærheden af hernede.

På fredag tager vi op på skolen og siger farvel. Og så er vi ellers ved drengene det meste af dagen, vi har små ting med hjemmefra, som de skal have fredag også. Malebøger, farver, kuglepenne, sæbebobler og den slags ting. Det glæder jeg mig meget til.

Lørdag morgen tager vi så til Kathmandu igen. Her mødes vi med de andre igen, hvilket bliver helt vildt skønt! Det har vært mærkeligt og lidt tomt, at være splittet op. Vi er blevet som en lille familie, derfor er det underligt, at vi pludselig havde 14 dage hver for sig. Men i Kathmandu har vi så lidt fridage indtil tirsdag, hvor vi drager mod Tibet, Kinas land! Programmet for det har vi endnu ikke fået, vi ved bare, at vi har 8 overnatninger. På vej hjem fra Tibet tager vi en overnatning i et lidt luksuriøst sted kaldet Last Resort, det skulle være ret specielt og afslappende. Og så er vi faktisk allerede kommet til den sidste dag af min rejse, mine damer og herrer.. Den dag skal foregå i Last Resort med bungee jump, som jeg forhåbentlig tør.

Det er underligt at alt pludselig er blevet så overskueligt, simpelthen fordi der er så kort tid tilbage.Det er ret skræmmende, tiden er gået hurtigt. Og når jeg allerede nu ser tilbage på, hvad vi har nået er jeg forbløffet og henrykt! Det har været fremragende indtil videre, og jeg er sikker på den sidste tid bliver mindst lige så fed og mindeværdig!

Leave a Comment

Scroll to Top